search
Groot nieuws voor 'Harry Potter'-serie van HBO Max
Series / Nieuws

Groot nieuws voor 'Harry Potter'-serie van HBO Max

Zijn dit de schrijvers die de reboot van de franchise moeten gaan aanvoeren?

Na met veel bombarie te zijn aangekondigd in 2023, wordt er nu eindelijk écht gewerkt aan de tv-reboot van de Harry Potter-franchise voor HBO Max.

Nu is bekend geworden dat er opnieuw een schrijver in de running is om de leiding te nemen over de serie als showrunner. Het betreft Francesca Gardiner, die we kennen als scenarist van series als Succession en Killing Eve.

Talentvolle kandidaten


Gardiner is een van drie finalisten voor de functie. De andere twee namen zijn niet onthuld, maar eerder werden wel al de namen Martha Hillier (The Last Kingdom), Kathleen Jordan (Teenage Bounty Hunters), Tom Moran (The Devil's Hour) en Michael Lesslie (The Hunger Games) als gegadigden genoemd.

Het is onduidelijk welke van deze namen nog steeds in de running zijn om showrunner te kunnen worden.

Vreemd proces


HBO-baas Casey Bloys zei eerder het volgende over de zoektocht naar een showrunner:"We proberen dit zoveel mogelijk geheim te houden. We hebben ons eigen interne proces om de mensen te zoeken die we willen hebben, om dit niet naar de buitenwereld te lekken. Nu er echter toch dingen naar buiten zijn gekomen, gaan we voor een andere aanpak."

Te vroeg?


De Harry Potter-serie moet naar verluidt de volledige boekenreeks van J.K. Rowling verfilmen. Producenten van de serie hopen dat de serie een decennium lang zal lopen. Rowling zou daarbij bij de serie betrokken worden om de trouwheid aan het bronmateriaal te waarborgen.

Nu is de vraag wie de hoofdrollen zullen spelen in deze nieuwe interpretatie van Rowlings werk. Daniel Radcliffe heeft eerder al aangegeven niet een rolletje te zullen spelen als een oude Harry.

Het is nog onbekend wanneer we de Harry Potter-serie zullen kunnen streamen via HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen