search
Onherkenbaar: de oorspronkelijke pilot van 'Gilmore Girls' was totaal anders
Series / Specials

Onherkenbaar: de oorspronkelijke pilot van 'Gilmore Girls' was totaal anders

De eerste pilot van 'Gilmore Girls' werd nooit uitgezonden, en dat is misschien maar beter ook.

Voordat een serie volledig wordt gemaakt, wordt er meestal een pilotaflevering gefilmd. Dit is een losse aflevering waarin het verhaal begint en we de personages voor het eerst zien. Maar dit gaat niet altijd meteen goed.

De pilot wordt namelijk niet altijd geaccepteerd. Of er worden last-minute toch nog veranderingen gedaan aan de serie, waardoor de pilot niet meer klopt. Dat was het geval bij de populaire serie Gilmore Girls.

Veranderingen


Het eerste seizoen van Gilmore Girls kwam uit in 2000. De serie gaat over de levens van jonge moeder Lorelai Gilmore (Lauren Gilmore) en haar tienerdochter Rory (Alexis Bledel) in het kleine plaatsje Stars Hollow.

De serie had al een pilot gefilmd, maar vanwege last-minute veranderingen in de cast moest deze opnieuw gefilmd worden. Er zijn toen ook een hoop dingen veranderd in het verhaal.

Dean en Suki


Hoewel we ons nu geen andere acteurs kunnen voorstellen als de personages in Gilmore Girls, waren er een paar bijna niet te zien in de serie. In de pilot werd de rol van Rory's toekomstige vriendje Dean niet gespeeld door Jared Padalecki, maar Nathan Wetherington.



Ook Melissa McCarthy had haar grote doorbraak als Suki St. James bijna niet gehad. De rol ging in eerste instantie naar Alex Borstein, die ook in de oorspronkelijke pilot te zien is. Door een ander contract kon zij de rol uiteindelijk niet aannemen.

Geen Luke


Verbazingwekkend genoeg is er een enorm belangrijk personage dat we bijna niet in de serie hadden gezien: Luke. In het originele script was de eigenaar van de koffiezaak in Stars Hollow een chagrijnige vrouw genaamd Daisy.

In de nieuwe pilot wilde het netwerk graag een extra mannelijk personage in de serie. En dat werd gelukkig Luke. De originele pilot werd uiteindelijk nooit uitgezonden, maar er zijn online wel delen van te zien. Bekijk Gilmore Girls op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen