search

Ons nieuws van woensdag 17 januari 2024

Recensie Netflix-serie 'Forst'

Recensie Netflix-serie 'Forst'

IJzig kille serie over een rechercheur die ondanks zijn schorsing toch zijn moordonderzoek voortzet.

Rick Vissers
Regie: Daniel Jaroszek | Cast: Borys Szyc (Wiktor Forst), Andrzej Bienias (Inspektor Edmund Osica), Szymon Wróblewski (Staszek Kowalik), Zuzanna Saporznikow (Olga Szrebska), Piotr Franasowicz (Karol Adamiak) e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 41-45 minuten | Jaar: 2023

Rechercheur Forst leidt het onderzoek naar een lugubere moord, waarbij het al snel om meer dan een slachtoffer blijkt te gaan. Net wanneer er een doorbraak lijkt te zijn, wordt Forst uit zijn functie ontheven. Hij kan het echter niet laten om zijn speurwerk voort te zetten en krijgt daarvoor hulp van Olga, een bevriende journaliste. Samen bewandelen ze een pad dat alsmaar duisterder wordt. De waarheid blijkt dichter bij Forst zelf te liggen dan hij had durven denken.

Titelvertolker Borys Szyc was recentelijk nog te zien in de Poolse serie Warszawianka. Daarin speelde hij een kansloze alcoholist, een rol die een heel andere insteek vergt dan die van de gepassioneerde rechercheur die hij in Forst neerzet. Zijn spel is geloofwaardig en houdt de serie zes afleveringen lang volledig overeind. Hiermee toont Szyc dat hij geschikt is voor een breed scala aan rollen.

Er gebeurt zo ontzettend veel in Forst dat overduidelijk is dat deze serie op een boek is gebaseerd. Aan alles is merkbaar dat het volledige verhaal uitgebreider is dan wat in zes afleveringen past. Ook is duidelijk dat in de personages meer omgaat dan de serie laat zien. Dit geeft Forst een onvoorspelbaarheid met een erg beangstigende werking, zeker in combinatie met de gruwelijkheid van de getoonde taferelen. Daardoor ben je als kijker constant aan het puzzelen hoe alles nou precies in elkaar steekt.

De Polen lijken hun cinematografie goed op orde te hebben. Waar we in Nederland alles nog zo realistisch mogelijk in beeld willen brengen, pakken de makers van Forst uit met dynamische composities, suggestieve belichtingen en adembenemende locaties. De serie is ontzettend donker, zowel inhoudelijk als visueel, wat resulteert in een kil gevoel. Forst laat zien wat er mogelijk is, wat de vraag oproept wanneer Nederlandse film- en seriemakers eindelijk eens wat meer gaan uitpakken met hun camerawerk.

Bij het zien van de aftiteling van de laatste aflevering ben je waarschijnlijk geneigd direct het volgende seizoen aan te klikken, maar dat laat nog even op zich wachten. Veel vragen blijven onbeantwoord, dus er is ruimte genoeg voor een voortzetting. Tot die tijd is Forst een heerlijke, ijzig kille serie om in deze koude dagen lekker bij op de bank te kruipen.

★★★★☆

Forst is te zien bij Netflix.

Netflix vindt een nieuw kijkcijferkanon in de mysteriethriller met Johnny Depp

Netflix vindt een nieuw kijkcijferkanon in de mysteriethriller met Johnny Depp

Sinds enkele dagen staat de thriller Murder on The Orient Express uit 2017 op Netflix.

Bram de Groot
Met volle vaart knalt de film Murder on The Orient Express de Netflix Top 10 binnen. De mysteriethriller van regisseur Kenneth Branagh deed het in 2017 erg goed in de bioscopen en nu dus ook op Netflix. De film staat gelijk op plek twee in de toplijst van de streamer.

Met een opbrengst van meer dan $351 miljoen gaf Branagh een sterke kickstart aan zijn reeks films waarin hij zelf Hercule Poirot speelt, bekend uit de boeken van schrijfster Agatha Christie.

Al twee vervolgen


In 2022 en 2023 verschenen de vervolgen Death on the Nile (2022) en A Haunting in Venice (2023). Na een zeer redelijke ontvangst van Murder on The Orient Express deden deze opvolgers het op alle vlakken (flink wat) minder.

Murder on The Orient Express heeft opvallend veel grote namen aan boord. We zien Johnny Depp als passagier John Cassetti, Willem Dafoe als Cyrus Bethmann Hardman en Penélope Cruz als Pilar Estravados.

Wie heeft het gedaan?


De film, hier te zien op Netflix, is een typische whodunit. Dergelijke films vallen vaak goed in de smaak. Murder on The Orient Express bleek echter net aan 'fresh' te zijn op Rotten Tomatoes, met zestig procent.De critics consensus op Rotten Tomatoes luidt als volgt: "Stijlvolle productie en een all-star ensemble zorgen ervoor dat deze Murder on the Orient Express niet uit de rails loopt, ook al bouwt de film nooit helemaal op tot de illustere stoomkracht van zijn klassieke voorganger."
Netflix verwijdert opnieuw handige optie: gooit het nu op gevoelens

Netflix verwijdert opnieuw handige optie: gooit het nu op gevoelens

Lange tijd werden series en films aan je gekoppeld met een Match-percentage.

Bram de Groot
Op dit moment zie je bij de series en films op Netflix nog een "Match-percentage" staan. Dit percentage vertelt je hoe de serie aansluit op jouw interesses. Volgens Netflix. Dit gaat spoedig verdwijnen.

Volgens IndieWire heeft een Netflix-vertegenwoordiger bevestigd dat de streamer stopt met het Match-algoritme. Het percentage kwam in beeld toen Netflix stopte met de in 2023 verwijderde "Surprise Me"-functie waarmee kijkers zich konden laten verrassen met een willekeurige film of serie.

Netflix Tags


Nu gaat Netflix meer inzetten op de tags die onder een serie of film worden geplaatst. Dit zijn een of twee woorden die de titel omschrijven. Volgens de New York Times zouden er maar liefst dertig mensen werken aan de tags.

Een voorbeeld. Bij de Nederlandse serie Ferry: De Serie staan de woorden 'Spannend', 'Thriller' en 'Drugsbaron' en de recente hitserie Fool Me Once wordt omschreven met de woorden 'Psychologisch', 'Spannend' en 'Mysterie'.

"Dit is iets voor mij"


"Stel je eens voor dat er tijdschriften zijn zonder omslagteksten, en er staan alleen maar foto’s op" zei Allan Donald, productdirecteur bij Netflix, tegen de NYT. "Tags maken net zo’n groot verschil als een coverline in die snelle ‘dit is iets voor mij’-beslissing."Er zouden ondertussen drieduizend Tags aanwezig zijn onder de films en series op Netflix.
De zoon van Arnold Schwarzenegger en meer grote namen in HBO-megahit 'The White Lotus'

De zoon van Arnold Schwarzenegger en meer grote namen in HBO-megahit 'The White Lotus'

HBO voegt weer een aantal topnamen toe aan het derde seizoen van The White Lotus.

Bram de Groot
Een paar dagen geleden werd al een aantal grote namen onthuld voor het derde seizoen van de serie The White Lotus van HBO Max. Nu zijn er nog meer grote namen toegevoegd.

Van de nieuwe namen valt vooral Patrick Schwarzenegger op. Hij is de zoon van Arnold Schwarzenegger. De 30-jarige acteur zagen we recent nog in de serie Gen V van Prime Video en speelde al in zo'n tien Hollywoodfilms.

Meer grote namen


Naast de jonge Schwarzenegger is ook onthuld dat Walton Goggins (Justified), Aimee Lou Wood (Sex Education), Sarah Catherine Hook (First Kill) en Sam Nivola (Maestro) aansluiten bij de reeds onthulde namen.

Eerder werd duidelijk dat Natasha Rothwell terugkeert en dat Carrie Coon, Parker Posey, Jason Isaacs, Michelle Monaghan, Leslie Bibb, Christian Friedel, Morgana O’Reilly, Dom Hetrakul, Tayme Thapthimthong, Miloš Biković, Lek Patravadi en Shalini Peiris nieuwe personage spelen.

Seizoen 3 in Thailand


Na Maui en Sicilië speelt het derde seizoen af in Thailand. De serie focust zich op de “dood in oosterse religie en spiritualiteit” en nadat de eerdere seizoenen uit zes en zeven seizoenen bestonden wordt het nieuwe seizoen "langer, groter en gekker" volgens showrunner Mike White.De serie start binnenkort met de opnames en in 2025 zal seizoen drie te zien zijn op HBO Max.
Iedereen heeft het over de hitserie 'Fool Me Once', maar opvallend veel mensen vinden het maar niks

Iedereen heeft het over de hitserie 'Fool Me Once', maar opvallend veel mensen vinden het maar niks

Hoewel niet alle kijkers overtuigd zijn, dendert deze productie de ranglijsten binnen.

Valeria Milić
De thriller is gebaseerd op een bestseller en staat op nummer een in de Netflix Top 10 van Nederland. We hebben het natuurlijk over Harlan Cobens boek De verbeelding, oftewel Fool Me Once

De miniserie bestaat uit acht afleveringen en ondanks de gepolariseerde reacties van sommige kijkers op Rotten Tomatoes heeft Netflix een hit te pakken. Actrice Joanna Lumley had een gesprek met Yahoo over de serie.

Bijdrage aan het succes


Wanneer Maya (Michelle Keegan) haar vermoorde echtgenoot Joe (Richard Armitage) op de nannycam ziet spelen met hun dochtertje Lilly is dit de start van een zoektocht. Lumley, die Joe's meedogenloze moeder Judith speelt, onthulde haar reactie over de première in maar liefst 190 landen op Nieuwjaarsdag.

Lumley: "Ik kon me daar niks bij voorstellen. Je doet je werk met de overige acteurs en de crew, en vervolgens is het afwachten. Het is een goed gemaakte serie met de nodige onverwachte wendingen en een einde dat je niet echt ziet aankomen. Dat heeft zeker bijgedragen aan het succes ".

Tweedeling


Op moment van schrijven staan er ruim 500 kijkersrecensies op RT. Wat opvalt is de tweedeling: er worden of erg lage, of erg hoge beoordelingen gegeven. De naam van Harlan Coben, evenals de eerdere succesvolle verfilmingen van zijn boeken, is ongetwijfeld een positieve factor in het geheel.Verder kende het verhaal een aantal onverwachte plotwendingen waarover levendig gediscussieerd werd online. Wil je zelf je mening vormen, dan kun je Fool Me Once in zijn geheel bekijken op Netflix.
'Loki'-regisseur mogelijk aan het roer bij 'The Last of Us' seizoen 2

'Loki'-regisseur mogelijk aan het roer bij 'The Last of Us' seizoen 2

De regisseur van de meest populaire Marvel-serie zal zich aansluiten bij de crew van The Last of Us.

Adriënne Koolen
Er is nog maar weinig bekend over het tweede seizoen van The Last of Us, maar nu is er een interessante update gegeven. Deze update zal een hele grote rol spelen in het eindresultaat van The Last of Us.

The Last of Us is één van de meest populaire franchises van dit moment. De game wordt al jarenlang gezien als één van de beste games ooit gemaakt, als het niet dé beste is. En ook de serie krijgt heel veel lof en verbrak record na record.

Seizoen 2


De verwachtingen voor seizoen 2 liggen dus heel erg hoog en dit betekent dat alleen de beste van de beste aan de serie werken. Iedereen van de cast en crew is ongelooflijk getalenteerd en seizoen 2 voegt nog een groot talent toe aan deze lijst.

Volgens Jeff Sneider zal de regisseur van Loki, Kate Herron, namelijk een aflevering regisseren. Herron is geprezen voor haar werk aan Loki en de serie is dus ook niet voor niets één van de beste Marvel-series op Disney+.

Hoeveel afleveringen?


Sneider speculeerde dat Herron waarschijnlijk maar één aflevering zal regisseren, maar dit is nog niet officieel bekendgemaakt

Bekijk op instagram


Stream The Last of Us op HBO Max.
Dit is de perfecte volgorde om 'Yellowstone' en alle spin-offs te bekijken

Dit is de perfecte volgorde om 'Yellowstone' en alle spin-offs te bekijken

De Yellowstone franchise is erg uitgebreid en er zijn dan dus ook verschillende manieren om alle series te bekijken.

Adriënne Koolen
De Yellowstone-franchise is steeds populairder geworden en ondertussen heeft bijna iedere serieliefhebber wel van de serie gehoord. De serie heeft heel wat spin-offs gekregen, maar wat is de beste volgorde om deze te kijken?

Alle spin-offs van Yellowstone staan op zichzelf, wat betekent dat je geen voorkennis hoeft te hebben van de andere series. Dat gezegd hebbende, is het wel veel leuker om alle series achter elkaar te kijken.

De eerste volgorde


Een goede keuze zou zijn om alle series te kijken in de volgorde waarop deze zijn uitgekomen. Dat betekent dat je het beste kan beginnen met alle vijf seizoenen van Yellowstone en daarna jezelf onderdompelt in de tijd van het Wilde Westen met 1883.

Je eindigt dan met 1923, maar dat is nog niet het einde van de franchise. Er komt namelijk nog een prequel, 1944 en twee series die zich in het moderne leven afspelen, 2024 en 6666.

Chronologische volgorde


Een andere optie is om de series te bekijken in chronologische volgorde. De eerste serie is dan 1883, gevolgd door 1923. Hierna wordt het echter iets ingewikkelder.

Bekijk op instagram


Eigenlijk zou 1944 dan komen, aangezien deze serie zich afspeelt in.. je raadt het al, 1944. De SAG-AFTRA stakingen hebben echter voor veel vertraging gezorgd en het is nog niet bekend wanneer 1944 in première gaat.

Verschillende opties


Als je de voorkeur hebt om de series in chronologische volgorde te bekijken, zou je kunnen wachten op 1944. Anders kan je deze later bekijken en na 1923 beginnen met Yellowstone.
'The Bear is Back': prequelserie 'Ted' wordt beregoed bekeken

'The Bear is Back': prequelserie 'Ted' wordt beregoed bekeken

De razend populaire comedyserie verbreekt records op de Amerikaanse streamingdienst Peacock.

Mitchell van Vuren
Seth MacFarlane, de maker van Family Guy, heeft weer een nieuwe hit te pakken. De prequelserie van Ted is onlangs uitgekomen op de Amerikaanse streamer Peacock en loopt meteen weg met een groot record.

Ted is namelijk in zijn eerste drie dagen de meest bekeken originele titel geworden in de geschiedenis van Peacock.

Records breken


Afgelopen donderdag kwamen de zeven afleveringen uit, en in het weekend besloot men in de VS de serie er eens flink van langs te geven.

NBCUniversal zei erg blij te zijn met het nieuwe record en gaf aan dat zaterdag de beste kijkdag was. Helaas wilden ze geen exacte kijkcijfers weggeven.

Nieuw seizoen


MacFarlane en de twee co-showrunners van de serie, Paul Corrigan en Brad Walsh, hebben gesteld dat ze openstaan voor een tweede seizoen.Ondanks dat de serie bedoeld was voor slechts één seizoen, zijn de kansen nu wel aanzienlijk gegroeid voor een verlenging.

Nederlandse release


Het is nog niet bekendgemaakt wanneer de Nederlandse release van Ted zal zijn.
Twitter ontploft: geliefde serie 'Better Call Saul' grijpt opnieuw naast prijs die de serie wel verdient

Twitter ontploft: geliefde serie 'Better Call Saul' grijpt opnieuw naast prijs die de serie wel verdient

Deze serie heeft tv-geschiedenis geschreven maar won ondanks letterlijk tientallen nominaties geen Emmy Award.

Valeria Milić
Het Twitterversum is weer eens in rep en roer. In de nacht van 15 op 16 januari Nederlandse tijd vond de uitreiking van de prestigieuze Amerikaanse 'tv-Oscars' plaats, oftewel de Emmy Awards. Opnieuw won deze iconische serie geen prijs, en X-Twitter denkt er het zijne van.

Vince Gilligan maakte na Breaking Bad de alom bejubelde serie Better Call Saul. Ondanks een totaal van maar liefst 53 nominaties mochten de makers het felbegeerde beeldje nooit in ontvangst nemen.

Voorganger overtroffen


Door sommigen wordt de prequelserie zelfs als beter gezien dan de voorganger Breaking Bad. Het personage Jimmy McGill (Bob Odenkirk) verandert gedurende de zes seizoenen dat de serie duurde in de gladjakker Saul Goodman.

De serie had maar liefst vijf nominaties te pakken. Dit betrof Beste Dramaserie, Beste Acteur voor Odenkirk, Beste Actrice in een Bijrol (Rhea Seahorn) en Beste Scenario (Gordon Smith en Peter Gould).


Fans waren uitgesproken over deze blamage. @AustinPlanet stelde zichzelf "diepzinnige vragen".Volgens @sevdiego zat er meer achter: "De Emmy's hebben ervoor gezorgd dat Gilligan en Gould na 'Breaking Bad' nog niet aan een Emmy mochten ruiken". Voor @SmackNPie, tenslotte, is het een duidelijke zaak: "Een beroving op klaarlichte dag".

Waar te zien?


Je kunt Better Call Saul bekijken op Netflix.Deze nieuwe films, waaronder 'Bad Lands', zetten Netflix in vuur en vlam

Deze nieuwe films, waaronder 'Bad Lands', zetten Netflix in vuur en vlam

Verliefde gangsters in een kapsalon, een onconventionele misdaadfilm uit Japan, en onthaasten loont.

Mitchell van Vuren
De nieuwe batch aan films is weer op Netflix gearriveerd. Welke ervan je sowieso moet zien, vertellen de recensenten van FilmTotaal je. Lees hieronder de beste recensies van nieuwe Netflix-films van de afgelopen tijd.

Miss ShampooDe onwaarschijnlijke liefde tussen een kapster en een gangsterbaas vormt het uitgangspunt van deze vermakelijke romkom volgens recensent Mitchell van Vuren. De film wordt voornamelijk gered door de lollige filmstijl, die de onderwereld van Taipei constant op de hak neemt. Oordeel: 3 sterren.

Van Vuren vond: "Voor de kijker is er veel om zich over te verkneukelen terwijl de film heen en weer hopt tussen flauwe romkom en opgeblazen gangsterfilm. In geen enkele van deze filmgenres weet de film uit te blinken, maar ergens ertussenin wordt toch een geinig verhaal neergezet zonder de pretentie meer te zijn dan dat."

Lees de rest van de recensie.

Bad LandsDeze ongewone misdaadfilm moet het niet hebben van coole gangsters of vette gevechten, maar eerder van de dynamiek tussen de alledaagse personages. Door de losse vertelstijl wordt pas later duidelijk wat de hoofdlijnen zijn van het plot, wat volgens Thierry Verhoeven enige investering vraagt van de kijker. Oordeel: 3,5 ster.

Verhoeven vertelde: "Door zijn alledaagse benadering van de materie weet 'Bad Lands' zich te onderscheiden van het gros van de misdaadfilms, maar de kans is groot dat sommige kijkers er daardoor maar weinig mee kunnen. Er vallen weliswaar wat doden, maar de film wordt nooit echt intens of aangrijpend… Maar niet elke misdaadfilm hoeft je naar het puntje van je stoel te brengen. Tijd doorbrengen met boeiende hoofdpersonages kan al voor voldoende kijkgenot zorgen."

Lees de rest van de recensie.

Kho Gaye Hum KahanGen Z heeft voldoende sores, zo blijkt maar weer uit deze Indiase film over het leven van drie twintigers in Mumbai. In het serieuze drama ziet Dirk Sung van Aalsburg veel elementen langskomen die de Indiase context ontstijgen en herkenbaar zijn voor mensen van over de hele wereld. Oordeel: 3 sterren.

Van Aalsburg deelde: "Als je net als Ahana, Imaad en Neil gebukt gaat onder de terreur van sociale media en ingewikkelde relaties heeft 'Kho Gaye Hum Kahan' een paar mooie levenslessen in petto. Lessen die je snel even had kunnen googelen terwijl je op een saaie Tinderdate bent, maar waar je ook twee uur van je leven aan kunt besteden voor de buis. Onthaasten loont."

Lees de rest van de recensie.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe Disney+-series wil je niet missen

SerieTotaal tipt: deze nieuwe Disney+-series wil je niet missen

Op Disney+ staan weer nieuwe series die je moet zien van onze recensenten.

Mitchell van Vuren
Van krappe knokpartijen tot intense rechtszaken - op Disney+ komen continu nieuwe series uit die je gezien wilt hebben. De recensenten van SerieTotaal lichten toe welke van de nieuwe series op het platform jij gezien moet hebben.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Disney+ van de afgelopen tijd.

Echo

★★★☆☆

Synopsis: Vijf maanden na de gebeurtenissen in Hawkeye wordt Maya Lopez achtervolgd door Wilson Fisks organisatie. Dit leidt haar terug naar haar geboorteplaats in Oklahoma, waar ze in het reine moet komen met haar verleden, zich opnieuw moet verbinden met haar wortels en haar familie en gemeenschap moet omarmen.

Recensie: "Toch is 'Echo' zeker niet een familiedrama. Maya komt naar haar geboortedorp om Fisks medewerkers op te sporen en zijn waren te saboteren. Oftewel: actie… Veel knokpartijen dus, bij voorkeur in krappe ruimtes, en geen episch spektakel."

Lees de rest van de recensie.

Nada

★★★★☆

Synopsis: De iconische dandy Manuel uit Buenos Aires staat voor de ongekende uitdaging om voor zichzelf te zorgen.

Recensie: "Hoewel we in 'Nada' vooral kennismaken met de elitaire kring rond Manuel, komen er ook andere kleurrijke personages voorbij. Samen met de prachtige architectuur en de warme tinten die door de camera worden gezocht en gevonden, vormt deze serie een reclamespot voor de stad van de gunstige winden. Oh, en dan is er ook nog al dat heerlijke eten."

Lees de rest van de recensie.

Demons & Saviors
★★★☆☆

Synopsis: Christina Boyer werd veroordeeld voor de moord op haar driejarige dochter nadat het publiek speculeerde dat ze telekinetische gaven had. Een team van amateurdetectives, die geloven dat Boyer onschuldig is, onderzoekt de samenzwering achter haar zaak.

Recensie: "Christina zit al dertig jaar in de gevangenis en heeft nog heel wat tijd te gaan, omdat ze is veroordeeld voor de moord op haar driejarig dochtertje. Een Nederlandse 'artivist' gelooft in haar onschuld en probeert samen met drie Amerikaanse studenten haar zaak heropend te krijgen."

Lees de rest van de recensie.
Van de 10 beste Netflix-series aller tijden zijn er twee in slechts een dag te kijken

Van de 10 beste Netflix-series aller tijden zijn er twee in slechts een dag te kijken

Deze twee producties verdienen zeker een plek op je bingelijst.

Valeria Milić
Soms heb je zin in een goede serie maar wel eentje die niet te lang duurt. De Netflix Top Tien Aller Tijden biedt uitkomst.

Deze lijst biedt een weergave van het hoogste aantal streaming-uren in de eerste 91 dagen vanaf de première. The Queen's Gambit en Monster: The Jeffrey Dahmer Story staan op de vijfde respectievelijk de derde plek in deze Top Tien.

Weeshuis


De series zijn in verschillende genres en zijn, ieder voor zich, in een dag te bekijken. The Queen's Gambit telt zeven afleveringen. Anya Taylor-Joy speelt de hoofdrol in deze verfilming van Walter Tevis' coming-of-ageboek. Beth groeit op in een weeshuis gedurende de jaren 50. In die tijd kregen kinderen pilletjes om ze rustig te houden. De serie volgt Beths leven en hoe ze uitgroeit tot schaakkampioen. Op Rotten Tomatoes geeft het publiek 94% en je kunt The Queen's Gambit hier bekijken.

Lawine aan kritiek


Monster: The Jeffrey Dahmer Story telt tien afleveringen. Het is een huiveringwekkend verhaal dat scoorde als een tierelier. Hoofdrolspeler Evan Peters kreeg een Golden Globe voor zijn prestatie als seriemoodernaar Dahmer. Daarnaast kreeg Monster echter ook een lawine aan kritiek over zich heen, waaronder van de nabestaanden van de slachtoffers. Op Rotten Tomatoes geeft het publiek 82% en je kunt de serie hier streamen.

Wetenswaardigheden


Aan de series zijn leuke weetjes verbonden: zo was voor The Queen's Gambit niemand minder dan schaakgrootmeester Gary Kasparov adviseur.Tot slot was Netflix genoodzaakt om voor Monster de LGBT-tag te verwijderen. Hoewel Dahmer homoseksueel was, zat de LGBT-gemeenschap niet te wachten op een serie die op een dergelijke manier werd aangeprezen.
'Yellowjackets' seizoen 3: Showtime deelt teleurstellend nieuws

'Yellowjackets' seizoen 3: Showtime deelt teleurstellend nieuws

De gevolgen van de stakingen in Hollywood worden langzaamaan zichtbaar.

Glenn Walsh
Vorig jaar sloot het spannende Yellowjackets met een spectaculaire seizoensfinale het tweede seizoen af. Fans keken al snel met volle verwachting uit naar het derde seizoen, maar dat gaat nog even duren.

Showtime onthult namelijk dat het derde seizoen hoogstwaarschijnlijk pas in 2025 uit gaat komen. De vertraging is het gevolg van de stakingen in Hollywood onder schrijvers en acteurs vorig jaar, die invloed hadden op alle film- en tv-producties.

Gaat alsnog relatief snel


In vergelijking met andere series die nog steeds te maken hebben met productieproblemen door de stakingen, hebben de makers van Yellowjackets redelijk veelbelovende updates gegeven over de status van de serie. Vorige maand bevestigden ze nog hoever ze waren gevorderd in het schrijfproces van seizoen drie.

Yellowjackets-maker Ashley Lyle vertelde toen tijdens een evenement over de serie: "We zijn diep in het schrijfproces. Iedereen keerde weer met zoveel enthousiasme terug, klaar om te beginnen en creatief opgeladen. We hebben echt zoveel plezier en we kunnen niet wachten."

Wanhoop in de wildernis


De serie, geschreven door Bart Nickerson en Lyle, vertelt het verhaal van een team getalenteerde voetbalmeisjes op de middelbare school die de (on)gelukkige overlevenden worden van een vliegtuigcrash diep in de wildernis van Ontario, waar het allemaal nog veel erger wordt.Kijk alle afleveringen van Yellowjackets op SkyShowtime.
Deze 4 hilarische komedieseries op NPO Plus fleuren jouw dag weer op

Deze 4 hilarische komedieseries op NPO Plus fleuren jouw dag weer op

Met deze grappige series op NPO Plus ben je zo weer van de januariblues af.

Mitchell van Vuren
Zin in een lekkere comedyserie? Kijk dan eens voor de verandering op NPO Plus, waar een heel scala aan komedie te vinden is uit binnen- en buitenland.

The FlatshareJournaliste Tiffany is na het einde van haar relatie dringend op zoek naar onderdak, en verpleger Leon zoekt een huisgenoot om de huur mee te delen. Omdat hij nachtdiensten draait in een hospice, hoeven ze elkaar in theorie nooit tegen te komen. In de praktijk loopt echter alles anders. Bekijk nu bij NPO Plus.

Lees de recensie van SerieTotaal.Rundfunk: Duco en RoyDe talentloze acteurs Duco en Roy willen maar één ding: doorbreken en eeuwige roem. Alles wat ze aan talent tekortkomen, maken ze goed met hun doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en schaamteloosheid. Bekijk nu bij NPO Plus.Sort OfSabi Mehboob is een genderfluïde millennial wiens bestaan aan het wankelen wordt gebracht wanneer zowel Sabi's relatie als baan op losse schroeven komt te staan. Het is de start van wat uiteindelijk een tumultueuze weg naar zelfontdekking en -acceptatie zal blijken. Bekijk nu bij NPO Plus.CASTSatirische comedyserie over een castingbureau dat gecanceld wordt nadat de directeur is beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag met twee jonge, net afgestudeerde actrices. Bekijk nu bij NPO Start.

Jenna Ortega maakt belofte voor 'Wednesday': "seizoen 2 is meer horror"

Jenna Ortega maakt belofte voor 'Wednesday': "seizoen 2 is meer horror"

De verwachtingen zijn torenhoog voor Wednesday seizoen 2 na deze belofte van Jenna Ortega.

Adriënne Koolen
Het eerste seizoen van Wednesday heeft voor heel wat iconische momenten gezorgd. Zo zal niemand ooit meer de iconische dans uit aflevering vier vergeten. De verwachtingen voor seizoen 2 liggen dan ook heel erg hoog.

Ortega liet in seizoen 1 zien dat ze een ongelofelijk getalenteerde actrice is, maar daar houden haar talenten niet op. Ze is in seizoen 2 namelijk ook achter de schermen betrokken. Zo heeft ze input gehad bij het schrijven en de regie.

Seizoen 2


Tijdens een interview met E! vertelde Ortega dat seizoen 2 heel veel goede "oneliners" heeft en dat "alles veel groter is". Dit betekent meer actie, maar ook dat "elke aflevering aanvoelt als een film".

Ortega neemt haar projecten heel serieus en mede daarom waren de gesprekken voor seizoen 2 al vroeg begonnen. De actrice liet weten dat ze "nieuwsgierig" was naar alles van seizoen 2: de outfits, de nieuwe personages en het script.

Meer horror


De actrice kon niet veel details geven over het tweede seizoen van Wednesday, maar ze maakte wel een belofte. Ze vertelde namelijk dat het tweede seizoen "echt heel spannend" is en dat het meer neigt naar "horror".Wednesday is te streamen op Netflix.
Waarom je 'Forst' niet wil missen: de nieuwe hit op Netflix

Waarom je 'Forst' niet wil missen: de nieuwe hit op Netflix

De Poolse Netflix-serie Forst trekt wereldwijd de aandacht met zijn donkere detectiveverhaal.

Bo van Scheyen
De Poolse Netflix serie Forst doet het heel goed sinds de release. Na een dag stond deze al in de Netflix top tien. Het publiek wereldwijd weet de donkere, macabere detective te waarderen.

Vanaf de allereerste minuten wordt je als kijker getriggerd door de beelden, het ijskoude landschap, het summiere lichtgebruik en de wat abstracte dialogen. Commissaris Wiktor Forst (Borys Szyc) wordt op de plaats delict geconfronteerd met een dodelijk slachtoffer. Is het moord, is het zelfmoord?

Rituele moorden


De wijze waarop het lichaam door de moordenaar wordt tentoongesteld doet een beetje denken aan de rituele moorden in de film Seven. Deze koelbloedige killer laat ook aanwijzingen achter.

Forst wordt belaagd door journaliste Olga Szrebska (Zuzanna Saporznikow). Hij maakt een aantal fouten en wordt door zijn chef van de zaak gehaald. Dit noopt hem samen te werken met Olga. Samen verleggen ze de lat van het aanvaardbare om tot de ontmaskering te komen van de seriemoordenaar.

Herinneringen


Er worden meer lichamen gevonden, de klok tikt, het is koud, elke nieuwe moord geeft steeds weer dezelfde aanwijzing. Forst wordt geplaagd door herinneringen uit het verleden. Beetje bij beetje leren we dat er meer speelt. We leren het team bij de politie beter kennen en al gauw is niets meer wat het lijkt.De op non-actief gezette commissaris heeft een zwak voor vrouwelijk schoon. Is het lust, is het verlangen, is het vanuit eenzaamheid? is het om de pijn te vergeten? Dat wordt niet helemaal duidelijk maar de kijker wordt geconfronteerd met vurige erotische scènes.

Whodunit


Regisseur Daniel Jaroszek weet met de sfeer en het mysterieuze de kijker vast te houden. Maar feitelijk is het een moordmysterie zoals we die ook uit Zweden kennen. Een whodunit met een donker sausje. Goed geacteerd, perfecte setting en voor de liefhebbers een mustsee.Forst telt zes afleveringen van elk 45 minuten. De opbouw van het verhaal is spannend en onderhoudend. Alleen de laatste aflevering is blijkbaar voor veel kijkers onbevredigend. Het is afwachten of Netflix met een tweede seizoen komt. We verwachten gezien het succes van wel. Er liggen nog te veel onbeantwoorde vragen. Forst is te bekijken bij Netflix.
Deze 5 steengoede Britse series komen in februari NPO Start veroveren

Deze 5 steengoede Britse series komen in februari NPO Start veroveren

Verschillende misdaad-, drama- en thrillerseries uit het VK staan in februari voor je klaar op NPO Start.

Mitchell van Vuren
Fans van Britse televisieseries kunnen beter in 2024 hun aandacht op NPO Start richten, want er komen een hoop nieuwe series uit van onze westerburen. Zet onderstaande series vast in je agenda!

RidleyVoormalig rechercheur Alex Ridley wordt 18 maanden na zijn vervroegde pensionering teruggehaald als consultant. Nu assisteert hij oud-collega Carol Farman, die net gepromoveerd is tot inspecteur.

Vanaf 3 februari is Ridley te zien op NPO2 en NPO Start.Witness Number ThreeOp een dag op haar werk kijkt kapster Jodie uit het raam en in een fractie van een seconde is ze getuige van een moordenaar en zijn slachtoffer vlak voor een moord.

Vanaf 10 februari is Witness Number Three te zien op NPO3 en NPO Start.Dreaming Whilst BlackKwabena werkt in de recruitmentsector maar droomt ervan om filmmaker te worden met een bevriende videomaker van de filmschool.

Vanaf 13 februari is Dreaming Whilst Black te zien op NPO3 en NPO Start.Best InterestsDe strijd van een ouder om de terugtrekking van de behandeling van haar dochter te stoppen, die hersenbeschadiging heeft door de gevolgen van een zeldzame vorm van spierdystrofie.

Vanaf 16 februari is Best Interests te zien op NPO2 en NPO Start.Irvine Welsh's Crime seizoen 2De straten van Edinburgh zijn lang niet altijd veilig, en dan is het aan inspecteur Ray Lennox om de zaak op te lossen en de dader te pakken. Dat lukt echter niet altijd, en hij wordt gekweld door de wetenschap dat er monsters nog vrij rondlopen. Ondanks alles gaat hij stug door met zijn werk.

Vanaf 29 februari is het tweede seizoen van Irvine Welsh's Crime te zien op NPO3 en NPO Start.