search
Jeremy Clarkson over stoppen 'The Grand Tour': "Ik ben te dik, te oud en ongeschikt"
Series / Nieuws

Jeremy Clarkson over stoppen 'The Grand Tour': "Ik ben te dik, te oud en ongeschikt"

Op een gegeven moment houdt de ongein en het geklets over auto's een keer op.

Eerst kwamen Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond met het razend populaire Top Gear, en nu is bekend geworden dat opvolger The Grand Tour ook stopt. Frontman Clarkson legt uit waarom.

Het drietal is bij jong en oud bekend als de mannen achter het succesvolle autoprogramma dat bol staat van de humor en actie. In een openhartig interview deelt Clarkson op typische wijze dat hij tegenwoordig uitermate ongeschikt is.

Alles gedaan wat mogelijk was


Clarkson vertelt: "De serie is echt gewoon ontzettend fysiek belastend en als je niet fit bent, en dik en oud, zoals ik ben, is het niet meer te doen." Hij voegt daaraan toe dat het drietal "zo'n beetje alles heeft gedaan met een auto dat mogelijk is."

"Ik heb auto's hoger gereden dan wie dan ook en verder naar het noorden dan wie dan ook," zei Clarkson. "We hebben alles gedaan wat je met een auto kunt doen. Toen we vergaderingen hadden over wat we hierna moesten doen, gooiden mensen gewoon hun handen in de lucht."

Nog niet helemaal afgelopen


Er zijn nog twee speciale afleveringen van The Grand Tour, waarvan er één volgende maand in première gaat en een andere die is opgenomen in Zimbabwe en later dit jaar wordt uitgezonden. Opties om de serie voort te zetten met andere presentatoren worden overwogen maar daar is nog niets over bevestigd.



Kijk alle afleveringen van The Grand Tour op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen