search

Ons nieuws van zaterdag 24 februari 2024

Recensie SkyShowtime-serie 'The Long Shadow'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'The Long Shadow'

De boodschap komt ruim voor het einde al aan, maar maakt desondanks een diepe indruk.

Regie: Lewis Arnold | Cast: Toby Jones (Dennis Hoban), Jasmine Lee-Jones), Marcella Claxton), Michael McElhatton (Ronald Gregory), Chloe Harris (Jenny Bush), Lee Ingleby (Jim Hobson), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 47-50 minuten | Jaar: 2023

In Groot-Brittannië kan maar weinig op tegen de omvang van het postkantoorschandaal (zie Mr Bates vs The Post Office), maar dit was zeker niet de eerste keer dat Britse overheidsinstanties blunders maakten waar ze zich diep over moeten schamen. Bij de jacht op de seriemoordenaar die bekendstond als de Yorkshire Ripper liet de politie namelijk behoorlijk wat steken vallen, wat ervoor zorgde dat het onderzoek vertraging opliep en er meer slachtoffers vielen. Dat deze zaak vooral bekendstaat om hoe waardeloos alles werd aangepakt zegt genoeg. The Long Shadow brengt dat – zij het wat gedramatiseerd – terecht weer aan het licht.

De grootste kracht van deze serie is dat er niet één hoofdpersonage is, maar dat de focus ligt op de uitsluitend vrouwelijke slachtoffers van de Yorkshire Ripper. Dat komt stevig binnen. Het begint al met de opening, waarin een vrouw checkt of haar kinderen slapen en vervolgens een avondje gaat stappen. De volgende dag zitten haar kinderen bij de bushalte te wachten tot mama thuiskomt. Je voelt de bui al hangen. Zo behandelt elke aflevering een slachtoffer. Bij aflevering drie is duidelijk dat de nieuw geïntroduceerde vrouw wiens leven wordt getoond een nachtelijke aanval met een hamer kan verwachten.

Want dit is de boodschap: deze vrouwen waren meer dan alleen 'het slachtoffer'. Het meest aangrijpend is de situatie van een vrouw die een aanval overleeft. Zij wordt naderhand in het ziekenhuis agressief ondervraagd door twee mannelijke agenten die haar valselijk beschuldigen van prostitutie en aangeven dat haar belager simpelweg niet de moordenaar is die ze zoeken. De trap na komt als een verpleegster vraagt hoe ze zich voelt nu haar kind door deze aanval in de baarmoeder is overleden.

Gedramatiseerd maar niet uit de duim gezogen, want dit is hoe dit onderzoek verliep. Vrouwen kwamen melding doen en kregen te horen dat de man die hen aanviel niet de gezochte moordenaar was omdat een detail niet overeen kwam. Maar dat was niet zo vreemd, want men kon door de bomen het bos niet meer zien. The Long Shadow wekt doeltreffend empathie op wanneer deze vrouwen worden afgesnauwd en weggestuurd. Er zijn wel goede mannelijke agenten, maar die worden van de zaak gehaald of bekleden een lagere functie dan degenen die het voor het zeggen hebben.

Doordat elke aflevering vergelijkbaar is opgezet, komt de boodschap al snel genoeg aan. Er zit verder weinig vordering in het plot, waardoor zeven afleveringen als te lang aanvoelt. Vanzelfsprekend verdienen alle getroffen vrouwen enige mate van aandacht, maar dat gebeurt pas in de laatste aflevering en vlak voor de aftiteling. Hierdoor wordt The Long Shadow een beetje een lange zit. Zelfs wie niet bekend is met de zaak krijgt weinig voorgeschoteld dat de spanning erin houdt. De schrik daarover komt ook pas in de afsluiter, met name wanneer blijkt dat de politie een verleden heeft met de dader.

Voldoening komt er ook niet helemaal. Na deze regen is er een beetje zonneschijn gekomen voor sommigen, maar niet genoeg. En enkele boosdoeners kwamen er weer lekker mee weg, eentje zelfs met een flinke smak geld. Het draagt allemaal bij aan de voelbare ellende, maar zo'n gevoel wil niemand al te lang ervaren bij het kijken van een serie.

Verder is The Long Shadow een typische Britse serie met goed acteerwerk en een strakke productie. Enkel het iets te lang doorgaan en de boodschap blijven herhalen trekt de uiteindelijke waardering naar beneden, maar zeker niet te ver. Sowieso goed dat de verloren vrouwen weer eens uit die schaduw zijn gehaald.

★★★☆☆

The Long Shadow is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO-baas maakt bekend wanneer de 'Harry Potter'-serie te zien zal zijn
Series / Nieuws

HBO-baas maakt bekend wanneer de 'Harry Potter'-serie te zien zal zijn

Onlangs overlegde de top van Warner Bros. Discovery en bespraken de start van de reboot.

HBO Max valt zoals bekend onder Warner Bros. Discovery (WBD). Variety berichtte onlangs over het topoverleg omtrent het vierde kwartaal. Topman David Zaslav gaf hierin ook aan wanneer de langverwachte reboot van Harry Potter te zien zal zijn.

Zaslav mikt op een start in 2026, waarbij voor ieder boek in J.K. Rowlings serie een seizoen uitgetrokken zal worden. De schrijfster treedt op als uitvoerend producent en zal ook een adviserende rol hebben.

Unanieme goedkeuring


Na het tegenvallende succes van de Fantastic Beasts-films maakte Zaslav de reboot tot zijn prioriteit. Hij kon echter fluiten naar unanieme goedkeuring, maar om een andere reden dan je zou denken.

Wizarding World is duidelijk nog steeds ongelooflijk succesvol. Het feit dat J.K. Rowling op Twitter in opspraak raakte heeft de franchise niet beschadigd. De boeken verkopen nog steeds prima, en de bijbehorende merchandise en videogames gaan als ook als warme broodjes over de toonbank.

Stevig uit de hoek komen


De voornaamste zorg betrof, ironisch genoeg, de populariteit van de films. Fans kunnen behoorlijk stevig uit de hoek komen wanneer een geliefd verhaal naar hun idee geen recht gedaan wordt. De verfilming van de Witcher-boekenserie is hier een levendig voorbeeld van: goedkeuring van de liefhebbers legt wel degelijk gewicht in de schaal.



Zaslav is zich hier ongetwijfeld van bewust. Het feit dat J.K. Rowling betrokken is bij de serie is in dit verband een pluspunt. WBD heeft bijvoorbeeld uitgebreid overlegd met J.K. Rowling. Zaslav: "We hebben uitgebreid contact gehad met Jo (J.K. Rowling) en haar team. Beide kanten zijn ongelooflijk enthousiast om dit verhaal weer tot leven te brengen. De gesprekken zijn prima verlopen en we kijken er ontzettend naar uit om de 'Harry Potter'-serie op het scherm te brengen en te delen met fans over de hele wereld".

Deadline


WBD en Rowling zelf zijn zich bewust van de uitdaging die voor hen ligt. De films behoren ook nog eens tot WBD's grootste financiële successen. Met de deadline van 2026 in het verschiet zullen ze ongetwijfeld de tijd nemen om voor een goede kwaliteit productie te gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Start slotseizoen 'Star Trek: Discovery' officieel bekendgemaakt, samen met nieuwe trailer
Series / Trailer

Start slotseizoen 'Star Trek: Discovery' officieel bekendgemaakt, samen met nieuwe trailer

Paramount+ komt met de specifieke datum waarin het laatste seizoen van start gaat.

Star Trek: Discovery heeft jammer genoeg de gebruikelijke zeven seizoenen in de Star Trek-franchise niet gehaald. Seizoen 5 is het laatste, maar zeker niet het minste seizoen.

Eerder was al bekend dat de serie in 2024 zou eindigen, en Paramount+ komt nu met de tweede trailer én de startdatum. Op 4 april aanstaande zullen de eerste twee afleveringen in de VS te zien zijn op Paramount+.

Episch einde


Star Trek: Discovery belooft een episch einde te hebben. Kapitein Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) en haar bemanning reizen door de melkweg op zoek naar een geheimzinnige kracht. Deze mag niet in de handen van figuren vallen die duistere bedoelingen hebben.

In de trailer wordt niet zo heel veel onthuld over de verhaallijn, wel staat de clip duidelijk in het teken van afscheid. Alle bekende gezichten komen nogmaals voorbij.

Onderdeel van de erfenis


Martin-Green liet zich niet onbetuigd wat het einde van de populaire scifi-serie betreft. De actrice zei hierover het volgende: "Ik kan nauwelijks geloven dat er een einde komt aan dit avontuur. Ik voel me gezegend dat ik kapitein Michael Burnham heb mogen spelen en onderdeel uitmaak van de erfenis van 'Star Trek'. Helemaal met zo'n getalenteerde bezetting en crew naast me".



"Ook bedank ik de geweldige showrunners en producenten. Als een familie hebben we de nalatenschap van 'Star Trek' weer verder de toekomst in geholpen," aldus de actrice.

Waar en wanneer te zien?


Star Trek: Discovery kun je bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze HBO-serie is gecanceld, maar had een 95% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Deze HBO-serie is gecanceld, maar had een 95% op Rotten Tomatoes

Deze serie heeft alleen maar positieve reacties en torenhoge scores gekregen, toch heeft HBO Max besloten de serie te annuleren.

Fans van een serie zijn zich er eigenlijk altijd wel van bewust dat hun favoriete verhaal op elk moment afgelopen kan zijn. Jammer zie je een annulering niet altijd aankomen, vooral niet als een serie toegewijde fans heeft en hoog scoort bij critici.

Dit was het geval bij de HBO Max hitserie Our Flag Means Death. De serie vertelt het oprechte verhaal van een stel queer piraten, Stede Bonnet (Rhys Darby) en Blackbeard (Taika Waititi). Stedes ietwat naïeve karakter en Blackbeards duistere impulsen vormen een magische combinatie.

Annulering


De twee seizoenen van de HBO-serie scoren gemiddeld 94% op Rotten Tomatoes, waarmee de kwaliteit van de serie wordt bevestigd. De kijkersscore is zelfs nóg hoger, namelijk 95%.

Bovendien waren er al enkele ideeën geplaagd door maker David Jenkins voor het derde seizoen. Daarnaast waren er nog veel mysteries die opgelost moesten worden.

Te weinig fans


De trieste waarheid is dat de serie te weinig fans en dus te weinig kijkcijfers had om door te gaan. Ondanks dat de fans ontzettend toegewijd zijn aan de losse hervertelling van het waargebeurde verhaal van Stede Bonnet, was dat niet genoeg om de serie te redden.



De eerste twee seizoenen van Our Flag Means Death zijn te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze populaire sport comedy serie uit 2010 maakt een overweldigende comeback
Series / Nieuws

Deze populaire sport comedy serie uit 2010 maakt een overweldigende comeback

Deze hitserie uit 2010 komt terug: beter en groter dan ooit

2010 was een belangrijk jaar voor serieliefhebbers. Dat was namelijk het jaar dat hitseries zoals The Walking Dead, Sherlock en Justified uitkwamen. Ook was het het jaar van Blue Mountain State.

Blue Mountain State volgt het leven van drie eerstejaars studenten die in het American football team van de universiteit Blue Mountain State zitten. Terwijl ze hun studentenleven volop benutten met dates, sport en grappen, leren ze enkele belangrijke lessen over het leven en over vriendschap.

Een vervolg


Nu is bekendgemaakt dat er een vervolg ontwikkeld zal worden. Naar verwachting zullen alle hoofdrolspelers (Alan Ritchson, Darin Brooks en Chris Romano) terugkeren als hun oude personages.

De onderhandelingen met de acteurs zijn nog in volle gang, wat tegelijk ook betekent dat de serie nog niet volledig gepland is. Ook is nog onduidelijk hoe groot de betrokkenheid van de originele Blue Mountain State-acteurs zal zijn.

Een andere setting


Toen de serie in 2010 uitkwam, waren de drie hoofdrolspelers rond de 30 jaar oud. Dit was al redelijk aan de oude kant om eerstejaars studenten te spelen, maar nu ze allemaal 10 jaar ouder zijn, zal de setting compleet veranderd moeten worden.

Bekijk op instagram


Ondanks deze aanpassing is dit misschien wel het beste moment voor het vervolg. Zowel Brooks als Romano hebben een goede carrière gehad na Blue Mountain State, maar geen van beiden is zo bekend geworden als Ritchson.

Bekendheid


Ritchson heeft veel bekendheid gemaakt met zijn huidige projecten zoals Reacher, Ordinary Angels en The Ministry of Ungentlemanly Warfare. Dit betekent dat Ritchson volop in de spotlight staat en al zijn fans willen hem natuurlijk opnieuw zien in zijn iconische rol als Thad Castle op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Ready, Set, Love'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Ready, Set, Love'

Vervelend flauwe serie over een wereld met een schrijnend tekort aan mannen en een spelshow die de mensheid moet redden.

Regie: Yanyong Kuruangkura | Cast: Pongtiwat Tangwancharoen (Son), Kemisara Paladesh (Day), Nichapalak Thongkham (Chanel), Trisanu Soranun (Almond), Natthaweeranuch Thongmee (Jenny), Phuriphat Jiramethapon (Max), Ohmi Ryota (Jin), Chayapak Tunprayoon (Paper), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 63-79 minuten | Jaar: 2024

In een dystopisch Thailand bestaat slechts een procent van de bevolking uit mannen. Er worden amper jongetjes geboren en het handjevol dat wel met een snikkel naar buiten kruipt, valt direct onder wanhopige bescherming van de overheid. Om deze mannetjes van een vrouwtje te voorzien wordt een extravagante datingshow op poten gezet, waaraan iedere meid hoopt te mogen deelnemen. Willekeurig gekozen worden ze opgeroepen naar The Farm en klaargestoomd voor de show. Maar onbewust hebben pretty boy Son en deelneemster Day een veel grotere connectie.

Ready, Set, Love heeft een goede basis, maar waait net de verkeerde kant op. De mogelijke ondergang van het menselijk ras biedt kansen voor een serie in de sfeer van The Hunger Games of The Handmaid’s Tale. Beetje raar om voor een romantisch toneelstukje te kiezen wanneer er een overheidscomplot en ondergrondse rebellie klaarligt waarmee je diep de duisternis in kunt duiken. Een spelshow als focus heeft potentie, maar in Ready, Set, Love komt het achterliggende drama slechts als bijgerecht op tafel.

Er zit nu eenmaal een groot verschil tussen het acteerwerk van westerse filmspelers en Aziatische sterren. Onze verre oosterburen houden van theatraal en kolderiek, voorspelbaar en gekunstelde dialogen. Vooral Kemisara Paladesh, de actrice die Day speelt, is wat dat betreft een heel nare. Ze vindt zichzelf net iets te grappig en heeft een zeer vermoeiende mimiek met ergerlijke trekjes. Voor fans is deze stijl waar het genre juist waar om draait, maar de liefhebber van serieuzer werk geeft zijn portie van deze romkom liever aan Meow Meow.

Het voelt alsof de makers van Ready, Set, Love geen knopen hebben doorgehakt en nog steeds twijfelen tussen een tienerserie en een realityshow. En het is allemaal best geinig, hoor: snoeperige decors, bizarre wedstrijdelementen, puntgave mannen met perfecte kapsels die de uitverkoren dames toelachen, waarna die onmiddellijk in katzwijm vallen. Geen boodschap aan karakter, gewoon gelijk trouwen met de eerste de beste knaap waaraan je wordt gekoppeld omdat je nog nooit een wezen met een piemelotje hebt gezien. De zes afleveringen van Ready, Set, Love zijn niet meer dan een doorsnee datingprogramma, maar dan nog een tik fouter.

Smaken verschillen en dat maakt het moeilijk om Ready, Set, Love een passend aantal sterren toe te wijzen. Vanuit een professioneel oogpunt gezien zit de serie meer dan prima in elkaar, maar als je geen geduld hebt voor kinderlijk geneuzel zijn zes afleveringen echt een veel te lange zit. Vreemd genoeg blijf je toch kijken. Omdat je ergens hoop houdt op een drastische omslag in karakter en dit er een paar keer flink tegenaan hangt. Gewoon omdat je wilt weten hoe het afloopt met The Gentlemen en The Ladies, zelfs als je de uitkomst al lang hebt geraden.

★★☆☆☆

Ready, Set, Love is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix in maart: 8 intrigerende topseries die je niet wilt missen
Series / Nieuws

Netflix in maart: 8 intrigerende topseries die je niet wilt missen

In deze uiterst vermakelijke maand op Netflix zie je vooral een hele hoop sciencefiction.

Netflix zet in maart weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de acht grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.


Resident Alien


Verschijnt op: Vrijdag 1 maart | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie / Drama / Mysterie | Kijk op: Netflix

Een dokter in een stadje verbergt zijn buitenaardse identiteit en zijn geheime missie. Hij is op zoek naar zijn schip en probeert niet op te vallen.




Full Swing


Verschijnt op: Woensdag 6 maart | Release: Seizoen 2 | Genre: Documentaire / Sport | Kijk op: Netflix

Deze meeslepende documentaireserie volgt een diverse groep professionele golfers, zowel op als naast de baan, tijdens een meedogenloos competitieseizoen.




The Blacklist


Verschijnt op: Woensdag 6 maart | Release: Seizoen 10 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: Netflix

Een briljante voortvluchtige biedt aan om de FBI te helpen om andere slechteriken te pakken, maar alleen als de nieuwe profiler Elizabeth nauw met hem samenwerkt.




Das Signal


Verschijnt op: Donderdag 7 maart | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Mysterie / Scifi | Kijk op: Netflix

Wanneer een astronaut verdwijnt, gaat haar familie op zoek naar antwoorden. Maar hoe meer haar familieleden ontdekken, hoe groter het gevaar wordt voor hen − en voor de wereld.




The Gentlemen


Verschijnt op: Donderdag 7 maart | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Komedie / Misdaad | Kijk op: Netflix

Wanneer de adellijke Eddie het familielandgoed erft, ontdekt hij daar een enorme wietplantage. En de eigenaren zijn niet van plan te vertrekken.




Turning Point: The Bomb and the Cold War


Verschijnt op: Dinsdag 12 maart | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire | Kijk op: Netflix

Via verslagen uit de eerste hand en gesprekken met vooraanstaande figuren over de hele wereld onderzoekt deze uitgebreide docuserie de Koude Oorlog en de nasleep ervan.




Monk


Verschijnt op: Vrijdag 15 maart | Release: Seizoen 1-8 | Genre: Komedie / Misdaad / Drama | Kijk op: Netflix

Een briljante detective met een dwangstoornis neemt ontslag en gaat aan het werk als consulent om de politie te helpen met hun moeilijkste zaken.




3 Body Problem


Verschijnt op: Donderdag 21 maart | Release: Seizoen 1 | Genre: Avontuur / Drama / Fantasy | Kijk op: Netflix

Vijf briljante vrienden doen schokkende ontdekkingen over verschillende continenten en decennia terwijl de natuurwetten zich ontrafelen en de mensheid wordt bedreigd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Weektoppers op Prime Video: Ontdek 'Reina Roja' en twee andere must-see series
Series / Nieuws

Weektoppers op Prime Video: Ontdek 'Reina Roja' en twee andere must-see series

Het wordt een week vol interessante documentaires en spannende drama's op Prime Video.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Reina Roja


Verschijnt op: Donderdag 29 februari | Release: Seizoen 1 | Genre: Thriller | Kijk op: Prime Video

Het intellect van een getalenteerde vrouw biedt haar de kans om een geheime Europese politiemacht te leiden. Maar het keert zich tegen haar, waarbij ze alles verliest. Na een moord bij haar thuis en de ontvoering van een erfgename, roept haar voormalige supervisor de hulp in van een politieman om haar te herstellen in haar functie.




De Prank Show


Verschijnt op: Vrijdag 1 maart | Release: Seizoen 1 - aflevering 9-10 | Genre: Komedie / Reality-TV | Kijk op: Prime Video

In elke aflevering van 'De Prank Show' houdt Giel zowel bekende als onbekende Nederlanders voor de gek. Op straat, in een café, of in de supermarkt…. Je weet nooit of én wanneer je wordt geprankt.




Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

1 maart: Pact met de Duivel (seizoen 1) - Documentaire - Pact met de Duivel is een zesdelige documentaireserie dat gaat over een van de meest ingrijpende en langdurige liquidatiezaken in de Nederlandse geschiedenis: Passage. Deze zaak, die als de voorloper van het Marengo-proces wordt beschouwd, blijft tot op de dag van vandaag vele vragen oproepen. Was het proces eerlijk? Of werd het proces beschouwd als 'too big to fail' door justitie?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max gaat deze week door met het intrigerende 'Tokyo Vice' en 4 andere topseries
Series / Nieuws

HBO Max gaat deze week door met het intrigerende 'Tokyo Vice' en 4 andere topseries

Als je zin hebt in een contrast tussen intense drama en luchtige hilariteit, zit je deze week goed.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Curb Your Enthusiasm


Verschijnt op: Maandag 26 februari | Release: Seizoen 12 - aflevering 4 | Genre: Komedie | Kijk op: HBO Max

Larry David, de creatieve motor achter Seinfeld, drijft in deze hilarische, semi-geïmproviseerde serie met alles de spot, en in de eerste plaats met zichzelf.




God Save Texas


Verschijnt op: Woensdag 28 februari | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire

God Save Texas is een documentaire verteld door de lenzen van drie regisseurs, die het verleden, heden en de toekomst van de staat in beeld brengen.




Tokyo Vice


Verschijnt op: Vrijdag 1 maart | Release: Seizoen 2 - aflevering 4 | Kijk op: HBO Max

Deze misdaadserie, losjes gebaseerd op Jake Adelstein's ervaringen, volgt de jonge Amerikaanse journalist terwijl hij afdaalt in de kleurrijke onderwereld van Tokio, eind jaren 90, waar niets is wat het lijkt.




Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

26 februari: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 2) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

26 februari: Ninja Kamui (seizoen 1 - aflevering 3) - Animatie / Actie / Misdaad - De zoektocht naar wraak van een voormalig lid van een ninja-clan koppelt hem aan FBI-agenten die de moord op zijn vrouw en zoon onderzoeken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: The Ones Who Live' kun je rustig kijken zonder het origineel te hebben gezien
Series / Nieuws

'The Walking Dead: The Ones Who Live' kun je rustig kijken zonder het origineel te hebben gezien

Eindelijk een serie die je kan kijken zonder een enorme voorgeschiedenis te leren.

Wat veel films en series gemeen hebben als ze een uitgebreid universum beginnen is dat de kijker al gauw de draad kwijt raakt. Gelukkig hoef je je daar bij de nieuwe The Walking Dead-spin-off geen zorgen over te maken.

Aldus showrunner Scott M. Gimple. Naar aanleiding van de aanstaande première van The Walking Dead: The Ones Who Live licht Gimple een tipje van de sluier op, maar benadrukt dat het voor iedereen toegankelijk is.

Plezier voor beginners en gevorderden


In The Walking Dead: The Ones Who Live draait het allemaal om het gepassioneerde liefdesverhaal van Rick (Andrew Lincoln) en Michonne (Danai Gurira) te midden van de bekende post-apocalyptische wereld.

Gimple vertelt over de toegankelijkheid voor beginners: "Met alle 'The Walking Dead'-series proberen we het niet strikt noodzakelijk te maken om alle series te moeten hebben gezien om alles te kunnen begrijpen. Je hoeft er niet één gezien te hebben om te weten wat er in de andere gebeurt."

Omvangrijk universum


Nadat de moederserie The Walking Dead in 2022 na elf succesvolle seizoenen stopte zijn er maar liefst zeven spin-offs besteld. Vorig jaar ging het gelauwerde Daryl Dixon in première, en morgen verschijnt het nieuwe The Walking Dead: The Ones Who Live.



Kijk alle afleveringen van de serie waarmee het begon, The Walking Dead, op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday' seizoen 2 wordt "grootser" en met "meer bovennatuurlijke elementen" zegt hoofdrolspeelster Jenna Ortega
Series / Nieuws

'Wednesday' seizoen 2 wordt "grootser" en met "meer bovennatuurlijke elementen" zegt hoofdrolspeelster Jenna Ortega

De hoofdrolspeelster en producent is bezig met de voorbereiding op haar iconische rol.

Wednesday betekende de grote doorbraak voor Jenna Ortega. De vertolking van de sarcastische Wednesday Addams leverde Ortega een Prime Time Emmy op naast een Golden Globe-nominatie. Voor het tweede seizoen treedt ze ook op als producent van de serie.

Ortega sprak onlangs met Vanity Fair en als we de actrice mogen geloven zullen de makers flink uitpakken met het nieuwste seizoen. Niet alleen wordt de bovennatuurlijke wereld verder uitgebreid, de afleveringen zullen dusdanig zijn dat je bijna van mini-films kunt spreken.

Memorabel


We weten inmiddels dat de bezetting wordt uitgebreid met nieuwe personages. Ortega: "Het wordt onderhand tijd om mezelf weer te gaan voorbereiden. Ik heb de scenario's gelezen en het wordt een stuk grootser allemaal. We breiden flink uit wat de bovennatuurlijke figuren betreft. Naast weerwolven en vampiers wordt die wereld alleen maar groter".

Wie denkt dat het bij het 'opentrekken van een blik' aan excentrieke types blijft, komt echter bedrogen uit. "In het eerste seizoen hadden we scènes die er echt uitsprongen. Denk maar aan de dansscène, die wat weghad van 'Prom Night' en 'Carrie'. In dit seizoen willen we nog veel meer van dat soort memorabele scènes op het scherm brengen," aldus Ortega.

Ambitieus


Het vervolg van Wednesdays avonturen is dus behoorlijk ambitieus opgezet. De hoofdrolspeelster heeft er duidelijk zin in: "Om het niveau van alle afleveringen zo hoog te krijgen dat ze indruk maken op de kijker is de meest opwindende uitdaging voor me"



Waar te zien?


Kijk Wednesday op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Reacher'-personage wordt totaal afgeserveerd door de fans, maar waarom eigenlijk?
Series / Featured

'Reacher'-personage wordt totaal afgeserveerd door de fans, maar waarom eigenlijk?

Ondanks de aanwezigheid in zowel de boeken als de serie vinden fans het helemaal niks.

Reacher van Prime Video is momenteel het derde seizoen aan het filmen. Deze keer wordt Lee Childs Spervuur (Persuader) verfilmd, en opnieuw zal Frances Neagley (Maria Sten) te zien zijn.

Neagley is een oude bekende van Reacher uit zijn legertijd. De makers hebben de rol van Neagley wel érg uitgebreid ten opzichte van de boeken. Daarnaast is Reacher nu eenmaal een einzelgänger. Neagleys overmatige aanwezigheid doet dus ook nog eens afbreuk aan de hoofdpersoon.

Toegevoegde waarde


Maria Sten zet Neagley prima neer, de actrice is dus zeker van toegevoegde waarde voor de serie. Aangezien zich in de boeken vrij veel in Reachers gedachtenwereld afspeelt, is het op zich begrijpelijk dat je in de verfilming hiervoor met een oplossing komt.

De keuze voor Neagley is vanuit dit oogpunt logisch, maar jammer genoeg verandert Reachers persoonlijkheid hierdoor. Reacher is behoorlijk op zichzelf en leunt niet op anderen. Hij lost problemen middels zijn hersens én zijn spieren op en heeft verder niemand nodig.

Flaters


Doordat Neagley zoveel uitlegt binnen het verhaal, hebben fans de indruk dat Reacher in een "domme spierbundel" verandert, die flaters slaat waarna Neagley hem uit de problemen haalt. De aanpassing leidt er dus toe dat Reachers karakter teveel verandert.

Bekijk op instagram


Om deze reden maken trouwe kijkers zich zorgen over het feit dat Neagley ook in seizoen 3 te zien zal zijn. Dit is helemaal opvallend wanneer je bedenkt dat ze helemaal niet in Spervuur verscheen. Seizoen 3 is momenteel nog volop in productie, dus de fans moeten nog even afwachten hoe de dynamiek uit zal pakken.

Reacher is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De volle 100% op Rotten Tomatoes en nog altijd staat de topserie 'Fleabag' voor je klaar op Prime Video
Series / Nieuws

De volle 100% op Rotten Tomatoes en nog altijd staat de topserie 'Fleabag' voor je klaar op Prime Video

De grappige en ontroerende serie 'Fleabag' mag je zeker niet gemist hebben.

Het gebeurt niet vaak dat een serie de volle 100% scoort op Rotten Tomatoes. Toch lukte het de Britse serie Fleabag om deze prestatie te behalen.

De comedy-dramaserie ging in 2016 in première. Het tweede en laatste seizoen verscheen in 2019. De serie is geschreven en gecreëerd door Phoebe Waller-Bridge, die je kunt kennen van Indiana Jones and the Dial of Destiny en Solo: A Star Wars Story.

Droge humor


Waller-Bridge speelt ook de hoofdrol in Fleabag. De serie vertelt het verhaal van een personage waarvan de naam niet genoemd wordt. We zien hoe de vrouw haar leven navigeert in London, terwijl ze met de negatieve kanten aan het leven probeert om te gaan.

Ze heeft te maken met opgekropte woede en verdriet en duwt iedereen weg die haar probeert te helpen, maar met haar droge humor weet ze haar hoofd hoog te houden. De serie is gebaseerd op een toneelstuk van Waller-Bridge uit 2013.

Hot Priest


Naast Waller-Bridge, zien we verschillende andere bekende acteurs in de serie. Andrew Scott (All of Us Strangers, Sherlock) speelt de rol van een priester, door fans ook wel "The Hot Priest" genoemd, op wie het hoofdpersonage verliefd wordt.



Daarnaast zien we Sian Clifford (Life After Life, See How They Run) als de zus van het hoofdpersonage en Olivia Colman (The Favourite, The Crown) als hun stiefmoeder.

Ontroerend en slim


De critical consensus op Rotten Tomatoes luidt als volgt: "slim en venijnig grappig: Fleabag is een ontroerende, enorm inventieve komedie over een gecompliceerde jonge vrouw die door de nasleep van een trauma heen moet".

De twee seizoenen van Fleabag zijn te bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De strakke superheldenserie 'Heroes' ging heel inconsequent om Hayden Panettiere's opvallende superkrachten
Series / Specials

De strakke superheldenserie 'Heroes' ging heel inconsequent om Hayden Panettiere's opvallende superkrachten

De oorsprong van Claire's genezende krachten is verwarrend in de serie 'Heroes'.

In 2006 kregen we Milo Ventimiglia en Hayden Panettiere te zien als mensen met bovenmenselijke krachten in de scifi-dramaserie Heroes. De serie vertelt het verhaal van verschillende personen die op een dag door een vreemde zonsverduistering buitengewone gaven krijgen. Een van die personen is Claire Bennet, gespeeld door Panettiere, die genezende krachten heeft. Maar de oorsprong van haar krachten is nogal verwarrend in de serie.

Heroes werd bedacht door Tim Kring en bestaat uit 4 seizoenen met een totaal van 77 afleveringen. De serie volgt een hele groep personages. Zo heb je naast Claire (Panettiere) ook onder andere Noah Bennet (Jack Coleman), de adoptievader van Claire, Simone Deveaux (Tawny Cypress), D.L. Hawkins (Leonard Roberts), Hiro Nakamura (Masi Oka), Nathan Petrelli (Adrian Pasdar) en Peter Petrelli (Ventimiglia) die te zien zijn in de serie.

Stripboeken


Heroes vertelt het verhaal van gewone mensen die ontdekken dat ze bovenmenselijke krachten hebben en hoe deze krachten invloed hebben op hun leven terwijl ze samenwerken om een catastrofe te voorkomen. De serie bootst de esthetische stijl en verteltechniek van Amerikaanse stripboeken na, waarbij gebruik wordt gemaakt van meerdere kleine verhalen per aflevering die voortbouwen op een groter, meer omvattend verhaal.

Voor het schrijven van de serie werden voor bijna alle personages afzonderlijke scenarioschrijvers ingehuurd, die zich ook puur zouden focussen op de scènes met die personages. Deze losse scenario's werden vervolgens door een centrale schrijver tot een groot geheel samengevoegd.

Oorsprong krachten


Het personage van Panettiere, Claire, had genezende krachten en kon hiermee zichzelf genezen van de ergste verwondingen, die ontwikkeld waren toen ze in de puberteit kwam. Dit werd duidelijk vermeld in de allereerste aflevering van Heroes. Echter werd de oorsprong van Claire's krachten kort daarna teruggedraaid toen haar biologische moeder zei dat ze dacht dat ze Claire als baby had verloren in een brand.



Claire was verbijsterd dat ze het had overleefd en dat haar overleving een wonder was, wat alleen maar meer verwarring creëerde over de capaciteiten van de jonge Claire. Het zou raar zijn dat haar krachten verschenen als baby, vervolgens een tijdje weg waren en pas terugkeerden toen ze een adolescent was, wat de geschiedenis van het personage en de oorsprong van haar krachten aanzienlijk verwarde.

Succes


Heroes was ondanks deze verwarring een groot succes en werd door veel mensen bekeken. Toen de serie in de Verenigde Staten in première ging, was het die avond het best bekeken programma onder volwassenen van 18 tot 49 jaar. In totaal keken 14,3 miljoen mensen naar de eerste aflevering van Heroes en het was daarmee de best bekeken eerste aflevering van een dramaproductie van NBC van de laatste vijf jaar.



De serie was zo'n succes, dat het bijna over heel de wereld te zien was. Zo werd het ook uitgezonden in Nederland op RTL 5. Het kreeg verschillende prijzen en nominaties, waaronder voor Emmy Awards, Golden Globes en People's Choice Awards. Vooral de eerste twee seizoenen werden geprezen. Vanaf het derde seizoen ging het wat naar beneden en daalden de kijkcijfers zo dat er beslist werd om Heroes te stoppen na vier seizoenen.

Kijken?


Wil je Heroes zien? Je kan alle vier seizoenen bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe '13 Reasons Why' werd afgerond met een net zo duister als onbevredigend einde
Series / Specials

Hoe '13 Reasons Why' werd afgerond met een net zo duister als onbevredigend einde

De serie 13 Reasons Why heeft hoofdpersonage Clay Jensen geen recht gedaan.

13 Reasons Why vertelde een hard verhaal en zou nooit een vrolijk einde hebben. De tienerdramaserie van Netflix is gebaseerd op de gelijknamige young adult-roman van Jay Asher. Door zijn verschillende verhaallijnen verkent en beeldt de show een breed scala aan sociale kwesties uit die de moderne jeugd beïnvloeden. Het eindigde dus ook wel wat duister, maar ook wel onbevredigend. Let op: SPOILERS!

13 Reasons Why bestaat uit vier seizoenen met het eerste seizoen dat gebaseerd is op het boek. De rest van de seizoenen zijn er niet meer op gebaseerd en zijn nieuwe verhalen. De serie draait om middelbare scholier Clay Jensen (Dylan Minnette) en de nasleep van de zelfmoord van medestudent Hannah Baker (Katherine Langford). Voor haar dood laat ze een doos met cassettebandjes achter waarop ze gedetailleerd vertelt waarom ze ervoor koos zichzelf van het leven te beroven, evenals de mensen die zij verantwoordelijk acht voor haar dood. De titel refereert naar de 13 redenen waarom ze zelfmoord pleegde.

Verhaal


Dit is het verhaal dat we volgen in het eerste seizoen. In het tweede seizoen proberen de betrokken personen verder te gaan met hun leven na de confronterende tapes uit het eerste seizoen. Een rechtszaak die de ouders van Hannah Baker aanspannen tegen de school zorgt ervoor dat de betrokkenen weer worden geconfronteerd met de gebeurtenissen op de tapes. Daarnaast zorgen polaroidfoto’s en bekentenissen voor nieuwe inzichten in de redenen voor Hannahs zelfmoord.

Het derde seizoen draait om Bryce Walker (Justin Prentice), die vermoord wordt, en de vraag wie hem vermoord heeft. Na zijn dood worden de vroegere daden van Bryce en wie hij is geworden in de nasleep van de vrijgave van Hannah's bandjes onderzocht. Het vierde en laatste seizoen gaat over de personages die zich voorbereiden op hun diploma-uitreiking.

Einde


In dat laatste seizoen zien we ook hoe de geestelijke gezondheid van Clay verslechtert. Hij heeft de meest traumatische middelbare schoolervaringen gehad die een persoon kan hebben, maar toch laat de serie hem naar de universiteit gaan om de rest van zijn leven te beginnen.



Dit is een anticlimactisch en bijna ongevoelig einde voor een serie die zijn stempel drukte door uiterst gevoelige onderwerpen te behandelen op een manier die bekritiseerd werd als minder dan ideaal. Het laat Clay niet toe om met zijn trauma om te gaan en het aan te pakken, wat bijna duisterder is dan hem erin te laten wegzakken en dan te groeien van zijn ervaringen.

Kijken?


Het eerste seizoen van 13 Reasons Why was een groot succes waardoor het vernieuwd werd voor een nieuw seizoen, maar misschien waren ze beter bij één seizoen gebleven, want de volgende drie seizoenen kregen tegenover het eerste seizoen vooral negatieve recensies.



Alle afleveringen van 13 Reasons Why zijn te zien op Netflix. Wel een waarschuwing dat er soms harde beelden te zien zijn, die misschien te veel kunnen zijn voor bepaalde mensen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. 18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal

  5. 5. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

Bekijk alle artikelen