search
Het beangstigende vierde seizoen van 'True Detective' weet originele seizoen te overtreffen
Series / Nieuws

Het beangstigende vierde seizoen van 'True Detective' weet originele seizoen te overtreffen

HBO Max meldt dat de seizoensafsluiter van True Detective: Night Country een kijkcijferskanon is in de reeks.

Na het eerste seizoen van True Detective in 2014 verscheen er een teleurstellend tweede seizoen en ondanks flinke verbeteringen was het derde seizoen ook geen schot in de roos. Het recente vierde seizoen Night Country geeft de reeks pas weer echt kleur.

Het nieuwste seizoen werd al sterk ontvangen en staat op 93 procent op de Tomatometer en de Critics Consensus belooft ook veel goeds: "Beangstigend sfeervol en verankerd door de uitmuntende vertolkingen van Jodie Foster en Kali Reis, is Night Country een frisse en ijzige variatie op de existentiële thema's van True Detective."

Succes


Nu heeft HBO onthuld dat True Detective: Night Country zo'n 3,2 miljoen kijkers heeft getrokken tijdens de debuutuitzending van de slotaflevering op de verschillende zenders en streamers afgelopen zondagavond.

De zes afleveringen trokken gemiddeld zo'n 12,7 miljoen kijkers per aflevering sinds de release. Hiermee is Night Country het best bekeken seizoen van de reeds verschenen vier seizoenen van True Detective.

Slotaflevering


De slotaflevering van Night Country wist zelfs 55 procent meer kijkers te trekken van de slotaflevering van het derde seizoen uit 2019, waarin rollen waren weggelegd voor onder andere Mahershala Ali, Ray Fisher, Stephen Dorff en Mamie Gummer.Het eerste seizoen van True Detective met Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan en Alexandra Daddario verscheen in 2014 en werd bedacht door Nic Pizzolatto die ook seizoen 2 en 3 aanvoerde. Het vierde seizoen kwam in handen van Issa López die het seizoen ook schreef en regisseerde.

HBO Max


De vier seizoenen van True Detective zijn te zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen