search

Ons nieuws van maandag 22 januari 2024

"Zat ademloos te kijken": kijkers gruwelen van 'American Nightmare' op Netflix
Series / Nieuws

"Zat ademloos te kijken": kijkers gruwelen van 'American Nightmare' op Netflix

De nieuwe driedelige docuserie American Nightmare doet het goed onder de Netflix-abonnees.

De nieuwe Netflix-docuserie American Nightmare doet het goed onder de kijkers. Afgelopen woensdag zette Netflix de drie afleveringen online en de serie staat nu al bovenaan de Netflix Top 10.

Maar wat vinden de Nederlandse kijkers eigenlijk van de serie? Is het echt zo'n nachtmerrie, of heeft Netflix enkel een docuserie online gezet met een watchbait-titel? Hieronder een reeks reacties van X/Twitter.

"Zat ademloos te kijken"


EElise de Windt schreef afgelopen zaterdag: "Vreselijk laat geworden, maar zat ademloos te kijken naar een driedelige docu, genaamd American Nightmare op Netflix. Een absolute aanrader/kijktip!!"

Ene JM. was ook geschokt na het zien van de drie afleveringen: "American Nightmare gekeken net op Netflix. Lang niet zoveel gekke plottwists mee gemaakt in één zaak, sodeju."

"Mindblowing"


"American Nightmare op Netflix is mindblowing. Die agenten hadden ontslagen moeten worden of op zijn minst overgeplaatst. Geloof vrouwen en slachtoffers nu toch eens en onderzoek alle mogelijke pistes," aldus Spinocle.










De serie van de makers van Tinder Swindler duurt in totaal zo'n twee uur en een kwartier. In 2015 schrikken Denise Huskins en haar vriend Aaron Quinn 's nachts wakker als er een indringer opduikt. Denise wordt ontvoerd, maar duikt later weer op. De wetshandhavers twijfelen aan de oprechtheid van het stel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gruwelijke nachtmerrie en geliefd mysterie op Netflix: De best bekeken series van afgelopen weekend
Series / Nieuws

Gruwelijke nachtmerrie en geliefd mysterie op Netflix: De best bekeken series van afgelopen weekend

De docuserie American Nightmare en de geliefde serie Fool Me Once bovenaan de Netflix Top 10.

Vorige week verscheen op Netflix de doccuserie American Nightmare en deze werd afgelopen weekend het meest bekeken op de streamer. Hieronder vind je de drie best bekeken series op Netflix van de afgelopen dagen.

Vorige week woensdag debuteerde de docuserie American Nightmare op Netflix. In de driedelige serie zien we hoe het verhaal over een koppel dat ervan wordt beschuldigd een vreselijke inbraak en ontvoering in 2015 in scène te hebben gezet. De situatie krijgt een opvallende wending als de vrouw opeens weer verschijnt.

Andere successen


Sinds begin dit jaar weet de serie Fool Me Once de kijkers aan de buis gekluisterd te houden. De ene kijker noemt de serie geweldig, de andere is dan weer minder onder de indruk. Duidelijk is wel dat de serie na drie weken nog op de tweede plaats in de Netflix Top 10 staat en dat betekend dat veel mensen de serie hebben gezien.

De top drie best bekeken series van afgelopen weekend is compleet met Berlin. De spin-off van La casa de papel, al sinds eind december online, neemt ons mee terug naar de glorietijd van Berlin in Parijs. Hij verzamelt een team om 44 miljoen euro aan juwelen stelen in één nacht.

Top 3 Series


Hieronder vind je de complete top drie, inclusief de scores op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en de IMDb. Zo krijg je een beetje een idee hoe de serie is ontvangen door de critici en het publiek.

1. American Nightmare - Tomatometer: 93 procent | IMDb: 7,6
2. Fool Me Once - Tomatometer: 67 procent | IMDb: 6,9
3. Berlin - Tomatometer: 57 procent | IMDb: 7,1

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eén van de beste series om je week mee te starten vind je op HBO Max: 'Parks and Recreation'
Series / Specials

Eén van de beste series om je week mee te starten vind je op HBO Max: 'Parks and Recreation'

Lachen, gieren en brullen met Amy Poehler, Jim O'Heir, Nick Offerman, Chris Pratt en Aubrey Plaza.

Er is weer een nieuwe week gestart en dat betekent waarschijnlijk dat je weer aan je werk zit na een hopelijk vermakelijk weekend. Om die stemming erin te houden hebben we een kijktip voor je: Parks and Recreation.

De sitcom verscheen tussen 2009 en 2015 en was vooral in de VS een groot succes, met rollen van onder andere Amy Poehler, Jim O'Heir, Nick Offerman, Chris Pratt en Aubrey Plaza.

Parks and Recreation


De serie laat met name de absurde capriolen van een aantal ambtenaren zien. Ze werken voor een stadje in Indiana terwijl ze aan allerlei projecten werken om van hun stad een betere plek te maken.

De serie werd in eerste instantie vergeleken met The Office en het eerste seizoen werd wisselend ontvangen. Na een aangepaste aanpak werd de serie een hit en Poehler won zelfs de Golden Globe voor haar hoofdrol.

Snelle bingewatch


De serie, die op 93 procent staat op de Tomatometer, werd bedacht door Greg Daniels en Michael Schur en bestaat uit zeven seizoenen met 126 afleveringen die vaak niet langer duren dan zo'n 20 minuten. Je bingewatcht de reeks dus zo weg.



De serie barst van de cameo's. Paul Rudd, Justin Theroux, J. K. Simmons, Jon Hamm, Will Arnett, Kristen Bell en zelfs Joe Biden - toen nog als vice-president - duiken op in Parks and Recreation.

HBO Max


In 2020 verscheen nog de A Parks and Recreation Special die zich afspeelt tijdens de coronapandemie. Je vindt de 125 afleveringen van Parks and Recreation. op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tori Spelling blikt terug op haar "Last Woman on Earth"-scène in 'Beverly Hills, 90210'
Series / Video/clip/featurette

Tori Spelling blikt terug op haar "Last Woman on Earth"-scène in 'Beverly Hills, 90210'

De actrice Tori Spelling was in de jaren 90 een grote naam, nu zien we haar vooral op Instagram.

Tori Spelling kennen de meeste mensen van haar rol als Donna Martin Silver uit de tienerserie Beverly Hills, 90210 uit de jaren 90. Ondanks enkele rollen in andere series en (tv-)films teert ze nog altijd op het eerdere succes.

Overigens hoeft het voor de nu 50-jarige Tori ook niet per se. Ze is namelijk de dochter van wijlen Aaron Spelling, een succesvolle producent van vooral tv-series zoals Charlie's Angels, Dynasty, Melrose Place en Charmed. Na zijn dood verdient zijn familie nog miljoenen aan zijn successen.

Donna


In de serie Beverly Hills, 90210 is Donna in het begin nog een bijfiguur als beste vriendin van Kelly (Jennie Garth). Later krijgt ze steeds meer eigen verhaallijnen als de dochter uit een rijk gezin. Ze wordt streng katholiek opgevoed waardoor ze lang een maagd blijft in de serie.

Op Instagram verwijst ze regelmatig naar haar rol als Donna. Recent deelde ze een clip uit het zesde seizoen, aflevering 27 Strike the Match: The Last Person On Earth I Want to Be With. Deze staat ook bekend om Donna's "Last Woman on Earth"-kostuum.

"Donna was Tori"


"Tori was Donna. Donna was Tori. Dit was helemaal Tori... Ik denk dat ze toe is aan een comeback," grapt Tori bij beelden uit de hitserie die later nog de reboot BH90210 kreeg. Bekijk de video van Tori op haar Instagram.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De iconische jaren 80-serie 'Knight Rider' kreeg een hopeloos mislukte reboot: vervanger David Hasselhoff faalde faliekant
Series / Specials

De iconische jaren 80-serie 'Knight Rider' kreeg een hopeloos mislukte reboot: vervanger David Hasselhoff faalde faliekant

De reboot Knight Rider uit 2008/2009 was overduidelijk geen succes: de Rotten Tomatoes-score is bedroevend.

Nog voor dat Baywatch verscheen was David Hasselhoff al een enorme ster. Iedereen kende hem namelijk al van de hitserie Knight Rider die begin jaren 80 een enorm succes was, in de VS en daarbuiten.

Opvallend is dat de originele Knight Rider maar vier seizoenen te zien was. De franchise van bedenker Glen A. Larson keerde vervolgens op vele verschillende manieren terug. Niemand kan natuurlijk echt afscheid nemen van de pratende auto KITT.

Nieuwe Knight Rider


Zo verscheen in 2008 de gelijknamige serie Knight Rider, wat overduidelijk geen kleine productie was. Sterren als Val Kilmer en Peter Cullen werden aangetrokken voor de stemmen van KITT en respectievelijk KARR.

De serie draaide om Mike Traceur alias Michael Knight, Jr. Hij werd gespeeld door acteur Justin Bruening. Na deze rol dook hij nog in enkele series en films op, waaronder 16 afleveringen van Grey's Anatomy, maar het is duidelijk dat de serie hem weinig goeds heeft gebracht.

Teleurstellende Tomatometer


Op Tomatometer staat de serie op slechts 5 procent na 22 recensies en dat is uiteraard niet hoog. Het IMDb-cijfer is met een 5,6 net iets hoger, maar uiteraard ook niet goed.



"Knight Rider haalt weinig uit de halfslachtige vernieuwing van de serie met David Hasselhoff in de hoofdrol, met een verhaal zonder gas vanaf de startlijn en een plakkerige visuele esthetiek die geen enkele hoeveelheid wax kan wegpoetsen," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Eerdere misser


Overigens verscheen in 1997 al de spin-off Team Knight Rider. In die serie was er een compleet team met intelligente auto's en bestuurders te zien. Deze reeks stopte ook al na een seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met het spraakmakende 'Griselda' en 9 andere topseries
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met het spraakmakende 'Griselda' en 9 andere topseries

Deze week zie je, naast veel nieuwe afleveringen, Sofia Vergara zoals je haar nog nooit gezien.

Queer Eye


Verschijnt op: Woensdag 24 januari | Release: Seizoen 8 | Genre: Reality-TV | Kijk op: Netflix

Leg de zakdoekjes maar klaar! Deze gloednieuwe 'Fab Five' komen met hippe tips, emotioneel geladen make-overs en oprechte ontboezemingen die allerlei gevoelens losmaken.




Six Nations: Full Contact


Verschijnt op: Woensdag 24 januari | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Sport | Kijk op: Netflix

De beste rugbyteams van Europa strijden om de beker in het Guinness Zeslandentoernooi van 2023, ronde na ronde, wedstrijd na wedstrijd.




Griselda


Verschijnt op: Donderdag 25 januari | Release: Seizoen 1 | Genre: Biografie / Misdaad / Drama | Kijk op: Netflix

Een miniserie geïnspireerd op de slimme en ambitieuze Colombiaanse zakenvrouw Griselda Blanco die een van de meest winstgevende kartels in de geschiedenis oprichtte.




Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

22 januari: Not Quite Narwhal (seizoen 2) - Animatie / Avontuur / Kort - De nieuwsgierige kleine Kelp denkt al zijn hele leven dat hij een narwal is, totdat hij erachter komt dat hij eigenlijk een eenhoorn is. Nu heeft hij twee werelden om te ontdekken!

24 & 25 januari: Like Flowers in Sand (seizoen 1 - aflevering 11-12) - Komedie / Mysterie / Romantiek - Een voormalig worsteltalent zit op een dood spoor en staat op het punt te stoppen. Maar dan ontmoet hij een oude vriend en vlamt zijn passie weer op.

24 januari: The Trust: A Game of Greed (seizoen 1 - aflevering 5-7) - Spelprogramma / Reality-TV - In deze realityserie strijden deelnemers samen om een kwart miljoen dollar. Zullen ze het geld eerlijk verdelen of elkaar tegenwerken om zelf meer te krijgen?

25 januari: Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 3) - Animatie / Avontuur / Komedie - Kerkers, draken ... en heerlijke monsterstoofpot? Avonturiers begeven zich in een vervloekt, bedolven koninkrijk om hun kameraad te redden en koken onderweg bergen voedsel.

25 januari: Masters of the Universe: Revolution (seizoen 1) - Animatie / Actie / Avontuur - Het is technologie versus magie wanneer He-Man en zijn vrienden de strijd aangaan tegen de duistere krachten van Skeletor in een epische strijd om het hart van Eternia.

26 januari: Love is Blind: Sweden (seizoen 1 - aflevering 9) - Spelprogramma / Reality-TV / Romantiek - Het unieke datingexperiment strijkt neer in Zweden waar plaatselijke singles op zoek gaan naar ware liefde en een huwelijksaanzoek doen - allemaal voordat ze elkaar hebben gezien.

27 januari: Doctor Slump (seizoen 1) - Komedie / Drama / Romantiek - Twee briljante artsen, ooit rivalen op school, komen bij toeval weer bij elkaar. Ze hebben elk te maken met de ergste inzinking in hun leven en vinden onverwacht troost bij elkaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen