search
Onbekende en onderschatte western van Netflix biedt verrassend nauwkeurig historisch beeld

Onbekende en onderschatte western van Netflix biedt verrassend nauwkeurig historisch beeld

Deze relatief onbekende western van Netflix is historisch accuraat en geeft een verrassende blik op die tijd.

Adriennë Koolen
Sinds het enorme succes van Yellowstone kan de wereld geen genoeg meer krijgen van westerns. Er zijn al veel andere bloederige en rauwe projecten over het Wilde Westen, maar er is één serie die enorm historisch accuraat is.

Er is geen enkele reden om Yellowstone niet te kijken. De serie vertelt een prachtig verhaal met gebrekkige personages, maar soms is het handig om te weten wat er nog meer is. En dan is Godless de perfecte aanbeveling.

Godless


Godless is een western uit 2017 en heeft slechts zeven afleveringen. Dit maakt de miniserie de perfecte bingewatch. De serie vertelt het verhaal van het Amerikaanse Wilde Westen in 1880.

Kijkers zijn massaal verliefd geworden op de moorddadige outlaw Frank Griffin. HIj is een bendeleider die wraak neemt op zijn ex-beschermeling, Roy Goode, die gevlucht is naar het stadje La Bella. Het speciale aan La Bella? De stad wordt volledig geleid door vrouwen.

Historische nauwkeurigheid


De serie wordt veel geprezen om zijn historische nauwkeurigheid. Dit maakt Godless de meest authentieke western in tijden (misschien wel ooit).De serie is zo accuraat, omdat het verhaal gebaseerd is op de echte stad La Bella in New Mexico. De personages uit de serie zijn echter wel fictief.

Te streamen op Netflix


Stream Godless op Netflix.

Aanbevolen artikelen