search
Sofia Vergara's 'Griselda' in gevaar: Familie Blanco klaagt Netflix aan
Series / Nieuws

Sofia Vergara's 'Griselda' in gevaar: Familie Blanco klaagt Netflix aan

De familie is blijkbaar niet bepaald blij hoe Netflix met het Blanco-verhaal omgaat.

Over een paar dagen komt de nieuwe serie Griselda naar Netflix, met Modern Family-ster Sofia Vergara in de hoofdrol. Echter zou de familie Blanco zomaar eens roet in het eten kunnen gooien.

De serie, waarin Vergara niet alleen de hoofdrol speelt maar ook de producent is, duikt in het leven van Griselda Blanco. Zij was een van de grootste spelers in het drugskartellandschap van Miami in de jaren 70 en 80.

Nalatenschap in gevaar


Nu bevinden Netflix en Vergara zich in juridische complexiteiten. Er is namelijk een zaak begonnen waarbij wordt verwezen naar het ongeoorloofde gebruik van persoonlijke verhalen en gelijkenissen van de familie Blanco.

Griselda zou vertragingen of hindernissen kunnen ondervinden, omdat de nakomelingen van Blanco aandringen op een verbod om de release stop te zetten. Ze beweren dat de serie, die het tumultueuze leven van hun moeder portretteert, inbreuk maakt op hun privacyrechten door persoonlijke anekdotes en familiegeschiedenis zonder toestemming op te nemen.

Ongeoorloofd gebruik door Netflix


De controverse komt voornamelijk voort uit interviews die zijn afgenomen door Blanco's zoon Michael, tussen 2009 en 2022. Deze gesprekken, oorspronkelijk bedoeld om zijn leven te documenteren in een boek of filmscenario, werden schijnbaar gebruikt door Netflix zonder zijn toestemming, tot grote ergernis van Michael.



Vooralsnog staat de serie nog steeds gepland om uit te komen op donderdag 25 januari. Kijk alle afleveringen van Griselda op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen