search
'The Last of Us' seizoen 2 wijkt sterk af van de game volgens hint van hoofdrolspeler Pedro Pascal
Series / Nieuws

'The Last of Us' seizoen 2 wijkt sterk af van de game volgens hint van hoofdrolspeler Pedro Pascal

De acteur lijkt eerdere uitspraken van schrijver Craig Mazin te bevestigen.

Toen The Last of Us in 2023 uitkwam was iedereen lyrisch over deze gameverfilming. Nu ook deel 2 zijn weg naar het scherm vindt, staat déze vraag inmiddels wel op de voorgrond.

LET OP!! onderstaande tekst bevat mogelijk SPOILERS!!

Het gaat natuurlijk om het lot van Joel (Pedro Pascal). Gamers weten allang dat Joel omkomt in het tweede deel van de game, maar inmiddels lijkt de mogelijkheid te bestaan dat de serie hier van af zal wijken.

Andere formats


In een interview met Deadline kwam een andere verhaallijn voor Pascals personage ter sprake. De acteur zei toen het volgende: "Ik denk dat ze [Craig Mazin en Neil Druckmann] altijd wel een manier zullen vinden om het bronmateriaal in andere formats te gebruiken, zoals televisie. Maar ik wil niet teveel verklappen, en eerlijk gezegd weet ik ook niet alles".

Dit lijkt erop te hinten dat de serie de game niet zal volgen, of althans niet helemaal. Gezien Craig Mazins eerdere uitspraken is dit niet helemaal onverwacht.

Niet gebonden aan het bronmateriaal


De schrijver is uitgesproken wat betreft het verfilmen van The Last of Us. Mazin: "Het zou inmiddels duidelijk moeten zijn dat ik echt niet schroom om belangrijke personages om te brengen, dus dat is het niet. Het is eerder zo dat Neil [Druckmann] en ik ons op geen enkele manier gebonden voelen aan het bronmateriaal".



"Er zullen dingen te zien zijn die in de game zitten, maar ook die niet in de game zitten. Waar het om gaat is dat de keuzes die we maken niet bedoeld zijn om te shockeren, maar om het verhaal goed te vertellen," besluit Mazin. Joels verhaal in seizoen 2 zou dus zomaar anders kunnen lopen dan in de game.

Waar te zien?


The Last of Us seizoen 2 wordt in 2025 verwacht. Kijk ondertussen The Last of Us op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen