search

Ons nieuws van donderdag 1 februari 2024

Netflix onthult alle grote series en films in 2024 met waanzinnige preview: Van 'Squid Game' tot 'Senna'
Series / Video/clip/featurette

Netflix onthult alle grote series en films in 2024 met waanzinnige preview: Van 'Squid Game' tot 'Senna'

Het jaar is duidelijk pas net afgetrapt: Netflix komt met veel spektakel in 2024.

In een nieuw jaaroverzicht voor 2024 heeft Netflix heel wat beelden en info onthuld uit de nieuwe series en films die we dit jaar nog van de streamer te goed hebben.

De grootste onthulling zijn ongetwijfeld de eerste beelden uit het tweede seizoen van Squid Game en op filmgebied zien we Jennifer Lopez in actie in de grote sciencefictionfilm Atlas.

Jaaroverzicht


Netflix komt deze maand uiteraard al met het eerste seizoen van Avatar: The Last Airbender, maar er verschijnen meer nieuwe series zoals 3 Body Problem, Senna over de Formule 1-legende, de western American Primeval en Eric met Benedict Cumberbatch.

Grote terugkerende series zijn Bridgerton, The Umbrella Academy, Cobra Kai, Emily In Paris en Sweet Tooth. De laatste seconden in de preview zijn voor Squid Game seizoen 2.

Squid Game


In de beelden zien we ook Lee Jung-Jae terug als Gi-hun uit het eerste seizoen van Squid Game. Hij belooft: "Je zal spijt krijgen van je besluit. Ik zal je vinden. Ten koste van alles."



Hieronder zie je de nieuwe series die in de preview zijn opgenomen:

Squid Game (nieuw seizoen)
Avatar: The Last Airbender (eerste seizoen)
Bridgerton (nieuw seizoen)
The Umbrella Academy (laatste seizoen)
3 Body Problem (eerste seizoen)
Cobra Kai (laatste seizoen)
Outer Banks (nieuw seizoen)
Emily In Paris (nieuw seizoen)
The Diplomat (nieuw seizoen)
Love Is Blind (nieuw seizoen)
Formula 1: Drive To Survive (nieuw seizoen)
Sweet Tooth (laatste seizoen)
Senna (eerste seizoen)
Black Doves (eerste seizoen)
Eric (eerste seizoen)
American Primeval (miniserie)

De nieuwe series


En hieronder zie je de nieuwe Netflix-films die in de preview zijn opgenomen:

Rebel Moon - Part Two: The Scargiver
Carry-On
Damsel
Atlas
Back In Action
Beverly Hills Cop: Axel F
Hit Man
Six Triple Eight
Unfrosted: The Pop-Tart Story
The Union
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser trailer 'Grey's Anatomy' seizoen 20 hint naar lot van fanfavoriet personage
Series / Nieuws

Teaser trailer 'Grey's Anatomy' seizoen 20 hint naar lot van fanfavoriet personage

Het nieuwe seizoen van Grey's Anatomy start midden maart op de Amerikaanse zender ABC en in Nederland op Disney+.

Volgende maand start alweer het twintigste seizoen van de serie Grey's Anatomy, de medische dramaserie die in 2005 aftrapte op de Amerikaanse zender ABC en sindsdien een groot succes is. SPOILERS voor seizoen 19.

In het nieuwe seizoen gaan we verder waar het negentiende seizoen is geëindigd. We krijgen onder andere te zien hoe het nu gaat met Teddy Altman, de rol van actrice Kim Raver.

Teddy


In de seizoensfinale van seizoen 19 zagen we hoe Teddy tijdens een operatie neervalt in de operatiekamer. In onderstaande beelden zien we dat Winston (Anthony Hill) opmerkt dat Teddy zich in "kritieke toestand" bevindt.

De exacte oorzaak van het ineenstorten van Teddy wordt (uiteraard) nog niet onthuld, al klaagde ze in de laatste aflevering van seizoen 19 wel over kiespijn.

Seizoen 20


Het nieuwe seizoen trapt op 20 maart af op de Amerikaanse zender ABC. In Nederland vind je Grey's Anatomy op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld'-ster Evan Rachel Wood over einde van de scifi-serie: "ik heb geen flauw idee"
Series / Nieuws

'Westworld'-ster Evan Rachel Wood over einde van de scifi-serie: "ik heb geen flauw idee"

Het abrupte einde van de serie was niet alleen voor fans frustrerend.

Alweer twee jaar terug kwam er een einde aan Westworld. De science-fictionserie liep voor vier seizoenen voor hij onverwachts eindigde. Ook actrice Evan Rachel Wood vond dat frustrerend.

Westworld is gebaseerd op de film uit 1973 van Michael Crichton, die ook bekend is van de originele Jurassic Park-boeken. Kijkers volgen de avonturen van personages in een futuristisch pretpark gebouwd in een Western-thema.

Evan Rachel Wood


Wood speelde het personage Dolores Abernathy. Door het abrupte stoppen van de serie werd het lot van haar personage nooit duidelijk voor de kijkers van de serie. Maar de kijkers zijn niet alleen, blijkt nu.

''De makers wisten al lang waar het verhaal heenging'', zei Wood tegen The Hollywood Reporter. ''Nadat de serie gecanceld werd vroeg ik ze of ze konden vertellen hoe het eindigde, maar dat wilden ze niet doen.''

Seizoen 5


''Misschien denken ze diep van binnen dat ze de serie toch nog kunnen afronden'', zei Wood als verklaring waarom de makers het lot van haar personage niet wilden vertellen. Gezien de enorm hoge kosten van Westworld is die kans echter klein.



HBO heeft Westworld helaas verwijderd van de streamingsdienst. Of de serie daar nog zal terugkeren voor kijkers is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft al zijn nieuwe parels voor februari prijs
Series / Video/clip/featurette

Netflix geeft al zijn nieuwe parels voor februari prijs

De maandelijkse promo met de nieuwe Netflix-films en series die in Nederland en België verschijnen.

Vandaag trapt februari af, de maand die vernoemd is naar de Romeinse god Februus. Hij is de god van purificatie en de onderwereld. Netflix geeft op de eerste dag van deze maand een blik op de nieuwe films en series die gaan verschijnen. Wie weet ook met wat duistere producties.

De promo start met beelden uit Avatar: The Last Airbender, de grote serie van Netflix zelf, die op 22 februari online komt. Daarna zien we beelden uit de romantische serie One Day, te zien vanaf 8 februari.

Meer Netflix


De derde Netflix-productie die langskomt is de film Through My Window: Looking at You. Het derde deel is te zien vanaf 23 februari. Spannender wordt het in de thriller Mea Culpa, ook te zien vanaf de 23e.

Echte misdaad komt bovendrijven in de Netflix-documentaireserie Lover, Stalker, Killer (9 februari). De titel zegt genoeg over het onderwerp. Op 21 februari is het tijd voor de docufilm Can I Tell You a Secret? Ook deze documentaire gaat over een stalker.

Drive to Survive


Een week voordat het nieuwe Formule 1-seizoen start, debuteert op Netflix het zesde seizoen van Formula 1: Drive to Survive.



Overigens zijn dit zeker niet alle releases op Netflix in februari. Uiteraard verschijnen ook weer de nodige catalogusfilms en -series. Te denken valt aan Gran Turismo, The Abyss, de Despicable Me-films en alle seizoenen van House, M.D. en Warrior.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe Netflix-thriller is een stuk duisterder dan deze controversiële filmhit
Series / Nieuws

Deze nieuwe Netflix-thriller is een stuk duisterder dan deze controversiële filmhit

Deze nieuwe thriller zal de zwakkere elementen van 'Saltburn' weten te vermijden.

Saltburn is een zwarte komedie met de nodige over-de-top scènes die niet altijd even goed uitpakken. Deze scènes zorgen ervoor dat het verhaal zelf enigszins ondergesneeuwd raakt.

De film heeft elementen gebruikt uit het boek 'De getalenteerde meneer Ripley' ('The Talented Mr. Ripley). Netflix gaat echter voor een daadwerkelijke nieuwe verfilming van Patricia Highsmiths populaire boek over de sociopathische Tom Ripley.

Meedogenloze jacht


In Highsmiths boek jaagt Tom meedogenloos op een luxe levensstijl en ruimt iedereen uit de weg die achter zijn leugens dreigt te komen. In Saltburn is de hoofdpersoon Oliver (Barry Keoughan) gedeeltelijk gebaseerd op Tom Ripley.

Oliver komt uit een gewoon gezin uit de middenklasse. Tijdens zijn studie sluit hij vriendschap met de steenrijke Felix (Jacob Elodi). Oliver dringt Felix' leven binnen met een gefantaseerd verhaal over een achterstandsgezin. Geleidelijk aan realiseer je je hoe ver hij bereid is te gaan om zijn status te vergroten en rijk te worden.

Decadente elementen


Saltburn heeft genoeg interessante momenten te bieden, maar doordat Felix' familie ontzettend verwend en vrijwel losgeslagen is voel je weinig sympathie voor deze figuren. Olivers karakter en obsessies leer je niet echt kennen, en als gevolg komen de thema's niet goed uit de verf.



Netflix gaat echter terug naar Highsmiths boek. Dit betekent dat Toms karakter, zijn manipulaties en het verloop van het verhaal op de voorgrond staan. Hierdoor krijg je een beter beeld van Toms duistere fantasieën en hoe deze sociopaat zijn dromen omzet in afgrijselijke daden.

Waar en wanneer te bekijken?


Ripley is vanaf 4 april te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult de gevreesde Sokka the Warrior uit 'Avatar: The Last Airbender'
Series / Trailer

Netflix onthult de gevreesde Sokka the Warrior uit 'Avatar: The Last Airbender'

Netflix onthult een nieuwe teaser van een van de hoofdpersonen.

Eerder was een clip van Katara (Kiawentiio) te zien. Op X-Twitter is nu haar broer Sokka (Ian Ousley) te zien.

Sokka hoort net zoals zijn zus bij de Water Nation. Katara's vermogens heeft hij niet, maar is wel een van Aangs (Gordon Comier) reisgenoten.

Aangepast


Aang behoort zelf tot de Air Nation, maar als Avatar kan hij in principe alle elementen leren beheersen. Katara en Sokka helpen hem op zijn reis waarbij Aang uiteindelijk de confrontatie aan zal gaan met de Fire Lord Ozai (Daniel Dae Kim).

Sokka's karakter is wat aangepast in de live-actionserie. In de anime was hij nogal uitgesproken wat bepaalde zaken betreft. Zo vond hij dat vooral jongens goed zijn in vechten en jagen. Meisjes moesten maar broeken repareren.


'Boomerang boy', zoals hij op X-Twitter genoemd wordt, kan op genoeg aandacht rekenen. Zoals het bijschrift luidt is hij "hard op weg om een van de vurigste krijgers [te] worden".



Avatar: The Last Airbender is vanaf 22 februari te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dolly Parton: 'Buffy the Vampire Slayer'-revival is onderweg
Series / Nieuws

Dolly Parton: 'Buffy the Vampire Slayer'-revival is onderweg

De zangeres deelde dat men van plan is om de geliefde cultserie te gaan vernieuwen.

Je verwacht het niet achter het multitalent, maar Dolly Parton heeft naast haar muziek- en acteercarrière ook kaas gegeten van het produceren van films en series. Nu geeft het popicoon een update over niets minder dan de revival van de Buffy the Vampire Slayer-franchise.

Parton richtte Sandollar Productions op met haar voormalige manager Sandy Gallin. Samen produceerden ze series als Buffy, maar ook films als Father of the Bride, Kicking and Screaming en Sabrina.

De terugkeer van Buffy


Tegen Business Insider zei Parton in een interview over de revival: "Ze zijn er nog steeds mee bezig. Ze denken erover om het terug te brengen en te vernieuwen."

Helaas ging Parton er verder niet op in wie er op dit moment nog meer betrokken is bij de serie.

Geschiedenisles


Verschillende productiemaatschappijen, waaronder Kuzui Enterprises, Joss Whedon's Mutant Enemy Productions, 20th Century Studios en Sandollar Productions, hebben gewerkt aan de razend populaire serie over de vampierenslachter.



De hoofdrolspeelster van de serie, Sarah Michelle Gellar, heeft eerder gezegd dat Parton weliswaar een producer was voor de serie, maar dat ze haar nooit persoonlijk heeft ontmoet.

Kijken


De details zijn helaas dus nog niet vrijgegeven, maar een revival van Buffy the Vampire Slayer zit er zeker aan te komen.

Buffy the Vampire Slayer zie je nu bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 razend spannende scifi-series op Netflix kijk je in één ruk af
Series / Featured

Deze 4 razend spannende scifi-series op Netflix kijk je in één ruk af

Met één van deze scifi-series op Netflix ben je wel tot het weekend zoet.

Voor een sterke series uit het scifi-genre zit je bij Netflix op de juiste plek. Bekijk gauw of je alle onderstaande exemplaren al gezien hebt.

Vortex



Een politieagent kan niet in het reine komen met het overlijden van zijn vrouw. Wanneer hij haar in virtual reality opnieuw tegenkomt, probeert hij de harde realiteit te ontkennen en een nieuwe waarheid te creëren. Bekijk nu bij Netflix.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Yakamoz S-245



De aarde is door een ramp getroffen. Een zeebioloog op onderzeese missie moet samen met de bemanning vechten voor zijn leven als een samenzwering aan het licht komt. Bekijk nu bij Netflix.



Onisciente



In een stad waar burgers dag en nacht worden geobserveerd, moet een techneute haar bewakingsdrone te slim af zijn om een moord te onderzoeken. Bekijk nu bij Netflix.



Black Knight



In het jaar 2071 zijn mensen afhankelijk geworden van ademhalingsmaskers om te kunnen ademen en te overleven. Koeriers van zuurstof spelen een cruciale rol binnen de nieuwe wereld, en voor vluchtelingen is koerier worden hun enige hoop om te overleven. Bekijk nu bij Netflix.

Lees de recensie van SerieTotaal.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alles wat Tom Cruise aanraakt verandert in goud, maar hij brandt zijn vingers niet (meer) aan tv-series
Series / Specials

Alles wat Tom Cruise aanraakt verandert in goud, maar hij brandt zijn vingers niet (meer) aan tv-series

De Mission: Impossible en Top Gun-ster was nog nooit op het kleine scherm te zien in een tv-serie.

Acteur Tom Cruise is wat je noemt een echte filmster. Hij speelde al in heel wat grote blockbusters en op een mogelijke uitzonder na wisten al zijn films winst te maken. De afgelopen jaren zagen we hem in onder andere Mission: Impossible - Dead Reckoning en Top Gun: Maverick.

De acteur speelt met Mission: Impossible in een succesvolle en langlopende filmserie, maar in een serie op televisie of streaming heeft hij nog niet eerder gespeeld. Alhoewel, hij maakte ooit één uitstapje achter de schermen.

Actieheld


In de jaren 80 speelde Cruise in verschillende films die in aanmerking kwamen voor Oscars en andere filmprijzen. Denk maar aan The Color of Money, Rain Men en Born on the Fourth of July, maar gedurende de jaren 90 veranderde hij in een echte actieheld.

Na Mission: Impossible uit 1996 dook hij steeds vaker op in grotere actiefilms. Denk maar aan Minority Report, The Last Samurai, The War of the Worlds en Jack Reacher. Met The Mummy hoopte Cruise een nieuwe grote filmreeks te starten, het geflopte Dark Universe.

Series


Op de IMDb staat er onder zijn naam geen enkele tv-serie als acteur. Ook als producent heeft hij zich niet gewaagd aan een serie. Er is echter één uitzondering.



In 1993 blijkt hij namelijk een aflevering te hebben geregisseerd van de serie Fallen Angels. De individuele afleveringen neo-noir misdaadserie van zender Showtime zijn gebaseerd op verhalen van gevestigde misdaadschrijvers.

Fallen Angels


De serie had ook rollen voor grote namen als Gary Oldman, Tom Hanks, Gary Busey, Alan Rickman, James Woods, John C. Reilly en Joe Mantegna.

Cruise regisseerde de aflevering "The Frightening Frammis" met onder meer Peter Gallagher en Nancy Travis en had een verhaal van Jim Thompson (1906–1977) als basis. Je ziet de aflevering in bovenstaande video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Officieel: Apple TV+ kondigt 2e seizoen aan van spannende thriller met Idris Elba
Series / Nieuws

Officieel: Apple TV+ kondigt 2e seizoen aan van spannende thriller met Idris Elba

Wat wordt het volgende conflict dat Sam Nelson komend seizoen moet zien op te lossen?

Vorig jaar juni kwam Apple TV+ met de spannende nieuwe serie Hijack. De thriller met Idris Elba in de hoofdrol bleek een hit en nu bevestigt de streamingdienst officieel dat seizoen twee eraan komt.

Elba zal opnieuw de rol van Sam Nelson vertolken in het tweede seizoen, nadat hij de gebeurtenissen van het eerste seizoen heeft overleefd en hij zijn vaardigheden als zakelijk onderhandelaar heeft gebruikt om een vreedzaam einde te maken aan de kaping van een vliegtuig, waarin hij passagier is.

Zowel Apple als Elba verheugd


In een reactie op de officiële aankondiging vertelt Elba: "Ik was overdonderd door de overweldigende respons van het publiek na seizoen één. Het is nog geheim welke nieuwe situatie zich ontvouwt voor Sam Nelson, maar ik kan je verzekeren dat we het hoge octaangehalte zullen terugbrengen!"

Ook Jay Hunt, creatief directeur Europa voor Apple TV+, had er wat over te zeggen: "Publiek wereldwijd zat op het puntje van hun stoel bij het zien van het meeslepende optreden van Idris in 'Hijack' en we zijn verheugd om weer aan de slag te gaan met 60Forty en Idiotlamp voor een even zo boeiend tweede seizoen."

Succes en goedkeuring


Het eerste seizoen werd bijzonder goed ontvangen. Het scoorde op IMDb een 7,7 en op Rotten Tomatoes wist het een score van maar liefst 88% te halen. Alsof dat nog niet genoeg was, ook horrorlegende Stephen King gaf zijn goedkeuring.



Kijk alle afleveringen van Hijack op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. 18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal

  5. 5. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

Bekijk alle artikelen