search

Ons nieuws van maandag 15 januari 2024

Recensie Netflix-serie 'Killer Soup'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Killer Soup'

Rommelige Indiase serie over een vrouw die niet kan koken maar een toch een eigen restaurant wil.

Regie: Abhishek Chaubey | Cast: Manoj Bajpayee (Umesh/Prabhu), Konkona Sen Sharma (Sawhti), Nassar (Hassan), Lal (Lucas), Sayaji Shinde (Arvind), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 43-52 minuten | Jaar: 2024

Swathi wil dat haar man haar een restaurant cadeau doet. Probleem is dat ze niet kan koken. En dan overlijdt haar man ook nog eens. Volgens officiële synopsis doet Swathi of haar minnaar haar man is om zo toch haar restaurant te krijgen, maar daar gaat de serie nauwelijks over, eerder over het verbloemen van allerlei criminele activiteiten. Het eindresultaat is een ingewikkeld, vergezocht verhaal dat veel kijkers zwaar op de maag zal liggen.

Waarom Swathi zo graag een eigen restaurant wil is onduidelijk. Haar uitleg waarom deze vreselijke kok toch wil koken is halfslachtig; het komt niet over waarom dit zo belangrijk is voor haar. Erg sympathiek is ze niet, dus weinig kijkers zullen voor haar duimen. Wanneer er van alles misgaat en Swathi in de problemen terechtkomt, zijn het eerder de bijpersonages die de interesse van de kijker wekken. Alleen krijgen die helaas niet veel aandacht.

Er is van alles crimineels aan de hand. Al vanaf het begin worden diefstal, verduistering en witwassen genoemd. Er wordt echter weinig uitleg gegeven over hoe dit precies zit of wat de motieven van de betrokken personen zijn. Al deze criminele activiteiten vinden of vonden plaats verspreid over verschillende bedrijven die reeds bestaan of op de planning staan. Het is moeilijk bij te houden wie wat doet en wie wat weet. En dan moeten er nog diverse moorden en chantagepogingen bijkomen.

Killer Soup heeft een zeer naargeestige sfeer, die uit van alles voortkomt: grauwe kleuren, onvriendelijkheid tussen de personages, gore details. De stille scènes zonder achtergrondmuziek afgewisseld met plotseling aanzwellende muziek hebben een vervreemdend effect. Een zeldzame grap komt misplaatst en eenzaam over, waarop de kijker zich afvraagt of er nu plotseling gelachen moet worden. Dit alles creëert een serie die niet makkelijk te verteren is.

Het verhaal gaat alle kanten op. Sommige details en gebeurtenissen zijn zo vaag, vergezocht en onsamenhangend dat ze nergens op slaan. Ze dragen wel bij aan de vervreemdende sfeer, wat wellicht de bedoeling is, maar prettig kijken is het niet. Vertelstijlen wisselen elkaar in rap tempo af: dan weer heeft de serie een poëtische voice-over, dan weer wordt er veelvuldig ingezoomd alsof het een actieserie is. Wat het genre of thema wel is, is moeilijk te zeggen.

Tegen het einde is de serie zo chaotisch dat het compleet onvoorspelbaar is hoe deze zal eindigen. Wellicht krijgt Swathi haar restaurant toch nog op de een of andere manier. Er zijn veel losse eindjes, maar die raken makkelijk zoek in de chaos. De ontknoping hangt van toevalligheden aan elkaar, maar bevat ook een plotselinge vlaag van zelfbewustzijn wanneer een personage opmerkt: "Het is een verhaal verteld door een dwaas, vol lawaai en woede, zonder betekenis." Hiermee is Killer Soup uitstekend samengevat.

★★☆☆☆

Killer Soup is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur uit 'Seinfeld' is op 71-jarige leeftijd overleden: waar ken je hem eigenlijk nog meer van?
Series / Nieuws

Acteur uit 'Seinfeld' is op 71-jarige leeftijd overleden: waar ken je hem eigenlijk nog meer van?

De film- en televisiewereld verliest een acteur die in talloze grote producties speelde.

Droevig nieuws voor Seinfeld-fans: de Amerikaanse acteur Peter Crombie, die in de serie de rol van 'Crazy' Joe Davola speelde, is afgelopen week overleden. Crombie werd 71 jaar.

In Seinfeld liet Crombie in korte tijd een memorable indruk achter. Zijn personage 'Crazy' Joe Davola verscheen slechts in vijf episodes, maar zette daarin wel de boel op stelten.

Daten


Zo werd hij al snel een vijand van zowel Jerry als Kramer, en begint zelfs Elaine te daten. Hij blijkt echter mentaal instabiel te zijn en probeert haar vast te houden in zijn huis.

Crombie was een acteur die misschien weinig mensen bij naam kennen, maar die stiekem in veel bekende producties verscheen. Zo speelde hij in series als As the World Turns, Law & Order en Star Trek: Deep Space Nine.

Films


Ook in de filmwereld was hij geen vreemdeling. Hij had een rol in de legendarische thriller Se7en. Ook speelde hij meermaals in films van schrijver-regisseur Oliver Stone zoals Natural Born Killers en Born on the Fourth of July.



Als je Crombie nog eens in actie wil zien in Seinfeld dan kan dat op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze uitzonderlijke crimeserie over een compleet corrupte politie-eenheid scoort een uitmuntende 8,7 op IMDb en is gelukkig nog altijd te streamen
Series / Nieuws

Deze uitzonderlijke crimeserie over een compleet corrupte politie-eenheid scoort een uitmuntende 8,7 op IMDb en is gelukkig nog altijd te streamen

De prachtige crimeserie 'The Shield' is nog altijd te streamen op Prime Video.

The Shield is een prachtige crimeserie die 7 seizoenen heeft geduurd en zich afspeelt in Los Angeles. De serie scoort een gigantische 8,7 op IMDb en is voor de liefhebbers gelukkig nog altijd te streamen op Prime Video.

The Shield staat bekend om zijn grensverleggende aanpak. Het eerste seizoen ontving de meeste Emmy Award-nominaties ooit voor een dramaserie, waardoor de serie direct in de schijnwerpers kwam te staan. De cast, met namen als Forest Whitaker en Glenn Close, voegde nog meer prestige toe aan de serie.

Bijzondere politie-eenheid


The Shield neemt ons mee naar het fictieve Farmington district, ook wel bekend als "the Farm". De serie draait om een experimentele politie-eenheid van de LAPD, opererend vanuit een politiekantoor in een voormalige kerk, genaamd "the Barn".

Hier vinden we "The Strike Team", een selectieve groep rechercheurs onder leiding van Vic Mackey, die alles zal doen om de criminaliteit een halt toe te roepen. De groep richt zich voornamelijk op beruchte gangs, waarbij ze gebruik maken van illegale en onethische methoden, inclusief drugshandel en overvallen.

Realisme


De serie onderscheidt zich door zijn realisme, vooral in het uitbeelden van gang-oorlogen in de voorsteden van Los Angeles. De Los Angeles Police Department maakte bezwaar tegen de wijdverbreide corruptie binnen de politie zelf in deze serie. Om deze reden worden er in de serie uniformen gebruikt die iets afwijken van de "echte" LAPD.

Kijk deze serie op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Champion'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Champion'

Muzikaal familieportret vol rap en reggae met goed uitgewerkte personages.

Regie: John Ogunmuyiwa, Christiana Ebohon-Green, Adeyemi Michael, e.a. | Cast: Déja J. Bowens (Vita Champion), Nadine Marshall (Aria Champion), Ray Fearon (Beres Champion), Rachel Adedeji (Yemi), Karim Hassan (Memet), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 44-47 minuten | Jaar: 2023

Champion draait om de familie Champion, waarvan diverse leden een carrière in de muziek nastreven of zouden willen nastreven. Het muzikale talent in de familie verbindt hen, maar verscheurt hen tegelijkertijd. Waar de een zijn carrière gesteund ziet, moet de ander dromen opgeven of zelfs laten afpakken. Wie is de echte Champion? Wie verdient de naam Champion het meest?

In het begin leert de kijker vooral Vita kennen, die vastzit in traditionele familierollen waarin de vrouwen alles doen voor de mannen. Wanneer ze voorzichtig de eerste stapjes zet richting haar eigen muziekcarrière, verwijten haar familieleden haar dat ze hen in de steek laat. Door deze verwikkelingen hoopt de kijker dat Vita doorzet en krijgt waar ze van droomt, maar dit zal sowieso niet zonder slag of stoot gaan. Haar familie gunt haar broer Bosco eerder het succes, ook al teert hij vooral op het schrijftalent van zijn zus.

Gaandeweg leren we de overige familieleden en hun motivaties kennen. Zo begrijpen we beter hoe Bosco ertoe gekomen is van zijn zus te eisen dat zij op de achtergrond blijft en geen zangcarrière voor zichzelf mag ambiëren. De complexe familieproblematiek is goed uitgewerkt en realistisch. Er zijn geen helden, slachtoffers of slechteriken – iedereen heeft zijn aandeel in zijn eigen gedrag en kan op momenten egoïstisch zijn en andere momenten sympathiek. Deze personages zijn zeer menselijk en herkenbaar.

Een serie over een muzikale familie zit natuurlijk boordevol muziek. Reggae en rap voeren de boventoon, maar worden ook regelmatig gemengd met andere stijlen. De verschillende familieleden hebben elk hun eigen stem en zo is er voor iedereen wat leuks om naar te luisteren. Toch hebben de makers goed gelet op wat bij elkaar past, zodat de soundtrack een mooi geheel vormt. Dat blijkt ook goed uit de medley waar de serie mee afsluit. Net als de familie heeft ieder zijn individuele geluid, maar zijn er voldoende raakvlakken om te zien dat deze artiesten bij elkaar horen.

De thematiek van Champion is erg mooi en universeel. Verschillende wegen naar succes worden prachtig gedetailleerd verhaald: de carrière die zonder weerstand nagestreefd kan worden, de carrière die ondanks de onwil van anderen niet anders kan dan zich ontvouwen, de carrière die van een ander afhankelijk is en leunt of zelfs teert op een ander en de carrière die mislukt is, al dan niet door toedoen van een ander.

De elementen die leiden tot succes zijn verstrengeld met de obstakels, voor een gecompliceerd, menselijk verhaal waarin niet één iemand als winnaar uit de bus komt, maar de hele familie haar best moet doen om samen te komen. Of dat lukt, is aan de kijker. Het einde laat in het midden of de familieleden hun onderlinge conflicten voldoende hebben kunnen plaatsen en overwinnen, en geeft tevens een reden voor nog meer werk in een volgend seizoen. Hopelijk komt dat tweede seizoen er. De serie verdient het.

★★★★☆

Champion is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schrijvers 'Game of Thrones' negeren eerdere seizoenen in de locaties van seizoen 8
Series / Nieuws

Schrijvers 'Game of Thrones' negeren eerdere seizoenen in de locaties van seizoen 8

De Game of Thrones schrijvers vergeten in seizoen 8 ineens alles van de voorgaande seizoenen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Zelfs de allergrootste fans van Game of Thrones moeten toegeven dat het laatste seizoen niet het beste seizoen was van de serie. Er is over de jaren heen heel wat kritiek gegeven op het laatste seizoen en ook nu is er weer een ander aspect aangehaald.

Het lijkt namelijk alsof de schrijvers in het laatste seizoen alles zijn vergeten van de afgelopen seizoenen. Veel locaties zijn veranderd, maar dat kwam vaak als gevolg van oorlogen. Er is echter geen uitleg voor King’s Landing.

Een totaal andere plek


De hoofdstad van de Zeven Koninkrijken, King’s Landing, ligt dicht bij een oceaan en is omringd door een prachtig bos en een machtige berg. Gedurende de seizoenen ondergaat de stad wat veranderingen, maar niets had fans kunnen voorbereiden op seizoen 8.

Er gebeurt niets dramatisch met het landschap gedurende alle seizoenen. De natuur lijkt minder te worden, maar de bergen en het bos zijn og steeds goed te zien. Totdat de stad plotseling in een woestijn staat.

Een woestijn


In seizoen 8 wordt de stad ineens omgeven door een droge woestijn en geen enkel personage lijkt dit apart te vinden. Fans zijn natuurlijk meteen gaan speculeren over wat voor deze verandering gezorgd kan hebben.



Zo heeft reditter @BluejayPrime de theorie dat de bomen zijn omgehakt, zodat de stad zich beter kan verdedigen tegen vijanden. Gebruiker @poub06 denkt dat de locatie veranderd is door productiebeperkingen.

De schrijvers


Er zijn een heleboel theorieën te bedenken, maar toch geeft de plotselinge verandering het gevoel alsof de schrijvers geen zin hadden om een goede oplossing of uitleg te verzinnen.

Stream Game of Thrones op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Er is een reden voor": The Punisher keert terug in 'Daredevil: Born Again'
Series / Nieuws

"Er is een reden voor": The Punisher keert terug in 'Daredevil: Born Again'

Ondanks de vertraging zijn de cast en crew van Daredevil druk bezig met de nieuwe reboot.

Het MCU is zich de laatste tijd steeds meer aan het uitbreiden met nieuwe films en series. Ook Daredevil: Born Again zal onderdeel worden van Fase Vijf van het MCU. Nu zijn er een paar interessante details bekend over de nieuwe serie.

Waarschijnlijk zullen er twee nieuwe personages verschijnen in Daredevil: Born Again. Het is nog onbekend in hoeveel afleveringen het tweetal zal spelen, maar alleen dat ze zullen terugkeren.

Welke personages?


Een rapport van Jeff Sneider gaf aan dat Elden Henson en Deborah Ann Woll hun rollen van Foggy Nelson en Karen Page weer op zullen pakken. Dit was een grote verrassing voor veel fans, aangezien er een jaar geleden was gezegd dat Henson noch Woll zouden verschijnen in de serie.

Charlie Cox zal weer te zien zijn als Matt Murdock / Daredevil en Vincent D'Onofrio als Wilson Fisk / Kingpin. Ook Jon Bernthal zal terugkeren in zijn rol als Frank Castle / The Punisher.

Enthousiast


D'Onofrio onthulde in een interiew met ComicBook dat hij en Cox "een geweldige tijd" hebben. Ze geloven allebei in deze reboot en om die "reden" keerden ze terug in hun rol.

Wanneer is Daredevil: Born Again te zien?


De WGA en SAG-AFTRA stakingen zorgden voor grote vertragingen bij de serie. Volgens de originele planning zou de serie in de lente van 2024 in première gaan.

Bekijk op instagram


Nu is de verwachting dat de serie niet eerder dan 2025 uit zal komen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix leverde met deze enorme gok de veruit populairste serie van 2023 af
Series / Nieuws

Netflix leverde met deze enorme gok de veruit populairste serie van 2023 af

De grote Netflix-serie One Piece was een gok maar werd de meest populaire serie in 2023.

Netflix verfilmde al flink wat anime en manga-titels en nam een grote gok door een van de populairste manga ooit om te zetten in een live action-serie. Ondanks heel wat zorgen bleek One Piece een doorslaand succes.

Nu blijkt op basis van een onderzoek van Parrot Analytics en The Wrap dat One Piece dé populairste nieuwe serie van 2023 is. Boven titels als Ahsoka van Disney+ en Gen V van Prime Video.

Monkey D. Luffy


One Piece is een Japanse manga die in 1997 startte en wordt geschreven en geïllustreerd door Eiichiro Oda. Er zijn al meer dan een half miljard exemplaren wereldwijd verkocht. Daarna verscheen in 1999 een animeserie waarvan ondertussen meer dan 1000 afleveringen zijn.

De serie van Netflix volgt de jonge piraat Monkey D. Luffy met de strooien hoed. Samen met zijn bonte bemanning beleeft hij epische reizen als ze op zoek zijn naar de vele schatten. Er zijn rollen voor onder andere Iñaki Godoy, Emily Rudd, Mackenyu, Jacob Romero Gibson en Taz Skylar.

Populairste series 2023


Volgens Parrot Analytics en The Wrap zijn de onderstaande tien titels de populairste nieuwe series van 2023. De score van 52.8x betekent volgens het onderzoek dat er 52,8 keer meer vraag was naar One Piece dan de gemiddelde vraag naar een serie tijdens de eerste 30 dagen na de release in de Verenigde Staten.

1. One Piece (Netflix) - 52.8x
2. Ahsoka (Disney+) - 50.7x
3. Secret Invasion (Disney+) - 42.1x
4. Gen V (Prime Video) - 38.5x
5. Daisy Jones & The Six (Prime Video) - 36.9x
6. Blue Eye Samurai (Netflix) - 32.2x
7. Monarch: Legacy of Monsters (Apple TV+) - 30.2x
8. The Night Agent (Netflix) - 30.1x
9. Squid Game: The Challenge (Netflix) - 29.2x
10. The Fall of the House of Usher (Netflix) - 29.1x

One Piece


De serie One Piece heeft acht afleveringen en uiteraard kijk je deze gewoon nog op Netflix. Opvallend is dat de serie ook te kijken is met Nederlandstalige stemmen. Het tweede seizoen is al aangekondigd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Klaar voor een stevige seriemarathon? Deze heftige miniserie kijk je in één dag
Series / Specials

Klaar voor een stevige seriemarathon? Deze heftige miniserie kijk je in één dag

De HBO-serie We Own This City is een dikke aanrader en bestaat uit slechts zes afleveringen.

Ben jij even helemaal klaar met series met heel veel seizoenen? Dan hebben we nu een mooie kijktip voor je. De miniserie We Own This City bestaat uit slechts 6 afleveringen van elk zo'n uur. Met een beetje doorzettingsvermogen kun je de serie in één dag of avond kijken.

We Own This City verscheen in 2022 op HBO en is bijzonder sterk ontvangen. Dat kan ook niet anders, aangezien George P. Pelecanos en David Simon het team achter de miniserie waren. Ze waren eerder verantwoordelijk voor afleveringen van The Wire en The Deuce.

Zo grauw als The Wire


Met Reinaldo Marcus Green (King Richard, Bob Marley: One Love) als regisseur en acteurs als Jon Bernthal, Wunmi Mosaku, Jamie Hector en Josh Charles krijg je een serie te zien die even zo grauw is als HBO's The Wire.

We Own This City laat de opkomst en neergang zien van de Gun Trace Task Force van de politie van Baltimore. Rond het team heerst een hoop corruptie. Sergeant Wayne Jenkins, de rol van Bernthal, staat centraal.

Corrupt team


Jenkins is een van de acht agenten van het team, die allen in 2018 en 2019 veroordeeld werden met uiteenlopende gevallen van corruptie. De miniserie bestaat uit heel wat flashbacks.



In 2022 schreef SerieTotaal-recensent Kaj van Zoelen in zijn recensie: "Simon en Pelecanos weten als geen ander hoe ze dit alles behapbaar kunnen maken via het genre van de politieserie, zonder ze te veel te versimpelen of de nuance te verliezen."

Sterke cijfers


De ontvangst op de bekende sites is dan ook erg goed met een 7,6 op de IMDb en een sterke 93 procent op de Tomatometer. Je kijkt We Own This City gewoon op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met deze dystopische sciencefictionfilm wil Netflix je aankomende vrijdag omverblazen
Films / Nieuws

Met deze dystopische sciencefictionfilm wil Netflix je aankomende vrijdag omverblazen

De scifi-film The Kitchen van Daniel Kaluuya (Get Out) staat binnenkort op Netflix.

Je kent Daniel Kaluuya onder meer van zijn rollen in Black Panther en Get Out. Binnenkort zie je van de acteur zijn regiedebuut op Netflix. Samen met Kibwe Tavares regisseerde hij de scifi-film The Kitchen.

Vanaf aankomende vrijdag staat The Kiitchen op Netflix en je ziet rollen van onder andere Kane Robinson, Jedaiah Bannerman, Hope Ikpoku Jr, Teija Kabs en Demmy Ladipo.

Sciencefiction


De dystopische film speelt zich af in een toekomstig Londen. In de Engelse hoofdstad zijn alle sociale woningen geëlimineerd en vechten Izi (Robinson) en Benji (Bannerman) voor hun leven als inwoners van The Kitchen. Dit is een gemeenschap die weigert hun huis te verlaten.

In oktober 2023 debuteerde de film al tijdens het BFI London Film Festival en de film draait sinds enkele dagen in een beperkt aantal Britse bioscopen. Na 20 recensies staat The Kitchen op een mooie 85 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, een goed voorteken.

Netflix


Vanaf vrijdag zie je The Kitchen dus op Netflix. Wil je de première niet missen, dan kun je alvast een herinnering aanzetten op de streamer. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Van de makers van 'Narcos', vanaf 25 januari schittert Sofia Vergara in deze langverwachte maffiaserie op Netflix
Series / Nieuws

Van de makers van 'Narcos', vanaf 25 januari schittert Sofia Vergara in deze langverwachte maffiaserie op Netflix

Sofia Vergara speelt de beruchte drugscrimineel Griselda Blanco in de serie 'Griselda'.

Sofia Vergara, die prachtige dame die we natuurlijk kennen uit de komediereeks Modern Family gooit het over een hele andere boeg en speelt de beruchte drugscrimineel Griselda Blanco in de nieuwe zesdelige miniserie Griselda op Netflix.

De verwachtingen rondom de serie, die uit zes afleveringen van 50 minuten bestaat, zijn nogal hooggespannen, aangezien de serie is gemaakt door dezelfde makers als die van hitserie Narcos.

Vergara


De hoofdrol in de op de werkelijkheid gebaseerde crimeserie is voor Sofia Vergara. Deze prachtige dame laat zich van een hele andere kant zien in Griselda.

Ze speelt Griselda Blanco, een Colombiaanse zakenvrouw en moeder, die het brein is achter een zeer groot drugskartel. Met een dodelijke combinatie van charme en hardheid weet Blanco een flink imperium op te bouwen in Miami.

Cocaine Godmother


Omdat zij naast 'drugslord' ook gewoon moeder is werd zij destijds The Cocaine Godmother genoemd. Griselda is vanaf 25 januari 2024 te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met de nieuwe thriller 'Kübra' en nog ruim 10 nieuwe series en afleveringen
Series / Nieuws

Netflix komt met de nieuwe thriller 'Kübra' en nog ruim 10 nieuwe series en afleveringen

Deze week zie je naast veel spannende thrillers ook een hoop reality-tv op Netflix.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

American Nightmare


Verschijnt op: Woensdag 17 januari | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Misdaad / Mysterie | Kijk op: Netflix

Een koppel wordt ervan beschuldigd een vreselijke inbraak en ontvoering in 2015 in scène te hebben gezet, maar dan duikt de vrouw opeens op. Gebaseerd op een waargebeurde misdaad.



Kübra


Verschijnt op: Donderdag 18 januari | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Thriller | Kijk op: Netflix

Wanneer een man berichten ontvangt die de toekomst lijken te voorspellen, krijgt hij volgelingen – en machtige vijanden.



Love on the Spectrum U.S.


Verschijnt op: Vrijdag 19 januari | Release: Seizoen 2 | Genre: Documentaire / Komedie / Romantiek | Kijk op: Netflix

In deze romantische docuserie gaan mensen met autisme op zoek naar de liefde en leren omgaan met de veranderende wereld van daten en relaties.



Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

17 & 18 januari: Like Flowers in Sand (seizoen 1 - aflevering 9-10) - Komedie / Mysterie / Romantiek - Een voormalig worsteltalent zit op een dood spoor en staat op het punt te stoppen. Maar dan ontmoet hij een oude vriend en vlamt zijn passie weer op.

17 januari: Ponto Final (seizoen 1) - Komedie - Ivan, chauffeur van een illegaal busje, benadert het eind van zijn huwelijk en de dagelijkse beslommeringen met humor in deze maffe comedyserie gefilmd voor een live publiek.

17 januari: The Trust: A Game of Greed (seizoen 1 - aflevering 5-7) - Spelprogramma / Reality-TV - In deze realityserie strijden deelnemers samen om een kwart miljoen dollar. Zullen ze het geld eerlijk verdelen of elkaar tegenwerken om zelf meer te krijgen?

18 januari: Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 3) - Animatie / Avontuur / Komedie - Kerkers, draken ... en heerlijke monsterstoofpot? Avonturiers begeven zich in een vervloekt, bedolven koninkrijk om hun kameraad te redden en koken onderweg bergen voedsel.

19 januari: Love is Blind: Sweden (seizoen 1 - aflevering 5-8) - Spelprogramma / Reality-TV / Romantiek - Het unieke datingexperiment strijkt neer in Zweden waar plaatselijke singles op zoek gaan naar ware liefde en een huwelijksaanzoek doen - allemaal voordat ze elkaar hebben gezien.

19 januari: The Bequeathed (seizoen 1) - Misdaad / Drama / Mysterie - Na de dood van een onbekende oom erft een vrouw een begraafplaats en raakt ze betrokken bij een reeks moorden en duistere geheimen.

19 & 20 januari: My Demon (seizoen 1 - aflevering 15-16) - Komedie / Drama / Fantasy - Een genadeloze demoon verliest zijn krachten nadat hij een regeling heeft getroffen met een ijzige erfgename die mogelijk de sleutel tot een oplossing en tot zijn hart heeft.

20 januari: Captivating the King (seizoen 1) - Geschiedenis / Romantiek - Te midden van een koninklijke en politieke machtsstrijd leert een koning een intrigerende vrouw kennen, wiens verborgen verlangen naar wraak onbedoeld verandert in liefde.

20 & 21 januari: Welcome to Samdal-ri (seizoen 1 - aflevering 15-16) - Romantiek - Een fotografe valt uit de gratie en keert terug naar haar geboorteplaats. Daar komt ze haar jeugdvriend tegen en wordt hun liefde opnieuw aangewakkerd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max stopt abrupt met populaire serie na twee seizoenen: fans reageren verontwaardigd
Series / Nieuws

HBO Max stopt abrupt met populaire serie na twee seizoenen: fans reageren verontwaardigd

Het lijkt erop dat het besluit bij de fans niet heel goed is gevallen.

HBO Max heeft besloten dat het er na twee seizoenen op zit voor de biografische komedie-dramaserie Julia. Het besluit komt minder dan een maand nadat het tweede seizoen zijn acht afleveringen had afgerond.

De serie heeft sinds het debuut in maart 2022 veel aan populariteit en lof gewonnen. Het scoort op IMDb een 8,3 en op Rotten Tomatoes zelf 96% bij de critici en 90% bij het publiek. Ook SerieTotaal geeft het een prima score van vier uit de vijf sterren.

HBO dankt alle betrokkenen


Julia was geïnspireerd op het leven van de chef Julia Child, haar buitengewone leven en haar langlopende televisieserie The French Chef. De hoofdrollen waren voor Sarah Lancashire als Child, en David Hyde Pierce als haar man Paul Child.

In een verklaring zei een vertegenwoordiger van HBO Max: "Het was een eer om samen te hebben gewerkt met Chris Keyser, Daniel Goldfarb en hun geweldige creatieve team en cast, aangevoerd door Sarah Lancashire, die een heerlijk staaltje TV hebben gemaakt."

Fans zijn betreurd


Het nieuws dat HBO de stekker uit Julia heeft getrokken is niet goed gevallen bij de fans. Veel reacties tonen vooral onbegrip. Eén fan schrijft: "Wat een schande, deze serie was geweldig en alle personages waren perfect. Misschien dat het een doorstart op een andere dienst kan krijgen."



Kijk alle afleveringen van Julia op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen