Twee 'X-Men' series in ontwikkeling!

Twee X-Men series in ontwikkeling!

Hellfire en Legion komen in samenwerking met Marvel naar de tv.

Jim Pedd, 15 oktober 2015 om 16:37

Marvel heeft de plannen voor twee verschillende X-Men-series onthuld. FX Networks maakt een pilot voor een serie met de titel Legion en Fox ontwikkelt een actie-avontuur dat onder de titel Hellfire door zal gaan. Castleden zijn er nog niet, maar zullen vermoedelijk snel gevonden worden.
Legion is het verhaal van David Haller. Hij heeft sinds hij tiener was al mentale ziektes gehad en werd als schizofreen gediagnostiseerd. Na een reeks psychiatrische ziekenhuizen bezocht te hebben en aldaar een andere patiënt ontmoet te hebben, wordt hij geconfronteerd met de mogelijkheid dat de stemmen die hij hoort en de visioenen die hij krijgt echt zijn. Overigens is hij in de comics de zoon van Charles Xavier. Op een bepaald moment voegt David zijn verschillende persoonlijkheden samen en wordt hij een krachtig individu.

Noah Hawley schrijft de pilot en is uitvoerend producent, samen met Lauren Shuler Donner, Bryan Singer, Simon Kinberg, Jeph Loeb, Jim Chory en John Cameron. ”Legion is precies het soort verhaal waar Noah in excelleert,” vertelde Nick Grad van FX. ”Zijn adaptie van Fargo voor televisie was een van de grootste televisiesuccessen van de recente tijd. En het is een eer om met Marvel samen te werken en zo’n geweldig team van uitvoerend producenten om de pilot te verwezenlijken.”

Hellfire van Fox zal zich verder in de jaren 1960 afspelen. De serie volgt een Special Agent die erachter komt dat een machtsbeluste vrouw met buitengewone krachten samenwerkt met een clandestiene club van miljonairs om de wereld over te nemen: de Hellfire Club. Die was al te zien in de film X-Men: First Class.

”We kijken er naar uit om samen met Marvel deze wereld naar televisie te brengen en voort te bouwen op de levendige mythologie,” aldus David Madden van Fox. ”Deze krachtige en dynamische personages zijn gecompliceerd en groot. Het tempo en de visuele verbeelding is groot en het verhaal speelt zich af in een explosieve era van de recente geschiedenis.”

Evan Katz, Patrick McKay en JD Payne zijn co-bedenkers. McKay en Payne schrijven het script van de pilot op basis van een verhaal van Katz, Coto, McKay en Payne. Lauren Shuler Donner, Bryan Singer, Simon Kinberg, Jeph Loeb en Jim Chory zullen deze titel produceren. Katz en Coto zijn showrunners.

Lees meer over: hellfire, legion, marvel, fox, fx, series, noah hawley, bryan singer, lauran shuler donner

Populair nieuws