search

Ons nieuws van zondag 21 januari 2024

Recensie Prime Video-serie 'Reacher' seizoen 2
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Reacher' seizoen 2

Nog steeds een lompe actieserie met weinig diepgang en nog minder gevoel voor realiteit.

Regie: Carol Banker, Sam Hill, Julian Holmes, e.a. | Cast: Alan Ritchson (Jack Reacher), Maria Sten (Neagly), Serinda Swan (Karla), Malcolm Goodwin (Oscar), Shaun Sipos (O'Donnell), Robert Patrick (Shane), Domenick Lombardozzi (Gaitano), Ferdinand Kingsley (A.M.), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 46-54 minuten | Jaar: 2023-2024

Jack Reacher probeert te re-integreren in de maatschappij, maar als er doden vallen binnen zijn oude eenheid is er voor hem maar één optie: de daders voor altijd het zwijgen opleggen. Hij gaat met zijn team op pad om de mysterieuze moorden op te lossen en als een soort gespierde, reusachtige Robin Hood achter de daders aan te gaan. Vanzelfsprekend gaat dit niet zonder slag of stoot en vallen er tijdens deze reis heel wat doden.

Het eerste seizoen van Reacher werd goed ontvangen, maar bestond vooral uit veel platte vechtscènes. In het tweede seizoen komt hier wat verandering in, maar voor een verhaal met veel diepgang en gelaagde personages hoef je deze serie nog altijd niet te bekijken. Alle afleveringen draaien om actie, vechten en moorden. Wie daarvan houdt komt met Reacher ruim aan zijn trekken, maar ieder ander kan de serie links laten liggen.

Hoewel het titelpersonage iets meer lagen heeft gekregen en vertolker Alan Ritchson die op enigszins subtiele wijze laat zien, is het plot nog steeds weinig hoogstaand. Het is ook nog eens allemaal heel vergezocht en ongeloofwaardig. Wachtwoorden worden gekraakt in drie simpele pogingen, helikopters worden moeiteloos uit de lucht geschoten en om bepaalde mensen op te kunnen sporen is een spontane ingeving voldoende. De makers hebben zich er met het scenario behoorlijk makkelijk van afgemaakt.

Bovendien laat Reacher toch echt te veel mensen sneuvelen voor iemand die vooral de slechteriken wil uitschakelen. Dat hij regelmatig met ontbloot bovenlijf vecht heeft geen andere functie dan indruk maken op de kijker. Reacher is namelijk een bezweette spierbundel vol met schrammen die alles en iedereen weet te verslaan. Samen met zijn vrouwelijke rechterhand Neagley schakelt Reacher zonder blikken of blozen een stuk of vijftien ervaren tegenstanders uit. Niets is hen te veel en elk schot en iedere klap is raak. Het is dan ook bijna lachwekkend hoe serieus dit duo zichzelf neemt.

Visueel zit het gelukkig wel goed met deze serie. Er wordt gebruikgemaakt van indrukwekkende visuele effecten en ook op de montage is weinig aan te merken. Het donkere kleurgebruik zorgt voor een grimmige sfeer en komt de spanning ten goede. Maar deze kwaliteiten staan allemaal in dienst van een ongeloofwaardig en lomp actiespektakel dat eigenlijk je tijd niet waard is.

★★☆☆☆

Reacher is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'American Nightmare'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'American Nightmare'

Dit bizarre verhaal roept op tot boosheid en zet vraagtekens bij het Amerikaanse rechtssysteem.

Regie: Bernadette Higgins, Felicity Morris | Afleveringen: 3 | Speelduur: 43-46 minuten | Jaar: 2024

Wanneer in holst van de nacht bij Aaron Quinn en Denise Huskins wordt ingebroken, wordt hij gedrogeerd en zij meegenomen. Pas de volgende dag krijgt de politie een telefoontje van Aaron. Zijn verhaal lijkt te bizar om waar te zijn, waardoor hij direct wordt verdacht. Totdat Denise twee dagen later ongedeerd bij het huis van haar vader aanbelt. Een ogenschijnlijke goede wending, maar de nachtmerrie van het stel is nog niet voorbij.

De vraag is natuurlijk wat er echt is gebeurd en of Denise en Aaron slachtoffers of daders zijn. De politie en de FBI hebben snel genoeg hun oordeel geveld, waarna de zaak uitmondt in een mediacircus. Dat dit verhaal vergelijkingen oproept met het plot van Gone Girl, zorgde ervoor de zaak bekend kwam te staan als die van de 'real-life Gone Girl'.

De documentaire American Nightmare benadrukt de Gone Girl-paralellen maar al te graag, maar is qua toon en opzet van vooral vergelijkbaar met andere truecrimeseries van Netflix. Doordat de kijker wordt geforceerd de zaak vanuit een bepaald oogpunt te zien, maakt American Nightmare zich ironisch genoeg schuldig aan wat zij de media en politie verwijt.

Halverwege verandert de toon en is American Nightmare niet langer een spannende truecrimedocumentaire, maar een snijdende kritiek op hoe de politie en de FBI flinke steken hebben laten vallen. Verontwaardiging slaat om in boosheid wanneer er steeds meer naar buiten komt over de afhandeling van de zaak en de onwil van de politie om er dieper in te duiken. Ook de invloed van populaire media op het rechtssysteem wordt pijnlijk duidelijk.

De serie bevat slechts drie afleveringen, wat net te weinig is om het verhaal eer aan te doen. Vooral na de verandering van toon had meer tijd mogen worden besteed aan de bizarre visie van de politie en de FBI. Sommige belangrijke momenten worden in slechts enkele scènes behandeld, waardoor er bepaalde vragen nog steeds onbeantwoord blijven. Daarnaast blijft de rol van de media opvallend onderbelicht, terwijl zij ook een belangrijk aandeel in de zaak hadden.

Het valt de makers kwalijk te nemen dat ze in de beginfase voor de sensationele aanpak kiezen en de kijker een bepaalde kant opduwen. Daarmee trappen ze in een valkuil waarvoor ze later zelf waarschuwen. Hierdoor is de opzet van de serie wat goedkoop, wat zeker niet had gehoeven. Het verhaal is op zichzelf namelijk al raar genoeg, dus er hoeft geen schepje bovenop te worden gedaan.

Voor een dusdanig complex verhaal had meer tijd mogen worden uitgetrokken, maar de boodschap wordt duidelijk gecommuniceerd en de meeste vragen helder beantwoord. De laatste aflevering weet zelfs verrassend effectief een gevoelige snaar te raken. American Nightmare heeft daarmee een goede afsluiting met nog net dat randje mysterie om er wat langer na te denken. Maar toch jammer dat het begin zo onnodig sensationeel is.

★★★☆☆

American Nightmare is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er is maar één 'Yellowstone'-spin-off die kijkers willen zien
Series / Nieuws

Er is maar één 'Yellowstone'-spin-off die kijkers willen zien

'Yellowstone' breidt het universum flink uit met spin-offs, maar er is er maar één die kijkers echt willen zien.

Yellowstone maakte het western genre populair bij een hoop nieuwe kijkers. Helaas is het einde van de serie nabij, maar er komt een aantal spin-offs aan waar fans naar uit kunnen kijken. Als het aan hen zou liggen, is er echter een andere spin-off die meteen gemaakt zou moeten worden.

Er waren al twee spin-offs van Yellowstone: 1883 en 1923. Beide krijgen een tweede seizoen, al zijn daar verder nog geen details over bekend. Daarnaast zijn er spin-offs die nog gemaakt moeten worden. Dat zijn 1944 en 6666. Deze zijn nog niet helemaal officieel, maar het lijkt er wel op dat ze er gaan komen.

Mo


Hoewel fans blij zijn dat het universum van de serie zich uitbreidt, worden veel van hen er wel moe van dat alle series zich voor de originele serie afspelen. Er worden in de spin-offs steeds een hoop nieuwe personages geïntroduceerd, aangezien de personages die we kennen nog niet geboren waren.

Veel kijkers zouden liever een spin-off zien met een kleine cast, bijvoorbeeld gebaseerd op een personage dat we al kennen. En wie is daar nou geschikter voor dan Mo Brings Plenty, de rechterhand van Thomas Rainwater? Hij is één van de favoriete personages onder fans, en zij zouden graag meer te weten komen over zijn achtergrond.

Reddit gebruiker Pickle-pizza-99 zegt hier het volgende over: "Taylor Sheridan moet echt een miniserie van minstens drie delen maken over onze geliefde Mo. Ik moet weten hoe zijn kindertijd/opvoeding was, hoe hij Tom Rainwater ontmoette en hoe hij de stoere Mo werd waar we van houden".Gezien alle spin-offs die uitkomen in het Yellowstone-universum, moet dit toch ook haalbaar zijn? Bekijk Yellowstone op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wizards of Waverly Place' komt terug: Alles wat je moet weten over de aankomende sequel
Series / Nieuws

'Wizards of Waverly Place' komt terug: Alles wat je moet weten over de aankomende sequel

De magische familie Russo is binnenkort weer te zien op ons beeldscherm.

Het is tijd voor flink wat nostalgie: de iconische Disney-serie Wizards of Waverly Place komt terug voor een sequel! Tot iedereens grote verrassing werd onlangs aangekondigd dat Disney het verhaal van de familie Russo gaat voortzetten. We gaan zelfs een aantal van de originele castleden terugzien.

Eén van de castleden die terugkeert voor de sequel is Selena Gomez. Zij zal opnieuw te zien zijn in haar rol als Alex Russo. Daarnaast werkt ze ook mee als uitvoerend producent van de serie. Het is nog onduidelijk hoe groot haar rol in de sequel gaat zijn.

Verhaal


Het verhaal van de sequel draait namelijk om Justin Russo. David Henrie keert terug in deze rol. Het is nog niet bekend of Jake T. Austin ook terug zal keren in de rol van Max Russo. Naast de twee originele castleden, zijn er ook een aantal nieuwkomers in de serie: Janice LeAnn Brown, Alkaio Thiele en Mimi Gianopulos.

De opzet van het verhaal van de sequel is al bekend. De serie zal draaien rondom Justin, die aan het einde van de originele serie bij WizTech ging werken. In de sequel besluit hij echter de wereld van magie te verlaten om een normaal leven te leiden met zijn familie.

Vroege fase


Wanneer een jonge tovenaar zijn hulp nodig blijkt te hebben om zijn krachten onder controle te krijgen, wordt Justin toch weer de tovenaarswereld ingetrokken. Omdat de serie nog in een erg vroege fase zit, kan dit verhaal nog veranderen.Er is nog geen releasedatum bekend voor de sequel. Bekijk in de tussentijd Wizards of Waverly Place op Disney+ om je geheugen nog even op te frissen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Invincible'-acteur geeft hints over mogelijk rol in speelfilm
Series / Nieuws

'Invincible'-acteur geeft hints over mogelijk rol in speelfilm

Mark Grayson-acteur heeft onthuld of hij in de nieuwe speefilm zou willen spelen.

De populariteit van Invincible stijgt met elke aflevering die uitkomt. Invincible is gebaseerd op de langlopende superheldenstrip van Robert Kirkman en wordt goed ontvangen, doordat deze dicht bij het bronmateriaal blijft.

Invincible is het perfecte voorbeeld van een goede cast. Steven Yeun schittert in de hoofdrol als Mark Grayson. Hij wordt vergezeld door J.K. Simmons, Sandra Oh, Zazie Beetz en Gillian Jacobs.

Een live-action


Al in 2017 werd bevestigd dat Invincible naar het grote scherm verplaatst wordt: de strip krijgt een speelfilmbewerking. Vorig jaar liet Robert Kirkman weten dat de film zich nog in de vroege ontwikkelingsfase bevindt. Dit roept natuurlijk wel meteen een grote vraag op: wie gaat er gecast worden?

De cast van de serie is perfect voor de personages, maar er is één groot probleem. De acteurs zijn niet de goede leeftijd voor de personages. Yeun is bijvoorbeeld zelf 40 jaar oud, maar speelt een 17-jarige. Dit is geen probleem voor een animatie, maar dit zou niet kunnen bij een live-action film.

De mogelijkheden


ScreenRant vroeg in een interview met Yeun of hij ervoor open zou staan om in de speelfilm te spelen, wellicht als Marks vader. Yeun antwoordde: "Ja, we zullen zien. De strip is zo geweldig […] Op dit moment hebben we veel plezier met het maken van de animatieserie. Live-action… wie weet?"Stream Invincible op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verborgen geheimen: Hoe de openingsscène van deze populaire serie kijker omtovert in detectives
Series / Nieuws

Verborgen geheimen: Hoe de openingsscène van deze populaire serie kijker omtovert in detectives

Deze popuair serie tovert alle kijkers om in detectives door hints te geven in de openingtitels.

Soms geven trailers voor films en series eigenlijk al het hele verhaal weg en dat is erg zonde. Deze serie heeft verder nagedacht over dit idee en heeft een hele speciale openingsscène gemaakt.

Vaak hebben de openingstitels een montage van dingen die aansluiten bij de serie of zijn simpelweg mooie beelden die de serie inluiden. Het openingsthema moet de toon zetten voor de rest van de serie, maar is vaak niet meer dan dat.

Zeer speciaal


Wanneer een opening goed in elkaar zit, kan dit veel populariteit geven. Denk maar aan de opening van The Fresh Prince of Bel-Air; iedereen kan het nummer meezingen. Ook de klap in het openingsnummer van Friends is wereldberoemd.

Er is echter ook een totaal andere aanpak. Sommige series geven namelijk hints en details weg over het verhaal. Dit is precies wat True Detective heeft gedaan.

Een echte detective


Elk seizoen van True Detective is een op zichzelf staand verhaal en elke opening geeft dan ook andere hints en aanwijzingen voor de rest van het seizoen. Op deze manier kunnen kijkers dingen aan elkaar proberen te koppelen en zelf ook een beetje voor detective spelen.Stream True Detective op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Harry Potter' breidt uit op HBO: Er komen mogelijk meerdere series
Series / Nieuws

'Harry Potter' breidt uit op HBO: Er komen mogelijk meerdere series

Het lijkt erop dat Warner Bros. Discovery het niet bij één 'Harry Potter'-serie zal houden.

In april van afgelopen jaar werd aangekondigd dat er een nieuwe serie komt waarin het verhaal van de Harry Potter-boeken opnieuw verteld wordt. Er is in de tussentijd niet veel nieuwe informatie verschenen. Nu blijkt dat het een mogelijkheid is dat er meerdere series komen.

Het project zit nog in een erg vroege fase, wat betekent dat er nog geen details bekend zijn over de casting of het verhaal. Maar volgens een nieuw rapport van Deadline, is de Harry Potter-reboot misschien niet de enige nieuwe serie die gemaakt gaat worden binnen de franchise.

Meerdere schrijvers


Volgens Deadline zijn er momenteel meerdere schrijvers aan het pitchen voor de reboot. Het is nog veel te vroeg om hier veel over te zeggen, maar als we kijken naar wat deze schrijvers voorheen hebben gedaan, worden er een paar interessante mogelijkheden duidelijk.

Martha Hillier is een van de schrijvers die pitcht voor de reboot. Zij schreef en produceerde de fantasyserie The Last Kingdom. Ook werkte ze voor soaps zoals Holby City en Eastenders, wat betekent dat ze ervaring heeft met het weergeven van complexe relaties tussen personages.

Overeenkomende projecten


Andere schrijvers die pitchen zijn Kathleen Jordan van Teenage Bounty Hunters, Tom Moran van The Devil's Hour en Michael Lesslie, die de recente film THe Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes schreef. Alle schrijvers hebben dus gewerkt aan projecten die goed overeenkomen met Harry Potter.Waarschijnlijk zal HBO eerst het oorspronkelijke reboot idee verder ontwikkelen. Maar wie weet wordt één van de ideeën van deze schrijvers daarna wel omgezet in een andere spin-off.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze onverwachte hit van Disney+ versloeg 'Loki'
Series / Nieuws

Deze onverwachte hit van Disney+ versloeg 'Loki'

Het platform mocht op de valreep deze nieuwe serie op zijn conto bijschrijven.

Seizoen 2 van Loki is goed ontvangen zowel wat kijkcijfers als wat de critici betreft. Totaal onverwacht bleek Percy Jackson and the Olympians echter de avonturen van Loki voorbij te streven.

Uit de cijfers blijkt dat de première van het eerste seizoen van Percy Jackson aanmerkelijk hoger scoorde dan Loki. Hiermee is de verfilming van Rick Riordans boek in Disneys Top Vijf Seizoenspremières van 2023 geëindigd.

Nielsen Lijst


De Nielsen Lijst, die in de VS kijkcijfers bijhoudt voor televisie en streamen, heeft de cijfers vrijgegeven voor het aantal gestreamde minuten in de eerste zes dagen vanaf de première.

Percy Jackson and the Olympians werd maar liefst 575 miljoen minuten gestreamd. Voor Loki betrof dit 446 miljoen minuten. De serie is daardoor in Disneys Top Vijf Seizoenspremières van 2023 beland.

Automatisch


Voor de volledigheid moet hier wel bij vermeld worden dat het aantal minuten niet alles zegt. Percy Jackson and the Olympians startte namelijk met twee afleveringen, die totaal goed zijn voor zo'n 80 minuten. Loki seizoen 2 startte met een aflevering, waardoor je vrijwel automatisch onder de 80 minuten uitkomt.Wat deze cijfers wel laten zien is dat de overstap naar het tv-scherm prima heeft uitgepakt voor de Percy Jackson-verhalen. De kans op een tweede seizoen van de populaire halfgod wordt hierdoor natuurlijk alleen maar groter.

Waar te zien?


Percy Jackson and the Olympians kun je streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult 4 personages uit 'Avatar: The Last Airbender' op spectaculaire posters
Series / Foto's

Netflix onthult 4 personages uit 'Avatar: The Last Airbender' op spectaculaire posters

Over een maand is het zover, en online zijn posters van de hoofdpersonen gedropt.

De live-action versie van Avatar: The Last Airbender lijkt behoorlijk groots opgezet. Er is veel aandacht voor het verhaal zelf en de visuele vormgeving hiervan.

De posters laten Aang (Gordon Cormier), Katara (Kiawentiio) en haar broer Sokka (Ian Ousley), en Prins Zuko (Dallas Liu) zien. Vooralsnog ontbreekt Toph, wat in lijn is met de animatieserie waarin zij later pas haar opwachting maakt.

Remix


Showrunner Albert Kim gaf in een gesprek met Entertaintment Weekly al aan dat hij het bronmateriaal hoog in het vaandel heeft. Hij zal echter de verhaalijnen wel "remixen" gezien het verschil in format.

Ook al wordt het verhaal dus vanaf het begin verteld, het zal op een iets andere manier gebeuren. Kim: "We beginnen de live-action serie niet zoals de animatieserie begon. Dus we zijn wel benieuwd naar de reacties hierop".

Volkomen logisch


Het ontbreken van Toph, de blinde Earth Bender, op de posters is dus volkomen logisch. Per slot van rekening voegde zij zich later pas bij Aang, Katara en Sokka. Prins Zuko is het vierde personage op de posters daar hij vrij snel al zijn opwachting maakt als de antagonist in het verhaal.Avatar: The Last Airbender is vanaf 22 februari te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ gaat deze week door met 'Percy Jackson and the Olympians' en 7 andere hitseries
Series / Nieuws

Disney+ gaat deze week door met 'Percy Jackson and the Olympians' en 7 andere hitseries

Het wordt een week vol actie en interessante documentaires op Disney+.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


A Real Bug's Life


Verschijnt op: Woensdag 24 januari | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Avontuur | Kijk op: Disney+

Betreed een verborgen microwereld waar miniatuurhelden verbazingwekkende superkrachten gebruiken om te overleven, in een reeks meeslepende drama's.
Dragons of Wonderhatch


Verschijnt op: Woensdag 24 januari | Release: Seizoen 1 - aflevering 8 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Disney+

Tijdens een cruciale veldslag verdwijnt Upananta's beste drakenrijder. Zonder hem is de wereld reddeloos verloren. De onervaren drakenrijder Thaim gaat naar hem op zoek in een andere wereld: een plek waar vliegende draken en avontuur alleen bestaan in de dromen van middelbare scholier Nagi.
Percy Jackson and the Olympians


Verschijnt op: Woensdag 24 januari| Release: Seizoen 1 - aflevering 7 | Genre: Actie / Avontuur / Familie | Kijk op: Disney+

Percy Jackson is op een gevaarlijke zoektocht. Om de bliksemschicht van Zeus terug te halen en een oorlog te voorkomen, moet hij dwars door Amerika reizen, monsters ontlopen en goden te slim af zijn. Dankzij de hulp van zijn partners Annabeth en Grover, leidt Percy’s reis hem naar het antwoord op de vraag hoe hij erbij kan horen in een wereld waarin hij zich niet op zijn plek voelt en waartoe hij voorbestemd is.
Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

23 januari: Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 15) - Animatie / Actie / Avontuur - Het is het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden.

24 januari: A Shop for Killers (seizoen 1 - aflevering 3-4) - Actie / Drama / Mysterie - Na de dood van Jians oom ontdekt ze dat hij een verdacht winkelcentrum heeft nagelaten. Wie was haar oom en wat voor soort winkelcentrum runde hij? Voordat Jian kan doorgronden wat er aan de hand is, wordt ze aangevallen door onbekende mensen die achter de voorraden van haar oom aan zitten.

24 januari: Ishura (seizoen 1 - aflevering 4) - Animatie / Actie / Avontuur - De Demonenkoning, die de hele wereld met angst had vervuld, werd verslagen. De naam en het bestaan van de Held die deze prestatie heeft geleverd, blijven echter een mysterie. Nu het tijdperk van angst voorbij is, begint het gevecht om de ultieme Held te kronen.

24 januari: Undead Unluck (seizoen 1 - aflevering 7) - Animatie / Actie / Avontuur - Andy, een Negator met de gave 'ondood', is al lange tijd op zoek naar iemand met de gave om hem een werkelijke dood te bezorgen. Fuko Izumo zorgt voor onheil in haar naaste omgeving door haar gave 'ongeluk'.

26 januari: Cristóbal Balenciaga (seizoen 1 - aflevering 2) - Biografie / Drama / Geschiedenis - Cristóbal Balenciaga maakt zijn debuut als ontwerper in Parijs, maar de ontwerpen die een trend zetten in Spanje slaan niet aan in het elegante mode-imperium waar Chanel, Dior en Givenchy de trends zetten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dramaserie met bekende gezicht uit The Big Bang Theory gecanceld door HBO Max
Series / Nieuws

Dramaserie met bekende gezicht uit The Big Bang Theory gecanceld door HBO Max

Volgens iedereen betrokken bij de serie is het misschien ook wel goed zo.

In november 2020 kwamen HBO en The Big Bang Theory-ster Kaley Cuoco met de dramaserie The Flight Attendant, maar nu besluit HBO er na twee seizoenen mee op te houden.

Het is niet de enige in een recente reeks van gecancelde HBO Max-series. Sinds de overname van Discovery is flink de schaar gezet in de bestaande catalogus. Series als The Idol, Perry Mason en Julia werden abrupt stopgezet.

Misschien wel goed zo


De beslissing op het stopzetten van The Flight Attendant volgt op opmerkingen van ster en uitvoerend producent Cuoco na het tweede seizoen, waarin ze zei dat het "vliegtuig geland was". "Het voelt alsof het er al op zit." vertelde ze destijds.

Verder deelde Cuoco: "Wat begon als een opvallende boekomslag werd het al snel een buitengewone reis van mijn leven. Ik heb 'The Flight Attendant' altijd gezien als een beperkte serie, en dankzij een ongelooflijk creatief team konden we twee opwindende seizoenen leveren."

Stewardess in de spionage


De serie The Flight Attendant volgde het personage van Cuoco, Cassie Bowden, een alcoholistische, wereldreizende stewardess die verwikkeld raakt in een spionagecomplot na een affaire met een first class passagier die na hun nacht samen vermoord wordt.Kijk alle afleveringen van The Flight Attendant op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sofia Vergara's 'Griselda' in gevaar: Familie Blanco klaagt Netflix aan
Series / Nieuws

Sofia Vergara's 'Griselda' in gevaar: Familie Blanco klaagt Netflix aan

De familie is blijkbaar niet bepaald blij hoe Netflix met het Blanco-verhaal omgaat.

Over een paar dagen komt de nieuwe serie Griselda naar Netflix, met Modern Family-ster Sofia Vergara in de hoofdrol. Echter zou de familie Blanco zomaar eens roet in het eten kunnen gooien.

De serie, waarin Vergara niet alleen de hoofdrol speelt maar ook de producent is, duikt in het leven van Griselda Blanco. Zij was een van de grootste spelers in het drugskartellandschap van Miami in de jaren 70 en 80.

Nalatenschap in gevaar


Nu bevinden Netflix en Vergara zich in juridische complexiteiten. Er is namelijk een zaak begonnen waarbij wordt verwezen naar het ongeoorloofde gebruik van persoonlijke verhalen en gelijkenissen van de familie Blanco.

Griselda zou vertragingen of hindernissen kunnen ondervinden, omdat de nakomelingen van Blanco aandringen op een verbod om de release stop te zetten. Ze beweren dat de serie, die het tumultueuze leven van hun moeder portretteert, inbreuk maakt op hun privacyrechten door persoonlijke anekdotes en familiegeschiedenis zonder toestemming op te nemen.

Ongeoorloofd gebruik door Netflix


De controverse komt voornamelijk voort uit interviews die zijn afgenomen door Blanco's zoon Michael, tussen 2009 en 2022. Deze gesprekken, oorspronkelijk bedoeld om zijn leven te documenteren in een boek of filmscenario, werden schijnbaar gebruikt door Netflix zonder zijn toestemming, tot grote ergernis van Michael.Vooralsnog staat de serie nog steeds gepland om uit te komen op donderdag 25 januari. Kijk alle afleveringen van Griselda op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.