search
Nieuwe details over 'Man of Steel'-prequel 'Krypton'
Series / Nieuws

Nieuwe details over 'Man of Steel'-prequel 'Krypton'

200 jaar voor de komst van Superman, verkeert de planeet in chaos.

Man of Steel scenarist David Goyer werkt voor Syfy aan de serie Krypton, waarin gekeken wordt naar de geschiedenis van de thuisplaneet van Superman. In een interview vertelde hij uitgebreid over de serie, en onthulde onder meer dat de boel zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in Man of Steel afspeelt.

"We behandelen Krypton zoals we dat ook met een historisch stuk zouden doen," vertelde Goyer. "We kijken naar vroegere culturen op Aarde om te ontdekken hoe dat eruit zou kunnen zien. In de film raakten we niet meer dan de oppervlakte en voor mij ligt daarin de aantrekkingskracht van deze serie. Als kind was ik al gefascineerd door de boeken over Krypton en die zijn niet eens zo heel erg verouderd. Dus we gaan onder meer leren over de politiek op de wereld, over de cultuur, de kunsten en de verschillende gildes."

De productiewaarde van de serie zal (blijkens een ander interview van Goyer) minder hoog zijn dan die van Man of Steel. Niet gek natuurlijk, gezien de verschillen in budget tussen een film en een serie. "Als het aankomt op de productiewaarde, moet je bepaalde momenten kiezen. Er zullen zeker, mochten we de serie maken, grote momenten in zitten. Maar je krijgt niet continu en overal visuele effecten te zien, zoals dat in de film was. We gaan veel meer kijken naar de personages en de cultuur."

De serie volgt Supermans opa, die hoop en gelijkheid wist te brengen naar de planeet Krypton. Of er een complete serie besteld wordt is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen