search
Recensie Netflix-serie 'Ready, Set, Love'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Ready, Set, Love'

Vervelend flauwe serie over een wereld met een schrijnend tekort aan mannen en een spelshow die de mensheid moet redden.

Regie: Yanyong Kuruangkura | Cast: Pongtiwat Tangwancharoen (Son), Kemisara Paladesh (Day), Nichapalak Thongkham (Chanel), Trisanu Soranun (Almond), Natthaweeranuch Thongmee (Jenny), Phuriphat Jiramethapon (Max), Ohmi Ryota (Jin), Chayapak Tunprayoon (Paper), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 63-79 minuten | Jaar: 2024

In een dystopisch Thailand bestaat slechts een procent van de bevolking uit mannen. Er worden amper jongetjes geboren en het handjevol dat wel met een snikkel naar buiten kruipt, valt direct onder wanhopige bescherming van de overheid. Om deze mannetjes van een vrouwtje te voorzien wordt een extravagante datingshow op poten gezet, waaraan iedere meid hoopt te mogen deelnemen. Willekeurig gekozen worden ze opgeroepen naar The Farm en klaargestoomd voor de show. Maar onbewust hebben pretty boy Son en deelneemster Day een veel grotere connectie.

Ready, Set, Love heeft een goede basis, maar waait net de verkeerde kant op. De mogelijke ondergang van het menselijk ras biedt kansen voor een serie in de sfeer van The Hunger Games of The Handmaid’s Tale. Beetje raar om voor een romantisch toneelstukje te kiezen wanneer er een overheidscomplot en ondergrondse rebellie klaarligt waarmee je diep de duisternis in kunt duiken. Een spelshow als focus heeft potentie, maar in Ready, Set, Love komt het achterliggende drama slechts als bijgerecht op tafel.

Er zit nu eenmaal een groot verschil tussen het acteerwerk van westerse filmspelers en Aziatische sterren. Onze verre oosterburen houden van theatraal en kolderiek, voorspelbaar en gekunstelde dialogen. Vooral Kemisara Paladesh, de actrice die Day speelt, is wat dat betreft een heel nare. Ze vindt zichzelf net iets te grappig en heeft een zeer vermoeiende mimiek met ergerlijke trekjes. Voor fans is deze stijl waar het genre juist waar om draait, maar de liefhebber van serieuzer werk geeft zijn portie van deze romkom liever aan Meow Meow.

Het voelt alsof de makers van Ready, Set, Love geen knopen hebben doorgehakt en nog steeds twijfelen tussen een tienerserie en een realityshow. En het is allemaal best geinig, hoor: snoeperige decors, bizarre wedstrijdelementen, puntgave mannen met perfecte kapsels die de uitverkoren dames toelachen, waarna die onmiddellijk in katzwijm vallen. Geen boodschap aan karakter, gewoon gelijk trouwen met de eerste de beste knaap waaraan je wordt gekoppeld omdat je nog nooit een wezen met een piemelotje hebt gezien. De zes afleveringen van Ready, Set, Love zijn niet meer dan een doorsnee datingprogramma, maar dan nog een tik fouter.

Smaken verschillen en dat maakt het moeilijk om Ready, Set, Love een passend aantal sterren toe te wijzen. Vanuit een professioneel oogpunt gezien zit de serie meer dan prima in elkaar, maar als je geen geduld hebt voor kinderlijk geneuzel zijn zes afleveringen echt een veel te lange zit. Vreemd genoeg blijf je toch kijken. Omdat je ergens hoop houdt op een drastische omslag in karakter en dit er een paar keer flink tegenaan hangt. Gewoon omdat je wilt weten hoe het afloopt met The Gentlemen en The Ladies, zelfs als je de uitkomst al lang hebt geraden.

★★☆☆☆

Ready, Set, Love is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen