search
Vanaf vrijdag kun je de epische en historische oorlogsfilm 'Napoleon' dan eindelijk kijken op Apple TV+
Films / Nieuws

Vanaf vrijdag kun je de epische en historische oorlogsfilm 'Napoleon' dan eindelijk kijken op Apple TV+

Aangekondigd als Apple TV+ Original: pas na 3,5 op de streamingdienst te zien.

De grote en epische oorlogsfilm Napoleon werd aangekondigd als een Apple TV+ Original. Geen andere grote Hollywoodstudio of streamingdienst durfde geld te steken in het ambitieuze project van regisseur Ridley Scott.

Op 14 november 2023 ging de film met Joaquin Phoenix als Napoleon en Vanessa Kirby als zijn geliefde Joséphine in première en nu na zo'n 3,5 maand verschijnt de film pas op de streamingdienst van Apple.

Ontvangst en opbrengst


Uiteraard hoort een film als Napoleon thuis op het grote doek. De film bevat enorme veldslagen en geweldige muziek van Martin Phipps. Toch wist het spektakel niet helemaal te overtuigen, getuige de slechts 58 procent op de Tomatometer na 329 recensies.

Het publiek geeft 59 procent op Rotten Tomatoes en een 6,4 op de IMDb en wist de film zeker te vinden. Er werd wereldwijd zo'n 221 miljoen dollar opgehaald, waarvan ruim 7 miljoen afkomstig is uit Nederland.

Duur


Tegenover de opbrengst staat een prijskaartje dat geschat wordt op zo'n 130 tot 200 miljoen dollar en dat zorgt ervoor dat de film is geflopt op het witte doek. Van de bruto opbrengst keert zo'n 55 procent terug naar de investeerders.Samen met producties als Killers of the Flower Moon en Masters of the Air zorgt Napoleon er wel voor dat Apple TV+ flink in de schijnwerpers komt te staan. Het aantal abonnees is de afgelopen periode flink toegenomen en wie weet zorgt Napoleon voor een nieuwe boost.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen