search
Nederlandse serie over Maxima Zorreguieta gaat de hele wereld over
Series / Nieuws

Nederlandse serie over Maxima Zorreguieta gaat de hele wereld over

Hoewel de serie nog moet verschijnen, is er van over de hele wereld interesse.

Het leven en de geschiedenis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn bij ons natuurlijk bekend en binnenkort verschijnt de nieuwe high-end dramaserie Maxima. Nu blijkt dat deze serie wereldwijde aandacht krijgt.

Hoewel de serie gemaakt is door de Duitse film- en televisiegroep Beta Films, zijn de meeste betrokkenen voor en achter de schermen gewoon Nederlands. Het is één van de pronkstukken Beta films en heeft blijkbaar indruk gemaakt op netwerken in Zuid-Amerika, Israël en heel Europa.

Flinke waslijst aan kopers


In Latijns-Amerika zal Maxima worden uitgezonden op de netwerken van Warner Bros. Discovery en op HOT in Israël. Daarnaast is de serie verkocht aan onder andere HRT in Kroatië, ORF in Oostenrijk en netwerken in Slowakije en Letland.

Maxima vertelt het verhaal van koningin Máxima Zorreguieta en is een van de weinige series die een levende koninklijke figuur portretteert. De serie begint vanaf het moment dat de in Argentinië geboren koningin aan de zijde van de Nederlandse kroonprins verschijnt.

Internationale cast


Máxima wordt vertolkt door de opkomende Argentijnse ster Delfina Chaves, terwijl kroonprins Willem-Alexander wordt gespeeld door Martijn Lakemeier. De Duitse acteur Sebastian Koch vertolkt de rol van Claus von Amsberg, de vader van Willem-Alexander, en Elsie de Brauw speelt koningin Beatrix.Vanaf 20 april zijn alle afleveringen van Maxima te kijken op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen