search

Ons nieuws van woensdag 31 januari 2024

Recensie Disney+-serie 'Percy Jackson and the Olympians'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Percy Jackson and the Olympians'

Griekse mythologie gemixt met scholierenperikelen levert een sympathieke, avontuurlijke jeugdserie op.

Regie: Anders Engström, Jet Wilkinson, James Bobin | Cast: Walker Scobell (Percy Jackson), Aryan Simhadri (Grover Underwood), Leah Jeffries (Annabeth Chase), Virginia Kull (Sally Jackson), Glynn Turman (Chiron), Jason Mantzoukas (Dionysos), Suzanne Cryer (Echidna), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 34-45 minuten | Jaar: 2023-2024

Percy Jackson, de tienerhalfgod vernoemd naar de Griekse held Perseus, vond twee keer zijn weg naar het witte doek. Maar nadat deze verfilmingen door pers, publiek en zelfs de auteur van de boeken werd weggehoond, trok 20th Century Fox de stekker uit het project. Disney nam deze studio enkele jaren later over en verkreeg zo de rechten op de boekenreeks. Dat heeft geleid tot een reboot in de vorm van een televisieserie. Dit keer met volledige medewerking van schrijver Rick Riordan.

Er staat voor elk van de Percy Jackson-boeken een seizoen gepland. De eerste acht afleveringen zijn aldus gebaseerd op het eerste deel, The Lightning Thief. Daarin is Zeus zijn iconische bliksemschicht kwijt, dus mag Percy op een queeste om het ding terug te vinden en het aan de oppergod te retourneren.

Zo ver is het echter nog lang niet als het verhaal begint. In de eerste afleveringen zien we dat Percy een onopvallende twaalfjarige is die samen met zijn beste (en enige) vriend Grover wordt gepest op school, een verzamelkaartspel met mythologische wezens speelt en dingen ziet die anderen lijken te ontgaan. Als Percy dan ook nog magische krachten blijkt te bezitten, vindt zijn moeder het tijd om hem naar Kamp Halfbloed te sturen: een soort Hogwarts voor de bastaardkinderen van de Olympische goden, want die piesen onafgebroken buiten de pot. Grover is daar ook.

Kamp Halfbloed ligt verscholen achter de Mist, een scheidslijn tussen de mythische en de normale wereld. Gewone stervelingen kunnen het kamp niet zien en monsters kunnen er niet komen. Percy's moeder drukt hem echter op het hart dat niet iedereen die op een held lijkt een held is en niet iedereen die op een monster lijkt een monster is. Percy komt beide tegen, maar zal hij het juiste onderscheid maken?

Percy Jackson and the Olympians is een leuke serie voor kinderen van Percy's leeftijd, maar niet ver daaroverheen. Je moet hier niet met een al te kritische blik naar kijken en het nemen voor wat het is: een minder complexe, minder enge Harry Potter met dezelfde vergezochte plotpunten, onlogische beslissingen en simplistische tienerperikelen. Maar wel met meer minotaurussen en dat is altijd goed. Jonge tieners zullen zeker plezier beleven aan de mix van serieuze avonturen, mythologie, vriendschappen en schoolbeslommeringen. Vaak gepresenteerd met een luchtige, komische ondertoon.

De humor is soms verrassend subtiel. Ondanks dat Percy en zijn vrienden de queeste uiterst serieus nemen en hun leven vaak in de waagschaal stellen, weet de serie zichzelf op de hak te nemen met kolderieke reflecties op het tienerleven en de mythologische omstandigheden. Niet elke grap is raak, maar er kan toch stevig worden gegrinnikt. Met name Percy en Grover vormen een vermakelijk en innemend duo. Walker Scobell laat zien dat Percy gewoontjes genoeg is om niet op te vallen, maar bijzonder genoeg om zich te ontwikkelen tot de held van het verhaal.

Leah Jeffries als de stoere Annabeth, het derde lid van de groep, is helaas gemiscast. Jeffries doet zich voor als een harde tante, maar mist de emotionele uitdrukking en fysieke vaardigheden om dat geloofwaardig te maken. De volwassen acteurs die de verschillende goden en andere mythologische wezens spelen zijn wel stuk voor stuk een genot om naar te kijken. De meeste geven met komische teksten een verrassende draai aan hun personage en hebben duidelijk plezier in hun rol. De aanwezigheid van acteurs als Jason Mantzoukas, Adam Copeland en Jay Duplass is een verrijking.

Het is wel jammer dat het script de acteurs soms in de steek laat. De geforceerde plotwendingen en klungelige opzetjes om het verhaal in juiste banen te leiden zijn de serie vergeven, want de oorzaak daarvan ligt in de boeken van Riordan. En die zijn populair, dus dat spreekt de doelgroep blijkbaar aan. Het is ernstiger dat regelmatig elke stap door de personages wordt aangekondigd en van liveverslag wordt voorzien: "We need to get back inside. It isn't working and she's coming." Ja, dat zien we zelf ook wel.

Ook de rijkelijk vloeiende plotuitleg zorgt ervoor dat de kijker soms amper de kans krijgt zelf de gebeurtenissen te ervaren en interpreteren. Haast alles wordt voorgekauwd. Dit neemt niet weg dat Percy Jackson and the Olympians een leuke serie is voor de jeugdige doelgroep. Een Potterachtige profetie, sympathieke bastaardkinderen, een geslaagde grap hier en daar en natuurlijk die minotaurus maken de Griekse mythologie (met wat dichterlijke vrijheid) toegankelijk voor een nieuw publiek.

★★★☆☆

Percy Jackson and the Olympians is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu toch met Simon Helberg, die de nerdy Howard speelde in 'The Big Bang Theory'?
Series / Nieuws

Hoe is het nu toch met Simon Helberg, die de nerdy Howard speelde in 'The Big Bang Theory'?

Hoe is het tegenwoordig met Simon Helberg, die Howard speelde in 'The Big Bang Theory'?

Simon Helberg speelde de rol van Howard Wolowitz in de populaire televisieserie The Big Bang Theory in de periode van 2007 tot 2019. Hoe is het tegenwoordig eigenlijk met de vertolker van Wolowitz?

Simon Helberg werd op 9 december 1980 in Los Angeles geboren. Een nepo-baby feitelijk want hij is de zoon van acteur Sandy Helberg en castingdirector Harriet Birnbaum. Helberg studeerde hij aan de Tisch School of the Arts van de New York University, en scherpte zijn acteurskunsten verder aan bij het Atlantic Theater Company.

Acteren


Helberg is doorgegaan met acteren maar is daarnaast ook actief als regisseur en producent. In 2020 speelde Helberg de hoofdrol in de film The United States vs. Billie Holiday. Hij speelt hierin de herrieschoppende advocaat Louis McKay. De film werd genomineerd voor meerdere Golden Globe Awards en kreeg lovende kritieken. Helberg werd ook genomineerd voor een Critics Choice Television Award voor zijn rol in de film.

Recentelijk, in 2022, speelde hij in de films As They Made Us en Space Oddity. In 2023 is Helberg te zien in gastrollen in de series Poker Face en American Dad!

Niet alleen acteur


Naast acteren, is Helberg ook actief als regisseur en producent. Hij regisseerde ook al tijdens zijn tijd in The Big Bang Theory een aantal korte films, waaronder We'll Never Have Paris in 2014. Hij is ook een van de oprichters van het productiebedrijf Jax Media, dat verantwoordelijk is voor verschillende televisieseries zoals Broad City en Inside Amy Schumer.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze loeispannende crimeserie over paranormale seriemoordenaar is vanaf 9 februari eindelijk te zien op Netflix
Series / Nieuws

Deze loeispannende crimeserie over paranormale seriemoordenaar is vanaf 9 februari eindelijk te zien op Netflix

De serie 'A Killer Paradox' is vanaf 9 februari te zien op Netflix.

De thrillerserie A Killer Paradox zal vanaf 9 februari te zien zijn op Netflix. Het betreft hier een Zuid-Koreaanse serie van acht afleveringen, met hoofdrollen voor Choi Woo-shik, Son Suk-ku en Lee Hee-jun.

De serie, die is geregisseerd door Lee Chang-hee en is geschreven door Kim Da-min gaat over een volstrekt normale man die door omstandigheden een seriemoordenaar wordt en een politieagent die vastbesloten is om hem te stoppen.

Plot


De onopvallende student Lee Tang (gespeeld door Choi Woo-Sik) leidt een redelijk doorsnee universiteitsleven. Tijdens zijn bijbaan in een buurtwinkel raakt hij verwikkeld in een gevecht met een brutale dronken man, wat per ongeluk fataal afloopt. Geschrokken door het besef dat hij een persoon heeft gedood, vreest hij dat zijn leven verwoest kan zijn.

Het blijkt echter dat de overleden man een seriemoordenaar is die al vier jaar lang gezocht wordt en Lee Tang ontdekt dat hij een bijzondere gave heeft: het vermogen om slechte mensen die het verdienen te sterven, te herkennen. Lee Tang transformeert al snel tot een seriemoordenaar die deze kwaadaardige individuen uit de weg ruimt.

Instinct


Detective Jang Nan-Gam (gespeeld door Son Suk-Ku) onderzoekt de eerste moordzaak. Zijn instinct als detective doet hem vermoeden dat Lee Tang de dader is.



Kijk A Killer Paradox vanaf 9 februari hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gemiste kans: 'Better Call Saul'-acteur had Charles moeten spelen in 'The Crown'
Series / Nieuws

Gemiste kans: 'Better Call Saul'-acteur had Charles moeten spelen in 'The Crown'

'The Crown' had in de rol van Charles zomaar een familielid van hem kunnen casten.

DNA-testen zijn tegenwoordig enorm populair. Er zijn enorm veel bedrijven waarnaar je je DNA kunt opsturen, bijvoorbeeld om meer uit te vinden over je afkomst. Maar waarschijnlijk komen daar dan niet zulke verrassende resultaten uit als bij acteur Bob Odenkirk het geval was.

Odenkirk, die vooral bekend is van Breaking Bad en Better Call Saul, deed mee aan het Amerikaanse programma Finding Your Roots. In de meest recente aflevering werd zijn afkomst onderzocht, wat een grote verrassing opleverde.

Koninklijke achterneef


Zijn bloedlijn kon vanuit de Verenigde Staten helemaal terug getraceerd worden naar Buckingham Palace. De acteur blijkt namelijk een verre achterneef van koning Charles te zijn. De makers van The Crown balen vast van dit nieuws, want dit betekent dat Odenkirk de perfecte acteur was geweest voor de rol van Charles in seizoen 5 en 6.

Toch lijkt het niet waarschijnlijk dat Odenkirk de rol had aangenomen, mocht zijn afkomst eerder aan het licht zijn gekomen. Nadat hij het nieuws hoorde dat hij verre familie was van Charles, maakte hij gelijk zijn mening duidelijk over de monarchie.

Geen monarchist


"Ik ben een Amerikaan. Ik ben geen monarchist. Ik geloof daar niet in. Weet je, ik heb het gevoel dat het een beetje verdraaid is", zei de acteur. Als Odenkirk toch geïnteresseerd is om meer te weten te komen over het leven van zijn verre achterneef, dan kan hij gelukkig gewoon The Crown kijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix past het dubieuze gedrag van het originele personage Sokka aan in 'Avatar: The Last Airbender'
Series / Nieuws

Netflix past het dubieuze gedrag van het originele personage Sokka aan in 'Avatar: The Last Airbender'

Het personage Sokka zal beter op zijn woorden letten in de live-action 'Avatar: The Last Airbender'.

Avatar: The Last Airbender keert binnenkort terug op ons scherm, dit keer in een live-action versie. Om fans tevreden te houden blijft de serie voor het grootste deel trouw aan de bron, maar het goede aan een nieuwe adaptatie is dat er ook dingen veranderd kunnen worden die minder goed werkten.

In een interview met Entertainment Weekly hebben Kiawentiio (Katara) en Ian Ousley (Sokka) laten weten dat er in de nieuwe serie aanpassingen zijn gedaan aan het personage Sokka. Volgens hen zaten er in de originele serie momenten waarop Sokka seksistische opmerkingen maakte, waar in de live-action serie geen plaats voor was.

Dubieus


Toen Ousley in het interview de observatie maakte dat realisme in live-action altijd zwaarder weegt dan in animatie, onthulde Kiawentiio het volgende: "Ik heb het gevoel dat we ook het element van hoe seksistisch [Sokka] was eruit hebben gehaald. Ik heb het gevoel dat veel momenten in de originele serie dubieus waren".

Ousley zei vervolgens: "Er zijn dingen die zijn omgeleid, alleen maar omdat het misschien een beetje anders zou spelen [in live action]". Op Reddit zijn de seksistische opmerkingen van Sokka al langer het onderwerp van debat, waar gehele threads zijn toegewijd aan voorbeelden hiervan.

Release


Voordat zijn personage een groei doormaakte, maakte de originele Sokka bijvoorbeeld opmerkingen zoals "Meisjes zijn beter in het repareren van broeken dan jongens, en jongens zijn beter in jagen en vechten". Dit soort opmerkingen zullen we dus hoogstwaarschijnlijk niet in de nieuwe serie tegenkomen.



Avatar: The Last Airbender is vanaf 22 februari te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Cristóbal Balenciaga'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Cristóbal Balenciaga'

Gedetailleerd portret van de modeontwerper tijdens zijn meest succesvolle jaren.

Regie: Aitor Arregi, Jon Garaño, Jose Mari Goenaga | Cast: Alberto San Juan (Cristóbal Balenciaga), Adam Quintero (Ramón Esparza), Gemma Whelan (Prudence Glynn), Anouk Grinberg (Coco Chanel), Thomas Coumans (Wladzio d'Attainville), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 44-57 minuten | Jaar: 2024

Het wereldberoemde modemerk Balenciaga is niet meer weg te denken uit de wereld van de haute couture. De miniserie Cristóbal Balenciaga werpt een blik achter de schermen bij de zeer op zijn privacy gestelde ontwerper, waarmee de kijker modeshows ervaart vanaf de eerste rij en kan genieten van de prachtig in beeld gebrachte acteurs, kostuums en decors.

In chronologische volgorde en met minimale flashbacks wordt de coutureoverheersing van het merk Balenciaga en zijn gelijknamige oprichter in beeld gebracht. Hierbij wordt gefocust op de hoogtijdagen en blijft het nederige begin van het modehuis in San Sebastián achterwege. Losse flarden en herinneringen worden aan elkaar gepraat middels een interview. Hoewel dit niet de meest creatieve vertelstijl oplevert, zorgt het wel voor coherentie. En hoewel het plot nu traag en saai kan klinken, zijn de gebeurtenissen er niet minder turbulent om.

Crisóbal Balenciaga moest namelijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog zijn hele strategie omgooien om kleding te blijven produceren. Dat alle goede kledingstoffen destijds naar de nazi-uniformen gingen zal waarschijnlijk niemand verrassen, maar wat er in de jaren na de oorlog gebeurde mogelijk wel: van de uniforms werd kinderkleding van gemaakt en oude vlaggen werden schorten. Daarmee is ook gelijk de onbewuste langdurige impact van de oorlog heel verfijnd door het verhaal gewoven.

Hoewel dit specifieke onderwerp niet verder terugkomt, passen dit soort details wel erg mooi bij de persoonlijkheid van Balenciaga. Bij hem draaide ook alles om de details. Zo wordt zijn obsessie met perfectie, specifiek voor mouwen, gebruikt als rode draad. Met veel close-ups wordt de kunst van het naaien wonderschoon in beeld gebracht, om nog maar te zwijgen over de prachtige replica's van zijn atelier.

Het perfectionisme sijpelt overal in door en laat Balenciaga's obsessieve houding goed zien. Door op sommige punten iets te veel te blijven hangen in de details kan het verhaal soms wat trekken, maar het is zeker niet storend. Vooral liefhebbers van het modehuis en zijn geschiedenis zullen smullen van het formidabele acteerwerk en de netjes afgewerkte verhaallijnen.

Het detail zit ook in het acteerwerk en de dialogen, voornamelijk door de wisselwerking van talen en accenten. Aangezien dit een Spaans-Franse coproductie is, is Spaans de voertaal. Daardoor kunnen verschillende accenten worden benut en vermijden de makers de valkuil van biopics in het Engels over non-Engelse personen (zoals recentelijk Ferrari een Amerikaanse acteur met een Italiaans accent liet Engels praten). Hierdoor kloppen de accenten en is er interessante afwisseling wanneer er in een scène drie keer van taal wordt gewisseld.

Cristóbal Balenciaga schetst een bijzonder integer beeld van de Baskische ontwerper, inclusief de rafelrandjes. Omdat Balenciaga zeer introvert was, is er niet veel bekend over zijn persoonlijkheid. Dat maakt dit een rol die zowel makkelijk als moeilijk is. Voor de acteur is er namelijk weinig om mee te werken, maar hij hoeft niet te voldoen aan het beeld dat velen van de ze persoon hebben.

Het verhaal eindigt met de sluiting van het modehuis in 1968, vijftig jaar na de opening. Tijdens de miniserie maakt Balenciaga duidelijk dat hij niet wil dat iemand anders onder zijn naam gaat ontwerpen. Zijn wens lijkt niet gehonoreerd, aangezien de merknaam tegenwoordig vooral bekendstaat om ontwerpen waarvoor de man zich in zijn graf zou omdraaien. Het voelt daarmee alsof de serie een kritisch oog vraagt van de kijker, zonder dat hardop uit te spreken. Immers, wie zou er nu onder Picasso's naam kunst willen maken? Een fijn einde waar de kijker nog verder over na kan denken.

★★★★☆

Cristóbal Balenciaga is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix/Marvel-ster hint naar terugkeer in het nieuwe 'Daredevil'-seizoen op Disney+
Series / Nieuws

Netflix/Marvel-ster hint naar terugkeer in het nieuwe 'Daredevil'-seizoen op Disney+

De vele foto's van Marvel-acteurs kunnen heel veel betekenen voor de toekomst van nieuwe series.

Netflix’ nieuwe Daredevil: Born Again komt steeds dichterbij en ook worden er steeds meer hints en details onthuld. Zo is er onlangs een geheimzinnige video opgedoken op Instagram die naar de terugkeer van een belangrijk personage hint.

Actrice Krysten Ritter (Jessica Jones) plaatste onlangs een video op haar Instagram Stories waarin ze een heel bekend shirt droeg. Het ontwerp was namelijk precies hetzelfde als wat haar Marvel-personage droeg in het vorige seizoen. Cosmis Marvel heeft een screenshot gemaakt van de nu verwijderde Story en de foto's op Twitter geplaatst.

Wat betekent dit?


Onder de video stond IYKYK, wat vertaald 'als je het weet, dan weet je het' betekent. Eerder had Ritter al aan Comicbook aangegeven dat ze "heel erg van [Jessica] houdt".

In hetzelfde interview liet Ritter weten dat ze "bereid is om het nog een keer te doen". Sterker nog, "als [ze] ooit de kans zou krijgen om haar opnieuw te spelen, zou [ze] de eerste zijn [die ‘ja’ zegt]".

Terugkeer


Op het moment van schrijven is Marvel Studios druk bezig met het filmen van Daredevil: Born Again en de video van Ritter is niet de enige die onlangs opgedoken is. Nu gaan er dus geruchten rond dat alle acteurs van wie een foto of video is gedeeld, terugkomen voor het tweede seizoen van Daredevil: Born Again, waaronder dus Ritter als Jessica.



Naar verwachting zal de serie in 2025 uitkomen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans niet blij met Netflix na aanpassen 'Avatar: The Last Airbender'
Series / Nieuws

Fans niet blij met Netflix na aanpassen 'Avatar: The Last Airbender'

Netflix dacht de juiste keuze gemaakt te hebben, maar fans zijn woest over deze aanpassing.

De opkomende Avatar-serie, Avatar: The Last Airbender, is één van de meest verwachte series van dit jaar. Er is alleen één ding waar fans woest om zijn.

The Last Airbender is gebaseerd op de animatieserie van Nickelodeon en volgt de Avatar Aang. Hij moet alle vier de elementen beheersen en de strijd aangaan met de Vuurnatie. De fanbase voor de animatieserie is onwijs groot en trouw, maar nu keert ze zich tegen één aanpassing.

De aanpassing


Er was veel kritiek op de aanpassingen van de laatste live-action film, The Last Airbender. Dit is ook de reden dat fans erg blij waren met het nieuws dat de nieuwe Netflix-serie zich aan het originele materiaal houdt.

Nu heeft Sokka-actrice, Kiawentiio, onthuld dat zijn personage "minder seksistisch" is in de nieuwe Airbender. Hij had het gevoel dat "veel momenten in de originele serie zeer twijfelachtig waren". Echter, fans zijn het totaal niet eens met deze keuze.

Onderdeel van zijn groei


Zij beargumenteren dat Sokka juist seksistisch moet zijn, om zo zijn groei als persoon weer te geven. Zij denken dat het juist belangrijk is om te zien hoe Sokka dit gedrag afleert en een nieuw perspectief op de wereld krijgt.



Avatar: The Last Airbender zal later dit jaar te streamen zijn op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scifi-serie '3 Body Problem' doet meteen iets dat de fans van 'Game of Thrones' verschrikkelijk vonden
Series / Nieuws

Scifi-serie '3 Body Problem' doet meteen iets dat de fans van 'Game of Thrones' verschrikkelijk vonden

De showrunners hebben laten weten dat ze een vergelijkbare benadering als bij 'Game of Thrones' gaan hanteren.

Over iets minder dan twee maanden keren de beruchte Game of Thrones-showrunners terug op het televisietoneel. David Benioff en D.B. Weiss waren verantwoordelijk voor de meest succesvolle serie ooit, maar kregen ook veel kritiek.

Een van de kritiekpunten was dat ze te weinig trouw waren aan het bronmateriaal. Vooral na seizoen 4 begon de serie steeds meer af te wijken van de boeken van George R.R. Martin.

3 Body Problem


3 Body Problem is nog niet eens van start gegaan, maar Benioff en Weiss hebben al laten weten dat er wederom grote verschillen zullen zijn met de originele boeken van Liu Cixin.

De boeken hebben een enorm aantal personages, spelen zich af over een grote tijdsperiode en gaan diep in op complexe wetenschappelijke onderwerpen. Daarbij moet je denken aan de quantummechanica en nanotechnologie.

21 maart


''We hebben Liu's zegen om dingen te veranderen'', lieten Benioff en Weiss weten in een interview met The Hollywood Reporter. ''Hij wist dat we veel veranderingen moesten doorvoeren om het geschikt te maken voor televisie.''



Hoe een en ander gaat uitpakken gaan we zien vanaf 21 maart. Dan gaat 3 Body Problem van start op Netflix. Alle acht episodes van het eerste seizoen staan gepland om tegelijkertijd te verschijnen op de streamingsdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Nr. 3 serie van Netflix volgens de IMDb: alleen voor volwassenen
Series / Specials

De Nr. 3 serie van Netflix volgens de IMDb: alleen voor volwassenen

De animatieserie BoJack Horseman werd in 2020 afgerond na zes succesvolle seizoenen.

De Netflix Original met het hoogste ontvangstcijfer op de IMDb is nog altijd de animatieserie Arcane en op de tweede plaats staat de misdaadserie Narcos. De top drie is compleet met een animatieserie die alleen geschikt is voor volwassenen.

Die animatieserie heeft de titel BoJack Horseman. Netflix startte al in 2014 met de animatieserie over het paard BoJack Horseman, ingesproken door acteur - zie foto - Will Arnett (The Lego Batman Movie, Arrested Development). Andere stemmen komen van onder andere Amy Sedaris, Alison Brie en Aaron Paul.

Voor volwassenen


In tegenstelling tot het gros van de animatiefilms en -series op Netflix is BoJack Horseman bestemd voor de volwassen liefhebber van animatie. De reeks, bedacht door Raphael Bob-Waksberg, wordt door Netflix omschreven met keywords als "geestig" en de humor is duidelijk afgestemd op volwassenen.

De serie gaat over het meest geliefde sitcom-paard uit de jaren 90. Het is echter al twintig jaar later. BoJack Horseman wordt in de synopsis van Netflix omschreven als "een gierigaard met een hart van... niet van goud...iets goudachtigs. Koper misschien?"

Horsin' Around


BoJack Horseman was de ster uit de sitcom Horsin' Around, maar nu woont hij in Hollywood en kan hij vooral goed klagen over wat er om hem heen gebeurt.



De animatieserie werd in eerste instantie zwak ontvangen, maar gedurende het seizoen kreeg BoJack Horseman steeds meer steun van de critici en de kijkers. Met een Tomatometer van 93 procent op Rotten Tomatoes staat de animatieserie er dan ook goed op.

IMDb: 8,8


Met een 8,8 op de IMDb na ruim 184 duizend stemmen is BoJack Horseman de op twee na best ontvangen serie op de bekende filmdatabase. Wil je de complete reeks zien, dan vind je deze uiteraard op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reboot scifi-hit 'Battlestar Galactica': zo staat het er voor en hoofdrolspeler wil terugkeren
Series / Nieuws

Reboot scifi-hit 'Battlestar Galactica': zo staat het er voor en hoofdrolspeler wil terugkeren

In de Inside of You with Michael Rosenbaum podcast liet deze ster zich positief uit.

De reboot van de scifi-hit Battlestar Galactica werd in 2019 aangekondigd en heeft sinds die tijd de nodige veranderingen doorgemaakt. Hoofdrolspeelster Katee Sackhoff, die Starbuck speelde, is bereid om terug te keren op deze voorwaarde.

Het team van schrijvers en producenten is sinds kort opnieuw rond. Afhankelijk van wie er aan het roer staat is Sackhoff in principe bereid om terug te keren.

Grote fanbase


Battlestar Galactica liep van 2004 tot 2009, en in 2019 werd een reboot van deze populaire serie aangekondigd. Het verhaal van mensen die richting aarde reizen terwijl ze op de vlucht zijn voor Cylons heeft duidelijk nog steeds een grote fanbase.

Sam Esmail (Mr. Robot) was de producent en Michael Lesslie (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes) werd ingehuurd als schrijver en showrunner.

In goede vorm


Spijtig genoeg verliet Lesslie het project en hierbovenop kwam ook nog eens de Hollywoodstaking. Nadat laatstgenoemde was afgelopen huurde Peacock Derek Simonds (The Sinner) in als nieuwe showrunner, samen met Chad Hamilton (Leave the World Behind). Esmail deed onlangs de uitspraak dat de serie "in goede vorm verkeert".



Toen Sackhoff de vraag kreeg of ze terug zou willen komen antwoordde de actrice bevestigend, maar er was een voorwaarde aan verbonden. Sackhoff: "Het hangt van het script af. Ook hangt het er van af wie de serie zou maken".

Logisch


Haar opmerking is logisch gezien het lot van haar personage Starbuck in de eerdere serie. De tijd zal uitwijzen hoe de reboot van de serie zich verder ontwikkelt, waarbij we jullie uiteraard op de hoogte houden. Kijk Battlestar Galactica op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle 30 series die in februari nieuw op Netflix verschijnen: van 'House M.D.' tot 'Avatar: The Last Airbender'
Series / Nieuws

Alle 30 series die in februari nieuw op Netflix verschijnen: van 'House M.D.' tot 'Avatar: The Last Airbender'

Het belooft weer een maand vol topseries te zijn, met vooral heel veel misdaad.

Een nieuwe maand staat voor de deur en Netflix heeft alvast genoeg paraat om je ook in februari flink te kunnen vermaken. Hieronder het overzicht van alle nieuwe series die in februari op de streamingdienst verschijnen.

Eerder plaatsten we al het overzicht van wat kijkers in februari kunnen verwachten op Netflix. Hierin zijn de grootste series uitgelicht die de kijkers komende maand kunnen verwachten. Lees hiervoor ook het artikel: Ontdek de 8 Netflix-series die je niet wilt missen in februari: van True Crime tot hilariteit.


1 februari
Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 5)
House M.D. (seizoen 1-8)
Fame after Fame (seizoen 1)


2 februari
Let's Talk About Chu (seizoen 1)

3 februari
Captivating the King (seizoen 1 - aflevering 5)
Doctor Slump (seizoen 1 - aflevering 3)


4 februari
Captivating the King (seizoen 1 - aflevering 6)
Doctor Slump (seizoen 1 - aflevering 4)


6 februari
Love Deadline (seizoen 1 - aflevering 7-8)

7 februari
Love Never Lies: Poland (seizoen 2 - aflevering 8)
Luz (seizoen 1)
Raël: The Last Prophet (seizoen 1)


8 februari
Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 6)
One Day (seizoen 1)


9 februari
A Killer Paradox (seizoen 1)
Lover, Stalker, Killer (seizoen 1)
Alpha Males (seizoen 2)


10 februari
Captivating the King (seizoen 1 - aflevering 7)
Doctor Slump (seizoen 1 - aflevering 5)


11 februari
Captivating the King (seizoen 1 - aflevering 8)
Doctor Slump (seizoen 1 - aflevering 6)


13 februari
Love Deadline (seizoen 1 - aflevering 9-10)
Sunderland Till I Die (seizoen 3)


14 februari
Bom Dia, Verônica (seizoen 3)
Love is Blind (seizoen 6 - aflevering 1-6)


15 februari
AlRawabi School for Girls (seizoen 2)
Below Deck Sailing Yacht (seizoen 2)
Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 7)
Little Nicholas: Life of a Scoundrel (seizoen 1)
Ready, Set, Love (seizoen 1)


16 februari
Komedi Kacau (seizoen 1)
Warrior (seizoen 1)


17 februari
Captivating the King (seizoen 1 - aflevering 9)
Doctor Slump (seizoen 1 - aflevering 7)


18 februari
Captivating the King (seizoen 1 - aflevering 10)
Doctor Slump (seizoen 1 - aflevering 8)


19 februari
Rhythm + Flow Italia (seizoen 1 - aflevering 1-4)

21 februari
Can I Tell You a Secret? (seizoen 1 - aflevering 1-2)
Love is Blind (seizoen 6 - aflevering 7-9)


22 februari
Avatar: The Last Airbender (seizoen 1)
Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 8)


23 februari
Formula 1: Drive to Survive (seizoen 6)

24 februari
Captivating the King (seizoen 1 - aflevering 11)
Doctor Slump (seizoen 1 - aflevering 9)


25 februari
Captivating the King (seizoen 1 - aflevering 12)
Doctor Slump (seizoen 1 - aflevering 10)
The Vince Staples Show (seizoen 1)


26 februari
Rhythm + Flow Italia (seizoen 1 - aflevering 5-7)

28 februari
Love is Blind (seizoen 6 - aflevering 10-11)
Rojst (seizoen 3)


29 februari
Captivating the King (seizoen 1 - aflevering 13)
Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 9)



Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 ijzersterke miniseries op NPO Plus kijk je binnen één avondvullende zit af
Series / Nieuws

Deze 4 ijzersterke miniseries op NPO Plus kijk je binnen één avondvullende zit af

Door deze miniseries op NPO Plus vliegt jouw avond opeens om.

Op zoek naar een lekkere serie om mee op de bank te ploffen? Check dan gauw onderstaande steengoede miniseries op NPO Plus, die je makkelijk binnen een paar uurtjes af kan kijken.

Mr Bates vs the Post Office



Alan Bates wordt ten onrechte beschuldigd van fraude en diefstal door de Britse post, en hij mag niet langer zijn postkantoor runnen. Als blijkt dat meer postkantoorhouders verschrikkelijk in de problemen komen door het gebrekkige computersysteem van de post, komt hij in actie. Het wordt een strijd tegen een van de machtigste overheidsinstanties die jarenlang gaat duren. Bekijk nu bij NPO Plus.



The Spectacular



Conspiracy thriller geïnspireerd op de jacht op een IRA-cel door de Limburgse politie eind jaren 80, verteld vanuit het perspectief van twee vrouwen. Teamhoofd recherche Jeanine Maes opent de jacht op de mysterieuze Fiona Hughes, het meest meedogenloze en enige vrouwelijk lid van de IRA-cel. Bekijk nu bij NPO Plus.



LOIS



Spannende thrillerserie gebaseerd op de boekenreeks van Simone van der Vlugt. De gelijknamige hoofdpersoon, Lois Elzinga, werkt als rechercheur bij de Alkmaarse politie en krijgt elke keer met een nieuwe, complexe zaak te maken. Bekijk nu bij NPO Plus.



Thuisfront



Een tragische gebeurtenis brengt een groep veteranen voor het eerst sinds hun missie in Uruzgan weer samen, maar de bijeenkomst legt oude wonden bloot. Ze worden nog altijd achtervolgd door een voorval tijdens hun missie. Bekijk nu bij NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo eindigde de échte Griselda Blanco, de kartelkoning uit de Netflix-serie 'Griselda'
Series / Nieuws

Zo eindigde de échte Griselda Blanco, de kartelkoning uit de Netflix-serie 'Griselda'

De serie richt zich vooral op haar opkomst, maar hoe liep het met haar af?

Sofia Vergara onderging een behoorlijke metamorfose voor Griselda. De op Blanco's leven geïnspireerde miniserie laat echter niet echt zien hoe het uiteindelijk met deze jaren 70-drugsbaron afliep.

Verrassend genoeg werd de echte Blanco redelijk oud. Op de leeftijd van 69 jaar schoot een motorrijder haar dood toen ze een slagerij uit kwam, wat een methode was die ze zelf ook vaak genoeg had gebruikt.

Inventiviteit


De miniserie laat zien hoe Blanco een drugskartel opbouwt, wat haar de bijnaam 'De peetmoeder van de cocaïne' oplevert. The Miami Herald omschrijft haar inventiviteit wat het smokkelen van deze drug betreft. Zo liet ze speciale lingerie ontwerpen met zakken om de cocaïne in te vervoeren.

In 1985 werd ze gearresteerd en veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf plus een boete van $ 25.000. Na dertien jaar werd ze vervolgens naar de staat Florida overgebracht waar ze voor maar liefst veertig moorden terechtstond. Blanco werd slechts voor drie van deze moorden veroordeeld en kreeg het voor elkaar dat ze de straffen, 20 jaar per moord, tegelijkertijd mocht uitzitten.

Afrekening


Deze gevangenisstraf heeft ze echter niet volgemaakt, en in 2004 werd Blanco uitgewezen naar Colombia. Volgens de El Colombiano leefde ze van het verhuren van appartementen. In een criminele afrekening kwam de drugskoning uiteindelijk om het leven.



Na haar dood zei ex-rechercheru Nelson Andreu het volgende: "We waren verbaasd dat ze niet eerder was vermoord. Als je zoveel doden op je geweten hebt dan is het slechts een kwestie van tijd voordat je vijanden de rekening komen vereffenen".

Geen onderzoeken


Blanco leefde sinds haar uitzetting in de Colombiaanse stad Medellín en er liepen op het moment van haar dood geen onderzoeken tegen haar. Griselda kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Disney-serie waarin Ryan Gosling uit 'Drive' en 'Barbie' zijn debuut als acteur maakte
Series / Specials

De Disney-serie waarin Ryan Gosling uit 'Drive' en 'Barbie' zijn debuut als acteur maakte

Ontdek de avontuurlijke wereld van Young Hercules, waarin Hercules en zijn vrienden vechten tegen mythische wezens.

Als kindacteur viel hij al op omdat hij zoveel verschillende emoties in zijn uitdrukkingen kon leggen. Het was dan ook niet vreemd dat ze bij Disney erg blij met hem waren en zo kreeg hij al snel een leuke act bij The Mickey Mouse Club. We hebben het natuurlijk over Ryan Gosling.

Tegenwoordig is hij een wereldwijd fenomeen met films als The Notebook, The Ides of March, Crazy Stupid, Love, La La Land op zijn naam.

Kaskraker


Het afgelopen jaar voegde hij daar nog de kaskraker Barbie aan toe. De critici waren dol op zijn optreden in de film en het levert hem een nominatie op als Beste acteur in een bijrol bij de Oscars.

Echter zijn eerste serieuze tv-debuut was de hoofdrol in de twee jaar durende Disney-serie Young Hercules. De serie vertelt de verhalen van Hercules als tiener toen hij zijn krijgers vaardigheden leerde op Cheiron's Academy.

Bandieten


Samen met zijn vrienden Lolaus, Jason en Lilith vecht hij tegen zijn broer Ares, andere goden zoals Strife, Discord en Bacchus, en tegen verschillende bandieten en mythische beesten. Een serie vol actie, fantasy en avontuur.



Young Hercules is een avontuurlijke televisieserie die werd uitgezonden van 1998 tot 1999. De serie volgt de jonge jaren van Hercules, de halfgod uit de Griekse mythologie. Hij wordt neergezet als een moedige, slimme en charismatische jonge man die op de berg Olympus traint om een ware held te worden.

Kleurrijke wereld


De serie speelt zich af in een kleurrijke wereld vol mythologie, goden, monsters en magie. Samen met zijn trouwe vrienden beleven ze spannende avonturen, terwijl ze de confrontatie aangaan met tal van bovennatuurlijke wezens en kwaadwillende schurken.



De serie slaagt erin om de klassieke mythologische figuren en legendes op een frisse en eigentijdse manier te presenteren, waardoor het zowel jongere als oudere kijkers aanspreekt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Illustere spin-off 'Orphan Black' bijna van start op NPO Start
Series / Trailer

Illustere spin-off 'Orphan Black' bijna van start op NPO Start

In 'Orphan Black: Echoes' wordt Lucy gedwongen te vluchten, op zoek naar haar verloren verleden.

Na de culthit Orphan Black uit 2013 komt nu de spin-off Orphan Black: Echoes eraan. In hetzelfde universum komt ditmaal Lucy in de penarie, die wordt geconfronteerd met haar verloren verleden.

De originele serie volgt Sarah Manning, een zogenaamde con artist, die getuige is van de zelfmoord van haar dubbelganger Beth Childs. Ze neemt de identiteit van haar dubbelganger over en duikt zo dieper het leven in van haar kloon.

Productie


De Canadese scifi-thriller Orphan Black: Echoes is gemaakt door Anna Fishko en borduurt voort op de originele serie van John Fawcett en Graeme Manson. In de hoofdrol is Krysten Ritter te zien als Lucy.

Het tiendelige seizoen werd in november 2023 al uitgezonden in Australië. Nu volgt in 2024 de release in de VS bij AMC, AMC+ en BBC America, en in Nederland via de NPO.

Nieuwe spin-off


Het verhaal zal gaan over een groep vrouwen die in elkaars leven verwikkeld raken en een spannende reis maken om het mysterie van hun identiteit te ontrafelen.



In het middelpunt staat Lucy die een speciale procedure heeft ondergaan en zich niet kan herinneren wie ze is. Nadat een onbekende man haar lastigvalt, vertrekt ze naar de stad om antwoorden te zoeken.

Release


Orphan Black: Echoes is vanaf 15 februari te zien, met wekelijks twee nieuwe afleveringen, op NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: drie nieuwe Netflix-series met sterke recensies
Series / Featured

SerieTotaal tipt: drie nieuwe Netflix-series met sterke recensies

Dit zijn de beste Netflix-series die de afgelopen tijd verschenen zijn.

Van brute drugsbaronessen tot He-Man in een nieuw jasje - Netflix heeft van alles wat voor je klaarstaan. De recensenten van SerieTotaal pikken de beste series ertussenuit en tippen welke nieuwe releases jij zou moeten zien.

Hieronder is een overzicht te vinden van de hoogst scorende Netflix-titels van de afgelopen dagen.

Masters of the Universe: Revolution





★★★★☆

Synopsis: Het is techniek tegen magie. He-Man en zijn vrienden bestrijden de duistere krachten van Skeletor in een episch gevecht om het hart van Eternia.

Recensie: "Smith en zijn schrijversteam balanceren alles weer op indrukwekkende wijze. Ze geven de fans wat ze willen en wat ze niet willen maar uiteindelijk toch geweldig vinden. 'Revolution' vormt samen met 'Revelation' de perfecte 'He-Man'-serie voor iedereen: geschikt voor zowel fans van de originele serie die nu van middelbare leeftijd zijn als mensen die die serie nooit hebben gezien."

Lees de rest van de recensie.

Kübra





★★★★☆

Synopsis: Wanneer een man berichten ontvangt die de toekomst lijken te voorspellen, krijgt hij volgelingen – en machtige vijanden.

Recensie: "'Kübra' weet goed gebruik te maken van het geheim als plotmiddel. Het blijft gissen wie achter de berichtjes zit. Is hier sprake van een religieuze entiteit of een technologisch experiment? De hints naar artificiële intelligentie zijn niet alleen merkbaar in het plot, maar ook in de structuur van de serie."

Lees de rest van de recensie.

Griselda





★★★☆☆

Synopsis: Griselda vertelt het verhaal van Griselda Blanco, de toegewijde Colombiaanse moeder die één van de meest lucratieve cartels ooit creëerde.

Recensie: "De serie speelt zich eind jaren zeventig en begin jaren tachtig af. Die periode wordt tot leven gewekt met decors om je vingers bij af te likken. Enkele getoonde locaties kunnen onmogelijk een set zijn, wat betekent dat ergens nog een typische jarenzeventiglobby bestaat, inclusief glazen wandlift."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Megaserie 'Avatar: The Last Airbender' van Netflix onthult de krachten van Katara: The Waterbender
Series / Video/clip/featurette

Megaserie 'Avatar: The Last Airbender' van Netflix onthult de krachten van Katara: The Waterbender

Leer de nieuwe Katara en haar behendigheid in watersturen beter kennen in deze video.

Wie kijkt er niet reikhalzend uit naar de komst van de Netflix-adaptatie van Avatar: The Last Airbender? In een recent gedeelde video leren we de bekende personages opnieuw kennen, waaronder watermeester Katara.

Katara is degene die Avatar Aang ontdekt in het ijs van de Noordpool, waar hij honderd jaar in opgesloten heeft gezeten. Samen met haar broer Sokka helpt ze Aang gedurende zijn missie om de wereld te redden.

Netflix-adaptatie


In 2018 kondigde Netflix aan dat er een remake aankwam van de geliefde kinderserie van Nickelodeon, maar ditmaal in liveaction.

Naar verluidt zou iedere aflevering meer dan vijftien miljoen dollar hebben gekost, met een totaal van acht afleveringen voor het eerste seizoen.

Nieuwe video


Onlangs werd meer gedeeld over het personage van Katara, gespeeld door Kiawentiio, op X, voorheen Twitter. Daarin zie we waar ze vandaan komt en wat haar missie is in de magische wereld van Avatar.


Als omschrijving stond bij het bericht: "Voor haar stam, voor de wereld en voor zichzelf - deze watermeester is klaar voor elke uitdaging. Maak kennis met Katara in AVATAR: THE LAST AIRBENDER."

Release


Avatar: The Last Airbender zal te zien zijn op 22 februari 2024 bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zoon van Joodse moeder en Islamitische vader in trailer 'Mijn moeder wil niet meer leven': nu op NPO
Series / Trailer

Zoon van Joodse moeder en Islamitische vader in trailer 'Mijn moeder wil niet meer leven': nu op NPO

Lev Avitan legt maatschappelijke vooroordelen bloot en deelt zijn eigen worstelingen in een intrigerend werk.

Een speciale theaterfilm is zojuist verschenen bij NPO Start: Mijn moeder wil niet meer leven. Theatermaker en spoken word-artiest Lev Avitan gaat in een huiselijke setting de strijd aan met maatschappelijke vooroordelen, tegenstrijdigheden en zijn complexe culturele identiteit.

Avitan doet in de mid-length film meer uit de doeken over zijn ingewikkelde relatie met zijn Joods Amazigh-Marokkaans Israëlische moeder en Turks-Islamitische vader. Onder begeleiding van het Amsterdams Andalusisch Orkest gaat hij op zoek naar antwoorden.

Inhoud


De synopsis luidt: "Lev neemt de kijker op een persoonlijke, kwetsbare, invoelbare manier mee in zijn turbulente wereld en de diepste krochten van zijn ziel. Hij deelt zijn innerlijke worstelingen over universele en urgente thema’s als vooroordelen, identiteit, onrecht en onzekerheden."

De synopsis gaat verder: "En hij gaat op zoek naar grip, rust, liefde en verbinding. Hierbij speelt Lev direct met de camera waardoor de verhalen nog intiemer en krachtiger binnenkomen, versterkt door indringende cinematische beelden."

Woord van de maker


Avitan vertelde over zijn werk: ""Deze uiteenzetting van mijn binnenwereld dient ook als spiegel naar de buitenwereld. Ik hoop dat deze film mensen raakt en iets in hen losmaakt om dingen te verwerken waarmee zij zelf in de knoop zitten."

Bekijk op instagram

Hij sloot af: "Want ik geloof oprecht dat hoe meer mensen hun pijn aankijken en onzekerheden onder ogen durven komen, hoe hechter wij als gemeenschap kunnen zijn.”

Kijken


Mijn moeder wil niet meer leven is nu te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.