search
De iconische jaren 80-serie 'Knight Rider' kreeg een hopeloos mislukte reboot: vervanger David Hasselhoff faalde faliekant
Series / Specials

De iconische jaren 80-serie 'Knight Rider' kreeg een hopeloos mislukte reboot: vervanger David Hasselhoff faalde faliekant

De reboot Knight Rider uit 2008/2009 was overduidelijk geen succes: de Rotten Tomatoes-score is bedroevend.

Nog voor dat Baywatch verscheen was David Hasselhoff al een enorme ster. Iedereen kende hem namelijk al van de hitserie Knight Rider die begin jaren 80 een enorm succes was, in de VS en daarbuiten.

Opvallend is dat de originele Knight Rider maar vier seizoenen te zien was. De franchise van bedenker Glen A. Larson keerde vervolgens op vele verschillende manieren terug. Niemand kan natuurlijk echt afscheid nemen van de pratende auto KITT.

Nieuwe Knight Rider


Zo verscheen in 2008 de gelijknamige serie Knight Rider, wat overduidelijk geen kleine productie was. Sterren als Val Kilmer en Peter Cullen werden aangetrokken voor de stemmen van KITT en respectievelijk KARR.

De serie draaide om Mike Traceur alias Michael Knight, Jr. Hij werd gespeeld door acteur Justin Bruening. Na deze rol dook hij nog in enkele series en films op, waaronder 16 afleveringen van Grey's Anatomy, maar het is duidelijk dat de serie hem weinig goeds heeft gebracht.

Teleurstellende Tomatometer


Op Tomatometer staat de serie op slechts 5 procent na 22 recensies en dat is uiteraard niet hoog. Het IMDb-cijfer is met een 5,6 net iets hoger, maar uiteraard ook niet goed.



"Knight Rider haalt weinig uit de halfslachtige vernieuwing van de serie met David Hasselhoff in de hoofdrol, met een verhaal zonder gas vanaf de startlijn en een plakkerige visuele esthetiek die geen enkele hoeveelheid wax kan wegpoetsen," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Eerdere misser


Overigens verscheen in 1997 al de spin-off Team Knight Rider. In die serie was er een compleet team met intelligente auto's en bestuurders te zien. Deze reeks stopte ook al na een seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zou jij een nieuwe reboot van 'Knight Rider' graag willen zien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen