search

Ons nieuws van vrijdag 1 maart 2024

Recensie NPO Start-serie 'The Gold'
Recensie

Recensie NPO Start-serie 'The Gold'

Spannende misdaadserie gebaseerd op waargebeurde Britse goudroof uit de jaren tachtig.

Regie: Lawrence Gough, Aneil Karia | Cast: Hugh Bonneville (Brian Boyce), Charlotte Spencer (Nicki Jennings), Jack Lowden (Kenneth Noye), Tom Cullen (John Palmer), Dominic Cooper (Edwyn Cooper), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 54-57 minuten | Jaar: 2023

Het was de misdaad van de eeuw. Op 26 november 1983 wist een bende van zes overvallers toegang te krijgen tot het magazijn van geld- en waardetransportbedrijf Brink's Mat in Londen. De dieven dachten een lading Spaanse peseta's te stelen, maar vonden tot hun verbazing drie ton aan goudstaven. The Gold baseert zich op deze gebeurtenis, zwaar gedramatiseerd dat wel, resulterend in een spannende en typisch Britse misdaadserie.

Eigenlijk gaat deze serie over de gebeurtenissen na de diefstal, als de overvallers ineens met 6800 gemarkeerde goudstaven zitten. Hoe sluis je die ongemerkt weg? Een complexe operatie wordt opgezet om het gestolen goud om te smelten, weer op de markt te brengen en de winst wit te wassen. De dieven worden redelijk snel opgepakt, maar het goud is onvindbaar. Inspecteur Brian Boyce zet een speciaal team op om het netwerk achter de dieven te vinden, maar door machtige medeplichtigen blijkt dat niet zo makkelijk.

The Gold komt wat moeilijk op gang door de complexiteit van de gehele witwasoperatie en de onduidelijkheid over de rol van de personages. Wie hoort nu bij de goeden en wie niet? Bij aflevering drie vallen de verhaallijnen op hun plek en wordt de detective pas echt boeiend. Vooral door continu heen en weer te schakelen tussen de criminelen en de politie wordt de spanning lekker opgevoerd.

Iedere aflevering benadrukt dat het om een waargebeurd verhaal gaat en dat sommige elementen gedramatiseerd zijn. En hoe vaker je deze melding ziet, hoe meer je je gaat afvragen hoeveel feiten er daadwerkelijk zijn overgebleven. Een rondje googelen leert dat er veel overeenkomsten zijn met de echte gebeurtenissen en dat de criminelen in de serie nog lieverdjes in vergelijking met hun echt bestande tegenhangers. The Gold blijft dus wat braaf, zoals zoveel Britse detectives, en richt zich vooral op het spel tussen criminelen en politie.

De makers hebben er op een knappe manier wat drama in verweven, bijvoorbeeld de botsing tussen de Britse gevestigde orde en de arbeidersklasse, een thema dat in meerdere verhaallijnen terugkomt. Zo is er vastgoedmakelaar Cooper, die ondanks zijn vele successen toch altijd als jochie uit een arbeidersfamilie zal worden gezien. Of rechercheur Jennings, die nog dagelijks vecht tegen het milieu waarin ze opgroeide.

Sowieso is Jennings een van de interessantste personages. Ze is slim en trots en komt voor haarzelf op wanneer mannelijke collega's worden voorgetrokken of als ze wordt bedreigd door criminelen. In de overwegend mannelijke politieafdeling introduceert ze een anti-seksistische beweging. Actrice Charlotte Spencer zet hiermee een krachtige rechercheur neer die binnen de politie haar mannetje staat.

Als het je puur en alleen om de overval gaat, kan je beter naar een van de vele documentaires kijken die hierover de afgelopen jaren zijn gemaakt. The Gold gaat meer over de nasleep van de misdaad, de geslepenheid van de Zuid-Londense criminaliteit en het politieonderzoek. Maar ook hoe de levens van betrokkenen werden beïnvloed tegen de achtergrond van de klassenstrijd in de jaren tachtig. Een knap staaltje detective vermengd met wat waargebeurde feiten om het drama wat extra op te voeren.

★★★★☆

The Gold is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies HBO's nieuwe serie 'The Regime':  zet Kate Winslets 'heerschappij' zich voort?
Series / Nieuws

Eerste recensies HBO's nieuwe serie 'The Regime': zet Kate Winslets 'heerschappij' zich voort?

De miniserie gaat over een aantal dagen wereldwijd van start, bij deze de eerste indrukken.

Kate Winslet wordt unaniem gezien als topactrice. De Britse heeft thuis een goed gevulde prijzenkast met daarin onder andere een Oscar, meerdere Golden Globes, een aantal BAFTA Awards en niet te vergeten haar Emmy's. Een aantal van deze bekroonde rollen waren in producties van HBO.

Gezien het oordeel van de critici lijkt Winslets 'heerschappij' op HBO nog wel even voort te duren, hoewel de serie zelf de plank volgens de meesten misslaat. De actrice zet de rol zelf prima neer, maar The Regime overtuigt volgens de critici niet. De serie begon met een solide 77%, maar staat op 2 maart inmiddels op een treurige 59%.

Complete puinhoop


Ter vergelijking: de percentages van andere HBO-producties waren 95% voor Mare of Easttown en Mildred Pierce kreeg een 'rapportcijfer' van 81%. De waardering van de recensenten is dus een stuk lager en dit heeft met name te maken met de uitwerking van het verhaal. The Regime toont een jaar in het dictatoriaal bestuurde land van kanselier Elena Vernham, en natuurlijk maakt ze er een complete puinhoop van.

Winslets prestatie als de wandelende verschrikking Elena wordt door Wall Street Journal gezien als "een van de grotere prestaties in haar [Winslets] carrière". The Hollywood Reporter wijst op de mix van "psychologische en fysieke keuzes", wat bijdraagt aan een "fascinerend geheel". The Daily Beast voegt hieraan toe dat Winslet "in haar hele carrière nog nooit eerder zo'n bijtend grappige rol heeft gehad".

Scherp genoeg


Zoals wel vaker het geval is, blijft het altijd zoeken naar de toon in satires en het is precies daarin dat The Regime kritiek krijgt. Rolling Stone: "Er is zeker geen gebrek aan kunde. Maar Tracy [schrijver en showrunner Will Tracy] en zijn collega's lijken er niet helemaal over uit wat het precies is dat bespot wordt".



TIME sluit zich hier bij aan: "'The Regime' belooft veel maar het lukt niet echt om het sluwe politieke commentaar te leveren waar de makers naar op zoek zijn". Volgens The Observer is "'The regime' grappig genoeg om je [aan het] lachen [te maken], maar niet scherp genoeg om je aan het denken te zetten".

Waar en wanneer te zien?


De eerste drie afleveringen van The Regime zijn vanaf 3 maart te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans haten deze 'The Big Bang Theory'-aflevering, maar het is de favoriet van Mayim Bialik
Series / Nieuws

Fans haten deze 'The Big Bang Theory'-aflevering, maar het is de favoriet van Mayim Bialik

Er is veel controverse rondom deze aflevering, maar Mayim Bialik is het hier mee oneens: "Het was speciaal voor mij".

Het komt wel vaker voor dat fans van een serie een hekel hebben aan een bepaald element van die serie. Dat kan een acteur zijn, een personage, een verhaal of zelfs een hele aflevering.

The Big Bang Theory heeft een aflevering die door iedereen gehaat wordt. Deze controversiële aflevering is The Opening Night Excitation in seizoen 9.

Controversieel


In deze aflevering slapen Amy (Bialik) en Sheldon (Jim Parsons) voor het eerst met elkaar. Het duurde hiervoor ongeveer 3 jaar voordat het duo hun eerste zoen had en daarna nog twee jaar tot deze aflevering.

Fans hebben problemen met de manier waarop de seksualiteit van Sheldon geportretteerd werd, vooral omdat Parsons openlijk homoseksueel is. Bovendien is niet iedereen het eens met dat Sheldon hyperseksueel werd afgebeeld in de pilot, maar zowat het omgekeerde in de rest van de serie.

De favoriet van Mayim Bialik


Bialik deelt deze haat van de fans voor de aflevering echter totaal niet. Voor haar was het namelijk een heel speciale aflevering.



"Het was heel bijzonder, omdat het zo verborgen was. We namen iets monumentaals voor Sheldon en deze relatie, maar het werd geen vulgaire of komische aflevering. Dat was heel speciaal voor mij", liet de actrice weten aan USA Today.

Te streamen op HBO Max


The Big Bang Theory is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'The Tourist'-ster moest overgeven op set: "Ik was doodop"
Series / Nieuws

Deze 'The Tourist'-ster moest overgeven op set: "Ik was doodop"

Door slechte communicatie over het filmschema kwam deze The Tourist-acteur in een heftige situatie.

Vaak lijkt het werk van acteurs de perfecte baan, maar soms kan het een ware nachtmerrie zijn. Acteurs en actrices gaan vaak door totdat ze écht niet meer kunnen en dan nog een stukje verder. Dat is ook wat deze The Tourist-ster heeft meegemeaakt.

The Tourist vertelt het verhaal van een Ierse man (Jamie Dornan) die ontwaakt met heftig geheugenverlies in Australië. Samen met een lokale vrouw (Danielle Macdonals als Helen Chambers) probeert hij de mysteries van zijn leven te ontrafelen. Ze ontdekken beetje bij beetje zijn duistere verleden.

Actie-scènes


Er zijn veel intense scènes in The Tourist en dat brengt enkele moeilijkheden met zich mee. Dornan vertelde aan Digital Spy dat hij pas heel laat het schema kreeg: "Producties hebben er een hekel aan om acteurs schema's te geven. Je bent letterlijk de laatste persoon die schema's krijgt. Het is een nachtmerrie."

Dit zorgde echter wel voor een groot probleem voor Dornan, aangezien er een opeenvolging van fysiek intensieve scènes achter elkaar gepland waren. Dit zorgde ervoor dat de acteur "doodop" was.

Doodop


Dornan liet weten dat hij heel hard voor deze scènes getraind heeft, maar dat het "heel zwaar" was. Bovendien was er op dat moment een hittegolf, waardoor het trainen nog zwaarder werd.



Het zwaarste was de halsdoek die om Dornans nek geknoopt was: "Dat ding zat strak om mijn nek en het voelde echt alsof ik dood ging. Dat was een moeilijke start van de shoot."

Om het allemaal nóg een beetje erger te maken, moest de acteur ook nog overgeven toen er een bloederig nepvarken naar hem gegooid werd.

HBO


Stream The Tourist op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
WOII-oorlogsfilm 'De Bezette Stad' met Carice van Houten kijk je nu al thuis op de buis
Series / Specials

WOII-oorlogsfilm 'De Bezette Stad' met Carice van Houten kijk je nu al thuis op de buis

Regisseur Steve McQueen maakte de docufilm 'De Bezette Stad' over Amsterdam tijdens nazi-bezetting, nu te zien op Pathé Thuis.

Regisseur Steve McQueen ken je mogelijk van zijn succesfilm 12 Years a Slave uit 2013 en wie weet ben je hem wel eens tegen het lijf gelopen in Amsterdam. De Britse Oscarwinnaar woont namelijk al ruim 30 jaar in Nederland.

Het is dus ook niet gek dat hij de docufilm De Bezette Stad maakte over het dagelijkse leven in Amsterdam onder nazi-bewind. In december was de film kort te zien op het witte doek. Sinds kort vind je de film ook thuis op de buis.

De Bezette Stad


De Nederlandse actrice Carice van Houten verzorgde de voice-over in De Bezette Stad en de docufilm is gebaseerd op het boek Atlas van een Bezette Stad van Bianca Stigter.

In De Bezette Stad botst het verleden met het heden. Volgens de synopsis zien we "een levendige reis van de nazi-bezetting van Amsterdam tot de laatste jaren van pandemie en protest."

Intensief


Met een speelduur van zo'n vier uur is De Bezette Stad geen vluchtige kijk, maar overduidelijk een intensievere tijdsinvestering. Je krijgt er wel iets voor terug. De docu krijgt namelijk een prima Audience Score van 86 procent op Rotten Tomatoes.



De critics consensus op Rotten Tomatoes is als volgt: "Occupied City [De Bezette Stad] is een indrukwekkend ambitieuze poging om het verleden met het heden te verbinden, hoewel de repetitieve aanpak en overweldigende lengte voor veel kijkers te veel zal zijn."

Pathé Thuis


Wil je De Bezette Stad graag zien, dan vind je de docufilm sinds kort op Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dune: Part Two' draait nu in de bioscoop: waar kijk je de eerste film?
Films / Specials

'Dune: Part Two' draait nu in de bioscoop: waar kijk je de eerste film?

Vanaf deze week draait Dune: Part Two in de Nederlandse bioscopen. Moet jij de eerste film nog zien?

Na een uitstel van enkele maanden en de enorm sterke ontvangst draait Dune: Part Two nu eindelijk in de bioscopen. Maar heb jij Part One al gezien? In Nederland staat de film op slechts één streamingdienst.

