'Y:The Last Man' krijgt serie

Y:The Last Man krijgt serie

Yorick Brown moet zien te overleven in een wereld zonder mannen.

Jim Pedd, 15 oktober 2015 om 14:29

Het laatste dat we gehoord hebben rond comic-serie Y: The Last Man is dat de geplande film niet door zal gaan. De rechten zijn terug gevloeid naar bedenkers Brian K. Vaughan en Pia Guerra. THR meldt nu dat men probeert een televisieserie te maken rond de franchise. Daarvoor wordt op dit moment een schrijver gezocht en een regisseur.
Aan het hoofd staat Brian K. Vaughan zelf, die eerder meewerkte aan LOST en als showrunner diende voor CBS-serie Under the Dome. Het is overigens niet bepaald de eerste keer dat geprobeerd wordt Y naar het kleine scherm te brengen; eerder waren er in 2007 en in 2013 pogingen.

Y: The Last Man is het verhaal van Yorick Brown. Hij is een jonge man die, samen met zijn capucijneraapje Ampersand, op de een of andere manier een catastrofe overleefd. Elk levend wezen met een Y-chromosoom overlijdt als gevolg daarvan. Overgebleven in een wereld waarin alleen nog vrouwen leven, werkt Yorick samen met een regeringsofficial, 355, in een poging de waarheid rond de plaag te achterhalen en te ontdekken waarom hij de enige was die het overleefde.

Bron: THR

Lees meer over: Y the last man, brian k vaughan, pia guerra, lost, under the dome, yorick brown

Populair nieuws