search
'The Last of Us'-acteur Pedro Pascal onthult zijn geheime techniek voor zijn acteerwerk
Series / Celebrity

'The Last of Us'-acteur Pedro Pascal onthult zijn geheime techniek voor zijn acteerwerk

Deze techniek voor het leren van zijn tekst heeft Pedro Pascal gered in de competetieve filmindustrie.

Veel mensen dromen van een baan in de filmindustrie, maar slechts een handjevol talenten kunnen doorbreken in dit competitieve werkveld. Het is Pedro Pascal gelukt, maar zelfs nu hij een internationale ster is, loopt de acteur tegen enkele moeilijkheden aan.

Het plot van een film of serie is het allerbelangrijkste element en hoewel er een heel team is om alles soepel te laten verlopen, ligt er een grote druk op de acteurs. Zij moeten het verhaal tot leven brengen, maar dat is heel lastig als je telkens je tekst vergeet.

Tekst vergeten


Pascal heeft tijdens een interview voor de SAG-AFTRA Foundation toegegeven dat hij het lastig vindt om zijn tekst te onthouden. Hoewel dit heel erg begrijpelijk is, had dit een groot probleem kunnen worden. Gelukkig heeft de acteur een oplossing kunnen bedenken:

"Je ziet de letters toch? [...] Je gebruikt de eerste letter van elk woord, en het is een heel, heel vervelende manier om jezelf de zin te laten leren, zodat je niet zelf keuzes begint te maken."

Improvisatie


Dit betekent echter niet dat Pascal nooit iets improviseert. Op bijna elke set is er ruimte voor de acteurs om een eigen draai aan een scène te geven, maar er moet ook rekening gehouden worden met de strakke planningen van producties zoals The Mandalorian en The Last of Us.Gelukkig werkt deze techniek goed voor Pascal en kan hij door de eerste letters zijn tekst onthouden. Het zou namelijk heel erg zonde zijn als Hollywood een talent zoals hem zou verliezen.

Te streamen op HBO Max


Stream The Last of Us op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen