search

Ons nieuws van zaterdag 27 januari 2024

Komt de fantasie van Raj over Bernadette uit 'The Big Bang Theory' zoveel jaar later alsnog uit?
Series / Nieuws

Komt de fantasie van Raj over Bernadette uit 'The Big Bang Theory' zoveel jaar later alsnog uit?

Kunal Nayyar zal opwachting maken in serie van Melissa Rauch. Komt fantasie van 'Raj' alsnog uit?

De klassieker The Big Bang Theory was een sitcom die maar liefst 12 seizoenen duurde over een groep nerdy wetenschappers en hun pogingen om sociaal te doen.

Raj, misschien wel de meest sociaal onhandige jongen van de groep, had een oogje op de vriendin van zijn beste vriend, Bernadette. Zozeer zelfs dat hij fantaseerde over een affaire met haar terwijl zijn vriend in de ruimte was. Interessant genoeg vonden de meeste kijkers zelfs de mogelijkheid van deze romance amusant. Helaas gebeurde het nooit in The Big Bang Theory.

Alsnog romance?


Het lijkt er nu op dat fans van de serie binnenkort de kans krijgen om de acteurs toch in een romantische setting te zien. Acteur Kunal Nayyar, die Raj speelde, zal namelijk zijn opwachting maken in Night Court van Melissa Rauch, die Bernadette speelde.

Nayyar zal verschijnen in de aflevering van 6 februari waarin hij een wereldberoemde ontwerper speelt die last heeft van een 'writers block'. Wanneer hij een bezoek brengt aan de Night Court, vindt hij zijn nieuwe muze in de persoon van het personage van Rauch, rechter Abby Stone. Er wordt gesuggereerd dat het personage van Nayyar zal proberen Stone te verleiden.

Raj's Droom Komt Uit


Raj zijn droom zou op deze manier, op een wat ingewikkelde manier, alsnog uitkomen. Nayyar en Rauch hebben zelf ook aan dit bijzondere gegeven gememoreerd via TikTok.

Kijken


Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bloedspannende crimeserie houdt Netflix alweer een maand lang volledig in haar greep
Series / Nieuws

Deze bloedspannende crimeserie houdt Netflix alweer een maand lang volledig in haar greep

De serie 'Fool Me Once' scoort na één maand nog altijd uitstekend op streamingsdienst Netflix.

De achtdelige miniserie Fool Me Once is vanaf 1 januari te zien op Netflix. De misdaadserie, gebaseerd op een boek van Harlan Coben, is nog altijd ongekend populair en staat nu al 4 weken lang in de Netflix top 10 van de best bekeken series.

De serie volgt ex-marinier Maya, gespeeld door de mooie Michelle Keegan, die de brute moord op haar man Joe, gespeeld door Richard Armitage probeert te verwerken. Maya lijkt hier vrij luchtigjes mee om te gaan, maar na een aantal dagen meent zij haar man te herkennen op beelden van haar nanny-cam.

Waanbeelden?


Beeldt ze zich dit allemaal in, of ziet ze haar man na zijn dood daadwerkelijk overal opduiken? Ondertussen moet Maya ook nog altijd de moord op haar zus verwerken. Hebben de twee zaken wellicht iets met elkaar te maken? Maya heeft weinig vertrouwen in de politie en gaat zelf op onderzoek uit met wat hulp van wat ex-collega's uit het leger.

In de serie zijn er ook grote rollen voor Adeel Akhtar, de agent die de moord onderzoekt en Joanna Lumley, die we allemaal kennen uit Absolutely Fabolous, die Maya's mysterieuze schoonmoeder speelt.

Kijken


Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Setfoto van 'Stranger Things' seizoen 5 bevestigt het voortbestaan van Eddie
Series / Nieuws

Setfoto van 'Stranger Things' seizoen 5 bevestigt het voortbestaan van Eddie

Eddie stierf in seizoen 4 van 'Stranger Things', maar de Hellfire Club leeft voort.

Het personage Eddie Munson was na de release van Stranger Things seizoen 4 zo'n grote hit bij fans, dat je je bijna kunt voorstellen dat de Duffer Brothers er spijt van hebben dat ze hem zo snel hebben laten sterven. Een nieuwe setfoto bevestigt in ieder geval dat ze hem in het nieuwe seizoen nog niet vergeten zijn.

Eddie was voor het eerst te zien in de eerste aflevering van seizoen 4. Het sociale buitenbeentje was een metalhead en fan van het spel Dungeons & Dragons. Hij werd door de autoriteiten gezien als hoofdverdachte voor de moorden die in Hawkins plaatsvonden, al weten wij natuurlijk dat hij daar niets mee te maken had.

Setfoto


Uiteindelijk stierf Eddie aan het einde van het seizoen een heldhaftige dood. Dat weerhoudt fans er echter niet van om te speculeren over een eventuele terugkeer van het personage in seizoen 5. Dit lijkt onwaarschijnlijk, maar een setfoto laat nu wel zien dat er in het nieuwe seizoen nog een verwijzing naar hem komt.

In de foto zien we een kluisje, met daarop de tekst Hellfire Lives en een getekende strijdknots en demoon. De Hellfire Club was de groep die Eddie in seizoen 4 oprichtte, voor buitenbeentjes die van D&D hielden.

Nalatenschap


Het is natuurlijk een kleine verwijzing, maar het lijkt er hierdoor wel op dat de nalatenschap van Eddie in ieder geval een rol zal spelen in het laatste seizoen. Bekijk Stranger Things op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Fire Nation verder onthuld op 'Avatar: The Last Airbender'-posters op X-Twitter
Series / Posters

De Fire Nation verder onthuld op 'Avatar: The Last Airbender'-posters op X-Twitter

Prins Zuko zagen we eerder al, dit zijn andere leden van de Fire Nation.

Op X-Twitter is op het officiële account van de animeverfilming Avatar: The Last Airbender nieuw promotiemateriaal te zien. Vier nieuwe posters tonen ons afbeeldingen van de grote boosdoeners, de Fire Nation.

Als bijschrift valt te lezen "Alles veranderde toen de Fire Nation in de aanval ging". We zien prinses Azula (Elizabeth Yu), Iroh (Paul Sun-Hyung Lee), Fire Lord Ozai (Daniel Dae Kim) en Zhao (Ken Leung),

Dieper verkennen


In de oorspronkelijke anime was Azula niet in het eerste seizoen te zien, dus de verwachting is dat er wat dat betreft een kleine aanpassing is gemaakt.

De showrunners gaven eerder aan dat de Fire Nation wat meer verkend gaat worden in de serie, dus de eerdere introductie van Azula komt wat dat betreft logisch over.

Geducht volk


Er wordt niet alleen een blik gegund op de personages en de acteurs die hen spelen. Door de manier waarop vuur wordt gebruikt en de legers op de achtergrond van Zhao's poster wordt eens te meer duidelijk dat de Fire Nation een geducht volk is.



Avatar: The Last Airbender is vanaf 22 februari te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het 'Harry Potter'-universum breidt uit op HBO Max en dat is ook goed nieuws voor 'Fantastic Beasts'
Series / Nieuws

Het 'Harry Potter'-universum breidt uit op HBO Max en dat is ook goed nieuws voor 'Fantastic Beasts'

De uitbreiding van het 'Harry Potter'-universum op HBO Max is ook hoopvol voor stukgelopen eerdere plannen.

HBO maakte vorig jaar bekend dat er een nieuwe bewerking komt van de geliefde Harry Potter-boeken, dit keer in het format van een serie. Recent is er ook bekend geworden dat HBO van plan is meerdere series te maken die plaatsvinden in het Harry Potter-universum, wat goed nieuws is voor de hele franchise.

Voor veel fans kwam de aankondiging van een nieuwe Harry Potter-serie onverwacht. Zij hadden namelijk eerder de aankondiging van de vierde Fantastic Beasts-film of een The Cursed Child-film verwacht. Het lijkt er nu op dat de aandacht van HBO zal gaan naar de serie, in plaats van deze films.

Tweede kans


Maar dat betekent niet dat het verhaal van Fantastic Beasts nooit meer voortgezet gaat worden, of dat het toneelstuk The Cursed Child nooit op ons scherm te zien zal zijn. HBO maakte dit jaar bekend dat meerdere schrijvers ideeën hebben gepitcht voor de rebootserie, die de boeken trouw gaat volgen.

En daarbij werd nog een detail vermeld: HBO staat open voor meerdere series die zich in het Harry Potter-universum afspelen. In deze series kunnen hele nieuwe verhalen verteld worden, maar het zou ook heel goed kunnen dat Fantastic Beasts en The Cursed Child in dit format een tweede kans krijgen.

Oplossing


Voor de Fantastic Beasts-serie zou dit een goede optie kunnen zijn. Er waren oorspronkelijk vijf films gepland, maar vanwege controverse en een middelmatige verhaallijn lijkt het erop dat het bij de drie films die er nu zijn zal blijven. Een serie kan de oplossing zijn, omdat er dan meer tijd is om het ingewikkelde plot af te maken.



Hetzelfde geldt voor een film over The Cursed Child. In een serie zou er zelfs extra informatie aan het verhaal van het toneelstuk toegevoegd kunnen worden, waardoor we een goede blik krijgen op het leven van Harry na Voldemort. Helaas is er nog niets bekend over potentiële series, maar dit zouden twee goede opties zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tyrion was nooit de échte moordenaar van Tywin Lannister in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Tyrion was nooit de échte moordenaar van Tywin Lannister in 'Game of Thrones'

Game of Thrones kent heel wat bloedvergiet en de ene moord is nog sluwer dan de andere.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones kent heel veel moord, bloedvergiet en verraad en ook deze moord is niet simpel. Er zit een complex verhaal achter van snode plannen en slechte bedoelingen.

De Red Viper/ Oberyn Martell zette alles op alles om de dood van zijn zus te wreken. Zijn zus was Elia Martell, de vrouw van prins Rhaegar Targaryen. Ze werd bruut vermoord door Gregor Clegane/ the Mountain aan het einde van de oorlog op bevel van Tywin Lannister die alle Targaryens uit wilde roeien.

Tywin is niet de echte moordenaar


Velen hadden het vermoeden dat Tywin achter de moord zat, maar toch werd Tyrion Lannister beschuldigd. Hij moest een gevecht aangaan en de Red Viper was zijn kampioen, maar de Red Viper werd bruut vermoord net voordat Clegane zijn daden publiekelijk toe zou geven.



De Red Viper stond bekend om zijn vaardigheden met gif en hij had voor zijn gevecht een flesje Widow’s Blood gestolen. Dit gif zorgt ervoor dat de blaas en de darmen afgesloten worden, waardoor het lichaam zichzelf vergiftigd.

De dood van Tywin


Tywin vertoonde precies de tekenen van iemand die vermoord is met Widow’s Blood. Oberyn/ de Red Viper heeft dus wraak genomen voor zijn zus door Tywin te doden, net voor zijn eigen fatale strijd met the Mountain. De echte moordenaar was dus nooit Tyrion, die zijn vader dood aantrof.

Stream Game of Thrones op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geheime moment tussen Sheldon en Leonard in 'The Big Bang Theory' onthuld door acteur
Series / Nieuws

Geheime moment tussen Sheldon en Leonard in 'The Big Bang Theory' onthuld door acteur

De vriendschap van Sheldon en Leonard kwam tot een uitbarsting in deze aflevering.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sheldon Cooper (Jim Parsons) is nooit de beste geweest in het onderhouden van zijn vriendschappen. Toch had hij een mooie vriendschap met Leonard (Johnny Galecki) en de rest van de groep in The Big Bang Theory. Er is echter één verrassende moment in hun vriendschap die de makers niet wilde laten zien.

De vriendschap tussen Sheldon en Leonard was het middelpunt van de serie en datgene waar fans geïnteresseerd in waren. Hun vriendschap liep niet altijd even soepel en in de latere seizoenen was er spanning te voelen tussen de twee.

Een uitbarsting


In seizoen 10 kwam de vriendschap tussen Sheldon en Leonard erg onder druk te staan en een uitbarsting was slechts een kwestie van tijd. Deze spanning kwam dus ook tot een uitbarsting toen Leonard Sheldon sloeg.

Sheldon stopte in die aflevering niet met praten terwijl Leonard probeerde te slapen. Uiteindelijk had Leonard er genoeg van en liep hij naar Sheldons kamer toe en sloeg hij hem.

Twijfels


Dit is alleen nooit uitgezonden en de reden hiervoor is nooit helemaal duidelijk geweest. De klap is wel te horen, maar het moment is nooit te zien geweest.



Galecki kreeg tijdens de live-opnames te horen dat hij een "klapgeluid" moest maken en dat "Jim moest schreeuwen". Het publiek vond het moment fantastisch en schreeuwde zelfs zo hard dat het leek "alsof de Beatles binnenkwamen".

Te streamen op HBO Max


Stream The Big Bang Theory op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek de 8 Netflix-series die je niet wilt missen in februari: van True Crime tot hilariteit
Series / Nieuws

Ontdek de 8 Netflix-series die je niet wilt missen in februari: van True Crime tot hilariteit

Komende maand staat volop in het teken van True Crime, actie, sport, documentaires en liefde.

Netflix zet in februari weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de acht grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.


House M.D.


Verschijnt op: Donderdag 1 februari | Release: Seizoen 1-8 | Genre: Drama / Mysterie | Kijk op: Netflix

Hugh Laurie in de hoofdrol als de nukkige dr. Gregory House, een arts die minachtend met zijn patiënten omgaat maar ze wel van de meest mysterieuze ziekten geneest.




Luz


Verschijnt op: Woensdag 7 februari| Release: Seizoen 1 | Genre: Avontuur / Komedie / Familie | Kijk op: Netflix

Het avontuurlijke schoolmeisje Luz wordt opgevoed door een vriendelijke Kaingang-familie. Samen met haar vuurvliegje gaat ze op zoek naar de waarheid over haar afkomst.




One Day


Verschijnt op: Donderdag 8 februari | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie / Drama / Romantiek | Kijk op: Netflix

Nadat Emma en Dexter samen naar het afstudeerfeest zijn geweest, scheiden hun wegen, maar hun levens blijven met elkaar verweven. Gebaseerd op de roman van David Nicholls.




Lover, Stalker, Killer


Verschijnt op: Vrijdag 9 februari | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Misdaad | Kijk op: Netflix

In deze meeslepende documentaire probeert een monteur voor het eerst online te daten. Hij ontmoet een vrouw die haar romantische obsessie tot het uiterste drijft.




Sunderland 'Til I Die


Verschijnt op: Dinsdag 13 februari | Release: Seizoen 3 | Genre: Documentaire / Sport | Kijk op: Netflix

Deze docuserie volgt de Engelse voetbalclub Sunderland in het seizoen 2017-18, waarin de spelers proberen terug te komen na hun degradatie uit de Premier League.




Bom Dia, Verônica


Verschijnt op: Woensdag 14 februari | Release: Seizoen 3 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: Netflix

Een ondergewaardeerde agente zit achter een datingsite-crimineel aan. Ze ontdekt een man en vrouw met een afschuwelijk geheim dat schuilgaat achter een samenzwering.




Avatar: The Last Airbender


Verschijnt op: Donderdag 22 februari | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Avontuur / Komedie | Kijk op: Netflix

Een jongen die bekendstaat als de Avatar, moet de vier elementaire krachten beheersen om een door oorlog verscheurde wereld te redden en het op te nemen tegen een wrede vijand.




Formula 1: Drive to Survive


Verschijnt op: Vrijdag 23 februari | Release: Seizoen 6 | Genre: Documentaire / Sport | Kijk op: Netflix

Ferrari hoopt aan het begin van het seizoen in Bahrein dat nieuwe auto's ze naar de top zullen brengen. Haas neemt een risico door op het laatste moment van coureur te wisselen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video komt deze week met het nieuwe 'Mr. & Mr. Smith' en 4 andere gave series
Series / Nieuws

Prime Video komt deze week met het nieuwe 'Mr. & Mr. Smith' en 4 andere gave series

Deze week staat in het teken van spanning, drama en humor van Nederlandse bodem.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Expats


Verschijnt op: Vrijdag 2 februari | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Drama | Kijk op: Prime Video


Tegen de kleurrijke achtergrond van het bruisende Hong Kong toont Expats een veelzijdige groep mensen die, nadat een enkele ontmoeting een reeks levensveranderende gebeurtenissen in gang heeft gezet, het evenwicht tussen schuld en verantwoordelijkheid proberen te vinden.




De Prank Show


Verschijnt op: Vrijdag 2 februari| Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie / Reality-TV

In elke aflevering van 'De Prank Show' houdt Giel zowel bekende als onbekende Nederlanders voor de gek. Op straat, in een café, of in de supermarkt…. Je weet nooit of én wanneer je wordt geprankt.




Mr. & Mrs. Smith


Verschijnt op: Vrijdag 2 februari | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Komedie / Misdaad | Kijk op: Prime Video

Maak kennis met de Smiths: twee eenzame vreemden, John en Jane, die hun leven en identiteit hebben opgegeven om samen te werken als partners – zowel in de spionage als in het huwelijk.




Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

30 & 31 januari: Marry My Husband (seizoen 1 - aflevering 9-10) - Komedie / Drama / Fantasie - Kang Ji-won, een terminaal zieke kankerpatiënt, wordt vermoord door haar echtgenoot en beste vriend nadat ze getuige is van hun affaire. Ze ontwaakt 10 jaar voor het incident en besluit wraak te nemen met behulp van Yu Ji-hyuk, een directeur bij het bedrijf waar ze werkt. Nu moet ze haar lot heroveren en het vuil uit haar leven elimineren.

2 februari: Hazbin Hotel (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Animatie / Komedie / Misdaad - Charlie Morgenster, de prinses van de hel, heeft moeite om de demonen en engelen ervan te overtuigen dat elke ziel gered kan worden. Zing en vloek mee in deze geanimeerde musicalkomedie voor volwassenen, waarin tweede kansen centraal staan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max gaat deze week door met 'True Detective' en nog een spannende misdaadserie
Series / Nieuws

HBO Max gaat deze week door met 'True Detective' en nog een spannende misdaadserie

Als je van misdaad en actie houdt zit je op HBO Max deze week meer dan goed.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Found


Verschijnt op: Zaterdag 27 januari | Release: Seizoen 1 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie

Elk jaar raken meer dan 600.000 mensen vermist in de Verenigde Staten. Gabi Mosely en haar crisis management team gebruiken onorthodoxe methoden om de vermiste en vergeten mensen weer te vinden.




True Detective


Verschijnt op: Maandag 29 januari | Release: Seizoen 4 - aflevering 3 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: HBO Max

Deze anthologieserie volgt verscheidene politieonderzoeken waarin de persoonlijke en professionele geheimen van iedereen betrokken worden ontrafeld en waarbij soms de grens van de wet wordt opgezocht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jeremy Clarkson over stoppen 'The Grand Tour': "Ik ben te dik, te oud en ongeschikt"
Series / Nieuws

Jeremy Clarkson over stoppen 'The Grand Tour': "Ik ben te dik, te oud en ongeschikt"

Op een gegeven moment houdt de ongein en het geklets over auto's een keer op.

Eerst kwamen Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond met het razend populaire Top Gear, en nu is bekend geworden dat opvolger The Grand Tour ook stopt. Frontman Clarkson legt uit waarom.

Het drietal is bij jong en oud bekend als de mannen achter het succesvolle autoprogramma dat bol staat van de humor en actie. In een openhartig interview deelt Clarkson op typische wijze dat hij tegenwoordig uitermate ongeschikt is.

Alles gedaan wat mogelijk was


Clarkson vertelt: "De serie is echt gewoon ontzettend fysiek belastend en als je niet fit bent, en dik en oud, zoals ik ben, is het niet meer te doen." Hij voegt daaraan toe dat het drietal "zo'n beetje alles heeft gedaan met een auto dat mogelijk is."

"Ik heb auto's hoger gereden dan wie dan ook en verder naar het noorden dan wie dan ook," zei Clarkson. "We hebben alles gedaan wat je met een auto kunt doen. Toen we vergaderingen hadden over wat we hierna moesten doen, gooiden mensen gewoon hun handen in de lucht."

Nog niet helemaal afgelopen


Er zijn nog twee speciale afleveringen van The Grand Tour, waarvan er één volgende maand in première gaat en een andere die is opgenomen in Zimbabwe en later dit jaar wordt uitgezonden. Opties om de serie voort te zetten met andere presentatoren worden overwogen maar daar is nog niets over bevestigd.



Kijk alle afleveringen van The Grand Tour op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alweer 5 jaar geleden debuteerde één van de leukste afgeronde series van Netflix
Series / Specials

Alweer 5 jaar geleden debuteerde één van de leukste afgeronde series van Netflix

Met Asa Butterfield, Ncuti Gatwa, Gillian Anderson en Emma Mackey in de hoofdrollen.

Netflix bracht al een aantal zeer goede of vermakelijke series voort. Denk maar aan Stranger Things, The Crown en Orange is the New Black. Vijf jaar geleden trapte Netflix de komedieserie Sex Education af.

Die komedie/dramaserie is ondertussen al afgerond. Vorig jaar september verscheen namelijk het vierde en laatste seizoen van de serie van bedenker Laurie Nunn.

Waarom?


Het mag overduidelijk zijn waarom de serie met onder andere Asa Butterfield, Ncuti Gatwa, Gillian Anderson en Emma Mackey zo'n succes werd. De serie laat zien hoe tieners omgaan met het onderwerp uit de titel van de serie.

We zien hoe de onzekere Otis (Butterfield) met de rebelse Maeve (Mackey) een sekstherapiepraktijk op school wil openen. Dit komt doordat hij heel wat over het onderwerp weet. Zijn moeder Jean (​​Anderson) is namelijk een therapeute op het gebied.

Erkenning


Met 94 procent op de Tomatometer staat de complete serie er goed op bij de critici. Op de IMDb staat de serie op een prima 8,3 na 344 duizend stemmen. Actrice Aimee Lou Wood, die Aimee Gibbs speelde, won in 2021 een BAFTA TV Award en in 2022 werd een International Emmy Award gewonnen voor Beste komedieserie.



Wel is er een smetje. Het vierde seizoen behoort niet tot de favorieten onder de fans. Het afsluitende seizoen werd mager ontvangen onder de liefhebbers. De publieksscore op Rotten Tomatoes is met 37 procent helaas teleurstellend.

Bingewatchen


Nu de serie is afgerond kun je de serie lekker gaan bingewatchen zonder te hoeven wachten op een nieuw seizoen. Je vindt Sex Education hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De ontvangst van de oorlogsserie 'Masters of the Air' blijkt ijzersterk
Series / Nieuws

De ontvangst van de oorlogsserie 'Masters of the Air' blijkt ijzersterk

Sinds afgelopen vrijdag zet Apple TV+ iedere week een nieuwe aflevering van Masters of the Air online.

Na maanden van wachten werd gisteren de oorlogsserie Masters of the Air afgetrapt door Apple TV+. De "opvolger" van Band of Brothers en The Pacific mag terugkijken op een prima debuut, aangezien de ontvangst erg sterk is.

Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat de serie van producenten Steven Spielberg en Tom Hank op een prima 81 procent na 52 recensies en de Audience Score is met 92 procent zelfs een stuk hoger.

Reacties


Masters of the Air is volgens Anita Singh van Daily Telegraph een dikke aanrader: "Als bewijs van heldendom is Masters of the Air eersteklas." Ze wordt grotendeels bijgestaan door Nick Howells van London Evening Standard.

"Afgezien van de kleine minpunten is dit nog steeds een zeer kijkbaar eerbetoon aan een groep vliegeniers die, elke keer dat ze in een vliegtuig stapten, wisten dat ze met één voet in het graf stonden. Alle lof voor hen," aldus de recensent van London Evening Standard.

Drie sterren


SerieTotaal-recensent Dirk Sung van Aalsburg vond de oorlogsserie, te zien op Apple TV+, er net iets te gelikt uitzien, gaf drie sterren en concludeerde: "De verhaallijnen zijn voorspelbaar en het haar zit iets te goed, maar Masters of the Air biedt genoeg intense luchtgevechten en bombardeerruns om de dappere huiskamerpiloot in je wakker te maken."



Op de IMDb staat Masters of the Air vooralsnog op een uitstekende 8,6. Dit is al wel wat lager dan Band of Brothers (9,4) uit 2001, maar wel een tiende meer dan The Pacific (8,3) uit 2010.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto's uit 'Daredevil: Born Again' onthullen nieuwe ontwikkeling terugkerend personage
Series / Foto's

Foto's uit 'Daredevil: Born Again' onthullen nieuwe ontwikkeling terugkerend personage

Met de opnames in volle gang verklapt deze foto iets nieuws.

We weten inmiddels dat Daredevil: Born Again in de stijl van de eerdere Netflix-serie zal zijn. Oude bekenden als Karen (Deborah Ann Woll) en Foggy (Elden Henson) zijn ook terug, naast The Punisher (Jon Bernthal) en niet te vergeten Kingpin/Wilson Fisk (Vincent D'Onofrio). Let op: SPOILERS.

De foto's die onlangs op X-Twitter zijn gepost hinten op deze vertrouwde gezichten zien. Daarnaast komen we echter ook iets belangrijks over Karen te weten.

Als een paal boven water


Op het uithangbord van het advocatenkantoor staat namelijk 'Nelson, Murdock, Page' vermeld. Karen is dus inmiddels advocaat.

Hoewel Woll en Henson nog niet op de set zijn gesignaleerd, staat hiermee als een paal boven water dat we ze terug gaan zien.

Sacred Timeline


Ook bevestigde Brad Winderbaum, producent bij Marvel Studios, dat de serie een onderdeel uitmaakt van het MCU zoals de kijkers dit kennen. Winderbaum: "Er moest behoorlijk wat uitgezocht worden met betrekking tot de Netflix-verhalen en de MCU-verhalen. Nu dit er opzit en de verhalen goed geïntegreerd zijn durf ik te zeggen dat 'Daredevil: Born Again' onderdeel uitmaakt van de Sacred Timeline".



Daredevil: Born Again zou in eerste instantie in de lente van 2024 in première gaan op Disney+. Door de staking is dit naar een later, vooralsnog onbekend tijdstip verschoven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben je klaar voor een seriemarathon dit weekend? Deze sterke miniserie kijk je in één dag
Series / Specials

Ben je klaar voor een seriemarathon dit weekend? Deze sterke miniserie kijk je in één dag

De miniserie Unbelievable kun je al even kijken op Netflix en dat is zeker aan te raden.

Even geen serie met vijf seizoenen en tachtig afleveringen? Dan hebben we nu een prima kijktip voor je. De erg goed ontvangen miniserie Unbelievable bestaat uit slechts acht afleveringen waardoor je deze in een weekend gekeken kunt hebben.

De Netflix Original Unbelievable verscheen in 2019 en is gebaseerd op het artikel op het nieuwsartikel An Unbelievable Story of Rape uit 2015 van T. Christian Miller en Ken Armstrong, over een reeks verkrachtingen in Washington en Colorado.

Unbelievable


Toni Collette, Merritt Wever en Kaitlyn Dever spelen de hoofdrollen in de serie van Netflix. De eerste twee actrices spelen de agenten Det. Grace Rasmussen en Det. Karen Duvall en Dever is een van de overlevenden van seksueel geweld, Marie Adler.

De serie laat zien hoe Marie veroordeeld is doordat ze onterecht heeft gemeld dat ze is verkracht. De twee agenten Grace en Karen zitten achter een serieverkrachten aan. Andere rollen in de serie komen van Eric Lange, Bill Fagerbakke en Elizabeth Marvel.

Aanrader


Unbelievable staat op de Tomatometer van Rotten Tomatoes op een ijzersterke 98 procent. Op de IMDb overtuigt het misdaaddrama ook met een 8,3 na maar liefst 117 duizend stemmen.



De synopsis van Netflix: Een jonge vrouw wordt beschuldigd van liegen over verkrachting. Twee vrouwelijke detectives onderzoeken een reeks identieke aanvallen. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Netflix


Wil je Unbelievable graag kijken, dan vind je de serie uiteraard gewoon op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Baywatch' was jarenlang een enorm succes, maar in 2017 was de nostalgie ver te zoeken
Series / Specials

'Baywatch' was jarenlang een enorm succes, maar in 2017 was de nostalgie ver te zoeken

Baywatch, een succesvolle televisieserie, groeide uit tot een internationaal fenomeen vanwege de cast, het zonnige California en de combinatie van actie, drama en romantiek, en werd later ook verfilmd, maar de film was teleurstellend.

De succesvolle televisieserie Baywatch met David Hasselhoff en Pamela Anderson was jarenlang (1989 - 2001) populair bij het grote publiek. Vreemd genoeg kreeg de serie altijd enorm veel kritiek te verwerken maar wist gemiddeld toch elke week 1,1 miljard kijkers aan zich te binden.

Baywatch was een enorm succes. De serie die aanvankelijk begon als een gewoon drama over strandwachten, groeide al snel uit tot een internationaal fenomeen vanwege verschillende redenen.

Kroonjuweel


Dat lag vooral aan de cast, met als kroonjuweel de bekende acteur David Hasselhoff. Zijn charisma en charme liet menig vrouwenhart sneller kloppen. Veel mannen keken graag mee dankzij de aanwezigheid van actrices zoals Pamela Anderson en Carmen Electra.

Ook speelde het zonnige en zorgeloze California, haar prachtige stranden een grote rol in het aantrekken van kijkers. De combinatie van actie, drama en romantiek zorgde ervoor dat de serie kon rekenen op een brede en loyale fanbase.

Slow-motion


De serie verwierf ook een iconische status vanwege de herkenbare slow-motion hardloop momenten van de strandwachten, evenals hun inzet voor waterveiligheid en het redden van levens. Al met al had Baywatch de serie een ongekende impact op de populaire cultuur en de omroepwereld, waardoor het een van de meest succesvolle en langdurige televisieprogramma's aller tijden werd.



De serie was een fenomeen en verdiende absoluut een betere film dan de film die in 2017 werd gelanceerd. Deze humorloze actiekomedie, met in de hoofdrollen Dwayne “The Rock” Johnson en Zac Efron, slaagt er niet in de nostalgie van de serie uit de jaren negentig te vangen en probeert niet eens iets anders te worden.

The Rock


De film werd geregisseerd door Seth Gordon met grote sterren zoals Dwayne "The Rock" Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario, en Priyanka Chopra. Het verhaal volgt een groep strandwachten die samenwerken om hun strand te redden van een crimineel complot.



Hoewel de film gemengde recensies ontving van critici, was het commercieel redelijk succesvol en werd het gezien als een leuke, vermakelijke zomerfilm. Baywatch de film blijft een mager eerbetoon aan de geliefde televisieserie.

Kijk de film op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sciencefictionserie 'Halo' wordt in seizoen 2 "heel anders" dan in het eerste seizoen
Series / Nieuws

Sciencefictionserie 'Halo' wordt in seizoen 2 "heel anders" dan in het eerste seizoen

De gameverfilming heeft de kritiek op seizoen 1 ter harte genomen.

Halo scoorde hoog toen de serie in 2022 van start ging. Daarnaast hadden de fans echter ook het nodige te mopperen.

Tijdens een ronde tafelgesprek met de pers gaf hoofdrolspeler Pablo Schreiber aan dat de feedback serieus genomen is. De van oorsprong Canadese acteur gaf zelfs een uitgesproken antwoord op de vraag wat hij aan de gamers kwijt zou willen.

Niet in goede aarde


Zoals wel vaker het geval is, vonden fans dat seizoen 1 teveel afweek van de game. Dit betrof onder andere de portrettering van Schreibers personage Master Chief, naast het feit dat specifieke scènes niet in goede aarde vielen.

De acteur gaf aan dat de makers alles hebben meegenomen bij het maken van het tweede seizoen. Schreiber: "De serie heeft enorm goed gescoord, maar we hebben ook naar de feedback geluisterd". Op de vraag wat hij kwijt wilde aan de gamers zei Schreiber: "Het wordt heel anders. Tegen de fans wil ik zeggen, kijk dus vooral naar het tweede seizoen en beslis zelf wat je ervan vindt".

Voet bij stuk


Wat een element van de serie betreft houden de makers echter voet bij stuk. Dit betreft het feit dat Master Chief regelmatig zijn helm afzet. De keuze hiervoor is een bewuste en zeker geen gimmick.



"Deze gewoonte is vanaf de allereerste aflevering al te zien. We willen de dynamiek tussen de persoon John en de bevelvoerder Master Chief verkennen. Dit zal niet veranderen, dus als je dat echt niks vindt dan kun je net zo goed stoppen met kijken naar de serie," besluit Schreiber.

Waar en wanneer te zien?


De eerste twee afleveringen van seizoen 2 van Halo zijn vanaf 8 februari te streamen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.