search
Je lacht je kapot om 'Police Academy', maar deze tv-serie verwoestte de jaren 80-filmreeks compleet
Series / Specials

Je lacht je kapot om 'Police Academy', maar deze tv-serie verwoestte de jaren 80-filmreeks compleet

In 1984 verscheen de eerste film, daarna kwamen er nog zes. De tv-serie uit 1997 was compleet overbodig.

In de jaren 80 was de filmreeks Police Academy een groot succes. Tot 1994 verschenen er nog zes films in de reeks die bedacht werd door Neal Israel en Pat Proft. Warner Bros. wilde daarna meer en kwam een paar jaar later met een tv-serie.

Police Academy: The Series verscheen in 1997 en bestaat uit 26 afleveringen. Het mag duidelijk zijn dat daarna geen tweede seizoen verscheen. Het was zelfs de laatste stuiptrekking van de ooit zo succesvolle franchise.

Police Academy


De titel zegt het al, de franchise gaat over een politieopleiding en de focus ligt vooral op een aantal buitenbeentjes die proberen politieagent te worden. In de eerste vier films is Carey Mahoney (Steve Guttenberg) het hoofdpersonage. Hij is een draaideurcrimineel en moet verplicht de opleiding volgen.

Er zijn uiteraard meer gedenkwaardige personages in de reeks. Denk maar aan Moses Hightower (Bubba Smith), Larvell Jones (Michael Winslow), Eugene Tackleberry (David Graf), Eric Lassard (George Gaynes) en Laverne Hooks (Marion Ramsey). De meeste hadden gastoptredens in Police Academy: The Series.

The Series


Deze spin-off van de films werd een sitcom. Acteur Michael Winslow keerde als enige uit de films terug voor een grotere rol. Hij was in de helft van de 26 afleveringen te zien. Kwalitatief goede beelden zijn er niet uit de serie. Wel staan er meerdere aflevering met bijzonder slechte kwaliteit op YouTube:



De live action-serie staat op de IMDb op een magere 4,9 en waarschijnlijk is dit nog zo hoog doordat er heel wat mensen nostalgische gevoelens hebben bij Police Academy. Overigens verschenen er in 1988 en 1999 twee seizoenen van de beter ontvangen animatieserie Police Academy.

Terugkeer Police Academy?


In 2018 werd via Guttenberg duidelijk dat er werd gewerkt aan een nieuwe Police Academy-film werd gewerkt. "De volgende Police Academy komt eraan, nog geen details, maar de film zit in de pijplijn en komt eraan!" aldus Guttenberg. Sindsdien is het vooral stil rond het project.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen