search
'Game of Thrones' en 'Succession'-makers slaan handen ineen voor nieuwe Netflix-serie

'Game of Thrones' en 'Succession'-makers slaan handen ineen voor nieuwe Netflix-serie

Het historische verhaal krijgt Hollywood-zwaargewichten voor, en achter de schermen.

Glenn Walsh
Netflix gaat binnenkort aan de slag met Game of Thrones-producenten en de sterren uit Succession en Man of Steel voor de nieuwe dramaserie Death by Lightning, over de opkomst van de Amerikaanse president James Garfield.

Producenten David Benioff, Dan Weiss en Bernie Caulfield zullen de nieuwe serie gaan produceren. Zij zijn bij het grote publiek waarschijnlijk het meest bekend van hun werk aan HBO's hitserie Game of Thrones.

Historische intrige


Death by Lightning is een dramaserie die het epische en vreemder-dan-fictieve ware verhaal van James Garfield, de onwillige 20e president van de Verenigde Staten, tot leven brengt, en zijn grootste bewonderaar Charles Guiteau - de man die hem uiteindelijk zou vermoorden.

Het project is gebaseerd op de roman Destiny of the Republic van Candice Millard. Mike Makowsky (Bad Education) zal dienen als bedenker en showrunner, terwijl Matt Ross (Captain Fantastic) de regie op zich neemt.

Bij een grote productie horen grote namen


De rol van James Garfield wordt gespeeld door acteur Michael Shannon. Hij is onder andere bekend van zijn rol als General Zod in de film Man of Steel. Acteur Matthew Macfadyen speelt Garfield's moordenaar Charles Guiteau. Macfadyen won voor zijn rol als de onderdanige Tom in de serie Succession twee Emmy's.Wanneer de nieuwe serie verschijnt is nog niet bekend. Hou SerieTotaal in de gaten voor alle updates over Death by Lightning.

Aanbevolen artikelen