search
'The Mandalorian' onthulde eindelijk het Palpatine-mysterie waar fans zich al tijden het hoofd over braken
Series / Featured

'The Mandalorian' onthulde eindelijk het Palpatine-mysterie waar fans zich al tijden het hoofd over braken

Jon Favreau en Dave Filoni verbinden de 'Star Wars'-verhalen en onthullen het raadsel omtrent Palpatine.

Door de manier waarop Disney de Star Wars-franchise heeft aangepakt leer je als kijker de wereld als één geheel kennen. De films en series verwijzen op diverse manieren naar elkaar.

Een voordeel van deze aanpak mag in deze duidelijk benoemd worden. Het betreft natuurlijk het raadsel hoe Rey (Daisy Ridley) in vredesnaam een afstammeling van Palpatine (Ian McDiarmid) kon zijn.

Potsierlijk


Het idee dat Palpatine een nakomeling heeft die hij niet direct vermoordt gaat volgens de fans al lijnrecht tegen zijn karakter in. Ook is het idee dat hij een relatie zou hebben, met wie dan ook, gewoon potsierlijk.

In een interview met Empire liet acteur Ian McDiarmid zich hier kort en bondig over uit. McDiarmid: "Ja, Palpatine heeft seks. Maar sta er niet teveel bij stil en trek die lijn niet te ver door".

Superieure nakomelingen


De Sith Lord kennende heeft hij een oplossing gevonden, en The Mandalorian heeft licht op de zaak geworpen. Het klonen-lab van de Imperial Remnant was hierin te zien. Hierin liet Palpatine zogeheten 'strandcasts' ontwikkelen. Dit betreft DNA van hemzelf dat vervolgens bewerkt is om superieure nakomelingen te produceren.Het boek Shadow of the Sith van Adam Christopher onthult vervolgens dat er ook menselijke klonen van Palpatine waren. Een van deze klonen was Reys vader Dathan (Billy Howle). De Sith hadden hem gecreëerd met materiaal van Palpatine.

Geen Force-krachten


Doordat Dathan geen Force-krachten bezat werd hij uitgestoten en bouwde met zijn vrouw Miramir (Jodie Comer) en Rey (Josefine Irrera Jackson) een bestaan op op de planeet Jakku. In Star Wars: The Rise of Skywalker zien we Palpatine's kloon/zoon en zijn vrouw kort voordat ze omkomen.De verschillende producties hebben op deze manier de verwantschap tussen Palpatine en Rey in beeld gebracht. Kijk The Mandalorian op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen