search
ABC trekt stekker uit Blood & Oil
Series / Nieuws

ABC trekt stekker uit Blood & Oil

Bloed en olie geen geslaagde succesformule voor tv-serie.

Bloed en olie mixen blijkt geen succesformule te zijn voor een goede serie, althans niet wanneer ze nauwelijks kijkers aan zich weet te binden. De Hollywood Reporter heeft bekend gemaakt dat ABC er voor heeft gekozen om de Blood & Oil serie te schrappen. De serie wordt bijgevolg teruggebracht van dertien naar tien afleveringen, maar zal wel nog worden afgerond.


In Blood & Oil zien we Don Johnson in de huid kruipen van een rijke oliebaron terwijl Chace Crawford een ambitieuze jongeman is die de Amerikaanse droom probeert na te jagen. De serie speelt zich af ten tijde van de grootste "oil boom" in de Amerikaanse geschiedenis. Ze werd in de Verenigde Staten uitgezonden op zondagavond tussen Once Upon a Time en Quantico. Het debuut van Blood & Oil was evenwel slechts goed voor 6,3 miljoen kijkers. Het aantal daalde met iedere aflevering aanzienlijk tot een povere 3,5 miljoen kijkers. Uiteindelijk besliste ABC op basis van deze cijfers dat er te weinig potentieel in het project stak om er nog verder mee te gaan.

In Blood & Oil was er naast Don Johnson en Chace Crawford ook een rol weggelegd voor Scott Michael Foster (Chasing Life), Rebecca Rittenhouse (Red Band Society) en Amber Valletta (Revenge).

Aanbevolen artikelen