search
Niet 'Game of Thrones' of 'The Sopranos', maar een geliefde misdaadserie staat bovenaan de IMDb Top 250
Series / Specials

Niet 'Game of Thrones' of 'The Sopranos', maar een geliefde misdaadserie staat bovenaan de IMDb Top 250

Breaking Bad is een iconische Amerikaanse televisieserie over een chemieleraar die crystal meth produceert.

Breaking Bad is een iconische Amerikaanse televisieserie die werd uitgezonden van 2008 tot 2013. Vince Gilligan, de maker van deze serie, vertelt het verhaal van chemieleraar Walter White die de diagnose kanker krijgt en vervolgens besluit om crystal meth te produceren en verkopen.

Dit doet hij om zijn gezin financieel blijvend te kunnen ondersteunen na zijn dood. De serie wordt geprezen om zijn complexe personages, meeslepende verhaallijnen en uitstekende cinematografie.

Drugsbaron


Walter White wordt meesterlijk vertolkt door acteur Bryan Cranston, die op briljante wijze de transformatie van een eenvoudige leraar tot meedogenloze drugsbaron geloofwaardig neerzet.

Zijn partner in crime, een oud-leerling Jesse Pinkman, gespeeld door Aaron Paul, is een even memorabel personage, met een emotioneel gelaagde performance die de kijkers diep raakt.

Locatie


Het verhaal speelt zich af in Albuquerque, New Mexico. De uitgestrekte landschappen en verlaten industrieterreinen vormen een perfecte locatie en achtergrond voor de duistere activiteiten van het tweetal Walter en Jesse.



Breaking Bad prijkt bovenaan de IMDb top 250 en dat is niet voor niets. Walter White wordt zo vaak geconfronteerd met morele vraagstukken en de wijze waarop hij die oplost zijn voor de kijker machtig interessant. Want hoe zou je zelf zijn? Hoe snel krijgt het duister de overhand?

Donkere humor


De constante spanning, de briljante mix van donkere humor en allerlei plotwendingen houden vele kijkers aan het scherm gekluisterd en de impact van de serie is voelbaar tot ver buiten de laatste aflevering. Bijna 250 keer genomineerd voor een award, 156 keer daadwerkelijk gewonnen en 16 prime time Emmy’s!



Breaking Bad is nu, tien jaar later, nog steeds een van de meest bejubelde televisieseries aller tijden. Met zoveel diverse personages, meesterlijke verhaallijnen en uitstekend camerawerk zal Breaking Bad zeker nog vele jaren een mijlpaal in televisieland blijven.

Streamen


De serie kun je nog steeds zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen