search
Deze nieuwe Netflix-thriller is een stuk duisterder dan deze controversiële filmhit
Series / Nieuws

Deze nieuwe Netflix-thriller is een stuk duisterder dan deze controversiële filmhit

Deze nieuwe thriller zal de zwakkere elementen van 'Saltburn' weten te vermijden.

Saltburn is een zwarte komedie met de nodige over-de-top scènes die niet altijd even goed uitpakken. Deze scènes zorgen ervoor dat het verhaal zelf enigszins ondergesneeuwd raakt.

De film heeft elementen gebruikt uit het boek 'De getalenteerde meneer Ripley' ('The Talented Mr. Ripley). Netflix gaat echter voor een daadwerkelijke nieuwe verfilming van Patricia Highsmiths populaire boek over de sociopathische Tom Ripley.

Meedogenloze jacht


In Highsmiths boek jaagt Tom meedogenloos op een luxe levensstijl en ruimt iedereen uit de weg die achter zijn leugens dreigt te komen. In Saltburn is de hoofdpersoon Oliver (Barry Keoughan) gedeeltelijk gebaseerd op Tom Ripley.

Oliver komt uit een gewoon gezin uit de middenklasse. Tijdens zijn studie sluit hij vriendschap met de steenrijke Felix (Jacob Elodi). Oliver dringt Felix' leven binnen met een gefantaseerd verhaal over een achterstandsgezin. Geleidelijk aan realiseer je je hoe ver hij bereid is te gaan om zijn status te vergroten en rijk te worden.

Decadente elementen


Saltburn heeft genoeg interessante momenten te bieden, maar doordat Felix' familie ontzettend verwend en vrijwel losgeslagen is voel je weinig sympathie voor deze figuren. Olivers karakter en obsessies leer je niet echt kennen, en als gevolg komen de thema's niet goed uit de verf.Netflix gaat echter terug naar Highsmiths boek. Dit betekent dat Toms karakter, zijn manipulaties en het verloop van het verhaal op de voorgrond staan. Hierdoor krijg je een beter beeld van Toms duistere fantasieën en hoe deze sociopaat zijn dromen omzet in afgrijselijke daden.

Waar en wanneer te bekijken?


Ripley is vanaf 4 april te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen