search

Ons nieuws van dinsdag 20 februari 2024

Recensie Apple TV+-serie 'Messi's World Cup: The Rise of a Legend'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Messi's World Cup: The Rise of a Legend'

Vermakelijke doch oppervlakkige hagiografie over Messi's lange tocht naar de wereldbeker.

Regie: Juan Baldana, Daniel Rosenfeld | Afleveringen: 4 | Speelduur: 44-49 minuten | Jaar: 2024

Lionel Messi is misschien wel de beste voetballer van zijn generatie. Maar er ontbrak iets aan zijn carrière vol glorie, prijzen en indrukwekkende acties: het winnen van de wereldbeker met het elftal van zijn vaderland. Dus nu dat aan het einde van zijn carrière toch nog is gelukt, is het tijd voor een vermakelijke doch oppervlakkige hagiografie in de vorm van Messi's World Cup: The Rise of a Legend.

Een interview met Messi over zijn carrière in het blauwwitte shirt van Argentinië, toegespitst op het wereldkampioenschap eind 2022, vormt de rode draad van deze vierdelige documentaire. Het resultaat is een egodocument dat vooral om zijn uiteindelijke triomf draait. Zijn herhaaldelijke falen op eerdere eindtoernooien komt wel uitgebreid aan bod, door telkens korte terugblikken op eerdere kampioenschappen te contrasteren met uitgebreide verslagen van een aantal wedstrijden op het WK in Qatar.

Maar zijn tekortkomingen tijdens het toernooi worden na de verloren wedstrijd tegen Saoedi-Arabië niet meer genoemd. Hoewel de derde aflevering bijna geheel over de kwartfinale tegen het Nederlands elftal gaat, wordt daarin met geen woord gerept over de opzichtige handsbal die hem een eerste gele kaart had moeten opleveren. Of over de onnodige overtreding waarvoor hij wel werd bestraft. Die gele kaart had zijn tweede moeten zijn, waarmee van het veld zou zijn gestuurd. Dan was het hele sprookje misschien wel voortijdig geëindigd.

Eigenlijk gek dat dit geen onderdeel van het verhaal is, kijkend naar hoeveel Messi wordt vergeleken met Diego Maradona, wiens opzichtige en ook onbestrafte handsbal in 1986 (in een kwartfinale!) juist nog specifiek wordt aangehaald. Ook omdat dit mogelijke obstakel juist de Hollywoodvertelling nog mooier maakt, want het had ook om die reden helemaal mis kunnen gaan, wat de uiteindelijke uitkomst eigenlijk nog onwaarschijnlijker maakt.

Maar zo wilde Messi zelf kennelijk niet zijn verhaal vertellen. Dan was er minder ruimte geweest voor zijn teamgenoten, zijn coach en voetbalcommentatoren (uit Argentinië en uit Engeland) om veren in zijn reet te steken. Hoewel Enzo Fernandez, Angel di Maria, Emiliano Martinez en Lionel Scaloni bij elkaar veel meer aan het woord komen dan Messi zelf, vertellen zij allemaal alleen maar hoe ze alles in dienst stelden om hem 'zijn' wereldbeker te bezorgen.

Deze focus is ook te zien in de terugblikken op eerdere toernooien. Dat Messi op het WK van 2006 in de kwartfinale tegen Duitsland als gevaarlijkste speler op het veld bij een 1-0 voorsprong wordt gewisseld voor een meer verdedigende speler, waarna Duitsland op het laatst 1-1 maakt en dan na penalty's wint? Het komt niet voorbij, want dat is het verhaal van het Argentijnse elftal, niet van Messi alleen. Terwijl dit een mooie parallel zou vormen met de kwartfinale én de finale van 2022, die allebei via penalty's worden gewonnen nadat de tegenstander op het laatst gelijk maakt.

Ook lijkt het alsof Argentinië in 2014 de WK-finale tegen wederom Duitsland alleen maar verliest omdat Messi in de blessuretijd van de verlenging een vrije trap hoog over schiet. Die komt wel drie keer voorbij. Dat in reguliere tijd Gonzalo Higuaín na een mooie pass van Messi een dot van een kans op een op dat moment beslissende 1-0 mist? Het is niet gebeurd in deze versie van de voetbalgeschiedenis.

Wel geslaagd is hoe aflevering twee de lange schaduw van Maradona uiteenzet en vervolgens ingaat op hoe de vele vergelijkingen tussen de twee Argentijnse sterspelers al jarenlang zwaar op Messi wegen, waarna het beruchte WK van 2010 volgt: toen Maradona coach van het nationale elftal werd en Messi torpedeerde tot nieuwe messias, waarna zij smadelijk door (alweer) Duitsland met 4-0 werden vernederd.

Dit werkt als opmars naar hoe Messi en het Argentijnse team in 2022 weer op een sof lijken af te stevenen wanneer ze hun eerste wedstrijd verliezen van Saoedi-Arabië, maar dan hun rug rechten en de twee andere groepswedstrijden en de achtste finale winnen met een herboren Messi aan het roer. De in elke aflevering toegepaste structuur wordt hier het sterkst uitgewerkt. En dan volgt boeman Nederland.

Ondanks de grote aandacht voor het verleden bestaat het gros van de serie uit verslagen van drie wedstrijden: de verloren openingswedstrijd, de kwartfinale tegen Nederland en de finale tegen Frankrijk. Vreemd genoeg wordt in de opbouw naar die finale nauwelijks stilgestaan bij hoe datzelfde team vier jaar eerder Argentinië uitschakelde in de achtste finale, misschien wel de beste wedstrijd van dat toernooi.

Messi's World Cup: The Rise of a Legend eindigt uiteraard met die onverwacht spectaculaire finale, die het onwaarschijnlijke verhaal compleet maakt. Er wordt zelfs eindelijk stilgestaan bij de belangrijke bijdrages van teamgenoten. De focus blijft daarbij vooral op het voetbal en ondanks enkele pogingen tot uitdieping, van het belang van voetbal voor Argentijnen tot een zeer beperkt portret van Messi's privéleven, wordt nooit echt de diepte ingedoken.

Messi is als persoon ook lang niet zo interessant als Maradona en deze documentaire daardoor niet zo boeiend als bijvoorbeeld Asif Kapadia's documentaire Diego Maradona. Voor veel voetballiefhebbers zal het verhaal van Messi op het WK 2022 toch een mooi sprookje zijn dat leuk is om te herbeleven, al is het je als Nederlandse voetbalkijker vergeven als je de serie stopzet na die miraculeuze 2-2 van Wout Weghorst.

★★★☆☆

Messi's World Cup: The Rise of a Legend is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'Constellation'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Constellation'

Uiterst professioneel gemaakte serie laat het op bepaalde vlakken afweten, resulterend in een lange zit.

Regie: Joseph Cedar, Oliver Hirschbiegel, Michelle MacLaren | Cast: Noomi Rapace (Jo), Jonathan Banks (Henry), James D'Arcy (Magnus), Barbara Sukowa (Irene Lysenko), Davina Coleman (Alice), Rosie Coleman (Alice), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 51-59 minuten | Jaar: 2024

Je zou denken dat distributeurs onderhand wel weten hoe een goede synopsis moeten schrijven, maar die van Constellation bewijst het tegendeel. Apple TV+ vermeldt dat deze serie gaat over een vrouw die een ruimteramp overleeft. Dat is zonde, want de eerste twee afleveringen draaien om de vraag of ze het zal overleven. Wat enorm spannend had kunnen zijn wordt dus nu een kwestie van afwachten op de reeds bekende uitkomst voordat de rest van het verhaal kan beginnen.

Dat is vooral jammer omdat deze twee afleveringen briljant zijn uitgevoerd. Alles voelt zo heerlijk realistisch dat de acteurs echt overkomen als een professionele ruimtecrew. De serie trakteert zelfs op een scène die laat zien hoe je omgaat met een hartstilstand in een gewichtsloze omgeving. Na dit ruimtespektakel keert astronaute Jo terug naar de aarde, maar daar lijkt iets niet in orde. Het voelt alsof niets is zoals het zou moeten zijn.

Het kan niet anders dan dat de makers van Constellation in de veronderstelling verkeren dat de kijker geen flauw idee heeft wat er speelt. Minstens de helft van de afleveringen laat namelijk niets anders zien dan hoe Jo het mysterie maar niet snapt. Daarmee is het wachten op het moment waarop ze eindelijk doorkrijgt wat er aan de hand is en gaat zoeken naar een oplossing. Dat moment komt pas ruim in de tweede helft – en er zijn slechts acht afleveringen – waardoor de verveeldheid al snel toeslaat.

Dat mag een behoorlijke misser worden genoemd, want op andere vlakken is Constellation een uiterst professioneel gemaakte serie. De cast is top en ook na de eerste twee afleveringen blijft alles cinematografisch sterk. Enkel de dochter van Jo is een klein minpuntje. Het meisje spreekt en gedraagt zich veel te volwassen, wat doet vermoeden dat de scenaristen zijn vergeten hoe het is om kind te zijn. Ze is bedoeld als een zeer intelligente dochter, maar is eerder storend dan indrukwekkend.

Over de casting van dit personage is dan wel weer goed nagedacht. Het meisje wordt gespeeld door een tweeling, wat Jo's gevoel van ontheemding visueel kracht bijzet. Dat is ook het geval bij het personage van Jonathan Banks (Mike uit Breaking Bad en Better Call Saul), waarbij het even zal duren om te begrijpen hoe de vork in de steel zit. Maar zodra dat duidelijk is, ben je weer terug bij af: wanneer gaan deze mensen het zelf inzien?

Het wordt er niet spannender op wanneer Jo weet wat er aan de hand is. Voor het vinden van een oplossing voor haar probleem moet voornamelijk tijdens een sneeuwstorm heen en weer worden gewandeld tussen twee boshutjes in Zweden. Het is niet duidelijk waarom de realiteit is zoals die is op deze specifieke locatie, maar al dat lopen door nachtelijke sneeuwval is simpelweg niet boeiend.

Dat verandert gelukkig met de laatste afleveringen, die aansturen op een onvoorziene en wrange doch prachtige afronding. Zo is er op het laatste moment toch nog een glimp van hoe briljant deze serie had kunnen zijn. Vlak voor dat einde komt er nog iets om de hoek kijken dat zou kunnen worden geïnterpreteerd als een cliffhanger. Hopelijk is dat niet zo bedoeld, want dat zou dit prachtige en originele einde verpesten. Het is immers niet alsof deze acht afleveringen doen snakken naar meer. Als miniserie is Constellation prima.

★★★☆☆

Constellation is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'House of Ninjas'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'House of Ninjas'

Hoe zou een familie ninja's leven in het moderne Japan? Het antwoord gaat gepaard met het nodige drama en geweld.

Regie: Dave Boyle, Yoshiaki Murao, Tomoyuki Takimoto | Cast: Kento Kaku (Haru Tawara), Yosuke Eguchi (Soichi Tawara), Tae Kimura (Yoko Tawara), Tenta Banka (Riku Tawara), Aju Makita (Nagi Tawara), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 50-55 minuten | Jaar: 2024

Wie aan Japan denkt, denkt algauw aan ninja's. Uit de universele aantrekkingskracht van deze mysterieuze krijgers slaat Netflix munt met een dramaserie over de laatste ninjafamilie van Japan, waarvan met name de jongste generatie moeite heeft zich aan te passen aan de moderne samenleving. Is House of Ninja's een werpster in de roos?

De Tawara's voeren al eeuwen gevaarlijke missies uit voor de overheid, maar na de dood van een van hen wil deze familie haar kinderen dat niet langer aandoen. Maar nu de koters ouder worden, vragen zij zich steeds meer af of zij hun roeping negeren. Op verschillende manieren raken de familieleden betrokken bij een mysterie, waardoor ze stuk voor stuk terugvallen in de ninjawereld.

House of Ninjas combineert de bloederige actie van martialartsfilms met thrillerelementen en drama dat je eerder van een misdaadserie verwacht. De serie bevat verrassend akelige en bloederige beelden, evenals stijlvol gefilmde flashbacks. Met name de overgangen tussen heden en verleden laten de serie boven de middelmaat uitsteken. Maar House of Ninjas bevat ook de nodige humor. Want ongeacht hoe realistisch ze worden gefilmd, de Tawara's blijven ninja's met bovennatuurlijke reflexen.

Zo vult tweede zoon Haru een frisdrankautomaat op afstand bij door de blikjes er perfect in te werpen en steelt moeder Yoko massaal uit winkels omdat ze de spanning van het ninjabestaan mist. Ninja's behoren vegetarisch te leven en mogen geen alcohol of frisdrank drinken, maar het Tawara-huishouden heeft overal opbergplekken voor lekkernijen. Deze luchtige momenten zijn een reden om te blijven kijken, want ze spelen mooi met de clichés rondom de Japanse meesterspionnen.

Het mysterie bevat echter nogal wat gebruikelijke elementen waardoor je de plotwendingen meestal van ver ziet aankomen. Denk aan een kwaadaardige ninjaclan, moreel grijze overheidsfunctionarissen en verraad in eigen rangen. En natuurlijk ontdekt de allerjongste zoon, die in het duister is gehouden over het familieberoep, voor het einde dat hij uit een ninjafamilie komt.

De serie is op haar best wanneer de Tawara's hun maskers en zwaarden tevoorschijn halen. De acht afleveringen bevatten een half dozijn uitstekende vechtscènes waarin buitensporig geweld niet wordt geschuwd. Stijlvol gefilmd in het duister, maar niet alleen om de stuntmensen te maskeren, en overdreven gechoreografeerd, maar toch overzichtelijk voor de kijker. Schrijver en regisseur Dave Boyle is een Amerikaan, maar heeft duidelijk goed zijn huiswerk gedaan. Hij levert een prima Japans ninjadrama af, dat hongerig maakt naar een tweede seizoen.

★★★☆☆

House of Ninjas is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De fan-favoriete prequelserie van 'La Casa de Papel' krijgt een goed bericht
Series / Nieuws

De fan-favoriete prequelserie van 'La Casa de Papel' krijgt een goed bericht

In 'Berlin' zagen we de jonge jaren van meesterdief Andrés "Berlin" de Fonollosa.

Waar Berlin in La Casa de Papel (Engelse titel: Money Heist) een ernstig zieke man was, toonde de spin-off de juwelendief op het toppunt van zijn kunnen. In Parijs zette hij een enorme kraak en natuurlijk zaten oude bekenden hem op de hielen.

Tijdens Netflix' TUDUM werd officieel bekendgemaakt dat Berlin terugkeert in een tweede seizoen. Hoofdrolspeler Pedro Alonso geeft aan dat alle mogelijkheden open liggen voor de serie.

Oude bekenden


In december 2023 ging Money Heist: Berlin van start en denderde rechtstreeks naar de top wat kijkcijfers betreft. De serie was duidelijk een fan-favoriet en hogerhand heeft bij deze akkoord gegeven voor een vervolg.

In het eerste seizoen zagen we naast Berlin zelf ook de politie-inspectuers Raquel (Itziar Ituño) en Alicia (Najwa Nimri) terugkeren. Berlins crew bestaat uit Keila (Michelle Jenner), Damián (Tristán Ulloa), Cameron (Begoña Vargas), Roi (Julio Peña Fernández) en Bruce (Joel Sánchez).

Grote onbekende


Hoofdrolspeler Pedro Alonso is verheugd. Alonso: "Het is een bijzonder moment, aangezien we het grote onbekende tegemoet gaan. Een goede spin-off maken kan een belasting zijn en zelfs een soort gevangenis".



"Ik weet zeker dat de schrijvers weer de nodige onverwachte wendingen in het verhaal zullen verwerken. Echter, ik vertrouw op de energie die we hebben als makers om opnieuw risico's te nemen en er wat geweldigs van te maken," aldus de acteur.

Waar te zien?


Berlin kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is 'The Killing' nu eigenlijk gecanceld of niet?
Series / Interview

Is 'The Killing' nu eigenlijk gecanceld of niet?

Gaan we nog meer gruwelijke moorden zien die opgelost worden door Sarah Linden en Stephen Holder?

Alweer bijna tien jaar geleden kwam er een (voorlopig) einde aan de misdaadserie The Killing. De serie is gebaseerd op de gelijknamige Deense productie en vertelt het verhaal van de brute moord op een meisje uit Seattle en het spannende onderzoek dat volgt.

De serie kende een turbulent verloop wat betreft de productie. Meermaals leek de serie geannuleerd, maar toch volgden er nieuwe seizoenen. Na het vierde seizoen volgde echter geen vijfde – tot nog toe.

Showrunner


Veel fans zouden graag meer zien van detectives Sarah Linden en Stephen Holder. Showrunner Veena Sud heeft tegenstrijdige reacties gegeven op de toekomst van de serie.

''Het was het laatste seizoen'', zei Sud in een interview met The Week. ''Dit is hoe ik het verhaal vanaf het begin wilde eindigen.'' Toen ze de vraag kreeg wat ze zou doen als Netflix op de deur zou kloppen voor een vijfde seizoen zei Sud: ''Natuurlijk zou ik geïnteresseerd zijn. Maar we moesten het verhaal eindigen om het eer aan te doen.''

Disney+


Fans kunnen dus met een hoopvol hart afwachten op meer van The Killing. Daarnaast zijn de eerste vier seizoenen van de serie gewoon nog te bewonderen op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Superster verschijnt in 'Avatar: The Last Airbender'-teaser, een dag voor de première van de Netflix-serie
Series / Video/clip/featurette

Superster verschijnt in 'Avatar: The Last Airbender'-teaser, een dag voor de première van de Netflix-serie

Netflix trekt alles uit de kast: teaser-clip met een wel érg onverwachte sloopkogel.

De verwachtingen voor Avatar: The Last Airbender zijn natuurlijk enorm, helemaal wanneer je bedenkt dat de film als teleurstelling werd ervaren. Netflix heeft flink ingezet op promotie, en de laatste teaser bewijst dat nogmaals.

Niemand minder dan tennis-coryfee Serena Williams maakt haar opwachting. De meervoudig Wimbledon-winnaar laat nog eens zien waarom ze ook alweer bekendstond als Momma Smash.

Vermogens


In de clip zien we haar een balletje opgooien, maar dat gebeurt nadat ze in 'stand avatar' gaat.

De special effects doen de rest, waarbij Williams alle vermogens van de Benders uit de serie combineert: aarde, water, vuur en lucht.

Gave


In Avatar: The Last Airbender is Aang (Gordon Cormier) degene die in staat is om alle vier elementen te manipuleren. Zijn bijzondere gave zal hij ook hard nodig hebben in zijn avontuur om Fire Lord Ozai (Daniel Dae Kim) te verslaan, die alle andere Nations wil wegvagen.



Morgen is het zover: Avatar: The Last Airbender is vanaf 22 februari te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us'-acteur Pedro Pascal onthult zijn geheime techniek voor zijn acteerwerk
Series / Celebrity

'The Last of Us'-acteur Pedro Pascal onthult zijn geheime techniek voor zijn acteerwerk

Deze techniek voor het leren van zijn tekst heeft Pedro Pascal gered in de competetieve filmindustrie.

Veel mensen dromen van een baan in de filmindustrie, maar slechts een handjevol talenten kunnen doorbreken in dit competitieve werkveld. Het is Pedro Pascal gelukt, maar zelfs nu hij een internationale ster is, loopt de acteur tegen enkele moeilijkheden aan.

Het plot van een film of serie is het allerbelangrijkste element en hoewel er een heel team is om alles soepel te laten verlopen, ligt er een grote druk op de acteurs. Zij moeten het verhaal tot leven brengen, maar dat is heel lastig als je telkens je tekst vergeet.

Tekst vergeten


Pascal heeft tijdens een interview voor de SAG-AFTRA Foundation toegegeven dat hij het lastig vindt om zijn tekst te onthouden. Hoewel dit heel erg begrijpelijk is, had dit een groot probleem kunnen worden. Gelukkig heeft de acteur een oplossing kunnen bedenken:

"Je ziet de letters toch? [...] Je gebruikt de eerste letter van elk woord, en het is een heel, heel vervelende manier om jezelf de zin te laten leren, zodat je niet zelf keuzes begint te maken."

Improvisatie


Dit betekent echter niet dat Pascal nooit iets improviseert. Op bijna elke set is er ruimte voor de acteurs om een eigen draai aan een scène te geven, maar er moet ook rekening gehouden worden met de strakke planningen van producties zoals The Mandalorian en The Last of Us.



Gelukkig werkt deze techniek goed voor Pascal en kan hij door de eerste letters zijn tekst onthouden. Het zou namelijk heel erg zonde zijn als Hollywood een talent zoals hem zou verliezen.

Te streamen op HBO Max


Stream The Last of Us op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het beangstigende vierde seizoen van 'True Detective' weet originele seizoen te overtreffen
Series / Nieuws

Het beangstigende vierde seizoen van 'True Detective' weet originele seizoen te overtreffen

HBO Max meldt dat de seizoensafsluiter van True Detective: Night Country een kijkcijferskanon is in de reeks.

Na het eerste seizoen van True Detective in 2014 verscheen er een teleurstellend tweede seizoen en ondanks flinke verbeteringen was het derde seizoen ook geen schot in de roos. Het recente vierde seizoen Night Country geeft de reeks pas weer echt kleur.

Het nieuwste seizoen werd al sterk ontvangen en staat op 93 procent op de Tomatometer en de Critics Consensus belooft ook veel goeds: "Beangstigend sfeervol en verankerd door de uitmuntende vertolkingen van Jodie Foster en Kali Reis, is Night Country een frisse en ijzige variatie op de existentiële thema's van True Detective."

Succes


Nu heeft HBO onthuld dat True Detective: Night Country zo'n 3,2 miljoen kijkers heeft getrokken tijdens de debuutuitzending van de slotaflevering op de verschillende zenders en streamers afgelopen zondagavond.

De zes afleveringen trokken gemiddeld zo'n 12,7 miljoen kijkers per aflevering sinds de release. Hiermee is Night Country het best bekeken seizoen van de reeds verschenen vier seizoenen van True Detective.

Slotaflevering


De slotaflevering van Night Country wist zelfs 55 procent meer kijkers te trekken van de slotaflevering van het derde seizoen uit 2019, waarin rollen waren weggelegd voor onder andere Mahershala Ali, Ray Fisher, Stephen Dorff en Mamie Gummer.



Het eerste seizoen van True Detective met Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan en Alexandra Daddario verscheen in 2014 en werd bedacht door Nic Pizzolatto die ook seizoen 2 en 3 aanvoerde. Het vierde seizoen kwam in handen van Issa López die het seizoen ook schreef en regisseerde.

HBO Max


De vier seizoenen van True Detective zijn te zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert Robert Pattinson eerder terug als Batman dan verwacht?
Series / Nieuws

Keert Robert Pattinson eerder terug als Batman dan verwacht?

Robert Pattinson is gespot op de set van deze aankomende serie. Komt Batman eerder terug?

Robert Pattinson staat in het DC-superheldenuniversum bekend als Batman. Hij veroverde in 2022 ieders hart toen The Batman uitkwam. Nu zijn fans aan het wachten op The Batman Part II, die waarschijnlijk in 2025 uit zal komen.

Onlangs zijn er echter geruchten opgedoken dat we helemaal niet tot 2025 hoeven te wachten om Pattinson weer te zien als Batman. Velen geloven namelijk dat Pattinson een cameo gaat maken in een opkomende serie.

The Penguin


Volgens de geruchten zal Pattinson een rol hebben in de The Penguin-spin-off-serie met Colin Farrell in de hoofdrol. Farrell speelde Penguin in The Batman uit 2022 en staat nu centraal in zijn eigen serie.

Hoewel Pattinson's rol in The Penguin niet officieel bevestigd is, is hij naar verluidt gespot op de set van The Penguin.

De foto’s


Op het moment dat de foto’s werden gedeeld op X (voormalig Twitter), deelde Carmen Ejogo op haar Instagram de afsluiting van de productie van The Penguin.



Bekijk op instagram


De foto’s geven geen extra informatie over de rol die Pattinson zou spelen, noch bevestigen ze dat hij een cameo heeft in The Penguin. Wel is het logisch dat Batman een scène zou hebben in The Penguin, aangezien het de eerste serie is na zijn film.

Stream The Batman en The Penguin later dit jaar op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Band of Brothers'-opvolger is een enorm succes: oorlogsserie 'Masters of the Air' scoort goed voor Apple TV+
Series / Nieuws

De 'Band of Brothers'-opvolger is een enorm succes: oorlogsserie 'Masters of the Air' scoort goed voor Apple TV+

'Masters of the Air' boekt een record voor de streamingdienst Apple TV+.

Apple TV+ investeert de laatste tijd flink in eigen originele content. Zo zijn de films Napoleon van Ridley Scott en Killers of the Flower Moon met Leonardo DiCaprio de nieuwste originele films en is er nu succes met de serie Masters of the Air.

De oorlogsserie in lijn met Band of Brothers en The Pacific heeft een record voor de streamingdienst te pakken. Geen enkele andere originele serie van Apple TV+ wist tijdens de eerste week zoveel kijkers te trekken op de streamer. Dit meldt Apple TV+ via Variety.

Kijkers


Zoals zo vaak worden de volledige cijfers niet onthuld, maar als het bericht van Apple TV+ klopt dan heeft Masters of the Air meer kijkers getrokken dan eerdere originele series als The Morning Show, Monarch: Legacy of Monsters, Hijack, Ted Lasso en Silo.

Apple TV+ meldde tevens dat er tijdens de premièreweek wereldwijd 65 procent meer werd gekeken naar content op de streamingdienst dan de week ervoor. De kijkcijfers zouden sinds de première in januari verdubbeld zijn. Mogelijk heeft de dienst flink wat nieuwe abonnees aangetrokken.

Masters of the Air


De oorlogsserie heeft rollen voor onder andere Austin Butler, Callum Turner, Barry Keoghan en Anthony Boyle en de eerste aflevering verscheen op 26 januari online. De negende en laatste aflevering van de miniserie staat gepland voor 15 maart.



Masters of the Air, te zien op Apple TV+, is een verfilming van het gelijknamige boek van schrijver Donald L. Miller en we zien onder andere de missies van de '100th Bomb Group' die bombardementen en andere aanvallen plannen boven nazi-Duitsland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een enkele 'nee' voor Tattoo betekende de doodsteek voor de jaren 80-hit 'Fantasy Island'
Series / Specials

Een enkele 'nee' voor Tattoo betekende de doodsteek voor de jaren 80-hit 'Fantasy Island'

Ricardo Montalván en Hervé Villechaize speelden de hoofdrollen van Mr. Roarke en Tattoo in deze populaire serie.

Een van de populairste series uit de jaren 80 is zonder twijfel Fantasy Island, die liep van 1977 tot en met 1984. In de serie speelden Ricardo Montalbán de mysterieuze Mr. Roarke en Hervé Villechaize zijn assistent Tattoo. Dat deden ze gedurende zes jaar samen totdat Villechaize uit de show werd gegooid.

Voordat het een televisieserie werd, werd Fantasy Island geïntroduceerd aan de kijkers in 1977 en 1978 met twee televisiefilms. In deze twee televisiefilms speelden Montalván en Villechaize al de rol van Mr. Roarke en Tattoo. Ze hernamen die rollen voor de originele serie met de allereerste aflevering die uitkwam in 1978, een week nadat de tweede film uitkwam.

The Plane


In Fantasy Island volgen we Mr. Roarke, de raadselachtige opzichter van een mysterieus eiland ergens in de buurt van Devil's Island, Frans-Guyana in de Atlantische Oceaan, waar mensen uit alle lagen van de bevolking konden komen om hun fantasieën te beleven, zij het tegen een prijs.

Mr. Roarke werd bijgestaan door zijn assistent Tattoo, die de aankomst van nieuwe gasten aankondigde met de woorden: "The plane! The plane!". Deze zin, getoond aan het begin van de aftiteling van de serie, werd een bekende uitdrukking vanwege de levendige vertolking en het Franse accent van Villechaize. In latere seizoenen arriveerde hij in zijn persoonlijke go-kart, op maat gemaakt voor hem, en reed roekeloos om zich bij Roarke te voegen voor de ontvangst van bezoekers terwijl het personeel haastig uit zijn weg ging.

Salaris


Tattoo was een heel erg geliefd personage in Fantasy Island en dus was er heel wat verontwaardiging toen Villechaize uit de serie werd gehaald door de producenten voor het seizoen 1983-1984, dat uiteindelijk het laatste seizoen was.



De reden waarom Villechaize uit de serie werd gehaald na zes seizoenen heeft te maken met zijn salaris. Toen Villechaize de productie van de serie vroeg om zijn salaris gelijk te stellen aan dat van Montalván - tenslotte speelden ze allebei de hoofdrol in de serie - kreeg hij een nee als antwoord en werd hij uiteindelijk ontslagen.

Nieuwe versie


Tattoo werd in het zevende en laatste seizoen vervangen door een meer ingetogen butler genaamd Lawrence, gespeeld door Christopher Hewett, die op een elektronische knop drukte om de bel te luiden in plaats van de toren te beklimmen. Maar die was niet zo populair als Tattoo, want de serie duurde nog een jaar en moest uiteindelijk worden geannuleerd omdat de kijkcijfers daalden nadat Tattoo verdween.



Sinds dat de originele serie gedaan was in 1984 werden een aantal andere projecten gemaakt gebaseerd op Fantasy Island. In 1998 werd de serie nieuw leven ingeblazen met de rol van Mr. Roarke gespeeld door Malcolm McDowell en zonder Tattoo, maar met een team van nieuwe assistenten. Deze nieuwe versie van Fantasy Island was niet zo'n succes en liep maar voor een seizoen.

Horrorfilm en vervolgserie


In 2020 werd een horror-geïnspireerde prequel-filmadaptatie van de serie uitgebracht door Sony Pictures en geproduceerd door Blumhouse Productions. De film, genaamd Fantasy Island, was een flop en kreeg vooral negatieve recensies.



Een jaar later, in 2021, kwam er een nieuwe serie die een vervolg was op de originele serie en dus de continuïteit met de originele serie uit 1977 behield. Het volgde Elena Roarke, gespeeld door Roselyn Sánchez, die een afstammeling is van Mr. Roarke. Kiara Barnes en John Gabriel Rodriguez speelden ook mee in deze serie, die bestaat uit twee seizoenen. Het werd redelijk goed onthaald, maar kon niet tippen aan de originele serie.

Kijken?


Wil je Mr. Roarke en Tattoo zien in Fantasy Island? De originele serie is jammer genoeg niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, maar als je de serie echt wil zien kan je onder andere de dvd en blu-ray ervan kopen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In 'And Just Like That...' gaat Mr. Big dood en dat zorgde voor suffe scène met Sarah Jessica Parker
Series / Nieuws

In 'And Just Like That...' gaat Mr. Big dood en dat zorgde voor suffe scène met Sarah Jessica Parker

De dood van Mr. Big in 'And Just Like That...' was niet alleen schokkend, maar zorgde ook voor frustratie.

Het is alweer meer dan 25 jaar geleden dat het eerste seizoen van Sex and the City verscheen. Fans zijn nog lang niet op de serie uitgekeken, dus kwam er in 2021 de spin-off And Just Like That….

In de spin-off zien we opnieuw hoe Carrie, Miranda en Charlotte hun leven navigeren. En de realiteit van het leven, vriendschappen en relaties blijkt nog moeilijker te zijn wanneer je in de 50 bent.

Dood van Big


De serie zorgde met de allereerste aflevering echter al voor flinke verwarring. Fans hadden namelijk een belangrijke vraag rondom de dood van het personage Mr. Big (Chris Noth).

In de eerste aflevering van de spin-off krijgt Big een hartaanval nadat hij een work-out heeft gedaan op zijn Peloton fiets. Carrie (Sarah Jessica Parker) vindt hem onderuitgezakt in de douche, waar hij in haar armen sterft.

Ambulance


Dit tragische moment was erg schokkend voor fans. Maar er bleef vooral een brandende vraag over: waarom belde Carrie niet meteen een ambulance toen ze haar man in de douche vond?



In plaats van een ambulance te bellen, zien we Carrie namelijk naar hem toe rennen en hem omhelzen. Voor veel fans zorgde dit voor frustratie, omdat het hierdoor lijkt alsof er misschien nog op tijd hulp had kunnen komen.

Uitleg


Parker heeft uiteindelijk zelf gereageerd op dit vermeende plotgat. Ze heeft uitgelegd dat ze probeerde om de schok uit te beelden die Carrie op dat moment moet hebben gevoeld.

Volgens haar heeft Carrie later toen ze weer bij zinnen kwam de ambulance gebeld, dit zien we alleen niet in de serie. Eigenlijk is dit plotgat dus helemaal verklaarbaar. Bekijk And Just Like That… op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gewelddadige en vurige beelden uit Netflix' nieuwste monsterserie 'Avatar: The Last Airbender'
Series / Nieuws

Gewelddadige en vurige beelden uit Netflix' nieuwste monsterserie 'Avatar: The Last Airbender'

Wordt deze nieuwe serie net zo'n enorme hit als het succesvolle 'One Piece'?

Nog maar twee dagen wachten tot Netflix met de nieuwe live-action bewerking van Avatar: The Last Airbender komt. Ter promotie toont de streamingdienst nieuwe beelden die een hoop spektakel beloven.

In de nieuwe serie, wat een live-action bewerking is van de gelijknamige animatieserie, zien we Aang (Gordon Cormier) die de mysterieuze gave heeft om de vier klassieke elementen (water, lucht, aarde en vuur) te 'buigen'. Hij is de laatste levende 'Airbender'.

Anime op Netflix: succes of niet?


Het nieuwe Avatar: The Last Airbender vindt plaats in een wereld verscheurd door oorlog en is geïnspireerd door verscheidene Aziatische en Inheems Amerikaanse culturen. Het is voor Netflix wederom een bewerking van een zeer populaire animatieserie.

Vorig jaar kwam de streamingdienst namelijk met een live-action bewerking van One Piece. Het was nog spannend om te zien hoe het publiek hierop zou reageren, daar live-action bewerkingen van animatieseries bepaald niet altijd goed ontvangen werden. One Piece bleek een hit, en misschien wordt Avatar: The Last Airbender dat ook wel.

Strijd tussen vier elementen


In de nieuwe beelden is te zien hoe Uncle Iroh (Paul Sun-Hyung Lee) door prins Zuko (Dallas Liu) bevrijd wordt van zijn gevangenschap, in een spectaculaire demonstratie van hun gave om het vuur te buigen naar hun wil.



Kijk vanaf donderdag alle afleveringen van Avatar: The Last Airbender op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In 'Sex and the City' werd het plot zomaar aangepast: tegen wie sprak Carrie eigenlijk?
Series / Nieuws

In 'Sex and the City' werd het plot zomaar aangepast: tegen wie sprak Carrie eigenlijk?

'Sex and the City' maakte een stilistische verandering, die bij kijkers tot verwarring zorgde.

Sex and the City was eind jaren 90 en aan het begin van deze eeuw een van de meest populaire series van HBO. Nog steeds heeft de serie veel fans, en in 2021 kwam zelfs de spin-off And Just Like That… uit.

Als je de hele serie gezien hebt, zal je misschien een verschil zijn opgevallen tussen de vroege en de latere seizoenen. De makers hebben op een gegeven moment namelijk een grote verandering gemaakt.

Vierde wand


In Sex and the City volgen we de levens van vier vrouwen in New York City. We zien hoe ze met hun alledaagse problemen omgaan, terwijl ze op zoek zijn naar de perfecte partner.

In het eerste seizoen van de serie breekt hoofdpersonage Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) regelmatig de vierde wand door direct tegen de camera te praten. Dit is een techniek die je bijvoorbeeld kunt kennen uit series als The Office en Fleabag.

Negatieve feedback


Het doorbreken van de vierde wand kan ervoor zorgen dat de kijker een persoonlijke band voelt met een personage. In Sex and the City besloten de makers echter al snel om hiermee te stoppen.



De manier waarop deze techniek in het seizoen werd gebruikt kreeg namelijk vrijwel alleen maar negatieve feedback. Kijkers werden erdoor uit het verhaal gehaald. Ook vond regisseur Michael Patrick King dat het Carrie als personage minder sympathiek maakte.

Verwarring


Daarom werd de techniek in de seizoenen die daarna kwamen weggelaten. Dit zorgde echter wel voor verwarring bij kijkers. Want als Carrie ineens niet meer tegen de camera praat, tegen wie had ze het dan al die tijd?

Hoewel het dus een bewuste keuze was, kwam het op sommige kijkers over als een plotgat. Bekijk Sex and the City op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op briljante wijze bevestigt 'The White Lotus' zijn grootste en merkwaardige plotgat
Series / Nieuws

Op briljante wijze bevestigt 'The White Lotus' zijn grootste en merkwaardige plotgat

'The White Lotus' is niet heel creatief als het om eten gaat.

Het plot van The White Lotus is kort samengevat heel simpel: een groep Amerikaanse toeristen verblijft voor hun vakantie in een luxe hotel in Sicilië. Maar zelfs dat kan blijkbaar al plotgaten opleveren.

The White Lotus is een satirische serie waarin gevolgd wordt hoe een verblijf in een luxe hotel het slechtste naar boven kan halen bij mensen. Met iedere aflevering wordt er een stukje onthuld van een groter complex verhaal.

Restaurant


Iedere avond komen de gasten samen in het restaurant van het hotel voor het diner. En dat roept vragen op bij kijkers. Want waarom eten de personages iedere avond in het hotel, terwijl ze in Italië zijn?

De personages eten zo vaak in het restaurant, dat ze het gehele menu al uit hun hoofd kennen. Dit merkt het personage Cameron Sullivan (Theo James) zelfs op een gegeven moment op: "Ik weet niet waarom ze ons deze menu's blijven geven. We kennen ze al uit ons hoofd".

Alle personages samen


In een land dat zo bekend staat om zijn geweldige keuken, lijkt het apart dat deze personages altijd in het hotel zouden eten. Af en toe in het hotel eten is nog te begrijpen. Maar iedere dag is voor veel kijkers ongeloofwaardig.



Vanuit het perspectief van de makers is het wel een logische keuze. Het restaurant is namelijk een goede plek om alle personages op een natuurlijke manier samen te brengen.

Plotgat?


Hierdoor vinden er meer interacties plaats tussen de verschillende personages, wat vervolgens weer kan zorgen voor interessante ongemakkelijke momenten en een oplopende spanning.



Toch hadden veel kijkers dit graag anders gezien, en wordt dit zelfs vaak genoemd als plotgat in de serie. Bekijk The White Lotus op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.