search
Alweer 5 jaar geleden debuteerde één van de leukste afgeronde series van Netflix

Alweer 5 jaar geleden debuteerde één van de leukste afgeronde series van Netflix

Met Asa Butterfield, Ncuti Gatwa, Gillian Anderson en Emma Mackey in de hoofdrollen.

Bram de Groot
Netflix bracht al een aantal zeer goede of vermakelijke series voort. Denk maar aan Stranger Things, The Crown en Orange is the New Black. Vijf jaar geleden trapte Netflix de komedieserie Sex Education af.

Die komedie/dramaserie is ondertussen al afgerond. Vorig jaar september verscheen namelijk het vierde en laatste seizoen van de serie van bedenker Laurie Nunn.

Waarom?


Het mag overduidelijk zijn waarom de serie met onder andere Asa Butterfield, Ncuti Gatwa, Gillian Anderson en Emma Mackey zo'n succes werd. De serie laat zien hoe tieners omgaan met het onderwerp uit de titel van de serie.

We zien hoe de onzekere Otis (Butterfield) met de rebelse Maeve (Mackey) een sekstherapiepraktijk op school wil openen. Dit komt doordat hij heel wat over het onderwerp weet. Zijn moeder Jean (​​Anderson) is namelijk een therapeute op het gebied.

Erkenning


Met 94 procent op de Tomatometer staat de complete serie er goed op bij de critici. Op de IMDb staat de serie op een prima 8,3 na 344 duizend stemmen. Actrice Aimee Lou Wood, die Aimee Gibbs speelde, won in 2021 een BAFTA TV Award en in 2022 werd een International Emmy Award gewonnen voor Beste komedieserie.Wel is er een smetje. Het vierde seizoen behoort niet tot de favorieten onder de fans. Het afsluitende seizoen werd mager ontvangen onder de liefhebbers. De publieksscore op Rotten Tomatoes is met 37 procent helaas teleurstellend.

Bingewatchen


Nu de serie is afgerond kun je de serie lekker gaan bingewatchen zonder te hoeven wachten op een nieuw seizoen. Je vindt Sex Education hier op Netflix.

Aanbevolen artikelen