search

Ons nieuws van vrijdag 16 februari 2024

Recensie HBO Max-serie 'The Truth about Jim'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'The Truth about Jim'

De belangrijkste waarheid over Jim komt hier niet boven water, maar wel hoe vrijwillig blind sommigen zijn.

Regie: Sierra Barter | Afleveringen: 4 | Speelduur: 44 minuten | Jaar: 2024

Sierra heeft haar leven lang de meest weerzinwekkende verhalen gehoord over haar opa Jim. Op den duur zag ze overeenkomsten tussen zijn uitspraken en gedrag en onopgeloste moorden die decennia geleden plaatsvonden in de regio waar hij woonde. Sierra gaat op onderzoek, wat begint met het oprakelen van pijnlijke familie-ervaringen. Uiteindelijk wordt de conclusie schuchter achtergehouden. Deze recensie doet dat niet: onderaan staan spoilers.

De vierdelige documentaire The Truth about Jim bevat twee ontzettend belangrijke boodschappen. De eerste is dat vrouwen tot voor kort op schandalige wijze in bepaalde zaken niet serieus werden genomen. De Jim uit de titel was een onderwijzer die tegen zijn klas liep te roddelen over schoolmeisjes, dat ze een dikke reet hadden of stonken naar vis. En elke meid die daar melding van maakte werd verzocht niet zo te mekkeren.

Zijn kleindochter Sierra, die deze serie heeft gemaakt, is tweemaal aangerand, zelfs in 2018 toen de MeToo-beweging al in volle gang was. Mannen, blijf gewoon met je tengels van vrouwen af. Geef gewoon verbaal aan dat je interesse hebt en als het wederzijds is hoor je het vanzelf wel. En anders: handjes thuis. Wees geen Jim, die behalve een verkrachter van volwassen vrouwen ook iemand was die niet van minderjarige meisjes kon afblijven.

De tweede boodschap is dat vrouwen op hun beurt moeten kappen met volgzaamheid en onbedoeld zaken goedkeuren. Sierra's grootmoeder, de derde echtgenote van de inmiddels overleden Jim, stond het allemaal maar toe. Waanideeën, bedreigingen, gewelddadige woede-uitbarstingen en zelfs een breuk met haar eigen dochter. Sierra's moeder vertelt dat ze al wist dat Jim een viespeuk en psychopaat was voordat ze moeder werd en daarom uit huis vluchtte. Wat zien we op de foto's? Kleine Sierra samen met opa. Laat jij jouw kind in de buurt van je stiefvader nadat die een poging deed je aan te randen?

Die Jim was overduidelijk knettergek en een door en door slecht mens. Maar goed, de insteek van deze serie is heel duidelijk: was Jim misschien degene achter sommige onopgeloste moorden? Het begint met een beeldvorming door Sierra, die haar eigen familie en stieffamilie interviewt, en een ander slachtoffer. Pijnlijk en treurig om te horen hoe sommigen er destijds niet over durfden te spreken en degenen die dat wel deden de mond werd gesnoerd.

De eerste aflevering eindigt met de aankondiging dat er maar eens moet worden gekeken of deze man een seriemoordenaar was. Toch gaat de tweede aflevering verder met meer horrorverhalen over Jim. Het voelt als rekwerk, omdat het voor zowel de makers als de streamingsdienst gunstig is om meer kijktijd te vullen. En hoe meer Sierra's moeder aan het woord is, hoe gemaakter het klinkt. Niet dat ze liegt, ze is gewoon te bewust van de camera.

Uiteindelijk komt het er dan van: een onderzoek of Jim al die tijd de nooit opgepakte Santa Rosa-moordenaar blijkt te zijn. Ja, er zijn akelig veel toevalligheden. Hoe meer er op in wordt gegaan, hoe waarschijnlijker het lijkt. Maar voordat er een conclusie komt haalt Sierra er de beroemde Zodiac Killer erbij. Was dat misschien ook al die tijd Jim? Want ja, pers er nog maar een extra aflevering uit.

Het zal geen verrassing zijn dat Jim niet de Zodiac Killer blijkt te zijn. Dat is al lang duidelijk voordat The Truth about Jim dit eindelijk concludeert. Is hij dan toch misschien de man die lang geleden jonge meiden van het leven beroofde in Noord-Californië? Er wordt een expert bijgehaald die aangeeft dat het profiel perfect overeenkomt met hoe we Jim hebben leren kennen. Reden om te juichen?

Nee, de man suggereert slechts dat het de moeite waard is Jims DNA te laten vaststellen. Dat doet Sierra. Het lukt, ze hebben zijn DNA! Nu dan een feestje? Nog steeds niet. Sierra dient een verzoek in om Jims DNA aan te bieden bij de politie zodat die het kan vergelijken met mogelijk DNA van de moordenaar. Laat die feestmuts maar zitten, want hier eindigt het. Sierra claimt dat het hier allemaal om ging. Dat de politie zou gaan kijken of Jim misschien hun langgezochte man is.

Zelfs wanneer tegen het einde een tekst in beeld komt, durven ze niet letterlijk te zeggen dat Jim het niet bleek te zijn. Slechts een "iemand kijkt er nog naar" gevolgd door een "het is nog steeds een mysterie wie de moordenaar was". Deze serie is een emotionele afsluiter voor twee gezinnen die hebben moeten leven met een monster. Wie gunt ze dat nou niet? Maar het was geen drie uur uitzitten waard. Dit voelt wederom als een valse belofte.

★★☆☆☆

The Truth about Jim is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'A Killer Paradox'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'A Killer Paradox'

Origineel verhaal van een antiheld is tegelijkertijd luchtig en diepgaand.

Regie: Chang-hee Lee | Cast: Woo-sik Choi (Tang Lee), Suk-ku Son (Nan-gam Jang), Hee-joon Lee (Chon Song), Hao Feng (Gyeong-hwan), Aria Song (Jae-sun), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 45-63 minuten | Jaar: 2024

Tang is een doodnormale student met een saaie bijbaan in een winkel. Tijdens zijn dienst komen er twee dronken mannen binnen, die een grote bende achterlaten. Tang komt een van hen later weer tegen en in een moment van verstandsverbijstering doodt hij hem met een hamer. Een volhardende rechercheur bijt zich vast in de zaak.

Dat Tang enorm worstelt met wat hij heeft gedaan uit zich vooral in hallucinaties over de gedode man. Deze droomachtige scènes zijn even griezelig als aangrijpend. Aan de andere kant is er de calculerende detective die, ondanks het gebrek aan bewijs, de zaak maar niet los kan laten. Het boeiende kat-en-muisspel tussen de twee wordt alsmaar intenser.

Gedurende de serie verandert Tang enorm. Van angstige, onhandige tiener ontwikkelt hij zich naar een moreel lekker grijs personage, wat de nodige interessante vragen oproept over de aard en implicaties van zijn handelen. Alle facetten van deze transformatie brengt vertolker Woo-sik Choi perfect over. Op elk punt is hij geloofwaardig in zijn rol.

Halverwege gaat het roer compleet om, gelukkig zonder af te doen aan wat ervoor kwam. De tweede helft introduceert een element dat de situaties weliswaar minder geloofwaardig maakt, maar de mix van verschillende genres die ontstaat komt verrassend goed uit de verf. Fantasy, thriller en komedie gaan naadloos in elkaar over zonder dat het verhaal eronder lijdt.

De toon wordt door deze mix wat luchtiger dan gebruikelijk is bij misdaadthrillers, maar de diepgang gaat niet verloren. Waar het eerdergenoemde kat-en-muisspel voor een groot deel leunt op de interessante hoofdpersonages, introduceert de tweede helft een nieuw personage dat bijna de show steelt: Song Chon, een gestoorde seriemoordenaar, wiens gekte door zijn vertolker Hee-joon Lee subliem wordt neergezet.

De compleet andere tweede helft doet ook op cinematografisch vlak originele dingen. Zo gaan shots met leuke hoeken op een bijzondere manier in elkaar over, vooral degene waarbij de nare hallucinaties van Tang naadloos aansluiten op de echte momenten. Net als de tonale verandering een gedurfde zet die goed uitpakt.

Aan het einde van de rit, na enkele bijzonder effectieve plotwendingen, worden alle verhaallijnen afgerond en alle vragen beantwoord. De deur staat op een kier voor een volgend seizoen, maar het verhaal is eigenlijk al verteld. Luchtigheid met diepgang en een moreel grijze protagonist maken van A Killer Paradox een grote mengelmoes van genres, maar wel een bijzonder lekkere mengelmoes.

★★★★☆

A Killer Paradox is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy' seizoen 20 ziet terugkeer van oude bekenden, inclusief foto
Series / Foto's

'Grey's Anatomy' seizoen 20 ziet terugkeer van oude bekenden, inclusief foto

Het nieuwste seizoen gaat op 14 maart van start in de VS.

Het ziekenhuisdrama Grey's Anatomy heeft al vele jaren een trouwe schare fans en doet het nog steeds prima. De ensemble cast heeft in die tijd de nodige favorieten opgeleverd.

In het nieuwste seizoen zien we sommigen van hen weer terug. Een van deze fan-favorieten is dokter Arizona Robbins, gespeeld door Jessica Capshaw. Ze postte afgelopen woensdag een foto van zichzelf op de set, die op haar Insta-account te zien is.

Terugkeer


Hierop heeft de medisch specialist haar operatie-kapje op met het bijbehorende mondmasker. Capshaw heeft bij de foto de datum '04.04.2024' geschreven, wat waarschijnlijk de aflevering betreft waarin Arizona terugkeert.

Arizona vertrok aan het einde van seizoen 14 uit de serie, menigeen is dus benieuwd op welke manier ze terugkeert bij het Grey Sloan Memorial ziekenhuis.

Vertrek


Naast Capshaws terugkeer werd eerder bekend gemaakt dat Alex Landi ook weer te zien zal zijn als Nico Kim. Nico en Levi Schmitt (Jake Borelli) beëindigden hun relatie in seizoen 18. Met Nico's nieuwe baan kwam er een definitief einde aan 'Schmico', zoals het tweetal door fans werd genoemd.

Bekijk op instagram


Seizoen 20 van Grey's Anatomy heeft zoals gebruikelijk weer de nodige verwikkelingen te bieden. Je kunt de serie streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Patrick Stewart was lang niet zo blij met Picard in 'Star Trek: The Next Generation': "te weinig vuurwerk en te weinig seks"
Series / Featured

Patrick Stewart was lang niet zo blij met Picard in 'Star Trek: The Next Generation': "te weinig vuurwerk en te weinig seks"

De acteur zag bepaalde kanten van zijn personage totaal niet zitten!

In de zeven seizoenen dat Star Trek: The Next Generation oorspronkelijk liep, werd de serie in de loop van de tijd wat wilder. Dit was mede te merken aan kapitein Jean-Luc Picard, briljant neergezet door Patrick Stewart.

Vergeleken met zijn voorganger James T. Kirk (William Shatner) was Picard een diplomatiek ingesteld leider die conflicten op een tactische manier aanpakte. Dit veranderde in de loop van de serie, waardoor ook Picard zich lekker kon laten gaan.

Anekdote


In het boek The Fifty-Year Mission: The Next 25 Years van Mark A. Altman en Edward Gross is hier een komische anekdote over te lezen. Scenarioschrijver Ronald Moore schreef de aflevering The Bonding in seizoen 3 en werd op de set aan Stewart voorgesteld

Moore: "Hij [Stewart] vroeg me of ik meer afleveringen voor 'Star Trek' ging schrijven. Toen ik hierop 'ja' zei, antwoordde Stewart 'Ik kijk er naar uit. Als er namelijk een ding is dat de kapitein veel te weinig doet dan is het er op los knallen en seks hebben'".

Levendige groep


De wens van de Shakespeare-acteur ging in vervulling. De bezetting van de serie was een levendige groep en in de loop der tijd sijpelde dit ook door in de afleveringen. Picard kreeg, in navolging van Kirk, meer romantiek en liet daarnaast zijn 'John McClane-kant' zien.



Zo onmoette hij in seizoen 3, aflevering 19 (Captain's Holiday) Vash (Jennifer Hetrick), die hem in een avontuur meesleept. Verder zagen we Picard in seizoen 6, aflevering 18 (Starship Mine) eigenhandig de USS Enterprise redden. De beheerste Picard heeft in de loop der tijd zijn wilde kanten zeker laten spreken.

Waar te zien?


Kijk Star Trek: The Next Generation op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Van perfecte serie tot cringefactor: 'The Vampire Diaries'
Series / Nieuws

Van perfecte serie tot cringefactor: 'The Vampire Diaries'

Vroeger was The Vampire Diaries de perfecte serie, maar nu we wat ouder en wijzer zijn, voelt de serie heel ongemakkelijk aan.

The Vampire Diaries is de perfecte serie om op te zetten als je even niet aan het echte leven wil denken. Die deadline die steeds dichterbij komt of die ene opdracht die niet zo soepel verloopt als je had gehoopt. Toch voelt de serie voor velen ongemakkelijk. Hoe komt dat?

The Vampire Diaries volgt het leven van Elena Gilbert (Nina Dobrev) dat op zijn kop gezet wordt nadat ze de vampiers Stefan (Paul Wesley) en Damon (Ian Somerhalder) ontmoet. Ze wordt meegetrokken in bovennatuurlijke avonturen en ontdekt de eeuwenoude geheimen van haar dorp.

Waarom is The Vampire Diaries zo ongemakkelijk?


Het eerste seizoen van de fantasyserie kwam in 2009 uit en alle tieners zwijmelden meteen weg bij het zien van Stefan en Damon. Toch wordt de serie nu als ongemakkelijk ervaren. Hoe komt dat?

De inzet was ongelofelijk laag, waardoor de serie achteraf eigenlijk heel erg saai was. De tieners (iedereen zat nog op de middelbare school!) hadden niet echt indrukwekkende talenten, maar kregen het toch elke keer voor elkaar om eeuwenoude bovennatuurlijke wezens te verslaan.

Het drama


Er waren een paar heftige en realistische verhaallijnen in de serie verwerkt, wat de serie iets beter maakte. Helaas was dat niet de grootste focus van de serie. De grootste focus is helaas ook meteen het grootste probleem: de koppels.



De romantiek tussen de personages was vaak giftig en de machtsverhoudingen binnen de relaties worden nu door kijkers gezien als een grote rode vlag. Maar het jonge en beïnvloedbare publiek zag dit als het ideaalbeeld voor de liefde.

Te streamen op HBO Max


The Vampire Diaries is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het nieuwe seizoen van deze loeispannende mysterieserie slaat gelijk in als bom en verovert plek in de Netflix top 10
Series / Nieuws

Het nieuwe seizoen van deze loeispannende mysterieserie slaat gelijk in als bom en verovert plek in de Netflix top 10

Het derde seizoen van de serie 'Bom Dia, Verônica' wordt uitstekend bekeken op Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van de meeslepende thrillerserie Bom Dia, Verônica of in het Engels: Good Morning, Verônica is inmiddels beschikbaar gesteld op Netflix en de serie scoort gelijk bijzonder goed. De serie staat namelijk in de top 10 van de meest bekeken series van de streamingdienst op dit moment.

De Braziliaanse Netflix-original volgt het leven van Verônica 'Vero' Torres, ook in het derde seizoen weer overtuigend gespeeld door Tainá Müller, een hardwerkende en vastberaden politieambtenaar die geconfronteerd wordt met duistere geheimen en onopgeloste misdaden.

Plot eerste seizoen


Ze is werkzaam op het politiebureau in São Paolo en heeft daar te maken met een zeer bureaucratisch systeem. Haar leven werd in het eerste seizoen overhoop gehaald wanneer ze getuige is van een zelfmoord die pijnlijke herinneringen aan haar verleden naar boven brengt. Dezelfde week krijgt ze ook een verontrustend telefoontje van een wanhopige vrouw die om haar leven smeekt. Dit mondt uit in een jacht op een seriemoordenaar.

Aan het begin van het derde seizoen wordt Vero achternagezeten door handlangers van sekteleider Matias, gespeeld door Reynaldo Gianecchini. Ze weet te ontsnappen en belandt uiteindelijk bij het weeshuis waar ook Matias is opgegroeid. Daar treft ze de mysterieuze paardenfokker Jerônimo. Natuurlijk zoekt ze nog altijd naar de mysterieuze Dóum.

Kijken


De spannende serie wordt ook door de critici goed beoordeeld met een uitstekende 7,5 op IMDb. Kijk deze meeslepende serie op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sofia Vergara sluit deal met zoon van 'Cocaine Godmother' uit 'Griselda'
Series / Nieuws

Sofia Vergara sluit deal met zoon van 'Cocaine Godmother' uit 'Griselda'

Sofia Vergara schittert momenteel in de maffia-serie 'Griselda' op Netflix.

Eén van de best bekeken series van het moment is Griselda. De serie is geproduceerd door de Colombiaanse actrice Sofia Vergara, die tevens de hoofdrol speelt.

De Netflix-serie, die op 25 januari in première ging, gaat over de 'Cocaine Godmother' Griselda Blanco. Voorafgaand aan de première van de miniserie startte Griselda Blanco's zoon, Michael Corleone, een rechtszaak tegen Vergara en Netflix wegens het gebruik van de afbeelding, gelijkenis of identiteit van zijn moeder.

Vrije bewerking


Newman, producent van de Griselda-serie, benadrukte dat de feiten die in de serie worden gepresenteerd, een vrije bewerking zijn van wat ze hebben onderzocht voordat ze de scripts van de show schreven. "We maken geen documentaire, we schrijven geen boek over Griselda. Dus we gaan geen verhaal vertellen dat iedereen gelukkig maakt of waarvan mensen zullen zeggen, 'Oh, dat is precies wat er is gebeurd'."

The Hollywood Reporter meldt dat zowel Vergara en Corleone inmiddels een schikking hebben getroffen. Er komt binnenkort ook een nieuw boek uit. Corleone is ook bezig met een boek met memoires, waarin hij zal vertellen wat hij met zijn moeder heeft meegemaakt.

Kijken


Kijk Griselda hier op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze keiharde, duistere en steengoede dramaserie scoort een 8,2 op IMDb en kun je nog altijd bingen op Netflix
Series / Nieuws

Deze keiharde, duistere en steengoede dramaserie scoort een 8,2 op IMDb en kun je nog altijd bingen op Netflix

De keiharde dramaserie Godless is nog altijd te streamen op Netflix.

De keiharde en steengoede western-dramaserie Godless is wat in de vergetelheid geraakt. Met een indrukwekkende 8,2 op IMDb en een 87%-score op Rotten Tomatoes is de duistere miniserie toch echt wel het bekijken waard.

De serie speelt zich voornamelijk af in het stoffige stadje La Belle, waar de vrouwen in de meerderheid zijn nadat een mijnongeluk een groot deel van de mannelijke bevolking heeft weggevaagd.

Griffin en zijn mannen


De notoire crimineel Frank Griffin en zijn bende outlaws zijn op een wraakmissie gericht op Roy Goode die de bende verraden heeft. Roy slaat op de vlucht en vindt een schuilplek bij de geharde weduwe Alice Fletcher in La Belle. Wanneer duidelijk wordt dat Griffin en zijn bende op weg zijn naar La Belle, komt het dorpje bij elkaar om het op te nemen tegen de beruchte moordlustige bende.

De serie verscheen in 2017 en bestaat uit zeven afleveringen. De voornaamste castleden van Godless zijn Jeff Daniels als Frank Griffin, Jack O'Connell als Roy Goode en Michelle Dockery als Alice Fletcher.

Kijken


Kijk deze serie op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe de vrouw van 'Knight Rider'-personage van David Hasselhoff ook in het echte leven met Michael Knight trouwde
Series / Specials

Hoe de vrouw van 'Knight Rider'-personage van David Hasselhoff ook in het echte leven met Michael Knight trouwde

De actrice Catherine Hickland was zowel samen met David Hasselhoff als Michael Knight.

Ken je nog de naam van het hoofdpersonage in de serie Knight Rider? Gespeeld door David Hasselhoff, heette het hoofdpersonage in de serie Michael Knight. Hij was een voormalig politieagent die met een nieuwe identiteit de misdaad bestreed. Maar wist je dat er ook een acteur Michael Knight heet en dat Catherine Hickland, die in Knight Rider de vrouw speelt van Knight, samen was met zowel Hasselhof als de echte Knight?

Knight Rider was een Amerikaanse actieserie uit de jaren 80 met Hasselhoff in de gedaante van Michael Knight die samen met zijn technisch zeer geavanceerde kunstmatig intelligente auto, genaamd KITT, de misdaad bestreed. De serie bestond uit 90 afleveringen verdeeld in vier seizoenen.

Stephanie Mason


In de serie is Michael Knight samen met Stephanie Mason, gespeeld door Hickland. In de aflevering The Scent of Roses uit het vierde seizoen trouwen ze zelfs. Hasselhoff en Hickland trouwden niet enkel in de serie, maar ook in het echte leven. Ze waren al een koppel voordat ze samen te zien waren in Knight Rider, maar ze trouwden pas nadat de aflevering White Bird uit seizoen 1 werd gefilmd.

Hickland is misschien maar drie afleveringen te zien in de serie - naast White Bird en The Scent of Roses was ze ook te zien in de aflevering Let It Be Me uit seizoen 2 - maar ze heeft dus wel een nadruk gelaten op zowel de fans als Hasselhoff. Uiteindelijk stopte hun huwelijk in 1989.

Brieven


Tijdens de periode dat Knight Rider op televisie te zien was, stuurden heel wat fans brieven naar Michael Knight en Hasselhoff. Veel van die brieven waren gericht aan het personage en niet de acteur, waardoor die brieven per ongeluk bezorgd werden bij de acteur die in het echt Michael Knight heet, namelijk Michael E. Knight, die je kan kennen van All My Children.



Op dat moment waren Hickland en Hasselhoff nog samen. Maar het zotte aan dit verhaal is dat Hickland, nadat zij en Hasselhoff uit elkaar gingen in 1989, trouwde met Knight, de acteur. Hickland trouwde dus op televisie en in het echt met Michael Knight. Zotter dan fictie, toch?

Hertrouwd


Uiteindelijk zijn Hickland en Knight in 2006 gescheiden na een huwelijk van 14 jaar. In 2012 trouwde ze opnieuw met producent Todd Fisher, de zoon van Debbie Reynolds en de broer van Carrie Fisher. Hickland en Fisher zijn nu nog steeds samen.



Wil je Hasselhoff en Hickland samen in Knight Rider zien? Je kan alle vier seizoenen bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Lord of the Rings: The Rings of Power' seizoen 2 belooft een duister en grimmiger avontuur
Series / Nieuws

'The Lord of the Rings: The Rings of Power' seizoen 2 belooft een duister en grimmiger avontuur

Wellicht dat het tweede seizoen nu wat beter valt bij het publiek.

Het was een van de meest uitgebreide en kostbare projecten van Amazon, maar The Lord of the Rings: The Rings of Power was niet het succes waar Prime Video op hoopte. Dat wordt komend seizoen een stuk anders.

Althans dat is de hoop voor de streamingdienst. De Zweedse regisseuse Charlotte Brändström is nauw betrokken bij de serie en laat weten dat het komende tweede seizoen een stuk duisterder en grimmiger wordt.

Meer op de persoon gericht


Ondanks verdeelde recensies kreeg de serie een trouwe aanhang en behaalde het een van de grootste kijkersaantallen op Prime Video. Het nieuwe seizoen zal dieper ingaan op de personages en bevat verrassende wendingen, met als doel een meer rauw en authentiek gevoel.

Brändström vertelt: "Wat ik weet en wat ik met zekerheid kan zeggen, is dat het donkerder gaat worden, en het gaat edgier en meer op de personages gericht zijn. Ik denk nog steeds dat we zeer interessante afleveringen tegemoet gaan."

Publiek vindt het niks


Het wordt nog een flinke kluif voor Prime Video om de kijkers weer te enthousiasmeren voor een tweede seizoen. Waar veel (betaalde) recensenten redelijk positief over de serie zijn, is het het publiek dat bepaald niet met de serie wegloopt. Wellicht dat seizoen twee daar verandering in gaat brengen.



Kijk alle afleveringen van The Lord of the Rings: The Rings of Power op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Friends' kreeg het voor elkaar: Drie keer ontmoeten Rachel en Chandler elkaar voor de eerste keer
Series / Specials

'Friends' kreeg het voor elkaar: Drie keer ontmoeten Rachel en Chandler elkaar voor de eerste keer

De iconische tv-serie 'Friends' volgt het leven en de vriendschappen van Ross, Monica, Rachel, Joey, Chandler en Phoebe in New York City.

Ross Geller, Monica Geller, Rachel Green, Joey Tribbiani, Chandler Bing, and Phoebe Buffay zijn waarschijnlijk wel de allerberoemdste televisievrienden aller tijden. Wie kent Friends niet.

Allen zijn net in de twintig en wonen in New York City. Over een periode van tien jaar delen deze vrienden lief en leed met elkaar. Fans over de hele wereld zien hoe dit groepje van alles meemaakt op het gebied van liefde, drama, vriendschap, familie. Kortom een comedy vol levenslessen.

Vriendschap


In de tv-serie Friends hebben Rachel Green en Chandler Bing een goede vriendschap. Ze delen veel grappige en emotionele momenten gedurende de hele serie. Hoewel ze nooit een romantische relatie hadden, was hun vriendschap belangrijk deel van de verhaallijn.

In de sitcom werden Rachel en Chandler regelmatig aan elkaar voor het eerst aan elkaar voorgesteld. De eerste keer was in de pilotaflevering. Voor veel fans was dit verwarrend want in latere flashbacks bleek dat ze als tieners vaak thanksgiving samen vierden en op de universiteit zouden ze een kortstondige affaire hebben gehad.

Humoristisch


Chandler was altijd degene die Rachel hielp met haar financiën en carrière, en zij hielp hem bij het omgaan met onzekerheden en relaties. Hun interacties leverden vaak humoristische en ontroerende momenten op die geliefd waren bij de fans van de serie.



Friends is een ongelooflijk populaire Amerikaanse sitcom die liep van 1994 tot 2004. De serie werd gecreëerd door David Crane en Marta Kauffman. De serie werd geprezen om zijn humor, karakterontwikkeling en emotionele diepgang.

Hartverwarmend


De vriendschappen tussen de personages stonden centraal in de serie en vormden de basis voor veel van de verhaallijnen. De cast had een geweldige chemie op het scherm, wat resulteerde in talloze gedenkwaardige en hartverwarmende momenten.



Friends, te zien op HBO Max, wordt nog steeds beschouwd als een van de meest iconische en invloedrijke sitcoms aller tijden. Veel citaten uit de serie vinden we terug in het dagelijkse gebruik. Friends blijft voortleven als een tijdloze humor die generaties zal blijven vermaken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In 'Sleepers' van Videoland zitten gebaren: "een totaal nieuwe taal"
Series / Nieuws

In 'Sleepers' van Videoland zitten gebaren: "een totaal nieuwe taal"

In de Nederlandse misdaadserie Sleepers speelt de dove jongen Ravi Beeuwkes.

Sinds eind 2022 staat op Videoland de serie Sleepers, bedacht door het duo Robert de Hoog en Simon de Waal. Een van de rollen komt van de jonge acteur Ravi Beeuwkes. Hij is doof.

De nu 14-jarige Ravi speelt in de serie van RTL en Videoland de rol van Max Oudkerk, de zoon van Martin (De Hoog) en Noura Oudkerk (Maryam Hassouni in seizoen 1 en Sinem Kavus in seizoen 2).

Gebarentaal


Ravi's personage is uiteraard ook doof in de serie en hij communiceert met de andere acteurs middels gebarentaal. Dit is voor Ravi gesneden koek, maar voor de meeste acteurs op de set compleet nieuw.

Het is daarom leuk om te zien dat Videoland hier aandacht aan besteedt in een korte video over de gebaren in de misdaadserie.

Nieuwe taal


Actrices Sinem Kavus en Lineke Rijxman en Ravi zelf geven aan hoe het ging op de set. Zo zegt Kavus: "Als je het niet gewend bent, is het echt het leren van een totaal nieuwe taal".



Zowel seizoen 1 en 2 van Sleepers staan nu in zijn geheel op Videoland met in totaal dertien afleveringen.

Ravi


Ravi heeft zijn eigen Instagram-kanaal en haalde ook een grap uit met de dove acteur Robin Frings. Ze hebben allebei een cochleair implantaat.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De onafwendbare slotscène van 'The Sopranos' houdt fans nog altijd bezig
Series / Specials

De onafwendbare slotscène van 'The Sopranos' houdt fans nog altijd bezig

Van 1999 tot 2007 domineerde de iconische maffiaserie 'The Sopranos', geschreven door David Chase, het televisielandschap.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Van 1999 tot 2007 domineerde de iconische maffiaserie The Sopranos, geschreven door David Chase, het televisielandschap. In Amerika werd de serie door miljoenen bekeken, in Nederland niet meer dan 200.000 per aflevering. Een kijkersactie was nodig om alle afleveringen toch uit te zenden. Let op: spoilers.

De hoofdrol van Tony Soprano die met verve gespeeld wordt door James Gandolfini is ondertussen legendarisch geworden. De hele serie draait ook om Tony. Hij is een maffiabaas die worstelt met persoonlijke problemen, familiekwesties en zijn duistere criminele activiteiten.

Psychiater


Na een incident wordt hem aangeraden met een psychiater te gaan praten. Tony worstelt met verschillende psychologische en emotionele kwesties. Zijn relatie met Dr. Jennifer Melfi, gespeeld door Lorraine Bracco, vormt een essentieel onderdeel van de verhaallijn.

Tony is in therapie bij Dr. Melfi om zijn angsten, conflicten en innerlijke strijd te onderzoeken. De meeste problemen komen voort uit zijn leven als maffiabaas en de impact ervan op zijn persoonlijke leven.

Corruptie


De relatie tussen Tony en Dr. Melfi illustreert ook de complexiteit van therapie en machtsevenwicht. Het is een boeiend en gelaagd aspect van de serie dat bijdraagt aan de diepgang van het karakter van Tony Soprano en zijn zoektocht naar begrip, verlichting en verzoening in een wereld van geweld en corruptie.



In de laatste aflevering, met de titel Made in America een van de meest besproken en controversiële momenten in de televisiegeschiedenis, zien we Tony Soprano met zijn hele familie dineren in een plaatselijk restaurant.

Onheil


Terwijl ze wachten op hun eten, wordt de spanning in de scène langzaam opgebouwd. De muziek, de montages van verschillende personages die binnenkomen en de algehele sfeer creëren een gevoel van dreiging en onheil.



Plotseling wordt de muziek abrupt afgebroken en stopt het beeld, alsof de televisie is uitgevallen. Dit creëert een gevoel van verwarring en spanning bij de kijkers. Wat was het lot van Tony Soprano? Dit leidde tot veel discussie en speculatie over wat er precies was gebeurd.

Onafwenbaar


Deze onafwendbare slotscène van The Sopranos heeft een blijvende impact gehad op het publiek. Voor sommigen was het een briljant einde, anderen vonden het teleurstellend. In ieder geval is de slotscène van The Sopranos een krachtig voorbeeld van hoe televisie kan zorgen voor discussie, speculatie en reflectie bij het publiek.

Je kijkt de briljante serie gewoon op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. 18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal

  5. 5. Netflix-serie met prachtige Turkse actrice moet je hart gaan veroveren

Bekijk alle artikelen