search

Ons nieuws van donderdag 15 oktober 2015

Showtime maakt tien afleveringen Cameron Crowe's 'Roadies'
Series / Nieuws

Showtime maakt tien afleveringen Cameron Crowe's 'Roadies'

De Jerry Maguire-regisseur zal alle afleveringen schrijven, regisseren en produceren.

Showtime heeft tien afleveringen besteld van Cameron Crowe's langverwachte nieuwe serie Roadies. Oscar-winnaar Crowe zal de serie schrijven, regisseren en produceren. Daarnaast zal ook de Emmy- en Tony-genomineerde Winnie Holzman (Wicked) als producent fungeren. De muzikale comedy-serie biedt een blik op het leven van 'roadies', een hechte groep die meereist met een beroemde rockband. Roadies zal ergens in 2016 worden uitgezonden door Showtime. De pilot is inmiddels gefilmd, en de rest van de afleveringen worden begin volgend jaar opgenomen.

De hoofdrollen in Roadies worden gespeeld door Luke Wilson (The Royal Tenenbaums), Carla Gugino (San Andreas). Andere rollen worden vervuld door Imogen Poots (Filth), Rafe Spall (One Day), Peter Cambor, Colson Baker, de Oscar-genomineerde Keisha Castle-Hughes (Whale Rider) en Luis Guzman (Boogie Nights).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee 'X-Men' series in ontwikkeling!
Series / Nieuws

Twee 'X-Men' series in ontwikkeling!

Hellfire en Legion komen in samenwerking met Marvel naar de tv.

Marvel heeft de plannen voor twee verschillende X-Men-series onthuld. FX Networks maakt een pilot voor een serie met de titel Legion en Fox ontwikkelt een actie-avontuur dat onder de titel Hellfire door zal gaan. Castleden zijn er nog niet, maar zullen vermoedelijk snel gevonden worden.

Legion is het verhaal van David Haller. Hij heeft sinds hij tiener was al mentale ziektes gehad en werd als schizofreen gediagnostiseerd. Na een reeks psychiatrische ziekenhuizen bezocht te hebben en aldaar een andere patiënt ontmoet te hebben, wordt hij geconfronteerd met de mogelijkheid dat de stemmen die hij hoort en de visioenen die hij krijgt echt zijn. Overigens is hij in de comics de zoon van Charles Xavier. Op een bepaald moment voegt David zijn verschillende persoonlijkheden samen en wordt hij een krachtig individu.

Noah Hawley schrijft de pilot en is uitvoerend producent, samen met Lauren Shuler Donner, Bryan Singer, Simon Kinberg, Jeph Loeb, Jim Chory en John Cameron. "Legion is precies het soort verhaal waar Noah in excelleert," vertelde Nick Grad van FX. "Zijn adaptie van Fargo voor televisie was een van de grootste televisiesuccessen van de recente tijd. En het is een eer om met Marvel samen te werken en zo'n geweldig team van uitvoerend producenten om de pilot te verwezenlijken."

Hellfire van Fox zal zich verder in de jaren 1960 afspelen. De serie volgt een Special Agent die erachter komt dat een machtsbeluste vrouw met buitengewone krachten samenwerkt met een clandestiene club van miljonairs om de wereld over te nemen: de Hellfire Club. Die was al te zien in de film X-Men: First Class.

"We kijken er naar uit om samen met Marvel deze wereld naar televisie te brengen en voort te bouwen op de levendige mythologie," aldus David Madden van Fox. "Deze krachtige en dynamische personages zijn gecompliceerd en groot. Het tempo en de visuele verbeelding is groot en het verhaal speelt zich af in een explosieve era van de recente geschiedenis."

Evan Katz, Patrick McKay en JD Payne zijn co-bedenkers. McKay en Payne schrijven het script van de pilot op basis van een verhaal van Katz, Coto, McKay en Payne. Lauren Shuler Donner, Bryan Singer, Simon Kinberg, Jeph Loeb en Jim Chory zullen deze titel produceren. Katz en Coto zijn showrunners.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Y:The Last Man' krijgt serie
Series / Nieuws

'Y:The Last Man' krijgt serie

Yorick Brown moet zien te overleven in een wereld zonder mannen.

Het laatste dat we gehoord hebben rond comic-serie Y: The Last Man is dat de geplande film niet door zal gaan. De rechten zijn terug gevloeid naar bedenkers Brian K. Vaughan en Pia Guerra. THR meldt nu dat men probeert een televisieserie te maken rond de franchise. Daarvoor wordt op dit moment een schrijver gezocht en een regisseur.

Aan het hoofd staat Brian K. Vaughan zelf, die eerder meewerkte aan LOST en als showrunner diende voor CBS-serie Under the Dome. Het is overigens niet bepaald de eerste keer dat geprobeerd wordt Y naar het kleine scherm te brengen; eerder waren er in 2007 en in 2013 pogingen.

Y: The Last Man is het verhaal van Yorick Brown. Hij is een jonge man die, samen met zijn capucijneraapje Ampersand, op de een of andere manier een catastrofe overleefd. Elk levend wezen met een Y-chromosoom overlijdt als gevolg daarvan. Overgebleven in een wereld waarin alleen nog vrouwen leven, werkt Yorick samen met een regeringsofficial, 355, in een poging de waarheid rond de plaag te achterhalen en te ontdekken waarom hij de enige was die het overleefde.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt Marvels 'Moon Knight' een serie?
Series / Nieuws

Krijgt Marvels 'Moon Knight' een serie?

Het personage staat ook bekend als Marvels Batman.

Marvel lijkt bezig te zijn met een serie rond Moon Knight. El Mayimbe, die tegenwoordig voor Heroic Hollywood schrijft, stelt dat het personage geïntroduceerd zal worden in één van de series die Marvel maakt. Dit moet op eenzelfde manier gebeuren als de Punisher (Jon Bernthal) in Daredevil. Daarna zou het personage een eigen serie krijgen.

Moon Knight is een voormalig marinier, bokser en huurling die onder de naam Marc Spector door het leven gaat. Hij krijgt superkrachten via de God Khonshu, waarna hij een tweede kans krijgt om goed te doen. Ditmaal bestrijdt hij de misdaad onder de naam Moon Knight.

Het is niet bepaald de eerste keer dat er geruchten zijn geweest over een eigen serie voor Marvels Batman. Denken jullie dat de serie er komt?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Syfy annuleert 'Dominion'
Series / Nieuws

Syfy annuleert 'Dominion'

De strijd tussen mensen en engelen is voorbij.

Syfy's Dominion gaat ermee stoppen. Na twee seizoenen is het voorbij voor de show, die gebaseerd is op de film Legion. Het aantal kijkers daalde met zo'n 45% tussen de seizoenen in en daardoor kon de zender het bestellen van een derde seizoen niet rechtvaardigen. Syfy gaf een uitgebreide toelichting vrij:

"Aangevoerd door bedenker Vaun Wilmott, de getalenteerde cast, producenten, scenaristen en crew van Dominion hebben geweldig werk verricht om deze ambitieuze, filmachtige serie over twee seizoenen naar het scherm te brengen We bedanken hen en ook onze producentenpartners Universal Cable Productions, Bold Films en Film Afrika."

De show is gebaseerd op de film Legion (2010). Centraal staat de oorlog tussen een leger van engelen, die opgeroepen zijn door aartsengel Gabriel en de oorlog hebben verklaard aan de mensheid. Michael, een andere aartsengel, vecht aan de kant van de mens tegen Gabriel en zijn leger. In een nieuw opgerichte stad, Vega (voormalig Las Vegas), strijden diverse facties om de macht. Ondertussen begint een jonge soldaat een gevaarlijke reis om de mensheid te redden, terwijl op de achtergrond de strijd escaleert.

Luke Allen-Gale, Carl Beukes, Alan Dale, Christopher Egan en Chris Fisher speelden de hoofdrollen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seth Rogen maakt serie gebaseerd op Garth Ennis-strip 'The Boys'
Series / Nieuws

Seth Rogen maakt serie gebaseerd op Garth Ennis-strip 'The Boys'

Rogen werkt momenteel aan de serie Preacher, ook een creatie van Ennis.

Er gaan al enkele jaren geruchten dat Anchorman-regisseur Adam McKay werkt aan een verfilming van de gevierde Garth Ennis-strip The Boys, maar tot op heden leek er geen schot in de zaak te zitten. Nu is bekend geworden dat iemand anders met een comedy-achtergrond het project voor zijn rekening zal nemen, en dat is niemand minder dan Seth Rogen. Volgens Birth.Movies.Death. is Rogen momenteel samen met Evan Goldberg (met wie hij This Is the End maakte) proberen een serie van The Boys te verkopen aan de grote netwerken.

Supernatural-bedenker Eric Kripke zou daarnaast ook betrokken zijn bij het project, dat gaat over een groep speciale agenten die zich toezicht houden op de superhelden en schurken die onze wereld rijk is.

Rogen en Goldberg hebben in ieder geval al ervaring op dit gebied, gezien het feit dat ze onlangs zijn begonnen met een serie die gebaseerd is op Ennis's meest beroemde werk Preacher. AMC zal de pilot-aflevering ergens in 2016 uitzenden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.