search
Zoon van Joodse moeder en Islamitische vader in trailer 'Mijn moeder wil niet meer leven': nu op NPO
Series / Trailer

Zoon van Joodse moeder en Islamitische vader in trailer 'Mijn moeder wil niet meer leven': nu op NPO

Lev Avitan legt maatschappelijke vooroordelen bloot en deelt zijn eigen worstelingen in een intrigerend werk.

Een speciale theaterfilm is zojuist verschenen bij NPO Start: Mijn moeder wil niet meer leven. Theatermaker en spoken word-artiest Lev Avitan gaat in een huiselijke setting de strijd aan met maatschappelijke vooroordelen, tegenstrijdigheden en zijn complexe culturele identiteit.

Avitan doet in de mid-length film meer uit de doeken over zijn ingewikkelde relatie met zijn Joods Amazigh-Marokkaans Israëlische moeder en Turks-Islamitische vader. Onder begeleiding van het Amsterdams Andalusisch Orkest gaat hij op zoek naar antwoorden.

Inhoud


De synopsis luidt: "Lev neemt de kijker op een persoonlijke, kwetsbare, invoelbare manier mee in zijn turbulente wereld en de diepste krochten van zijn ziel. Hij deelt zijn innerlijke worstelingen over universele en urgente thema’s als vooroordelen, identiteit, onrecht en onzekerheden."

De synopsis gaat verder: "En hij gaat op zoek naar grip, rust, liefde en verbinding. Hierbij speelt Lev direct met de camera waardoor de verhalen nog intiemer en krachtiger binnenkomen, versterkt door indringende cinematische beelden."

Woord van de maker


Avitan vertelde over zijn werk: ""Deze uiteenzetting van mijn binnenwereld dient ook als spiegel naar de buitenwereld. Ik hoop dat deze film mensen raakt en iets in hen losmaakt om dingen te verwerken waarmee zij zelf in de knoop zitten."

Bekijk op instagram

Hij sloot af: "Want ik geloof oprecht dat hoe meer mensen hun pijn aankijken en onzekerheden onder ogen durven komen, hoe hechter wij als gemeenschap kunnen zijn.”

Kijken


Mijn moeder wil niet meer leven is nu te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen