search
Twitter ontploft: geliefde serie 'Better Call Saul' grijpt opnieuw naast prijs die de serie wel verdient

Twitter ontploft: geliefde serie 'Better Call Saul' grijpt opnieuw naast prijs die de serie wel verdient

Deze serie heeft tv-geschiedenis geschreven maar won ondanks letterlijk tientallen nominaties geen Emmy Award.

Valeria Milić
Het Twitterversum is weer eens in rep en roer. In de nacht van 15 op 16 januari Nederlandse tijd vond de uitreiking van de prestigieuze Amerikaanse 'tv-Oscars' plaats, oftewel de Emmy Awards. Opnieuw won deze iconische serie geen prijs, en X-Twitter denkt er het zijne van.

Vince Gilligan maakte na Breaking Bad de alom bejubelde serie Better Call Saul. Ondanks een totaal van maar liefst 53 nominaties mochten de makers het felbegeerde beeldje nooit in ontvangst nemen.

Voorganger overtroffen


Door sommigen wordt de prequelserie zelfs als beter gezien dan de voorganger Breaking Bad. Het personage Jimmy McGill (Bob Odenkirk) verandert gedurende de zes seizoenen dat de serie duurde in de gladjakker Saul Goodman.

De serie had maar liefst vijf nominaties te pakken. Dit betrof Beste Dramaserie, Beste Acteur voor Odenkirk, Beste Actrice in een Bijrol (Rhea Seahorn) en Beste Scenario (Gordon Smith en Peter Gould).


Fans waren uitgesproken over deze blamage. @AustinPlanet stelde zichzelf "diepzinnige vragen".Volgens @sevdiego zat er meer achter: "De Emmy's hebben ervoor gezorgd dat Gilligan en Gould na 'Breaking Bad' nog niet aan een Emmy mochten ruiken". Voor @SmackNPie, tenslotte, is het een duidelijke zaak: "Een beroving op klaarlichte dag".

Waar te zien?


Je kunt Better Call Saul bekijken op Netflix.Aanbevolen artikelen