Dune: Part Two wordt nog sterker ontvangen dan de eerste film. De aftrap rondom de Atreides, Fremen en Harkonnen staat op 83 procent op de Tomatometer en een 8,0 op de IMDb. Part Two komt tot 95 procent op Rotten Tomatoes en staat voorlopig op een 9,1 op de IMDb.

Streamen


Mocht je de eerste film nog niet hebben gezien, of wil deze graag nog een keer zien voordat je het vervolg op het witte doek gaat bekijken, dan vind je Dune op HBO Max. Niet gek, aangezien de film afkomstig is van distributeur Warner Bros. Pictures.

In de eerste film zie je hoe Paul Atreides (Timothée Chalamet) van Huis Atreides kennismaakt met het leven op de planeet Arrakis waar het hele universum de macht over wil gezien de grondstof spice. Naast de lokale bevolking, de Fremen, komt hij oog in oog te staan met de nietsontziende Harkonnen, de mysterieuze Bene Gesserit en de keizer.

HBO Max en Pathé Thuis


Mocht je geen abonnement hebben op HBO Max, dan kun je de film ook voor 1,99 euro huren op Pathé Thuis.



Naar verwachting verschijnt er op den duur ook een derde film in de reeks, met de titel Dune Messiah. HBO werkt op dit moment aan de prequelseire Dune: Prophecy over de Bene Gesserit. De opnames zijn al afgerond en mogelijk verschijnt de serie eind 2024 op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix beloofde deze succesvolle sitcom een nieuw seizoen, maar cancelde toen alsnog
Series / Nieuws

Netflix beloofde deze succesvolle sitcom een nieuw seizoen, maar cancelde toen alsnog

'GLOW' was een grote hit op Netflix, maar helaas gooide de coronapandemie roet in het eten.

De coronapandemie had een enorm effect op de hele wereld, en dus ook op de entertainmentindustrie. Helaas was één van de eerste successen van Netflix slachtoffer van de gevolgen van de pandemie.

GLOW ging in 2017 in première, toen Netflix nog aan de weg aan het bouwen was om het platform te worden dat we vandaag de dag kennen. De serie gaat over de persoonlijke en professionele levens van een groep vrouwelijk worstelaars in het Los Angeles van de jaren 80.

Succes


Alison Brie (Mad Men, Community) speelt de rol van Ruth Wilder, een beginnende actrice die deel wordt van de Gorgeous Ladies of Wrestling. We zien hoe Wilder en haar collega's hun leven leiden in het Californië van de jaren 80, met alle problemen die daarbij horen.

Het eerste seizoen werd goed ontvangen en heeft een indrukwekkende score van 94% op Rotten Tomatoes. Er volgden nog twee seizoenen, die ook allebei een hit waren. Vanwege dit succes besloot Netflix in 2019 een vierde seizoen te bestellen, wat het laatste zou zijn.

Pandemie


Op 19 februari van 2020 plaatste Brie een foto van de set op Instagram, waardoor duidelijk werd dat de opnames voor het laatste seizoen waren begonnen. In maart van dat jaar werd de productie echter stopgezet, vanwege de pandemie.



De opnames van de eerste aflevering waren op dat moment net afgerond. Het bleef een tijdje stil rondom de serie, maar in oktober 2020 kwam het ongelukkige nieuws dat Netflix had besloten het laatste seizoen te cancellen.

Corona-uitbraak


Als reden werd gegeven dat Netflix niet wist hoe een corona-uitbraak voorkomen zou kunnen worden op de set, vanwege het onvermijdelijke lichamelijke contact bij worstelen. Ook was het budget te hoog, in combinatie met alle extra gemaakte kosten.

Helaas zullen we nooit meer zien wat GLOW van plan was in het laatste seizoen. Gelukkig zijn de eerste drie seizoenen wel gewoon te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Misdaad met een Nederlands tintje: miniserie 'The Serpent' mag je niet gemist hebben
Series / Specials

Misdaad met een Nederlands tintje: miniserie 'The Serpent' mag je niet gemist hebben

In 'The Serpent' probeert een Nederlandse diplomaat een beruchte seriemoordenaar te ontmaskeren.

Er zijn maar weinig series zo spannend als series die gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal. Dat is ook het geval bij het crime drama The Serpent uit 2021. Als je de serie destijds gemist hebt, is dit absoluut een aanrader.

The Serpent is gebaseerd op een waargebeurde misdaad in het Thailand van de jaren 70. De serie volgt de Franse seriemoordenaar Charles Sobhraj, die westerse toeristen drogeerde en beroofde langs het hippie trail in Zuid-Azië.

Sluw


Zijn slachtoffers waren vooral jonge backpackers. Sobhraj werd ook wel The Serpent (of wel de slang) genoemd, omdat hij lange tijd op sluwe wijze de autoriteiten wist te ontwijken. Hij stal de paspoorten en identiteiten van slachtoffers om samen met zijn vriendin steeds te onstnappen.

In de serie zien we hoe Sophraj op het hoogtepunt van zijn misdaden zit, wanneer de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg de moorden op twee Nederlandse slachtoffers begint te onderzoeken. Het wordt zijn missie om de beruchte seriemoordenaar te ontmaskeren.

Acteurs


De rol van Sobhraj wordt gespeeld door de Franse acteur Tahar Rahim (The Mauritanian, Napoleon). In de rol van zijn vriendin Marie-Andrée Leclerc zien we Jenna Coleman (Victoria, Doctor Who).



De rol van Knippenberg wordt niet gespeeld door een Nederlandse acteur, maar door de Britse Billy Howle (Outlaw King). Ellie Bamber (Willow) speelt zijn Duitse vrouw Angela Knippenberg.

Pandemie


De serie werd voor het grootste deel opgenomen in Thailand, maar vanwege de pandemie moesten de opnames daar stopgezet worden in 2020. De overige opnames werden toen gedaan in Engeland, hoewel de scènes zich in de serie afspelen in India en Frankrijk.

Bekijk The Serpent op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jennifer Lawrence verovert vanaf vandaag Netflix met een keigoede film
Films / Netflix Kijktip

Jennifer Lawrence verovert vanaf vandaag Netflix met een keigoede film

Vanaf vandaag staat de succesfilm Silver Linings Playbook op Netflix, met onder andere Jennifer Lawrence en Bradley Cooper.

Met grote namen als Bradley Cooper en Jennifer Lawrence verscheen in 2012 de film Silver Linings Playbook, een tragikomedie van regisseur David O. Russell. Op dat moment was de filmmaker vooral bekend van de oorlogsfilm Three Kings.

Silver Linings Playbook was een groot succes door maar liefst 236 miljoen dollar op te halen. Lawrence won haar enige Oscar voor haar rol als de jonge weduwe Tiffany Maxwell. Het was ook de enige van de acht Oscarnominaties die de film verzilverde.

Nu op Netflix


Vanaf vandaag staat Silver Linings Playbook, met ook rollen voor Robert De Niro, Jacki Weaver, Anupam Kher, Chris Tucker, John Ortiz, Shea Whigham en Julia Stiles op Netflix.

In de film zien we dat Pat (Cooper) een mentale inzinking heeft doordat hij zijn huis, zijn vrouw en zijn baan heeft verloren. Maar dan ontmoet hij Tiffany (Lawrence) waarvan hij denkt dat ze nog gekker is dan hij. Zij helpt hem om weer met zijn vrouw in contact te komen en hij moet haar helpen bij een danswedstrijd.

Lastig thematisch koord


"Silver Linings Playbook bewandelt een lastig thematisch koord, maar de gevoelige regie van David O. Russell en het scherpe werk van een getalenteerde cast zorgen voor een waar evenwicht," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes, waarop de Tomatometer op 92 procent staat.



Je vindt Silver Linings Playbook op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De spin-off van 'Suits' heeft nu ook de vrouwelijke hoofdrol gecast
Series / Nieuws

De spin-off van 'Suits' heeft nu ook de vrouwelijke hoofdrol gecast

Het advocatenkantoor Black Lane krijgt naast Ted en Rick nu ook Erica in het team.

Na de doorstart van Suits op Netflix kwam het Amerikaanse NBC al snel met het idee voor een spin-off. Oorspronkelijke maker Aaron Korsh gaf al aan dat Suits: LA was verkast naar de Westkust van de VS. Daarnaast zal de serie nieuwe personages bevatten.

Stephen Amell speelt de hoofdrol van Ted Black, die samen met Rick Dodsen (Josh McDermitt) het advocatenkantoor Black Lane opricht. Variety bericht nu dat de vrouwelijke hoofdrol gespeeld zal worden door Lex Scott Davis, die we eerder al zagen in Florida Man.

Gewiekst


Haar personage Erica Rollins wordt omschreven als een "gewiekste rijzende ster" in de wereld van de advocatuur in Los Angeles. Hiermee zijn de drie hoofdrollen voor de pilot-aflevering compleet.

De moederserie Suits had destijds een vaste bezettng van zes personages. Als de pilot-aflevering tot een volledig seizoen leidt dan bestaat de kans dat er nog personages toegevoegd zullen worden.

Gevarieerd


Scott Davis' acteerervaring is behoorlijk gevarieerd. Ze heeft ervaring met diverse genres en dit betreft zowel tv als film. Naast de serie Florida Man was zij ook te zien in The L-Word: Generation Q, de komische dramaserie Rebel en Training Day. Een aantal van de films waarin Scott Davis te zien was zijn The First Purge en Superfly.

Bekijk op instagram


In de tussentijd kun je Suits streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Rings of Power': eindelijk een nieuwe update over het langverwachte tweede seizoen
Series / Nieuws

'The Rings of Power': eindelijk een nieuwe update over het langverwachte tweede seizoen

De showrunners J.D. Payne en Patrick McKay tekenen een exclusief contract met Amazon MGM Studios.

Prime Video vernieuwde The Rings of Power al vrij snel nadat het eerste seizoen in première ging. Verder konden de opnames van seizoen 2 gewoon doorgaan tijdens de Hollywoodstaking. De acteurs in de serie vielen namelijk onder de Britse acteursvakbond.

Vervolgens viel er een radiostilte die onlangs eindelijk geëindigd is. De showrunners Payne en McKay hebben namelijk een exclusieve overeenkomst voor drie jaar afgesloten met Amazon MGM Studios. Tegelijkertijd werd bekendgemaakt dat het nieuwste seizoen dit jaar nog te zien zal zijn.

Creatieve geesten


Het tweetal is niet alleen showrunner, zij zijn daarnaast ook nog eens uitvoerend producent van de serie. Payne en McKay begonnen ongeveer vijf-en-een-half jaar geleden bij Amazon MGM Studios, waar Prime Video onder valt.

Hogerhand is duidelijk zeer tevreden over hun werk. Vernon Sanders, Hoofd Televisie zei hierover het volgende: "We zijn verheugd om de samenwerking met deze briljante, creatieve geesten voort te kunnen zetten".

Opzet derde seizoen


Hoewel dit natuurlijk positieve berichten zijn, betekent dit nog niet dat er ook een derde seizoen komt. Wél werd aanvullend bericht dat Payne en McKay al bezig zijn met de opzet voor seizoen 3 van The Rings of Power.

Bekijk op instagram


Tot slot gaf men aan dat, mocht er nog een vervolgseizoen komen, de productie zich van de Bray Studios zal verplaatsen naar de Shepperton Studios. We houden jullie uiteraard op de hoogte omtrent het verdere verloop. Kijk in de tussentijd The Rings of Power op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse serie over Maxima Zorreguieta gaat de hele wereld over
Series / Nieuws

Nederlandse serie over Maxima Zorreguieta gaat de hele wereld over

Hoewel de serie nog moet verschijnen, is er van over de hele wereld interesse.

Het leven en de geschiedenis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn bij ons natuurlijk bekend en binnenkort verschijnt de nieuwe high-end dramaserie Maxima. Nu blijkt dat deze serie wereldwijde aandacht krijgt.

Hoewel de serie gemaakt is door de Duitse film- en televisiegroep Beta Films, zijn de meeste betrokkenen voor en achter de schermen gewoon Nederlands. Het is één van de pronkstukken Beta films en heeft blijkbaar indruk gemaakt op netwerken in Zuid-Amerika, Israël en heel Europa.

Flinke waslijst aan kopers


In Latijns-Amerika zal Maxima worden uitgezonden op de netwerken van Warner Bros. Discovery en op HOT in Israël. Daarnaast is de serie verkocht aan onder andere HRT in Kroatië, ORF in Oostenrijk en netwerken in Slowakije en Letland.

Maxima vertelt het verhaal van koningin Máxima Zorreguieta en is een van de weinige series die een levende koninklijke figuur portretteert. De serie begint vanaf het moment dat de in Argentinië geboren koningin aan de zijde van de Nederlandse kroonprins verschijnt.

Internationale cast


Máxima wordt vertolkt door de opkomende Argentijnse ster Delfina Chaves, terwijl kroonprins Willem-Alexander wordt gespeeld door Martijn Lakemeier. De Duitse acteur Sebastian Koch vertolkt de rol van Claus von Amsberg, de vader van Willem-Alexander, en Elsie de Brauw speelt koningin Beatrix.



Vanaf 20 april zijn alle afleveringen van Maxima te kijken op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.