search
In 'Sleepers' van Videoland zitten gebaren: "een totaal nieuwe taal"
Series / Nieuws

In 'Sleepers' van Videoland zitten gebaren: "een totaal nieuwe taal"

In de Nederlandse misdaadserie Sleepers speelt de dove jongen Ravi Beeuwkes.

Sinds eind 2022 staat op Videoland de serie Sleepers, bedacht door het duo Robert de Hoog en Simon de Waal. Een van de rollen komt van de jonge acteur Ravi Beeuwkes. Hij is doof.

De nu 14-jarige Ravi speelt in de serie van RTL en Videoland de rol van Max Oudkerk, de zoon van Martin (De Hoog) en Noura Oudkerk (Maryam Hassouni in seizoen 1 en Sinem Kavus in seizoen 2).

Gebarentaal


Ravi's personage is uiteraard ook doof in de serie en hij communiceert met de andere acteurs middels gebarentaal. Dit is voor Ravi gesneden koek, maar voor de meeste acteurs op de set compleet nieuw.

Het is daarom leuk om te zien dat Videoland hier aandacht aan besteedt in een korte video over de gebaren in de misdaadserie.

Nieuwe taal


Actrices Sinem Kavus en Lineke Rijxman en Ravi zelf geven aan hoe het ging op de set. Zo zegt Kavus: "Als je het niet gewend bent, is het echt het leren van een totaal nieuwe taal".



Zowel seizoen 1 en 2 van Sleepers staan nu in zijn geheel op Videoland met in totaal dertien afleveringen.

Ravi


Ravi heeft zijn eigen Instagram-kanaal en haalde ook een grap uit met de dove acteur Robin Frings. Ze hebben allebei een cochleair implantaat.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen