search
Heb je van 'One Day' op Netflix genoten? Dan wil je de film met Anne Hathaway niet missen

Heb je van 'One Day' op Netflix genoten? Dan wil je de film met Anne Hathaway niet missen

De nieuwe hitserie One Day van Netflix verscheen eerder in de vorm van een film met Anne Hathaway.

Bram de Groot
Afgelopen week verscheen de serie One Day op Netflix en knalde gelijk hoog de Netflix Top 10 met series binnen. Mocht je de serie hebben gezien, dan raden we je aan om ook de gelijknamige film uit 2011 even op te zetten.

One Day is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2009 van schrijver David Nicholls. In 2011 schreef hij het script voor de film One Day die geregisseerd werd door Lone Scherfig, bekend van de hit An Education.

Serie vs. film


Waar de serie met bestaat uit maar liefst veertien afleveringen van 19 tot en met een kleine 40 minuten, duurt de film zo'n 108 minuten. Dit betekent dat er veel minder tijd genomen kan worden voor de plot van de film.

We zien namelijk hoe een man en een vrouw elkaar ieder jaar tijdens een feest weer ontmoeten, en dat 20 jaar achter elkaar. Gedurende die tijd slaat de vonk nooit helemaal over.

Succes


Waar de serie met Ambika Mod als Emma Morley en Leo Woodall als Dexter Mayhew een groot succes lijkt te zijn voor Netflix, was de film een bescheiden financieel succes. De film One Day, met Anne Hathaway als Emma en Jim Sturgess als Leo, wist zo'n $60 miljoen wereldwijd op te halen.De ontvangst van de film is mager te noemen. De Tomatometer komt niet verder dan 35 procent. De serie doet het een heel stuk beter met een score van 91 procent op de Tomatometer.

Kijken


Wil je de serie One Day nog zien, dan vind je de veertien afleveringen op Netflix. De film uit 2011 staat op Prime Video.

Aanbevolen artikelen