search
Deze uitzonderlijke crimeserie over een compleet corrupte politie-eenheid scoort een uitmuntende 8,7 op IMDb en is gelukkig nog altijd te streamen
Series / Nieuws

Deze uitzonderlijke crimeserie over een compleet corrupte politie-eenheid scoort een uitmuntende 8,7 op IMDb en is gelukkig nog altijd te streamen

De prachtige crimeserie 'The Shield' is nog altijd te streamen op Prime Video.

The Shield is een prachtige crimeserie die 7 seizoenen heeft geduurd en zich afspeelt in Los Angeles. De serie scoort een gigantische 8,7 op IMDb en is voor de liefhebbers gelukkig nog altijd te streamen op Prime Video.

The Shield staat bekend om zijn grensverleggende aanpak. Het eerste seizoen ontving de meeste Emmy Award-nominaties ooit voor een dramaserie, waardoor de serie direct in de schijnwerpers kwam te staan. De cast, met namen als Forest Whitaker en Glenn Close, voegde nog meer prestige toe aan de serie.

Bijzondere politie-eenheid


The Shield neemt ons mee naar het fictieve Farmington district, ook wel bekend als "the Farm". De serie draait om een experimentele politie-eenheid van de LAPD, opererend vanuit een politiekantoor in een voormalige kerk, genaamd "the Barn".

Hier vinden we "The Strike Team", een selectieve groep rechercheurs onder leiding van Vic Mackey, die alles zal doen om de criminaliteit een halt toe te roepen. De groep richt zich voornamelijk op beruchte gangs, waarbij ze gebruik maken van illegale en onethische methoden, inclusief drugshandel en overvallen.

Realisme


De serie onderscheidt zich door zijn realisme, vooral in het uitbeelden van gang-oorlogen in de voorsteden van Los Angeles. De Los Angeles Police Department maakte bezwaar tegen de wijdverbreide corruptie binnen de politie zelf in deze serie. Om deze reden worden er in de serie uniformen gebruikt die iets afwijken van de "echte" LAPD.

Kijk deze serie op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen