search
HBO Max stopt abrupt met populaire serie na twee seizoenen: fans reageren verontwaardigd
Series / Nieuws

HBO Max stopt abrupt met populaire serie na twee seizoenen: fans reageren verontwaardigd

Het lijkt erop dat het besluit bij de fans niet heel goed is gevallen.

HBO Max heeft besloten dat het er na twee seizoenen op zit voor de biografische komedie-dramaserie Julia. Het besluit komt minder dan een maand nadat het tweede seizoen zijn acht afleveringen had afgerond.

De serie heeft sinds het debuut in maart 2022 veel aan populariteit en lof gewonnen. Het scoort op IMDb een 8,3 en op Rotten Tomatoes zelf 96% bij de critici en 90% bij het publiek. Ook SerieTotaal geeft het een prima score van vier uit de vijf sterren.

HBO dankt alle betrokkenen


Julia was geïnspireerd op het leven van de chef Julia Child, haar buitengewone leven en haar langlopende televisieserie The French Chef. De hoofdrollen waren voor Sarah Lancashire als Child, en David Hyde Pierce als haar man Paul Child.

In een verklaring zei een vertegenwoordiger van HBO Max: "Het was een eer om samen te hebben gewerkt met Chris Keyser, Daniel Goldfarb en hun geweldige creatieve team en cast, aangevoerd door Sarah Lancashire, die een heerlijk staaltje TV hebben gemaakt."

Fans zijn betreurd


Het nieuws dat HBO de stekker uit Julia heeft getrokken is niet goed gevallen bij de fans. Veel reacties tonen vooral onbegrip. Eén fan schrijft: "Wat een schande, deze serie was geweldig en alle personages waren perfect. Misschien dat het een doorstart op een andere dienst kan krijgen."



Kijk alle afleveringen van Julia op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen