search

Ons nieuws van zaterdag 3 februari 2024

Carl Weathers uit 'The Mandalorian' en de 'Rocky'-films overleden op de leeftijd van 76 jaar
Series / Nieuws

Carl Weathers uit 'The Mandalorian' en de 'Rocky'-films overleden op de leeftijd van 76 jaar

De acteur en regisseur is op donderdag 1 februari in zijn slaap overleden.

Toch nog vrij onverwacht is de bekende film- en tv-acteur Carl Weathers komen te overlijden. Dit heeft zijn familie in een verklaring bekendgemaakt. Weathers heeft in zijn ruim 50-jarige carrière in ruim 75 films en series gespeeld.

Zijn meest recente rol was die van Greef Karga in The Mandalorian, waarvoor hij ook een aantal afleveringen regisseerde. De acteur was echter nog in vele andere producties te zien, waarbij de rol van Apollo Creed in de Rocky-films verreweg de bekendste was.

Beroepssporter


Hij werd geboren op 16 januari 1948 in New Orleans. Door zijn atletische talent kreeg hij een studiebeurs voor American football en in de jaren 70 zat hij in de NFL en speelde voor verschillende teams.

Tijdens zijn jaren als beroepssporter had hij af en toe al een rolletje. Nadat aan de sport een einde kwam maakte Weathers serieus werk van zijn acteerambities. Zo had hij gastrollen in Kung Fu en Starsky & Hutch.

Definitief gevestigd


De rol van Rocky's concurrent, en later ook mentor en vriend, Apollo Creed vestigde zijn naam definitief en in de jaren daarna was hij in verschillende producties te zien. Dit was ondermeer in Predator met Arnold Schwarzenegger en Action Jackson. Tevens had Weathers een hoofdrol in de politieserie In the Heat of the Night, waarin hij te zien was als politie-inspecteur Hampton Forbes.



In komische rollen deed Weathers het ook prima. Zo was hij te zien in Arrested Development, waarin hij een fictieve en karikaturale versie van zichzelf speelde. Voor zijn rol als Greef Karga in The Mandalorian werd de acteur genomineerd voor een Primetime Emmy voor Beste Gastrol. Daarnaast nam hij de regie van een aantal afleveringen voor zijn rekening.

Uitzonderlijk mens


Zijn familie liet het volgende weten: "Carl was een uitzonderlijk mens met een uitzonderlijk leven. Door zijn bijdragen aan film, televisie en sport heeft hij een onuitwisbare indruk achtergelaten bij velen. Hij was een geliefde broer, vader, opa, partner en vriend".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zin in een seriemarathon dit weekend? Deze mysterieuze miniserie kijk je in een ruk af
Series / Nieuws

Zin in een seriemarathon dit weekend? Deze mysterieuze miniserie kijk je in een ruk af

De serie The Night Of van HBO Max is en blijft een dikke aanrader.

Even geen langlopende serie met zes seizoenen en zeventig afleveringen? Dan hebben we nu een kijktip voor je. De sterk ontvangen miniserie The Night Of bestaat uit een behapbaar aantal afleveringen waardoor je deze in een weekend gekeken kunt hebben.

De serie van HBO verscheen in 2016 en en werd geschreven door Richard Price en Steven Zaillian, en de regie lag in handen van Steven Zaillian en James Marsh. Ze maakten een serie met acht afleveringen, gebaseerd op het eerste seizoen van de Britse serie Criminal Justice uit 2008.

The Night Of


De belangrijkste gezichten in de misdaad-/mysterieserie zijn van John Turturro en Riz Ahmed. Turturro speelt John Stone, de advocaat van Nasir "Naz" Khan (Ahmed). Naz is een Pakistaans-Amerikaanse student die beschuldigd wordt van moord op een vrouw in de Upper West Side van New York City.

Andere rollen in The Night Of komen van wijlen Michael Kenneth Williams, Bill Camp, Jeannie Berlin en Payman Maadi.

IJzersterke ontsvangst


The Night Of was gelijk een hit bij de critici. De Tomatometer-score staat op 94 procent en de publieksscore op Rotten Tomatoes noteert een vergelijkbare 93 procent. Op IMDb zien we een 8,4 na bijna 170 duizend stemmen.



"The Night Of is een rijkelijk vervaardigd, voortreffelijk uitgevoerd mysterie dat de kijkers geboeid houdt en verwoest achterlaat," luidt de critics consensus.

Prijzenregen


Maar liefst dertien Emmy-nominaties kreeg de serie in 2017, waarvan er vijf werden gewonnen. Riz Ahmed won de prijs voor Beste hoofdrolspeler in een miniserie. Er waren drie nominaties voor Golden Globes, voor Beste miniserie of TV-film en voor acteurs Turturro en Ahmed.



Wil je The Night Of graag zien? Je vindt de serie gewoon op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze kijkcijferkanonnen krijgen dit jaar helaas geen vervolg meer op Netflix
Series / Nieuws

Deze kijkcijferkanonnen krijgen dit jaar helaas geen vervolg meer op Netflix

Deze kijkcijferkanonnen krijgen dit jaar helaas nog geen vervolg op Netflix. Hoe lang moeten we nog wachten?

Zodra de stakingen van schrijvers en acteurs ten einde kwamen, was iedereen zeer enthousiast. Eindelijk kunnen er weer series worden opgenomen. Helaas is die toekomst voor deze drie Netflix-series nog niet zo nabij als we zouden willen.

Stranger Things (Seizoen 5)


Netflix's topserie Stranger Things, bestaat al bijna een decennium, maar heeft tot nu toe slechts vier seizoenen gehad. Het vijfde en laatste deel van de serie is ernstig beïnvloed door de stakingen van WGA en SAG-AFTRA in 2023. De productie van seizoen 5 is pas afgelopen januari begonnen. Het nieuwe seizoen van acht episodes wordt pas uitgebracht in 2025.

Kijk deze serie hier op Netflix.

Wednesday (Seizoen 2)


Deze succesvolle bovennatuurlijke serie over de welbekende familie Addams maakte indruk toen deze in 2022 in première ging. In 2023 werd de productie van het nieuwe seizoen belemmerd door een aantal factoren, van de eerder genoemde stakingen tot een verandering van de opnamelocatie. Naar verluidt begint het filmen van seizoen 2 van Wednesday pas in april van dit jaar in Ierland, waardoor een release dit jaar onmogelijk is.

Kijk deze serie hier op Netflix.

One Piece (Seizoen 2)


Ondanks de stakingsonrust wist One Piece het publiek in te verrassen. De live-action adaptatie van de gelijknamige manga van Eiichiro Oda bleek een hit te zijn en werd snel vernieuwd voor een tweede seizoen. Echter, het werk aan het tweede deel begon pas nadat de stakingen waren beëindigd, wat betekent dat het nog in productie is en waarschijnlijk niet zal verschijnen voor 2025.

We moeten helaas dus echt nog even een jaartje wachten totdat deze series weer een vervolg krijgen.

Kijk deze serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben je fan van 'All the Light We Cannot See', dan is deze oorlogsserie echt iets voor jou
Series / Nieuws

Ben je fan van 'All the Light We Cannot See', dan is deze oorlogsserie echt iets voor jou

Was je fan van 'All the Light We Cannot See'? Bekijk dan ook 'World on Fire'!

All the Light We Cannot See was vorig jaar een grote hit op Netflix. De serie speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, en vertelt de verhalen van soldaat Werner Pfenning en het blinde meisje Marie-Laure. Heb je van deze serie genoten? Dan hebben we nog een aanrader voor je.

Er zijn door de jaren heen veel oorlogsseries gemaakt, die nog steeds enorm populair zijn. Denk bijvoorbeeld aan Band of Brothers, The Pacific en dus All the Light We Cannot See. Maar daarnaast zijn er ook ondergewaardeerde series die zich in de oorlog afspelen. De BBC-serie World on Fire is daar één van.

Tweede Wereldoorlog


De Britse oorlog dramaserie World on Fire werd gemaakt door Peter Bowker. De serie kwam uit in 2019 en speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Er zijn momenteel twee seizoenen van World on Fire.

De serie vertelt het verhaal van verschillende gewone burgers in Europa, die allemaal moeten overleven in de oorlog. Het eerste seizoen speelt zich af in Parijs, Manchester, Berlijn, Warschau en Duinkerken. In het seizoen maken de personages verschillende gebeurtenissen mee, waaronder de evacuatie in Duinkerken.

13 afleveringen


Het tweede seizoen speelt zich af in 1940 en 1941. Dit seizoen speelt zich af in Engeland, Frankrijk en Nazi-Duitsland. De personages maken de Blitz in Manchester mee, en er wordt gefocust op het Lebensborn programma van de Nazi's.



Het eerste seizoen bestaat uit 7 afleveringen, het tweede uit 6. In totaal heeft World on Fire momenteel dus 13 afleveringen. Bowker heeft benoemd dat hij openstaat voor een derde seizoen, waarin de Amerikaanse betrokkenheid bij de oorlog een rol zou gaan spelen.

Bekende acteurs


In de serie zien we onder andere acteur Jonah Hauer-King, die je kunt kennen van zijn recente rol als prince Eric in The Little Mermaid. Hauer-King speelt de rol van Harry Chase, een Engelse tolk in Warschau.



Actrice Lesley Manville speelt zijn moeder. In seizoen 1 zien we ook bekende namen als Sean Bean en Helen Hunt. Bekijk World on Fire op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet alleen de kijkers maar ook de cast van 'Game of Thrones' flink aangedaan door verschrikkelijke aflevering
Series / Nieuws

Niet alleen de kijkers maar ook de cast van 'Game of Thrones' flink aangedaan door verschrikkelijke aflevering

'The Red Wedding' liet bij het publiek en bij de cast echt haar sporen na.

De meest memorabele en heftige aflevering van Game of Thrones was toch wel The Red Wedding. Vanaf het moment dat de deur op het feest werd gesloten en de onheilspellende muziek begon, was het duidelijk dat de aflevering een heftige wending zou nemen. De afslachting van de familie Stark hakte er behoorlijk in bij de kijkers.

Heftig


Niet alleen de kijkers maar ook de meeste castleden vonden de 9e aflevering van het derde seizoen nogal een heftige aflevering. Finn Jones, die Loras Tyrell speelde, zei dat hij "wist wat er ging gebeuren", dus toen hij de aflevering bekeek, keek hij vooral naar zijn huisgenoten en hij vond hun intense reacties op de heftige scène "gewoon briljant!"

Spaanse kroeg


Natalie Dormer die Margaery Tyrell speelde, was in Madrid voor een acteerklus toen de aflevering werd uitgezonden en zei dat ze ernaar keek met "800 geschokte Spanjaarden". Kristian Nairn die Hodor gaf aan dat hij wist wat er komen ging maar "wilde dat het niet zou gebeuren".

Positie behouden


Joe Dempsie, die Gendry speelde, vond het een zware bevalling en zei dat het "niet leuk is om je vrienden vermoord te zien worden". Charles Dance, die Tywin Lannister speelde, was nogal pragmatisch over de scène. Hij zei: "Tywin doet gewoon wat hij moet doen om zijn positie te behouden en dat kan hij alleen maar doen door sterk en meedogenloos te zijn."

Weet dus als je geschokt was na 'The Red Wedding' dat je daar zeker niet alleen in stond!

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram


Lees ook: Met deze scène had Emilia Clarke enorme moeite in 'Game of Thrones'[/more]

[more=k7lhndnircqp]Lees ook: Pop-icoon Taylor Swift helemaal in de ban van 'Game of Thrones' [/mo
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who'-fans willen oude showrunner terug, ondanks heftig kritiek in het verleden
Series / Nieuws

'Doctor Who'-fans willen oude showrunner terug, ondanks heftig kritiek in het verleden

Kijkers eerst niet blij met showrunner Steven Moffat, maar nu willen ze hem heel graag terug.

De hitserie Doctor Who loopt al meer dan 10 seizoenen en heeft daarmee zijn kwaliteit bewezen. De serie begon in 1963, maar de meeste kijkers zijn alleen bekend met de nieuwe versie van het geliefde verhaal.

Doordat de serie al zo lang bestaat, hopen de kijkers soms op een terugkeer van een oud personage. De terugkeer van een oude slechterik, controversieel figuur of juist een geliefd personage, kijkers zijn nostalgisch voor de goede oude tijd.

Kritiek op Steven Moffat


Moffat was de tweede showrunner van Doctor Who en kreeg te maken met heftige kritiek. Hij had namelijk besloten om de stijl van de serie totaal om te gooien. De sciencefiction serie veranderde plotseling in een soort sprookje.

Doctor Who voelde ineens aan als een nieuwe serie en ook nu dreigt Doctor Who compleet te veranderen door de nieuwe ideeën van Russell T. Davies. Kijkers verlangen dan ook terug naar Moffat, naar oude stabiliteit in een tijd van verandering.

Terugkeer


Echter, in een interview met Radio Times liet Moffat weten dat hij niet van plan is om terug te keren. Hij zei: "Kijk eens naar mijn steeds ouder wordende gezicht. Hoe kan ik erbij horen? [...] Feit is dat het prima gaat zonder mij."



De voormalige showrunner wilde niets negatiefs zeggen over de serie en gaf dan ook niet zijn mening over de nieuwe ideeën. Wel maakte hij dus duidelijk dat hij niet meer terugkeert naar Doctor Who.

Te streamen op Disney+


Stream Doctor Who op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende Rotten Tomatoes score van 'Mr. and Mrs. Smith': Meningsverschil tussen kijkers en critici
Series / Nieuws

Verrassende Rotten Tomatoes score van 'Mr. and Mrs. Smith': Meningsverschil tussen kijkers en critici

Is Mr. and Mrs. Smith het kijken waard? Kijkers en ciritici niet met elkaar eens.

In 2005 was de wereld verliefd geworden op Brad Pitt en Angelina Jolie in de misdaadfilm Mr. and Mrs. Smith. De film was zelfs zo populair dat er onlangs een gelijknamige serie gemaakt is. Hoe is deze eigenlijk ontvangen?

Het was al meteen duidelijk dat de serie anders zou zijn dan de film. In de film uit 2005 wisten meneer en mevrouw Smith niet dat hun partner ook een spion was. De serie heeft dit concept helemaal omgegooid.

De serie


In de nieuwe Prime Video-serie krijgen twee vreemdelingen een baan bij een mysterieus spionagebureau. Ook krijgen ze een nieuwe identiteit: ze zijn nu het getrouwde stel John (Donald Clover) en Jane Smith (Maya Erskine). Het wordt pas echt gevaarlijk wanneer de twee spionnen gevoelens voor elkaar krijgen.

De originele film staat op zichzelf en is geen grote franchise. Fans waren dan ook benieuwd naar de aanpak van de serie. Nu blijkt dat ze niet overtuigd zijn van het iconische verhaal in het nieuwe jasje.

De score


De kijkers score op Rotten Tomatoes is op het moment van schrijven namelijk een shockerende 64%, maar eerder kreeg de serie een score van 55%. Dit is niet super laag, zeker niet als je bedenkt dat sommige series zelfs onder 20% scoren.



Het is wel opvallend dat de kijkers de serie veel lager beoordelen dan critici. Zij geven de serie namelijk een stabiele 87%. Benieuwd geworden naar de nieuwe Mr. and Mrs. Smith? De originele film is te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor 'Stranger Things' seizoen 5
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor 'Stranger Things' seizoen 5

Negatief bericht onthuld voor het langverwachte slotseizoen van dit paradepaardje van Netflix.

Na de nodige vertraging is seizoen 5 van de geliefde fantasyserie eindelijk begonnen met filmen. De laatste update is echter een domper.

Netflix heeft wederom de previews online gezet voor series die in 2024 verder gaan. Stranger Things zit hier niet tussen, wat betekent dat we pas in 2025 het slotseizoen weer te zien krijgen.

Feitelijke herhaling


Dit betekent een feitelijke herhaling van de tijdsspanne tussen het derde en het vierde seizoen. In het laatstgenoemde geval zorgde de pandemie voor vertraging waardoor de fans drie jaar moesten wachten.

Het slotseizoen zou in mei 2023 in productie gaan maar alles werd stilgelegd door de Hollywoodstaking. Zoals bekend is het filmen in januari pas weer begonnen, maar het post-productieproces van Stranger Things is altijd vrij uitgebreid.

Belangrijk element


VFX is nu eenmaal een belangrijk technisch element van de hitserie. Het verhaal kent de nodige paranormale elementen waardoor er een uitgebreid bewerkingsproces nodig is vergeleken met een verhaal waarbij dit niet speelt.



Al met al zullen de fans dus geduldig moeten zijn aangezien 2024 wat dit betreft wordt overgeslagen. Stranger Things is te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Beroemde actrice uit 'Home Alone' in 'The Last of Us' seizoen 2
Series / Nieuws

Beroemde actrice uit 'Home Alone' in 'The Last of Us' seizoen 2

Opnieuw wordt er een grote naam toegevoegd aan de alsmaar groeiende cast van de gameverfilming.

De doorgewinterde actrice Catherine O'Hara (Beetlejuice 2, Home Alone, Argylle) is officieel gecast in het tweede seizoen van The Last of Us. Eerder deze week was dit nog een gerucht.

Variety bracht de bevestiging van de casting van O'Hara naar buiten gebracht, maar vermeldt er wel bij dat de rol van de actrice nog geheim wordt gehouden.

Nieuwe personages


Volgens 'scooper' Daniel Richtman zou O'Hara een personage genaamd Gail moeten spelen, dat geen rol in de games had. Er wordt nu gespeculeerd dat dit wel eens de moeder van personage Abby zou kunnen zijn.

The Last of Us wordt geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Craig Mazin (Chernobyl) en game-scenarist en -bedenker Neil Druckmann.

Nieuwe regisseurs


Carolyn Strauss en Evan Wells, baas van Naughty Dog, produceren samen met Asas Qizilbash en Carter Swan van PlayStation Productions, maar ook Rose Lam is van de partij.



Met de regisseur van seizoen 2 zit het ook wel snor. Zo worden afleveringen gemakt door Kate Herron (Loki), Stephen Williams (Watchmen) en Nina Lopez (Perry Mason). Ook seizoen 1-regisseurs Druckmann, Mazin en Peter Hoar regisseren afleveringen.

Wat een cast


De cast van het eerste seizoen bestond uit namen als Pedro Pascal, Bella Ramsey, Gabriel Luna, Anna Torv, Nico Parker, Murray Bartlett, Nick Offerman, Melanie Lynskey, Storm Reid, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Lamar Johnson, Keivonn Woodard, Graham Greene, Elaine Miles, Ashley Johnson en Troy Baker.

Nieuwe toevoegingen aan de cast van het tweede seizoen zijn Isabela Merced (The Hunger Games), Young Mazino (Beef) en Kaitlyn Dever (Booksmart) als Abby.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Groot nieuws voor 'Harry Potter'-serie van HBO Max
Series / Nieuws

Groot nieuws voor 'Harry Potter'-serie van HBO Max

Zijn dit de schrijvers die de reboot van de franchise moeten gaan aanvoeren?

Na met veel bombarie te zijn aangekondigd in 2023, wordt er nu eindelijk écht gewerkt aan de tv-reboot van de Harry Potter-franchise voor HBO Max.

Nu is bekend geworden dat er opnieuw een schrijver in de running is om de leiding te nemen over de serie als showrunner. Het betreft Francesca Gardiner, die we kennen als scenarist van series als Succession en Killing Eve.

Talentvolle kandidaten


Gardiner is een van drie finalisten voor de functie. De andere twee namen zijn niet onthuld, maar eerder werden wel al de namen Martha Hillier (The Last Kingdom), Kathleen Jordan (Teenage Bounty Hunters), Tom Moran (The Devil's Hour) en Michael Lesslie (The Hunger Games) als gegadigden genoemd.

Het is onduidelijk welke van deze namen nog steeds in de running zijn om showrunner te kunnen worden.

Vreemd proces


HBO-baas Casey Bloys zei eerder het volgende over de zoektocht naar een showrunner:



"We proberen dit zoveel mogelijk geheim te houden. We hebben ons eigen interne proces om de mensen te zoeken die we willen hebben, om dit niet naar de buitenwereld te lekken. Nu er echter toch dingen naar buiten zijn gekomen, gaan we voor een andere aanpak."

Te vroeg?


De Harry Potter-serie moet naar verluidt de volledige boekenreeks van J.K. Rowling verfilmen. Producenten van de serie hopen dat de serie een decennium lang zal lopen. Rowling zou daarbij bij de serie betrokken worden om de trouwheid aan het bronmateriaal te waarborgen.

Nu is de vraag wie de hoofdrollen zullen spelen in deze nieuwe interpretatie van Rowlings werk. Daniel Radcliffe heeft eerder al aangegeven niet een rolletje te zullen spelen als een oude Harry.

Het is nog onbekend wanneer we de Harry Potter-serie zullen kunnen streamen via HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video komt deze week met het nieuwe 'Twisted Metal' en 4 andere gave series
Series / Nieuws

Prime Video komt deze week met het nieuwe 'Twisted Metal' en 4 andere gave series

Het wordt een week vol actie, explosies en een flinke dosis humor op Prime Video.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Twisted Metal


Verschijnt op: Donderdag 8 februari | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Avontuur / Komedie | Kijk op: Prime Video

Twisted Metal is een actievolle komedie met een hoog octaangehalte over een praatgrage buitenstaander die de kans krijgt op een beter leven, maar alleen als hij succesvol een mysterieus pakket kan bezorgen in een post-apocalyptische woestenij.




Expats


Verschijnt op: Vrijdag 2 februari | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Drama | Kijk op: Prime Video

Tegen de kleurrijke achtergrond van het bruisende Hong Kong toont Expats een veelzijdige groep mensen die, nadat een enkele ontmoeting een reeks levensveranderende gebeurtenissen in gang heeft gezet, het evenwicht tussen schuld en verantwoordelijkheid proberen te vinden.




Wolf Like Me


Verschijnt op: Vrijdag 9 februari | Release: Seizoen 2 | Genre: Komedie / Drama / Fantasy | Kijk op: Prime Video

Iedereen heeft wel een rugzak bij zich in een nieuwe relatie, zo ook Gary en Mary. Als Mary opeens in aanvaring komt met Gary en zijn 12-jarige dochter, Emma, wijst alles erop dat ze voor elkaar bestemd zijn. Maar als hun relatie hechter wordt, maken Mary en Gary zich steeds meer zorgen dat hun beider rugzak hen uiteen zal drijven.




Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

5 & 6 februari: Marry My Husband (seizoen 1 - aflevering 11-12) - Komedie / Drama / Fantasie - Kang Ji-won, een terminaal zieke kankerpatiënt, wordt vermoord door haar echtgenoot en beste vriend nadat ze getuige is van hun affaire. Ze ontwaakt 10 jaar voor het incident en besluit wraak te nemen met behulp van Yu Ji-hyuk, een directeur bij het bedrijf waar ze werkt. Nu moet ze haar lot heroveren en het vuil uit haar leven elimineren.

9 februari: De Prank Show (seizoen 1 - aflevering 3) - Komedie - In elke aflevering van 'De Prank Show' houdt Giel zowel bekende als onbekende Nederlanders voor de gek. Op straat, in een café, of in de supermarkt…. Je weet nooit of én wanneer je wordt geprankt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met het allerlaatste seizoen van 'Curb Your Enthusiasm' en 3 andere series
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met het allerlaatste seizoen van 'Curb Your Enthusiasm' en 3 andere series

Naast de reguliere line-up trapt een komedielegende zijn allerlaatste seizoen ooit af.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Curb Your Enthusiasm


Verschijnt op: Maandag 5 februari | Release: Seizoen 12 - aflevering 1 | Genre: Komedie | Kijk op: HBO Max

Larry David, de creatieve motor achter Seinfeld, drijft in deze hilarische, semi-geïmproviseerde serie met alles de spot, en in de eerste plaats met zichzelf.




True Detective


Verschijnt op: Maandag 5 februari | Release: Seizoen 4 - aflevering 4 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: HBO Max

Deze anthologieserie volgt verscheidene politieonderzoeken waarin de persoonlijke en professionele geheimen van iedereen betrokken worden ontrafeld en waarbij soms de grens van de wet wordt opgezocht.




Tokyo Vice


Verschijnt op: Vrijdag 9 februari | Release: Seizoen 2 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: HBO Max

Deze misdaadserie, losjes gebaseerd op Jake Adelsteins ervaringen, volgt de jonge Amerikaanse journalist terwijl hij afdaalt in de kleurrijke onderwereld van Tokio, eind jaren 90, waar niets is wat het lijkt.




Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

5 februari: Vliegende Hollanders (seizoen 1) - Actie / Avontuur / Biografie - Een verhaal over de oprichter van KLM, Albert Plesman, en de baanbrekende vliegtuigfabrikant Anthony Fokker. Ze hadden een hechte maar soms stormachtige relatie, terwijl ze probeerden de rol van Nederland in de wereldwijde luchtvaart tussen de twee wereldoorlogen te bepalen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Suits'-spin-off nu officieel: NBC verkent meer locaties in de VS
Series / Nieuws

'Suits'-spin-off nu officieel: NBC verkent meer locaties in de VS

De serie breidt zich uit naar meerdere plaatsen in de Verenigde Staten.

Het langverwachte vervolg op de succesvolle serie Suits is officieel bevestigd: Suits: L.A. heeft groen licht gekregen voor een pilot van NBC. Dezelfde intrige maar op een nieuwe locatie.

Het belooft een uitbreiding van de wereld van Suits te worden in de stijl zoals CSI dat al eerder deed met CSI: Miami en CSI: New York. Ook worden er een aantal nieuwe personages geïntroduceerd.

Van kust tot kust


Suits: L.A. draait om Ted Black, een voormalig federale aanklager uit New York, die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden door de machtigste cliënten in Los Angeles te vertegenwoordigen. Zijn firma staat op een kritiek punt, en om te overleven moet hij een rol omarmen waar hij zijn hele carrière minachtend tegenover stond.

Ted wordt omringd door een uitstekende groep personages die hun loyaliteit aan hem en elkaar testen, terwijl ze hun persoonlijke en professionele levens niet kunnen scheiden. Dit alles gebeurt terwijl gebeurtenissen van jaren geleden langzaam ontrafelen, wat Ted ertoe brengt alles en iedereen van wie hij hield achter te laten.

Oudgediende aan het roer


De Suits-spinoff werd voor het eerst aangekondigd in oktober van vorig jaar, met de bedenker van de oorspronkelijke serie, Aaron Korsh, als showrunner. Verwacht wordt dat sterren uit de originele serie niet zullen terugkeren, maar bij succes van Suits: L.A. zijn mogelijke crossovers niet uitgesloten.




Kijk alle afleveringen van het origineel Suits op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto's uit de nieuwe Netflix-serie 'Senna' over de F1-legende Ayrton Senna
Series / Nieuws

Eerste foto's uit de nieuwe Netflix-serie 'Senna' over de F1-legende Ayrton Senna

De eerste beelden beloven een serie die bol staat van nostalgie en spektakel.

Netflix heeft de eerste beelden bekendgemaakt van de aankomende serie Senna, een fictionele miniserie gebaseerd op het leven van de legendarische Formule 1-coureur Ayrton Senna.

Het zijn beelden die de tijd weergeven waarin drievoudig wereldkampioen Senna actief was, inclusief gedateerde wagens, veiligheidsvoorzieningen en sponsoring die tegenwoordig niet meer te zien mag zijn.

Biografisch vehikel


Het is voor Netflix niet de eerste keer dat het zich waagt aan de wereld van de Formule 1. Het heeft al seizoenenlang het succevolle Formula 1: Drive to Survive in de catalogus, waarvan het zesde seizoen eind deze maand in première gaat.

Maar nu is het tijd voor een biografische miniserie die in zes afleveringen de carrière van Senna zal weergeven, van zijn begintijd in Europa tot het verschrikkelijke ongeval van de Grand Prix van San Marino in 1994, waarbij hij kwam te overlijden.

Braziliaanse held


Waar wij tegenwoordig kunnen genieten van onze eigen Max Verstappen, staat Senna nog altijd hoog in aanzien bij de Brazilianen. De rol van Senna wordt in de Netflix-serie gespeeld door Gabriel Leone.



Wanneer Senna uitkomt is nog niet precies bekend, voorlopig staat de release gepland voor 2024.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoezo?! HBO-thriller scoort meer en meer kijkers, maar krijgt een slechte score op Rotten Tomatoes
Series / Featured

Hoezo?! HBO-thriller scoort meer en meer kijkers, maar krijgt een slechte score op Rotten Tomatoes

Het nieuwste seizoen is aan een opmars bezig, wie bombardeert RT met slechte recensies?

Het eerste seizoen van True Detective wordt gezien als een vernieuwing in het detectivegenre. Na een matig ontvangen tweede en derde seizoen wordt seizoen 4 weer warm onthaald.

De kijkcijfers die in de VS door Nielsen gepubliceerd worden laten tot dusver per aflevering een toename van het aantal kijkers zien. Verder geven de critici op het moment van schrijven 93%, maar de kijkerswaardering blijft steken op een eigenaardige 67%.

Betrouwbare bron


Het is natuurlijk mogelijk dat kijkers en critici het met elkaar oneens zijn. De stijging in de kijkcijfers spreken de schamele publiekswaardering echter tegen.

De Nielsen-lijst (Nielsen TV Ratings) wordt in de VS gezien als een betrouwbare bron. Variety berichtte dat de derde aflevering maar liefst 2,7 miljoen kijkers heeft getrokken. Dit is een toename 35% ten opzichte van de première: deze trok 2 miljoen kijkers.

Tegenstrijdigheid


De tegenstrijdigheid kan verklaard worden vanuit het begrip 'review bombing'. Dit houdt in dat een kleine maar luidruchtige groep fans als een razende slechte beoordelingen gaat geven over een film of een serie.



Wanneer er vervolgens genoeg lage beoordelingen worden gegeven, dan kan hierdoor de indruk gewekt worden dat het publiek de productie niet ziet zitten. Rotten Tomatoes geeft met andere woorden een indicatie weer, maar voor een compleet beeld spelen zaken als kijkcijfers een niet te onderschatten rol. Je kunt True Detective: Night Country streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. 18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal

  5. 5. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

Bekijk alle artikelen