search

Ons nieuws van vrijdag 12 januari 2024

Deze rauwe Australische miniserie gebaseerd op een absolute bestseller zet Netflix volledig op stelten
Series / Nieuws

Deze rauwe Australische miniserie gebaseerd op een absolute bestseller zet Netflix volledig op stelten

De langverwachte serie 'Boy Swallows Universe' is eindelijk te zien op Netflix.

Sinds 11 januari is Boy Swallows Universe te zien op Netflix! Deze Australische spannende dramaserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Trent Dalton. De serie behoort gelijk tot de 10 best bekeken series op de streamingsdienst.

De focus van de serie ligt op de jonge held, Eli Bell, een jongetje dat opgroeit in het Brisbane van de jaren '80. Eli wordt geconfronteerd met een wereld doordrenkt van criminaliteit en chaos. De dramatische wendingen in zijn leven beginnen wanneer hij getuige is van buitengewone gebeurtenissen die zijn kijk op de realiteit veranderen.

Identiteit


Terwijl hij worstelt met zijn eigen identiteit en plek in deze onstuimige wereld, ontvouwt zich een episch avontuur dat zowel hartverwarmend als confronterend is.

Netflix heeft voor het eerst gesproken over de serie in maart 2022. Destijds gaven zij ook aan dat de serie al meer dan drie jaar in ontwikkeling is. Que Minh Luu, Netflix Director of Content in Australië en Nieuw-Zeeland, verklaarde in een persbericht het volgende.

Quote


"Boy Swallows Universe is echt iets bijzonders, en het is een enorm voorrecht om samen te werken met Trent Dalton, Joel Edgerton en Brouhaha Entertainment om dit authentiek iconische Australische verhaal naar Netflix te brengen."

"Als Australiërs weten we hoe belangrijk investeren in lokale content is. Boy Swallows Universe is een belangrijke mijlpaal in onze missie om unieke lokale verhalen te ontdekken die vreugde en verbinding brengen op onverwachte manieren bij ons publiek hier thuis en over de hele wereld."
Kijken


Kijk deze nostalgische, duistere en spannende serie op Netflix via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
House of Cards krijgt "een opvolger" en de releasedatum is al bekend
Series / Nieuws

House of Cards krijgt "een opvolger" en de releasedatum is al bekend

Nu bij HBO Max: de Europese opvolger van House of Cards met Kate Winslet in de hoofdrol.

House of Cards met Kevin Spacey was destijds dé serie die Netflix naar grote hoogtes bracht. Sinds de misbruikschandalen rondom de integriteit van de acteur heeft het publiek de serie links laten liggen. Nu lijkt er echter een waardige opvolger te zijn.

Weliswaar een onofficiële opvolger, niet bij Netflix, maar bij HBO Max hebben ze het aangedurfd nu zelf met een Europese versie te komen. Niemand minder dan Kate Winslet herself speelt de hoofdrol. De serie heeft de titel The Regime gekregen.

Sterrencast


Naast Kate Winslet prijken ook de namen van Matthias Schoenaerts, Andrea Riseborough, Martha Plimpton, Hugh Grant en Guillaume Galliene op lijst van acteurs en actrices.

De verwachting is dat The Regime, geschreven door Will Tracy - bekend van The Menu en Succession - House of Cards qua kijkcijfers zal evenaren. De regie is in handen van Stephen Frears en Jessica Hobbs en gaat op 4 maart in première op HBO Max.

Politiek


Het verhaal gaat over politiek, macht, kennis en intriges. Het speelt zich allemaal af binnen de paleismuren van een modern Europees regime. Kate Winslet kruipt in de rol van de kanselier van de fictieve Centraal-Europese autocratie. Haar positie wordt bedreigd door binnenlandse onrust.Het eerste deel van de serie zal uit zes afleveringen bestaan die wekelijks gelanceerd zullen worden. Bingewatchers zullen nog wat geduld moeten opbrengen.

Humor


Wat vaststaat is dat we een portie zwartgallige humor over ons heen zullen krijgen. We horen in de wandelgangen dat veel ideeën uit de koker van de kanselier Kate Winslet zelf komen.House of Cards in nog steeds te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet 'Game of Thrones' of 'The Sopranos', maar een geliefde misdaadserie staat bovenaan de IMDb Top 250
Series / Specials

Niet 'Game of Thrones' of 'The Sopranos', maar een geliefde misdaadserie staat bovenaan de IMDb Top 250

Breaking Bad is een iconische Amerikaanse televisieserie over een chemieleraar die crystal meth produceert.

Breaking Bad is een iconische Amerikaanse televisieserie die werd uitgezonden van 2008 tot 2013. Vince Gilligan, de maker van deze serie, vertelt het verhaal van chemieleraar Walter White die de diagnose kanker krijgt en vervolgens besluit om crystal meth te produceren en verkopen.

Dit doet hij om zijn gezin financieel blijvend te kunnen ondersteunen na zijn dood. De serie wordt geprezen om zijn complexe personages, meeslepende verhaallijnen en uitstekende cinematografie.

Drugsbaron


Walter White wordt meesterlijk vertolkt door acteur Bryan Cranston, die op briljante wijze de transformatie van een eenvoudige leraar tot meedogenloze drugsbaron geloofwaardig neerzet.

Zijn partner in crime, een oud-leerling Jesse Pinkman, gespeeld door Aaron Paul, is een even memorabel personage, met een emotioneel gelaagde performance die de kijkers diep raakt.

Locatie


Het verhaal speelt zich af in Albuquerque, New Mexico. De uitgestrekte landschappen en verlaten industrieterreinen vormen een perfecte locatie en achtergrond voor de duistere activiteiten van het tweetal Walter en Jesse.Breaking Bad prijkt bovenaan de IMDb top 250 en dat is niet voor niets. Walter White wordt zo vaak geconfronteerd met morele vraagstukken en de wijze waarop hij die oplost zijn voor de kijker machtig interessant. Want hoe zou je zelf zijn? Hoe snel krijgt het duister de overhand?

Donkere humor


De constante spanning, de briljante mix van donkere humor en allerlei plotwendingen houden vele kijkers aan het scherm gekluisterd en de impact van de serie is voelbaar tot ver buiten de laatste aflevering. Bijna 250 keer genomineerd voor een award, 156 keer daadwerkelijk gewonnen en 16 prime time Emmy’s!Breaking Bad is nu, tien jaar later, nog steeds een van de meest bejubelde televisieseries aller tijden. Met zoveel diverse personages, meesterlijke verhaallijnen en uitstekend camerawerk zal Breaking Bad zeker nog vele jaren een mijlpaal in televisieland blijven.

Streamen


De serie kun je nog steeds zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische nieuwe trailer 'Halo' seizoen 2 toont Master Chief in brute strijd
Series / Nieuws

Epische nieuwe trailer 'Halo' seizoen 2 toont Master Chief in brute strijd

Het eerste seizoen werd matig ontvangen, maar het vervolg belooft beter te worden.

Paramount+ heeft de volledige trailer onthuld voor het tweede seizoen van gameverfilming Halo. Je kunt de beelden hieronder bekijken.

In seizoen 2 zien we hoe Master Chief John-117 (Pablo Schreiber) zijn team van elite-Spartans aanvoert in de strijd tegen een buitenaardse dreiging genaamd de Covenant.

Mens vs. Covenant


In de nasleep van een schokkende gebeurtenis op een verlaten planeet voelt John aan dat de oorlog dreigt de veranderen en riskeert alles om te bewijzen wat niemand wil geloven; dat de Covenant de belangrijkste thuishaven van de mensheid wil aanvallen.

Nu het heelal op het spel staat, doet John er alles aan om de sleutel tot de redding van de mensheid te vinden: de Halo.

Bekende gezichten


Naast Schreiber keren in seizoen 2 ook acteurs terug als Natascha McElhone, Jen Taylor, Bokeem Woodbine, Natasha Culzac, Shabana Amzi, Olive Gray, Yerin Ha, Bentley Kalu, Kate Kennedy, Charlie Murphy, Fiona O’Shaughnessy, Tylan Bailey en Danny Sapani.Nieuwkomers dit seizoen zijn Joseph Morgan, Cristina Rodlo en Christina Bennington.

Bijna hier


David Wiener doet dienst als showrunner en uitvoerend producent van de grootschalige scifi-serie.

Halo seizoen 2 is vanaf 8 februari te streamen via SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe en duistere crimeserie is een indrukwekkend kijkcijferkanon en dreunt de Netflix top 10 binnen
Series / Nieuws

Deze nieuwe en duistere crimeserie is een indrukwekkend kijkcijferkanon en dreunt de Netflix top 10 binnen

De Poolse serie 'Frost' scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix.

Vanaf 11 januari is de nieuwe Poolse serie Forst te streamen op Netflix. De serie is nog maar net te zien maar behoort gelijk al tot de 10 best bekeken series op de streamingsdienst.

We zien natuurlijk niet dagelijks Poolse series op de streamingsdiensten. De knappe serie The Woods is een succesvol voorbeeld van een Poolse serie die het heel goed deed op Netflix.[/b]

Plot


Forst gaat over een detective en een journaliste die een reeks brute moorden in het Tatra-gebergte onderzoeken. Dit gebergte bevindt zich in het grensgebied tussen Polen en Slowakije.

Borys Szyc speelt de onconventionele maar effectieve detective Forst die zich op de zaak stort. Hij omzeilt daarbij de wet omdat hij de moorden anders nooit zal kunnen oplossen en slaat daarbij de handen ineen met een lokale journaliste, gespeeld door Zuzanna Saporznikow. Samen gaan zij op jacht naar de waarheid.

Bestsellers


Forst is gebaseerd op de boeken van bestsellerauteur Remigiusz Mróz. Het script is afkomstig van Agata Malesinska, die eerder werkte aan de Netflix-series The Woods en A Girl and an Astronaut en Jacek Markiewicz.Kijk deze spannende serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Night Agent' seizoen 2, dit zijn de indrukwekkende nieuwe castleden
Series / Nieuws

'The Night Agent' seizoen 2, dit zijn de indrukwekkende nieuwe castleden

De twee hoofdrolspelers Gabriel Basso en Luciane Buchanen keren terug, wie zien we nog meer?

TVLine komt met nieuws over The Night Agent, de actieknaller van Netflix. Naast hoofdpersonage Peter zien we ook Rose weer terug, maar de update vermeldt meer.

Over de inhoud van het nieuwste seizoen is nog niets bekend. De bezetting is echter uitgebreid met vijf nieuwe personages, waardoor we een idee krijgen van hetgeen seizoen 2 in petto heeft.

Het lijstje


Het lijstje laat een aantal ervaren acteurs zien. We wisten al dat Amanda Warren (The Leftovers) Peters leidinggevende gaat spelen. Daarnaast zien we Brittany Snow (Pitch Perfect-trilogie) als Peters Night Action-partner Alice.

Berto Colon, bekend als Cesar Velasquez in Orange is the New Black, neemt de rol van fixer Solomon voor zijn rekening. Verder is daar Warren, medewerker bij de geheime dienst die van corruptie verdacht wordt. Hij wordt gespeeld door Teddy Sears (Zolomon in The Flash).

Veteranencast


Louis Herthum, bekend als Peter Abernathy in Westworld, speelt de zakenman-met-connecties Jacob Monroe. Arienne Mandi is te zien als medewerker bij de Verenigde Naties genaamd Noor. Mandi verdiende haar sporen onder andere in The L Word: Generation Q en NCIS: Los Angeles.De makers kiezen duidelijk voor een veteranencast, en deze sterke bezetting kan alleen maar bijdragen aan een seizoen dat minstens zo goed is als het eerste. Je kunt The Night Agent streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' setfoto's online gedropt en bieden hints over seizoen 5
Series / Foto's

'Stranger Things' setfoto's online gedropt en bieden hints over seizoen 5

X-Twitter heeft foto's van de opnames van het langverwachte slotseizoen.

Stranger Things seizoen 5 wordt momenteel gefilmd in Atlanta, Georgia. Natuurlijk duiken er foto's op van de set, in dit geval heeft @21metgala ze online gepost.

De foto's zijn hier te bekijken, met hoofdrolspeler Gaten Matarazzo als Dustin.

Beklad


We zien Dustin in zijn gebruikelijke outfit, maar zijn Hellfire Club-shirt is niet langer splinternieuw zoals in het vorige seizoen. Integendeel, het ziet er vrij afgedragen uit. Verder is op de achtergrond Eddie's (Joseph Quinn) grafsteen te zien.

De grafsteen is echter beklad met "brand in de hel". Dit impliceert dat Eddie door de omgeving nog steeds wordt gezien als een rare freak die veranwoordelijk is voor Chrissy's (Grace Van Dien) dood.

Grotere sprong


De plot van Stranger Things seizoen 5 is momenteel met de nodige geheimzinnigheid omhuld. De foto's lijken er echter op te wijzen dat er een relatief grote sprong voorwaarts is gemaakt in de tijd vergeleken met de eerdere seizoenen. Dit zou niet gek zijn gezien de vertraging die Stranger Things opliep als gevolg van de Hollywoodstaking.Dit alles wekt alleen maar meer nieuwsgierigheid op met betrekking tot de keuzes die de Duffer Broers hebben gemaakt aangaande het slot van hun verhaal. Stranger Things is te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek voor wie Sheldon uit 'The Big Bang Theory' echt respect had (spoiler: het is niet Leonard)
Series / Nieuws

Ontdek voor wie Sheldon uit 'The Big Bang Theory' echt respect had (spoiler: het is niet Leonard)

De beste vriend van Sheldon is Leonard, maar hij is niet degene voor wie Sheldon respect had.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sheldon Cooper is niet de beste in sociale gelegenheden en dat werd in alle 12 seizoenen van The Big Bang Theory en de zes seizoenen van de spin-off Young Sheldon keer op keer bevestigd. Dit was ook te merken in zijn vriendengroep.

In The Big Bang Theory had hij een vriendengroep van wetenschappers die vergelijkbare diploma’s en prestaties hadden als hij. Toch had Sheldon (Jim Parsons) de neiging om op zijn vrienden neer te kijken.

Respectvol


Er is maar één vriend die hier nooit last van heeft gehad en het is niet Sheldons beste vriend Leonard. Degene waar Sheldon altijd respect voor heeft gehad is astrofysicus Raj Koothrappali (Kunal Nayyar).

De hele vriendengroep in The Big Bang Theory, met uitzondering van Penny (Kaley Cuoco), werkte bij het California Institute of Technology (Caltech). Ondanks de indrukwekkende carrières van de groep, maakte Sheldon hun werk soms belachelijk.

Hoezo is Raj anders?


Sheldon is al vanaf kleins af aan gefascineerd door de kosmos en dit is ook het werkveld van Raj. Bovendien werd in seizoen 3, aflevering 4, The Pirate Solution, duidelijk dat Raj meer van de kosmos weet dan Sheldon. Door dit alles kreeg Sheldon snel respect voor Raj en keek hij dus niet op hem neer.

Bekijk op instagram


De anderen uit de groep hebben andere technische banen die Sheldon niet echt interesseren. Hierdoor bleef hij grapjes maken over hun carrières.

Te streamen op HBO Max


Stream The Big Bang Theory op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Van geliefd tot irritant: Het 'Stranger Things' personage dat moet veranderen in seizoen 5
Series / Nieuws

Van geliefd tot irritant: Het 'Stranger Things' personage dat moet veranderen in seizoen 5

Dit personage ging heel snel van het meest geliefde naar het meest irritante personage en seizoen 5 moet dit op gaan lossen.

Er gebeuren veel vreemde dingen in Stranger Things, maar het allervreemdste is misschien toch wel aan de schrijverstafel gebeurd. Een geliefd personage werd ineens iemand die fans niet meer herkenden.

Hoewel het afgelopen seizoen van Stranger Things episch was, zijn er toch wel een paar plotselinge veranderingen opgemerkt door fans. Vooral in hoe de personages zich gedragen.

Maya Hawke als Robin


Toen Robin (Maya Hawke) voor het eerst geïntroduceerd werd in seizoen 3 werd ze al snel één van de meest geliefde personages. Ze was sarcastisch en grappig, zelfs in enge situaties.

Fans hadden dan ook veel hoop voor seizoen 4, maar helaas was Robin in dat seizoen vervelend. Haar onhandige gedrag voelde geforceerd en haar grappen voelden niet meer authentiek, maar een slappe kopie van de mensen met wie Robin juist de spot dreef in seizoen 3.

De verandering


De Duffer broers onthulden dat het personage van Robin, zoals ze haar bedacht hadden, niet werkte. Ze waren echter zo onder de indruk van Maya Hawke, dat ze besloten het personage op haar te baseren.

Bekijk op instagram


"Ze is veel interessanter dan welk origineel personage dan ook dat we ooit zouden kunnen verzinnen. Ze is grappig, slim, eerlijk en gewoon ontzettend raar. Haar energie is een mix tussen een speelse, opgewonden tiener en een verschrompelde Hollywood-acteur die alles heeft gezien", aldus de Duffer broers.

Herschrijven


Alle complimenten voor Hawke zullen ongetwijfeld waar zijn. Helaas pakte dat op het scherm net wat anders uit. Dit is dan ook de reden dat iedereen hoopt dat Robin herschreven gaat worden voor seizoen 5 van Stranger Things
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Demons & Saviors'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Demons & Saviors'

Documentaire gelooft net zozeer in de onschuld van een voor moord veroordeelde vrouw als in haar zelfverklaarde paranormale gaven.

Regie: Alex Waterfield | Afleveringen: 3 | Speelduur: 42-47 minuten | Jaar: 2023

"Hij had een nepcheque," beweert iemand in Demons & Saviors over wijlen James Randi, die een geldbedrag dat beschikbaar had voor de eerste persoon die zijn paranormale gave kon bewijzen. Dat is een ontzettend kleinzielige (en onware) bewering. Randi liep zo te koop met zijn uitdaging dat hij nooit weg had kunnen komen met niet uitbetalen. Het simpele feit is dat niemand ooit bewijs heeft geleverd. Ook het meisje uit deze serie niet, maar helaas is dit weer zo'n documentaire waarin de makers zich alles behalve neutraal opstellen.

Christina zit al dertig jaar in de gevangenis en heeft nog heel wat tijd te gaan, omdat ze is veroordeeld voor de moord op haar driejarig dochtertje. Een Nederlandse 'artivist' gelooft in haar onschuld en probeert samen met drie Amerikaanse studenten haar zaak heropend te krijgen. Degenen die haar destijds achter tralies hebben gezet zijn overtuigd van Christina's schuld ondanks dat het bewijs nogal karig is, afgezien van het feit dat Christina zelf een onhandig verleden heeft.

Want Christina beweert, nog steeds, dat ze als veertienjarig meisje paranormale krachten had die ze niet onder controle kon krijgen. De hele eerste aflevering is hieraan gewijd, wat volstrekt onnodig is omdat dit totaal losstaat van haar moordzaak. Dat niet alleen, het is een aanval op de wetenschap. Wederom worden professionele onderzoekers neergezet als volk dat extreem sceptisch is en het bovennatuurlijke bij voorbaat zal afdoen als onzin.

De opmerking over James Randi's nepcheque is de meest problematische, maar het is wederom ronduit belachelijk dat een documentaire een oude hoax probeert te verkopen als waarheid. Nee, Christina had absoluut geen bovennatuurlijke gave. Ze zat negen uur voor de draaiende camera en er gebeurde niets, totdat ze zelf maar een lamp omstootte. En de smoes was: "Dit duurde me te lang, ik wilde gewoon van ze af zijn." Er is een psychologe die aangeeft lange tijd met haar door te hebben gebracht waarin nooit iets gebeurde. En toch gelooft ze in haar krachten.

De verklaring voor Christina's gedrag wordt vanzelf duidelijk wanneer diezelfde aflevering ingaat op hoe het eraan toeging in haar adoptiegezin. De aflevering eindigt met een opstap naar waar het echt om draait: de moordzaak. Die kwam onder de aandacht omdat fotograaf Jan Banning haar ontmoette in de gevangenis waar hij portretten kwam nemen als kunstproject: "Ik wilde deze foto's maken om te laten zien dat we als mensen gewoon allemaal hetzelfde zijn. En toen leerde ik Christina kennen, die totaal anders was."

De tweede aflevering presenteert een hoop bewijs dat duidt op Christina's onschuld of in ieder geval dat ze geen eerlijk proces heeft gekregen. Ook komt iets ontzettend ironisch voorbij wat de makers lijkt te ontgaan: de extreem gelovige inwoners van Christina's dorp hadden het idee dat Christina een demonische heks was die wel schuldig moest zijn omdat ze ooit riep bovennatuurlijke krachten te bezitten. Dus doordat zij een sprookje verzon, kreeg ze later de toorn op haar dak van mensen die in een ander sprookje geloofden. Zonder dat paranormale verzinsel was ze misschien op vrije voeten geweest.

Omdat in de tweede aflevering meerdere mensen zeggen dat Banning en de studenten niet weten waar ze het over hebben omdat ze niet al het bewijsmateriaal hebben en zich laten manipuleren door Christina, lijkt het erop dat de derde aflevering een heel ander verhaal zal gaan vertellen. En inderdaad, de studenten bezoeken de oude officier van justitie. En die blijkt niets anders te hebben dan gewoon een grote mond en een enorm oordeel dat nergens op gebaseerd is.

Het lijkt er dus serieus op dat Christina haar dochter niet heeft vermoord en al die tijd onterecht zit opgesloten. Gaat dit dan concluderen met Christina's vrijheid? Ook niet. Het enige dat de afsluiter van Demons & Saviors te bieden heeft is een beetje hoop voor de toekomst. Kennelijk wilde men liever deze documentaire nu alvast laten zien in plaats van meer materiaal verzamelen om uiteindelijk een echte conclusie te hebben.

Uiteindelijk is Demons & Saviors dus een serie die laat zien dat in de VS mensen soms de bak in draaien voor iets dat ze niet gedaan hebben. Oftewel: niets nieuws, maar met een onzinnig aanhangsel over iets bovennatuurlijks en geen bevredigend einde. Op zich zegt een van de geïnterviewden wel iets moois: al komt iemand onsympathiek over, iedereen heeft recht op een eerlijk proces. Wellicht komt er een tweede seizoen, want Christina's verhaal is nog niet afgesloten.

★★★☆☆

Demons & Saviors is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max onthult allerlaatste trailer van 'Curb Your Enthusiasm': Waarom het eigenlijk te lang duurde
Series / Nieuws

HBO Max onthult allerlaatste trailer van 'Curb Your Enthusiasm': Waarom het eigenlijk te lang duurde

We moeten niet blij zijn dat het voorbij is, we moeten boos zijn dat het zo lang geduurd heeft.

Na 24 jaar van obstinaat gedrag en sociale ongemakken maakt Larry David met zijn Curb Your Enthusiasm er eindelijk een eind aan. HBO onthult de trailer van het allerlaatste seizoen.

In de trailer is te zien hoe Larry's klassieke gedrag opnieuw zorgt voor problemen met vrienden, waaronder Susie Greene (Susie Essman), de vrouw van zijn beste vriend en manager Jeff. "Je bent klein, je bent kleinzielig, je bent jaloers. Je bent een wandelend fucking virus, Larry," zegt ze.

Iedereen komt nog even langs


Ook is er weer een confrontatie met zijn ex-vrouw Cheryl (Cheryl Hines) en haar nieuwe partner Ted Danson. Larry heeft diepe gesprekken met Leon (J.B Smoove), en momenten van helderheid met Richard Lewis, zijn oudste vriend.

Larry woont opnieuw een begrafenis bij, wat nooit goed eindigt in Curb Your Enthusiasm. Vince Vaughn keert terug als Freddy Funkhouser, de halfbroer van Marty Funkhouser, gespeeld door de inmiddels overleden Bob Einstein. Daarnaast is er een gastoptreden van Dan Levy. Larry sluit af met: "Ik denk dat dit het gelukkigste moment in mijn leven is."

Einde van een tijdperk


Fans van David en diens collega en vriend Jerry Seinfeld zullen een behoorlijk lange periode van ongemakkelijke humor moeten afsluiten. Samen maakten ze van 1989 tot 1998 de sitcom Seinfeld en in 2000 begon David met zijn Curb Your Enthusiasm. Helaas komt aan alles een einde.Kijk alle afleveringen van Curb Your Enthusiasm op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel bekende namen bij nominaties SAG Awards
Series / Nieuws

Veel bekende namen bij nominaties SAG Awards

De uitreiking van de belangrijke acteerprijzen komt er weer aan.

Het Hollywood Award Season is in volle gang. Afgelopen weekeinde werden al de Golden Globes uitgereikt, en inmiddels zijn ook de nominaties voor de SAG Awards bekend.

De SAG Awards zijn de Screen Actors Guild Awards, uitgereikt door de vakbond voor film- en TV-acteurs in de Verenigde Staten. Voor series hebben de belangrijke prijzen meerdere categorieën. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen Drama en Comedy, maar is er ook een prijs voor 'Beste Ensemble'.

Succession


Bij de nominaties zien we veel grote namen terug. Succession is enorm dominant, met een nominatie voor Beste Ensemble en individuele nominaties voor Brian Cox, Kieran Culkin, Matthew Macfadyen (Beste Acteur) en Sarah Snook (Beste Actrice).

Ook het hoofdrolduo van The Last of Us is vertegenwoordigd, met nominaties voor Pedro Pascal en Bella Ramsey. Er is ook een klein Nederlands tintje: actrice Bel Powley is genomineerd voor haar rol als de Nederlandse verzetsheldin Miep Gies in A Small Light.

24 februari


De SAG Awards worden uitgereikt op 24 februari. Wil je de volledige lijst met nominaties bekijken? Dat kan op de officiële webpagina van de Awards.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Supernatural' had een unieke manier om zich als fantasyserie te onderscheiden
Series / Featured

'Supernatural' had een unieke manier om zich als fantasyserie te onderscheiden

De makers wisten dit onderdeel van de serie tot een uniek kenmerk te maken.

Sam (Jared Padalecki) en Dean (Jensen Ackles) hebben tijdens hun jarenlange jacht op demonen en anderssoortig duister gespuis de nodige nep-identiteiten aangenomen. In de serie werd dit een standaard grap waardoor Supernatural een indrukwekkende collectie easter eggs bevat.

De broers hadden een uitgebreide verzameling paspoorten en id-kaarten, die stuk voor stuk verwijzen naar film, rock- en metalmuziek en niet te vergeten figuren uit de Amerikaanse cultuur. Hierdoor werd een element dat droog en uitgekauwd had kunnen worden juist een komisch herkenningspunt.

Popmuziek


Dit begint al in het allereerste seizoen wanneer de twee zich voorstellen als de agenten Hamill en Ford, wat natuurlijk de achternamen zijn van de Star Wars-acteurs Mark Hamill en Harrison Ford.

In hetzelfde seizoen maken ze tevens hun opwachting als twee priesters, pastoor Simmons en pastoor Frehley, naar de Kiss-zangers. Ook zien we Dean als de "arts" dokter James Hetfield, die toevallig dezelfde naam heeft als de frontman van Metallica. Sam en Dean vinden popmuziek echter ook prima getuige de verschijning van de agenten Spears en Aguilera in seizoen 9.

Vaderfiguur


Tot slot werd het personage Bobby Singer (Jim Beaver) naar de uitvoerend producent Robert Singer genoemd. Bobby verschijnt aan het einde van seizoen 1 in de serie en wordt een soort vaderfiguur voor Sam en Dean.De aflevering The French Mistake (seizoen 6) werd een soort grote meta-verwijzing naar deze gewoonte. Hierin komen Sam en Dean in een alternatieve realiteit terecht waar de serie "Supernatural" wordt gefilmd. De twee zijn plotseling de acteurs "Jensen Ackles" en "Jared Padalecki" geworden en moeten de nodige stunts uithalen voor ze weer terug kunnen keren naar hun eigen dimensie.

Gimmick


Door een eenvoudig element op deze manier te gebruiken en uit te werken heeft de serie een unieke gimmick ontwikkeld wat bijdraagt aan de iconische status van de Supernatural. Kijk Supernatural op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ahsoka' seizoen 2 is in de maak, dit kun je verwachten
Series / Nieuws

'Ahsoka' seizoen 2 is in de maak, dit kun je verwachten

Lucasfilm heeft grote plannen voor de 'Star Wars'-franchise, waaronder de terugkeer van Ahsoka Tano.

Eerder berichtten we al dat seizoen 4 van The Mandalorian een film zal worden. Variety bericht daarnaast dat diverse andere projecten aangekondigd zijn, zoals het tweede seizoen van Ahsoka.

Dave Filoni is bezig met het ontwikkelen van het vervolgseizoen voor de populaire Disney+-serie. Daarnaast heeft Lucasfilm nog een aantal Star Wars-films op de planning staan.

Mando krijgt prioriteit


De film, getiteld The Mandalorian and Grogu, heeft momenteel prioriteit. Dit is niet gek als je bedenkt dat Jon Favreau al veel geschreven had voor het vierde seizoen.

De scenario's voor het vervolg van Ahsoka's avonturen zijn momenteel in de maak, het is echter niet het enige waar Dave Filoni zich mee bezighoudt.

Overstap naar het grote scherm


Lucasfilm is van plan om de overstap naar het grote scherm te maken. Er komen meerdere films aan die gemaakt zullen worden door onder andere Sharmeen Obaid-Chinoy, James Mangold, en natuurlijk Dave Filoni.Filoni's film, waar hij al langere tijd aan werkte, zal hierdoor naar de toekomst verschoven worden en vormt waarschijnlijk een afronding voor zijn tv-series. Seizoen 2 van Ahsoka staat hierdoor niet langer op zichzelf maar zal een voorloper vormen wat de uitbreiding van het Star Wars-universum betreft.

Waar te zien?


Star Wars: Ahsoka kun je streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 7 seizoenen komt er een einde aan 'The Good Doctor'
Series / Nieuws

Na 7 seizoenen komt er een einde aan 'The Good Doctor'

Er komt een einde aan het succesvolle medische drama 'The Good Doctor'.

Er is goed én slecht nieuws voor fans van het medische drama The Good Doctor. ABC heeft een nieuwe promo voor het zevende seizoen uitgebracht, maar hierin wordt helaas ook bekendgemaakt dat dit het laatste seizoen zal zijn voor de serie.

Het eerste seizoen van The Good Doctor ging in 2017 in première. De serie volgt Shaun Murphy: een jonge chirurg met autisme uit het stadje Casper in Wyoming, waar hij een moeilijk verleden heeft. Hij verhuist naar San Jose in Californië, om daar aan de slag te gaan in een prestigieus ziekenhuis.

Unieke kans


De serie werd overwegend succesvol ontvangen. Vooral de acteerprestaties van Freddie Highmore (Shaun) werden geprezen, maar er was kritiek op de verhaallijnen. In april werd bekend dat er een zevende seizoen zou komen van de serie. Nu heeft ABC dus bekendgemaakt dat dit het laatste zal zijn.

"The Good Doctor is een unieke kans geweest, maar het is tijd om afscheid te nemen", luidt een statement van showrunners David Shore en Liz Feldman, samen met uitvoerend producent Erin Gunn. "We zijn ongelooflijk trots op het werk dat we hebben geleverd en de boodschap waar we deel van mochten uitmaken".

Releasedatum?


"We kijken ernaar uit om onze fantastische fans, de werkelijk buitengewone Freddie Highmore, de rest van onze getalenteerde acteurs (en vrienden) en de beste crew in de branche het serie-einde te geven dat jullie allemaal verdienen".In Amerika is het laatste seizoen van The Good Doctor vanaf 20 februari te zien. Het is nog niet bekend wanneer het seizoen op Videoland verschijnt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voorlopig geen comeback in 'Doctor Who' voor deze acteur
Series / Nieuws

Voorlopig geen comeback in 'Doctor Who' voor deze acteur

Fans hadden nog hoop, maar helaas keert deze acteur voorlopig niet terug in 'Doctor Who'.

Een van de leuke dingen aan Doctor Who is dat we altijd weer bekende gezichten zien terugkeren. In de geschiedenis van de serie zijn er zoveel verschillende acteurs voorbij gekomen, zelfs alleen al in de rol van de Doctor. Dan is het altijd een leuke verrassing als ze weer opnieuw op ons scherm verschijnen.

Toch is het altijd even schakelen voor fans wanneer een nieuwe acteur de rol van de Doctor overneemt. Meestal zijn de reacties op het begin nog twijfelend, maar worden deze steeds enthousiaster. Dit was ook het geval bij Peter Capaldi, die van 2013 tot 2017 de twaalfde Doctor speelde.

Moeilijke overstap


Hij nam de rol over van Matt Smith, die de rol vertolkte van 2010 tot 2013. Terwijl Smith als de Doctor te zien was, onderging de serie een enorme groei in populariteit. Waar de serie eerst vooral in het Verenigd Koninkrijk bekend was, werd de serie gedurende zijn jaren wereldwijd bekend.

Veel kijkers hadden daardoor moeite met de overstap naar Capaldi. Inmiddels zijn de meningen van kijkers gelukkig bijgesteld en wordt zijn versie van de rol over het algemeen positief beoordeeld. Fans zouden hem zelfs maar al te graag zien terugkeren in een van de komende seizoenen.

Niet beschikbaar


Maar daar zit de acteur niet op te wachten. In een interview met Forbes kreeg Capaldi de onvermijdelijke vraag, waar hij als volgt op antwoordde: "Ik koester het idee dat mijn Doctor er nog is. Hij is niet beschikbaar om op tv te komen. De echte Doctor is niet op tv, de echte Doctor is daarbuiten".Binnenkort gaan we weer een nieuwe acteur als Doctor zien, namelijk Ncuti Gatwa. De releasedatum van het seizoen is nog niet bekend. Bekijk Doctor Who op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is dit momenteel de beste serie op HBO Max?
Series / Nieuws

Is dit momenteel de beste serie op HBO Max?

Het kostuumdrama 'The Gilded Age' behoort tot de betere series op HBO Max.

Hoewel de meningen van tevoren verdeeld waren over The Gilded Age, is de serie inmiddels uitgegroeid tot een enorm succes. Het kostuumdrama is niet alleen populair bij fans van het genre, maar wordt inmiddels ook een van de beste series op HBO Max genoemd.

Sommige mensen waren meteen enthousiast toen ze hoorden dat er nog een dramaserie aankwam van Julian Fellowes, de maker van Downton Abbey. Maar er waren ook een aantal mensen die eigenlijk niet zaten te wachten op een Amerikaanse variant van het bekende kostuumdrama.

Stakingen


Bij de meeste Downton-fans bleek de serie gelukkig een succes. Maar niet alleen bij hen, ook bij een hoop HBO Max-abonnees die normaal niet zo snel dit soort series zouden kijken. Dit heeft vooral te maken met de stakingen in Hollywood, waardoor veel series nu vertraging hebben.

Omdat er niet veel series op het platform verschenen, besloten abonnees te beginnen aan The Gilded Age. En de serie heeft hen sindsdien helemaal in zijn greep. Toch zijn er ook puntjes van kritiek die kijkers hebben. The Gilded Age blijft namelijk wel heel soft als het gaat over onderwerpen als geweld en seks.

Afwisseling


Vooral vergeleken met andere HBO-series, zoals House of the Dragon en Succession. Maar de loyale fans zien dit eerder als iets positiefs dan iets negatiefs. Het feit dat deze onderwerpen er niet zo expliciet in naar voren komen is namelijk een interessante afwisseling tussen andere series.De trouwe fans van de serie zouden het juist jammer vinden als dit verandert, zegt Reddit-gebruiker Disastrous_Narwhal46: "Ik ben blij dat er een aantal series zijn die zich op andere dingen richten dan romantiek en geweld. Niet alles hoeft hetzelfde te zijn en ik ben blij dat we een verscheidenheid aan series hebben die zich richten op een andere doelgroep". Bekijk The Gilded Age op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.