search

Ons nieuws van zondag 4 februari 2024

Recensie Netflix-serie 'Alexander: The Making of a God'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Alexander: The Making of a God'

Alexander de Grote draait zich om in zijn onontdekte tombe van deze mislukte mix van docu en drama.

Regie: Stuart Elliott, Hugh Ballantyne, Mike Slee | Cast: Buck Braithwaite (Alexander), Mido Hamada (Darius), Will Stevens (Hephaestion), Dino Kelly (Ptolomeus), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 38-44 minuten | Jaar: 2024

Kennelijk is het vandaag de dag niet meer voldoende om de eigen verbeelding aan te spreken wil je de wereldgeschiedenis tot je laten komen. In de zucht om historische gebeurtenissen voor de fantasielozen onder ons een smoel te geven liet streamingdienst Netflix voor Queen Cleopatra het gewauwel van wetenschappers doorsnijden met nagespeelde scènes die wel heel vrij met de geschiedenis omsprongen. Hetzelfde trucje wordt nog eens uitgehaald met de Macedonische krijgsheer Alexander de Grote.

Alexander: The Making of a God focust op de periode waarin Alexander zijn zinnen heeft gezet op het Perzische rijk van Darius III. Zo'n drie eeuwen voor Christus hadden de Perzen met hun enorme rijk eigenlijk de wereld in handen. Nou, dat wilde Alexander ook wel. Wanneer hij zich tot koning laat kronen fluistert zijn moeder hem in dat hij eigenlijk een zoon van oppergod Zeus is, waarna het hem naar de bol stijgt. Met zijn leger besluit hij de grote troepenmacht van Darius te lijf te gaan, te beginnen in Klein-Azië wat grotendeels samenvalt met het huidige Turkije.

Maar liefst zes afleveringen van een kleine driekwartier worden gewijd aan Alexanders expansiedrift. Elke aflevering wordt ingeleid door een filosofisch ingestelde Egyptische hogepriesteres annex orakel die in vage termen de inborst en ambities van de hoofdpersoon uit de doeken doet. Ze wauwelt wat over de goden en lotsbestemming, maar wekt enkel gezucht en gefronste wenkbrauwen op. Een handjevol wetenschappers, die zich ongetwijfeld flink hebben ingelezen in Alexander de Grote maar praten alsof ze er zelf bij waren, leiden de nagespeelde scènes in. Dat er over veel aspecten van Alexanders leven onduidelijkheid of discussie was blijft volledig onderbelicht.

Het quasi-fictieve karakter van de afleveringen uit het leven van Alexander gaat al snel tegengaan. Het begint nog best aardig, want het lijkt er zowaar op dat er geen taboes gelden. Er zijn bronnen die beweren dat Alexander graag pleziertjes met andere mannen beleefde, in het bijzonder met zijn beste vriend Hephaestion. Maar, zo melden de kenners: er was in het oude Griekenland niet eens een woord voor homoseksualiteit en seksuele omgang tussen mannen was een normale gang van zaken.

De dramatische scènes zijn opgenomen in Marokko, maar deze wekken de indruk dat daarvoor steeds hetzelfde stuk woestijn als locatie is gebruikt. De vele gevechten voeren de boventoon, waarbij de camera dicht op de strijders zit, zodat de wijde omgeving en de omvang van het leger niet getoond hoeven te worden. Daarnaast heeft de computer overuren gedraaid, maar fraai oogt het geenszins.

Vooral het paleis van Darius in Babylon en het Egyptische Memphis ogen kunstmatig en onrealistisch. De decors zien er flets uit, want ook hier lijkt het productieteam er niet al te veel moeite in te willen steken. Er wordt overduidelijk een loopje met de geschiedenis genomen, waarbij de vele geschilpunten worden gepresenteerd als absolute waarheden. Diverse bronnen onderstrepen bijvoorbeeld het wrede karakter van Alexander de Grote, maar de wetenschappers zwijgen in alle toonaarden.

Alexander: The Making of a God begint en eindigt met een opgraving in Alexandrië in het huidige Egypte. Archeoloog Pepe Pakakosta heeft het tot haar levenswerk gemaakt om alles over Alexander de Grote te weten te komen, met als potentieel hoogtepunt de vondst van zijn tombe. Het kijken naar gravers die met een tandenborstel korrels zand opzij poetsen is boeiender dan de potsierlijke geschiedvervalsing die Netflix hier op ons afvuurt. Het maken van degelijk docudrama is een vak apart.

Alle creatieve pogingen om de wereldgeschiedenis of wetenschap toegankelijker te maken voor een breder publiek zijn aan te moedigen. Dat hier toch een grens aan zit wordt wel duidelijk na het zien van deze op historische gebeurtenissen gebaseerde onzin, dat er visueel veel te nep en modern uitziet en waarbij de sentimentele dialogen zelfs de tenen in de sandalen van de acteurs, die bijna allemaal uit de rolodex van een modellenbureau lijken te zijn geplukt, tot bloedens toe doen krommen.

Het orakel en de wetenschappers prevelen dat na de overwinning op Darius er een nog grotere tegenstander op Alexander staat op te wachten, namelijk hijzelf. Het duurde nog zeven jaar voor de heerser het leven liet. Of er nog een voortzetting in zit voor deze Netflix-serie? Laat het antwoord maar zitten.

★☆☆☆☆

Alexander: The Making of a God is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het tegenwoordig toch met Kunal Nayyar, die 'Raj' speelde in 'The Big Bang Theory'?
Series / Nieuws

Hoe is het tegenwoordig toch met Kunal Nayyar, die 'Raj' speelde in 'The Big Bang Theory'?

Hoe is het met Kunnar Nayyar? Hij speelde de bijzondere 'Raj' in 'The Big Bang Theory'.

Rajesh Koothrappali is een van de personages uit The Big Bang Theory. Dit personage werd vanaf de start van de serie, in 2007, gespeeld door de Engelse acteur Kunal Nayyar. Hoe is het tegenwoordig eigenlijk met hem?

Raj


Het personage Raj heeft een aantal eigenaardigheden. Zo durfde hij in het eerste seizoen absoluut niet met vrouwen te praten, pas in latere seizoenen ging dit hem ietsje beter af. Uiteindelijk wees hij zelfs een huwelijksaanzoek af, dit staat symbool voor de groei van het personage van een behoeftig personage naar iemand die voor zichzelf op kan komen.

Nayyar


Kunal Nayyar is geboren op 30 april 1981 in Londen. Na zijn studie aan de University of Portland, verhuisde Nayyar naar de Verenigde Staten om acteerlessen te volgen aan de Temple University in Philadelphia. Uiteindelijk leidde dit tot zijn doorbraakrol als Rajesh "Raj" Koothrappali in The Big Bang Theory.

Hij kreeg gelijk na afloop van de serie een filmrol als dokter in Sweetness in the Belly. In 2020 speelde hij een gastrol in Criminal: UK waarmee hij een BAFTA-nominatie verdiende. Ook speelde hij in de familiekomedie Think Like a Dog.

In 2022 kreeg hij een hoofdrol in de tv-serie Suspicion en speelde in de film The Storied Life of A.J. Fikry. Nayyar heeft zich na The Big Bang Theory dus flink verder kunnen ontwikkelen als acteur.

Miss India


Nayyar is verder getrouwd met model, actrice en Miss India, Neha Kapur.

Bekijk op instagram


Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie SkyShowtime-serie 'Lawmen: Bass Reeves'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'Lawmen: Bass Reeves'

Waardevolle serie over een wrang pijnpunt in de geschiedenis, verteld door zij die nog dagelijks vechten voor gelijkheid.

Regie: Christina Alexandra Voros, Damian Marcano | Cast: David Oyelowo (Bass Reeves), Lauren E. Banks (Jennie Reeves), Demi Singleton (Sally Reeves), Forrest Goodluck (Billy Crow), Barry Pepper (Esau Pierce), Dennis Quaid (Sherrill Lynn), Donald Sutherland (Judge Parker), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 32-57 minuten | Jaar: 2023

Lawmen: Bass Reeves volgt de ontberingen en mentale tweestrijd van de slaaf Bass die zich wonder boven wonder opwerkt tot een autoritaire positie bij de politiemacht. Als eerste zwarte wetsdienaar staat hij lijnrecht tegenover het slechtste in de mens en is het hard werken om goeds te zien. Halverwege de serie kantelt het verhaal richting het onvermijdelijke conflict in de bovenkamer. Bass raakt zichzelf kwijt en moet met diepe krassen op zijn ziel op zoek naar berusting. Maar hoe vind je rust als je het gewicht van de geschiedenis met je meedraagt?

De achtdelige westernserie is gebaseerd op het leven van de ontsnapte slaaf en eerste zwarte Deputy U.S. Marshal Bass Reeves. Wanneer in 1865 slavernij in de Verenigde Staten officieel wordt afgeschaft bevindt Bass zich in de rumoerige periode na de Amerikaanse Burgeroorlog. Slaven, veelal van Afrikaanse en Afro-Amerikaanse afkomst, proberen hun vrijheid te claimen, maar lopen voortdurend tegen hardleerse tegenstanders aan. Zo blijkt dat een wet geen waarde heeft wanneer de onderliggende boodschap niet doordringt.

De cast straalt kracht uit. Je voelt de acteurs hun rollen omarmen. Het is duidelijk dat ze het belangrijk vinden deel te zijn van deze vertelling over hun geschiedenis en een statement willen maken met de vertolking van voorouders die streden voor gelijkheid. Een pittige taak voor David Oyelowo en Lauren E. Banks, maar pijnlijk ontroerend tot uitvoer gebracht. Ook sterk zijn ook Barry Pepper, Donald Sutherland en Dennis Quaid, die eng neerbuigend zijn als blanke onderdrukkers in een tijd van dubbele wetten. Om zo ijskoud uit te dragen wat het script voorschrijft kan geen gemakkelijke opgave geweest.

Lawmen: Bass Reeves is niet gewoon maar de zoveelste serie over slavernij. De acht afleveringen belichten een overwinning van een ondergeschoven groep. Door de onverbloemde portrettering lijkt het soms alsof je er zelf bij bent. Onmiddellijke walging voor de omhooggevallen opmerking van het blanke meisje met de pijpenkrullen, rechtszaken waarbij blanken vrijuit gaan en negers naar de strop worden gestuurd, het valse lachje van de slavenbaas die weet dat hij gelijk gaat krijgen: Lawmen: Bass Reeves durft alles tot in detail te delen.

Sinds de dag dat de eerste mens zich verheven voelde boven een ander is slavernij helaas een wederkerend gegeven in de geschiedenis. Het is de laagste vorm van ontering, maar vooral de repressie in de Verenigde Staten wijst ons als vrij recente smet op onze eigen fouten. Het onaantastbare Amerika veegt deze inktzwarte pagina dan ook het liefst onder het tapijt en zwakt de feiten graag af. Daarom zijn de heldendaden van strijders zoals Bass verhalen die moeten worden blijven verteld, omdat de waarheid van dit verdriet nooit verloren mag gaan.

★★★★☆

Lawmen: Bass Reeves is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Baby Bandito'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Baby Bandito'

Het echte verhaal over deze jonge Chileense boef is vele malen interessanter dan deze serie.

Regie: Julio Jorquera Arriagada, Fernando Guzzoni, Pepa San Martín | Cast: Nicolás Contreras (Kevin), Francisca Armstrong (Génesis), Pablo Macaya (Pantera), Carmen Zabala (Mística), Lukas Vergara (Panda), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 35-43 minuten | Jaar: 2024

Baby Bandito vertelt het op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal van de jonge Kevin die in Chili de roof van de eeuw pleegde. Aangezien de autoriteiten nog steeds niet zeker weten hoe hij en zijn collega-criminelen dit voor elkaar kregen, is het plot flink aangevuld met bedenksels van de makers. Voor het creëren van goed entertainend drama is dat niet ongebruikelijk, maar het resultaat wijkt zo ver af van een realistisch, geloofwaardig verhaal dat het de kijkbaarheid van de serie aantast.

De jonge, berooide Kevin stuit per toeval op het plan van een stel maffiosi om geld bestemd voor geldautomaten op de luchthaven onderscheppen. Dit gekunstelde verhaalonderdeel hebben de makers ongetwijfeld bedacht om het personage niet als een doorgewinterde crimineel te laten overkomen. Maar ook een geboren boef kan sympathiek overkomen mits het personage goed wordt uitgewerkt en een gedegen achtergrondverhaal krijgt. Aldus komt deze keuze komt lui en neerbuigend over en helpt zij niet om van Kevin een innemend hoofdpersonage te maken.

De titel is goed van toepassing op het begin. De zogenaamde diefstal op de luchthaven lijkt kinderlijk eenvoudig in elkaar te zitten zonder Ocean's Eleven-achtige vernuftigheid, wat zeer teleurstellend is voor de zogenaamde roof van de eeuw. Ook de manier waarop de buit daarna wordt verborgen, namelijk begraven als een piratenschat, doet aan een kinderfilm denken. En dan is er nog de totale verbazing van veel personages wanneer de autoriteiten en slechteriken achter hen aankomen.

De makers kondigen aan het begin van elke aflevering aan dat het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar bewerkt ter vermaak van de kijker en henzelf. Gaandeweg wordt dat steeds meer duidelijk. Hun fantasie is op hol geslagen en dat doet de serie geen goed. Waar de meeste films of series die gebaseerd zijn op feiten de kijker een 'ongelooflijk dat dit echt is gebeurd'-gevoel geven, is het bij Baby Bandito andersom: de kijker zal eerder twijfelen of het verhaal echt zo gegaan is, door alle chaotische ontwikkelingen die nergens op slaan.

De gebeurtenissen lijken erg willekeurig te zijn, alsof de serie op shuffle staat. Niet vanwege het ontbreken van een degelijke chronologische structuur, maar omdat ze vaak weinig met elkaar te maken hebben en net zo goed in hun eigen individuele tijdlijn kunnen plaatsvinden. Het lijkt soms totaal uit de lucht gegrepen wie wie zoekt, op het spoor is en vindt, zonder dat er echt een uitleg of reden voor wordt gegeven.

Bijpersonages zijn vaak interessanter dan de hoofdpersoon, die vooral een typische tiener is. Niets mis mee, maar andere personages zijn veel intrigerender. Dan neemt Kevin een beslissing die anderen benadeelt en niet echt overeenkomt met zijn onschuldige, ambitieuze karakter dat tot dan toe werd getoond. Ook andere personages zetten zonder goede verklaring plotseling een compleet andere koers in.

De inconsistente karakters en willekeur van gebeurtenissen geeft de serie iets chaotisch en bij vlagen zelfs surrealistisch. De logische conclusie is dat er wel ontzettend veel van de waarheid moet zijn afgeweken. De kijker verliest interesse, sympathie en uiteindelijk de aandacht. Dit leidt dan weer wel tot een totaal onvoorspelbaar einde, maar toch stelt de uiteindelijke afloop teleur. Deze is net zo chaotisch als de rest van de serie. Met grove slagen worden alle individuele personages en tijdlijnen nogal makkelijk tot een einde gedwongen.

Wie tijd en zin in heeft kan het ware verhaal achter Baby Bandito googelen, want dat is veel interessanter dan de hierop gebaseerde serie. Dit verhaal is overigens nog steeds gaande, want de echte Kevin is nog altijd op de vlucht. Wellicht kunnen we een paar jaartjes afwachten voor de werkelijke afloop, resulterend in een origineler werk gebaseerd op deze toch wel opmerkelijke geschiedenis. En dan is het natuurlijk duimen dat Baby Bandito wil verklappen hoe de roof nou eigenlijk in elkaar zat. Nog even sudderen en dan is dit onvolwassen verhaal met dito hoofdpersoon gaar.

★★☆☆☆

Baby Bandito is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkeer van de serie 'Hannibal': "Het is geen geheim dat we dat willen"
Series / Nieuws

Terugkeer van de serie 'Hannibal': "Het is geen geheim dat we dat willen"

Wat zijn de mogelijkheden voor de terugkeer van geliefde horrorserie Hannibal?

Hannibal van Bryan Fuller is een van de beste horrorseries. Deze eindigde in 2015, maar wordt nog steeds geprezen vanwege de prestaties van de hoofdrolspelers. Bovendien werden de eerste twee seizoenen beloond met Saturn Awards voor beste netwerktelevisieserie. Het is dan ook geen verrassing dat iedereen meer Hannibal wil.

Mads Mikkelsen (Hannibal Lecter) is nu druk bezig met een ander horror project, namelijk Dust Bunny. Op de set in Boedapest is hij onlangs herenigd met Hannibal-maker Fuller, die nu Dust Bunny regisseert.

Meer Hannibal


Fans zijn logischerwijs ontzettend enthousiast dat de twee talenten weer samenwerken en vragen zich nu af of dit ervoor kan zorgen dat de twee mannen weer terugkeren naar Hannibal.

Business Insider stelde deze vraag onlangs aan Mikkelsen en dit is wat hij antwoordde: "Het is geen geheim dat we dat willen; iedereen die deel uitmaakt van de cast en Bryan. Het moet uiteindelijk vroeg of laat gebeuren, want we worden er niet jonger op, toch?"

Ideeën


Ook liet Mikkelsen weten dat hij over Hannibal nagedacht heeft en dat hij denkt dat het "verhaal een tijdsprong kan maken." Dit zou betekenen dat er altijd nog een volgend seizoen van Hannibal kan komen.

Bekijk op instagram


Mikkelsen is niet de enige die over de toekomst van Hannibal nagedacht heeft. Hij vertelde in hetzelfde interview namelijk dat Fuller "een paar ideeën heeft." Hij vervolgde: "Dus ik kan er niet echt iets over onthullen, voor het geval we toch beginnen."

Te streamen op Prime Video


Stream Hannibal op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix zorgt met controversiële aanpassing in 'Avatar: The Last Airbender' nu al voor opschudding
Series / Nieuws

Netflix zorgt met controversiële aanpassing in 'Avatar: The Last Airbender' nu al voor opschudding

Netflix moet noodgedwongen enkele aanpassingen doen aan het geliefde verhaal, maar niet iedereen is blij met de keuzes die gemaakt zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is geen geheim dat de nieuwe Netflix-serie Avatar: The Last Airbender enkele aanpassingen heeft gedaan aan het originele verhaal. Veel reboots ondergaan veranderingen, maar deze aanpassing heeft geleid tot een grote discussie onder fans.

Netflix staat klaar om een nieuwe live-action serie te maken van de geliefde animatie van Avatar. De reboot zal bestaan uit 8 afleveringen, wat betekent dat veel momenten uit de originele serie niet te zien zullen zijn in de nieuwe Avatar: The Last Airbender, omdat daar simpelweg niet genoeg tijd voor is.

Aanpassingen


Mede hierdoor zijn er enkele veranderingen aangebracht in het verhaal. Uitvoerend producent Albert Kim onthulde onlangs één van deze veranderingen en dit zorgde voor grote opschudding bij fans.

Kim vertelde in een interview met IGN: "We hebben besloten om Aang’s drijfveer duidelijker te maken. [...] We moesten ervoor zorgen dat hij vanaf het begin deze gedrevenheid had."

Meer motivatie


Op deze manier krijgt Aang meer motivatie om de andere elementen te leren kennen en hoeft hij geen omwegen te maken, waardoor het verhaal wordt versneld. Dit kwam echter niet goed aan bij fans, aangezien de omwegen die hij in de animatie maakte juist zo intrigerend waren. Dit is echter niet de eerste aanpassingen waar fans niet blij mee zijn. Er waren namelijk ook al discussies over de aanpassing van Sokka.Avatar: The Last Airbender zal later dit jaar te streamen zijn op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De iconische animatieserie 'Inspector Gadget' uit de jaren 80 werd belachelijk gemaakt door film uit 1999
Series / Specials

De iconische animatieserie 'Inspector Gadget' uit de jaren 80 werd belachelijk gemaakt door film uit 1999

Er werden twee films gemaakt gebaseerd op de animatieserie 'Inspector Gadget'.

Herinner je je nog de animatieserie Inspector Gadget? Er is een grote kans dat je als kind hiernaar keek. Deze Amerikaanse animatieserie over de gelijknamige onhandige detective liep van 1983 tot 1985 met in totaal 86 afleveringen die werden gemaakt. Maar wist je ook dat er twee live-actionfilms zijn gemaakt gebaseerd op de animatieserie?In de serie volgen we Inspector Gadget, een cyborg met verscheidene gadgets in zijn lichaam verwerkt. Zijn belangrijkste vijand is Dr. Claw, de leider van de misdaadorganisatie MAD (een acroniem voor ofwel Mean And Dirty ofwel Malevolent Agency of Destruction), die Inspector Gadget onderzoekt en probeert te stoppen. Echter, geen van beide partijen is zich ervan bewust dat het Gadget's nichtje Penny en haar hond Brain zijn die echt verantwoordelijk zijn voor het dwarsbomen van MAD.

Live-actionfilms


De geliefde geanimeerde serie was rijp voor een live-action remake. Naast de ingebouwde nostalgiefactor, leende het concept van Inspector Gadget zich voor enkele potentieel coole visuele effecten. In 1999 was het zover en kwam een eerste live-actionfilm uit gebaseerd op de animatieserie met Matthew Broderick in de hoofdrol als Inspector Gadget en Rupert Everett als Dr. Claw.

De film viel echter tegen, ondanks de korte speelduur van 78 minuten. Ondanks dat het een matig succes was aan de kassa, werd de film zowel door critici als door fans afgekraakt. Broderick probeerde de semi-robotische Inspector Gadget tot leven te brengen, maar zijn omgeving zorgde ervoor dat zijn vertolking plat was. De film kostte Walt Disney Pictures miljoenen dollars, maar toch kwam er een vervolg in 2003. In het vervolg hernam Broderick zijn rol als Inspector Gadget niet en werd hij vervangen door French Stewart.

Verschillen met serie


Er waren ook heel wat verschillen met de animatieserie. Zo is de Gadget in de film niet de domme en stuntelige detective uit de animatieserie, maar doet hij zelf het detectivewerk en lost eigenhandig de zaak op, terwijl in de serie Penny altijd het echte onderzoek deed. Penny komt ook wel voor in de film, maar haar rol is beduidend kleiner dan in de serie.Brain, de hond van Penny, heeft ook een bijrol in de film, maar in tegenstelling tot zijn animatieversie is hij in de film een gewone hond die Gadget nooit helpt. Claw gebruikt in de film nooit de titel dokter en is voor het publiek gewoon zichtbaar terwijl in de animatieserie zijn gezicht altijd buiten beeld bleef. Ook is zijn bekende kat wel aanwezig in de film. De klauw van Claw is anders dan in de serie. In de serie is de klauw een soort ijzeren handschoen, maar in de film een grijphaak. Bovendien kregen Gadget en Dr. Claw ook burgerlijke namen in de film, respectievelijk Jonathan "John" Brown en Sanford Scolex.

Nieuwe versie


In 2015 kwam een nieuwe versie uit van Inspector Gadget met een nieuwe animatieserie die een vervolg is op de originele serie. Deze CGI animatieserie, die bestaat uit vier seizoenen, volgt Inspector Gadget die teruggehaald wordt uit zijn pensioen nadat Dr. Claw ontdooit uit zijn ijsberggevangenis en MAD opnieuw activeert. Samen met Penny en Brain probeert Gadget Dr. Claw te stoppen.Er wordt ook gewerkt aan een live-action reboot van Inspector Gadget. In mei 2015 werd aangekondigd dat er een nieuwe film met een opnieuw gelanceerde versie van het personage in ontwikkeling was. Net als de live-actionfilms, zal het door Disney zijn, met Dan Lin als producent. In oktober 2019 werden Mikey Day en Streeter Seidell ingehuurd om het scenario voor de film te schrijven. Meer nieuws is er voorlopig niet en dus is het afwachten of en wanneer deze film komt.

Kijken?


De eerste Inspector Gadget-film kan je zien op Disney+ en het vervolg kan je er ook op vinden. De originele animatieserie is jammer genoeg niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, maar je kan wel seizoen 3 en 4 van de nieuwere versie van Inspector Gadget bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt deze Oscar-genomineerde acteur naar 'The Last of Us' seizoen 2?
Series / Nieuws

Komt deze Oscar-genomineerde acteur naar 'The Last of Us' seizoen 2?

De acteur in kwestie maakte zijn opwachting in de tweede game, dus waarom niet in het tweede seizoen van de serie?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jeffrey Wright, die komende maand kans maakt op een Oscar voor zijn rol in American Fiction en eerder al te zien was in de game The Last of Us Part II, heeft laten weten dat hij niet uitsluit dat hij ook in de HBO-serie te zien zal zijn.

The Last of Us geldt momenteel als een van de grootste franchises in de entertainment-industrie; in zowel de game-sector als in de wereld van series.

In de spotlight


En ondanks dat er maar twee games in de reeks zijn, heeft PlayStation er door allerhande re-released alles aan gedaan om de titel in de 'spotlight' te houden.

Niet meer dan logisch ook, want na het succes van het eerste seizoen van de serie zijn er meer mensen dan ooit benieuwd naar de games van Naughty Dog.

Hoe wordt het verhaal opgesplitst?


De opnames van het tweede seizoen gaan zeer snel van start en zullen de tweede game verfilmen. Daar zal het echter niet bij blijven, want naar verwachting zal het verhaal van de tweede game bestaan uit meerdere serie-seizoenen.Één personage uit de tweede game waar we nog niks over hebben gehoord is Isaac Dixon, de leider van de WLF. Dat personage komt opdagen in de tweede helft van de game, dus komt mogelijk niet eens voor in het tweede seizoen.

De Wright acteur?


Hoe het ook zij; acteur Wright (No Time to Die, The Batman) speelde Dixon in de game. En fans willen graag weten of hij zal terugkeren voor de rol in de serie. Toen GamesRadar Wright hiernaar vroeg antwoordde hij simpelweg met: "Alles is mogelijk. We zullen zien."

Het is nog onduidelijk wanneer het tweede seizoen van The Last of Us te streamen zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In 2023 was 'Poker Face' een groot succes: waar blijft seizoen 2?
Series / Nieuws

In 2023 was 'Poker Face' een groot succes: waar blijft seizoen 2?

'Poker Face' seizoen 2 laat wat langer op zich wachten, maar fans hoeven zich geen zorgen te maken.

De serie Poker Face was afgelopen jaar een enorme hit. Kijkers kijken dan ook uit naar een tweede seizoen, dat eerst zelfs gepland stond voor 2023. Helaas is er officieel een vertraging aangekondigd, die te maken heeft met de stakingen in Hollywood. Maar wanneer kunnen we het tweede seizoen wel verwachten?

De WGA-stakingen zorgden ervoor dat bijna alle series die momenteel werken aan een nieuw seizoen vertraging op hebben gelopen. Dat is dus ook het geval bij Poker Face seizoen 2. De spanning bouwt hierdoor alleen maar op bij fans.

Geheim plot


Seizoen 1 eindigde namelijk op een zenuwslopend moment, waarbij het net rondom het moordmysterie op het hoogtepunt van complexiteit was gekomen. De serie gaat over casinowerkneemster Charlie Cale (Natasha Lyonne), die op de vlucht is voor haar baas nadat er een verdachte dood heeft plaatsgevonden.

Cale heeft de gave dat ze direct leugens kan detecteren. Onderweg komt ze interessante personages tegen en lost ze moorden op. Het plot van seizoen 2 wordt nog geheim gehouden, maar Charlie gaat ongetwijfeld weer verder waar ze gebleven was.

Originele structuur


Makers Nora en Lilla Zuckerman hebben aangegeven dat er in het tweede seizoen elementen in het verhaal zullen worden verwerkt waarvoor in seizoen 1 geen plek was. De originele structuur van de serie zal aangehouden worden, waarbij weer verschillende personages en moordzaken uitgediept worden.Dat betekent dus dat er net als in seizoen 1 iedere aflevering nieuwe personages geïntroduceerd worden. Het zou daarnaast goed kunnen dat de serie zich dit keer niet alleen in de VS af gaat spelen, maar ook in andere landen.

Mid-2024


De stakingen hebben ervoor gezorgd dat het nieuwe seizoen pas dit jaar uitkomt, maar gelukkig hoeven we nu niet meer zo lang te wachten. Er is nog geen officiële releasedatum, maar we kunnen uitgaan van mid-2024.

Bekijk seizoen 1 van Poker Face op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze spionage thriller is al wat langer uit maar mag je zeker niet missen
Series / Featured

Deze spionage thriller is al wat langer uit maar mag je zeker niet missen

Vijfdelige Britse spionage thriller Treason met driehoeksrelatie tussen MI6, Russische dubbelspion en CIA-agent.

Als je dit weekend opeens zin krijgt om een paar uur heerlijk te bingen en een keer geen romkom, fantasy of sciencefiction op het scherm wilt zien. Zoek dan de Britse spionagethriller Treason op Netflix op. De serie is van vorig jaar, maar mocht je deze nog niet gezien hebben, dan is dit er wel eentje die op je lijstje hoort.

Deze vijfdelige Britse miniserie is speciaal voor Netflix gemaakt door Matt Charman, bekend van Bridge of Spies. Elke aflevering duurt zo’n veertig minuten. Alles bij elkaar iets meer dan drieënhalf uur binge-spanning.

MI6


Want spannend is wel een passend woord voor dit verhaal. Het draait om twee protagonisten. Als eerste is er de tweede man bij MI6: Adam Lawrence gespeeld door Charlie Cox, bekend van Daredevil en Spider-Man: No Way Home. Hij is het personage waar alles omdraait.

Als tweede schittert Olga Kurylenko, bekend als Bondgirl in Quantum of Solace, als Kara, een Russische dubbelspion. 15 jaar geleden heeft ze Adam leren kennen tijdens een gezamenlijke geheime operatie in Kabul. Het verleden heeft voor haar nog te veel open eindjes.

CIA-agent


Maar ook Oona Chaplin in de rol van de liefhebbende echtgenote Maddy kunnen we niet zomaar negeren. Zij heeft haar leven als CIA-agent opgegeven om bij Adam en zijn kinderen te kunnen zijn.Er ontstaat een driehoekige relatie tussen Kara, Adam en zijn vrouw Maddy; drie mensen die proberen elkaars geheimen bloot te leggen, door politieke en diplomatieke relaties te navigeren, terwijl ze vasthouden aan hun persoonlijke leven en aan degenen van wie ze het meest houden.

Onnodig laag ontvangen?


De spionagethriller Treason wordt op IMDb gewaardeerd met 6,4. Dit is een redelijk lage waardering voor een miniserie. Het blijkt echter dat er ook heel wat stemmers op een 8 uitkomen en dat geeft aan dat er voldoende mensen zijn die Treason een stuk hoger waarderen.Een gemiddeld ontvangstcijfer op IMDb of sites als Rotten Tomatoes en Metacritic zijn nooit de mening van een individu. Laat je zeker niet afschrikken door iets lagere beoordelingen, is het advies. Soms is het grote publiek niet onder de indruk van een serie die juist weer wel in de smaak valt bij een minderheid die een rustigere spionagethriller wel kan waarderen.

Oordeel dus altijd zelf. Treason is te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk! 'Squid Game' seizoen 2 laat de eerste foto's zien met een hint naar het verhaal
Series / Foto's

Eindelijk! 'Squid Game' seizoen 2 laat de eerste foto's zien met een hint naar het verhaal

Het potentieel dodelijke spel keert terug en er wordt een tipje van de sluier opgelicht.

Menig fan zit met smart te wachten op het spannende vervolg van Squid Game. De winnaar Seong Gi-hun (Lee Jung-jae) wil opnieuw deelnemen, maar deze keer is zijn doel het ontmaskeren van de organisatoren.

De eerste foto's zijn inmiddels te bekijken en lijken een hint te bevatten wat de plot betreft.

Masker


De geheimzinnige Front Man, oftewel Hwang In-ho (Lee Byeong-heon) blijkt in seizoen 1 de winnaar te zijn geweest van een eerdere Squid Game. Op een van de foto's is te zien hoe hij zijn masker laat zakken.

De foto suggereert dat we meer te weten gaan komen over de achtergrond en de motieven van dit personage. Immers, hij lijkt totaal geen wrok te koesteren en maakt juist deel uit van de organisatie van het mysterieuze spel. Hij is met andere woorden het tegenovergestelde van Gi-hun, die het spel ten val wil brengen.

Winnaar


Bedenker, schrijver en regisseur Hwang Dong-hyuk staat ook dit seizoen weer aan het roer van de serie. Bij de Primetime Emmy Awards was de Koreaan de eerste Aziatische regisseur die het beeldje voor Beste Dramaserie mee naar huis mocht nemen. We kunnen er dus op vertrouwen dat het nieuwste seizoen weer de nodige nagelbijtende momenten zal kennen.Je kunt Squid Game streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ gaat deze week door met 'A Shop For Killers' en 3 andere hitseries
Series / Nieuws

Disney+ gaat deze week door met 'A Shop For Killers' en 3 andere hitseries

Kijk deze week naar het beste wat Disney+ uit Azië te bieden heeft.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


A Shop For Killers


Verschijnt op: Woensdag 7 februari | Release: Seizoen 1 - aflevering 7-8 | Genre: Actie / Drama / Mysterie | Kijk op: Disney+

Na de dood van Jian's oom ontdekt ze dat hij een verdacht winkelcentrum heeft nagelaten. Wie was haar oom en wat voor soort winkelcentrum runde hij? Voordat Jian kan doorgronden wat er aan de hand is, wordt ze aangevallen door onbekende mensen die achter de voorraden van haar oom aan zitten.
Ishura


Verschijnt op: Woensdag 7 februari | Release: Seizoen 1 - aflevering 6 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Ishura

De Demonenkoning, die de hele wereld met angst had vervuld, werd verslagen. De naam en het bestaan van de Held die deze prestatie heeft geleverd, blijven echter een mysterie. Nu het tijdperk van angst voorbij is, begint het gevecht om de ultieme Held te kronen.
Undead Unluck


Verschijnt op: Woensdag 7 februari | Release: Seizoen 1 - aflevering 9 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Disney+

Andy, een Negator met de gave 'ondood', is al lange tijd op zoek naar iemand met de gave om hem een werkelijke dood te bezorgen. Fuko Izumo zorgt voor onheil in haar naaste omgeving door haar gave 'ongeluk'.
Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

6 februari: Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 17) - Animatie / Actie / Avontuur - Het is het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' en 'Succession'-makers slaan handen ineen voor nieuwe Netflix-serie
Series / Nieuws

'Game of Thrones' en 'Succession'-makers slaan handen ineen voor nieuwe Netflix-serie

Het historische verhaal krijgt Hollywood-zwaargewichten voor, en achter de schermen.

Netflix gaat binnenkort aan de slag met Game of Thrones-producenten en de sterren uit Succession en Man of Steel voor de nieuwe dramaserie Death by Lightning, over de opkomst van de Amerikaanse president James Garfield.

Producenten David Benioff, Dan Weiss en Bernie Caulfield zullen de nieuwe serie gaan produceren. Zij zijn bij het grote publiek waarschijnlijk het meest bekend van hun werk aan HBO's hitserie Game of Thrones.

Historische intrige


Death by Lightning is een dramaserie die het epische en vreemder-dan-fictieve ware verhaal van James Garfield, de onwillige 20e president van de Verenigde Staten, tot leven brengt, en zijn grootste bewonderaar Charles Guiteau - de man die hem uiteindelijk zou vermoorden.

Het project is gebaseerd op de roman Destiny of the Republic van Candice Millard. Mike Makowsky (Bad Education) zal dienen als bedenker en showrunner, terwijl Matt Ross (Captain Fantastic) de regie op zich neemt.

Bij een grote productie horen grote namen


De rol van James Garfield wordt gespeeld door acteur Michael Shannon. Hij is onder andere bekend van zijn rol als General Zod in de film Man of Steel. Acteur Matthew Macfadyen speelt Garfield's moordenaar Charles Guiteau. Macfadyen won voor zijn rol als de onderdanige Tom in de serie Succession twee Emmy's.Wanneer de nieuwe serie verschijnt is nog niet bekend. Hou SerieTotaal in de gaten voor alle updates over Death by Lightning.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De fantasy-hit 'Charmed' (1998): De duistere kant eindelijk onthuld door Phoebe-actrice
Series / Nieuws

De fantasy-hit 'Charmed' (1998): De duistere kant eindelijk onthuld door Phoebe-actrice

Tot op de dag van vandaag krijgt de serie over de Halliwell-zussen genoeg aandacht.

Charmed liep in eerste instantie acht seizoenen lang, van 1998 tot 2006. Prue (Shannen Doherty), PIper (Holly Marie Combs) en Phoebe (Alyssa Milano) speelden drie zussen die afstamden van een lange lijn van heksen.

Na het derde seizoen werd Doherty ontslagen en werd Rose McGowan de nieuwe Halliwell-zus genaamd Paige. Geruchten over een vete tussen Doherty en Milano deden vervolgens vele jaren lang de ronde. Tijdens de MegaCon in Orlando gaf Milano eindelijk meer openheid van zaken.

Geen makkelijke


Doherty en Combs gaven destijds aan dat hun collega geen makkelijke tante was. Milano zou zelfs het ontslag van Doherty geëist hebben omdat ze haar aanwezigheid als onprettig ervaarde.

Doherty zelf gaf aan dat ze geen idee had van wrijving tussen haarzelf en Milano totdat de producenten haar dit kwamen vertellen. Het moeilijke gedrag van haar collega en het feit dat ze haar rol als Prue kwijtraakte gingen haar destijds niet in de koude kleren zitten.

Negativiteit


Milano werd door een fan rechtstreeks naar deze situatie gevraagd en ontkende de beschuldigingen niet. Milano: "Ik vind het ongelooflijk jammer dat een serie die zoveel heeft betekend voor zoveel mensen nog steeds met deze negativiteit te kampen heeft"."De afgelopen jaren heb ik hard aan mezelf gewerkt en aan mijn eigen trauma's. Mensen die gekwetst zijn, kwetsen op hun beurt weer anderen. Of ik zou willen dat we gezamenlijk op één podium zitten? Ja, dat zou ik absoluut willen, helemaal wanneer je bedenkt dat het vijfentwintig jaar geleden is," aldus Milano.

Waar te zien?


Kijk Charmed in zijn geheel op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO ontslaat 'The White Lotus'-acteur vanwege banden met Poetin
Series / Nieuws

HBO ontslaat 'The White Lotus'-acteur vanwege banden met Poetin

Het lijkt erop dat HBO de vingers niet wil branden aan een internationaal conflict.

HBO is momenteel druk bezig met de productie van het derde seizoen van The White Lotus, maar loopt vanwege politieke redenen vertragingen op: acteur Miloš Biković wordt vervangen.

Het besluit komt na een oproep van het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken dat Biković mogelijke banden met Rusland heeft, iets wat Biković beschouwt als een verontrustend precedent.

Politiek spel


In een verklaring schrijft de acteur: "Er is vandaag een gerichte campagne tegen mij begonnen. Blijkbaar als een externe zet om beslissingen te beïnvloeden die een verontrustend precedent kunnen scheppen dat de essentie van artistieke vrijheid overschaduwt. Het resultaat van zo'n verhaal is de triomf van absurditeit en de nederlaag van kunst."

Volgens het ministerie heeft de Servische acteur en Russisch staatsburger Rusland gesteund sinds het begin van de grootschalige invasie. Ze riepen HBO op om na te denken over het samenwerken met iemand die genocide steunt en het internationale recht schendt.

Aanstelling van korte duur


Sinds 2021 heeft Biković de Russische nationaliteit en ontving in 2018 een eremedaille van de Russische president Vladimir Poetin. Hij werd 12 januari nog toegevoegd aan de cast van The White Lotus, maar die aanstelling blijkt van korte duur.Kijk alle afleveringen van The White Lotus op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.