search
Met 96% op de Tomatometer is deze mysteriethriller één van de beste series van de afgelopen 25 jaar
Series / Specials

Met 96% op de Tomatometer is deze mysteriethriller één van de beste series van de afgelopen 25 jaar

De serie The Americans mag zich volgens Rotten Tomatoes rekenen tot een van de beste series van de afgelopen 25 jaar.

Rotten Tomatoes is een website die al jarenlang de ontvangst van films en series bijhoudt. Met de Tomatometer, de publieksscore en gemiddelde cijfers is het een plek waar je snel een goede serie kunt vinden die je nog niet hebt gezien.

In de lijst met de beste tv-series van de afgelopen 25 jaar volgens recensenten staan heel wat bekende titels, van Breaking Bad op de eerste plaats tot Stranger Things op plaats zeven. Op #21 staat de dikke aanrader The Americans.

IJzersterk


Met zes seizoenen en 75 afleveringen was The Americans te zien op de Amerikaanse zender FX. De ontvangstcijfers zijn indrukwekkend met op de Tomatometer 88% voor het eerste seizoen en 99% procent voor het afrondende seizoen. De publieksscores per seizoen zitten er niet ver naast. Gemiddeld is 94 procent van het publiek positief over The Americans.

In de mysteriethriller zien we hoe het de twee undercover Sovjet-spionnen Elizabeth Jennings (Nadezhda) en Philip Jennings (Mischa) vergaat in de Verenigde Staten tijdens de Koude Oorlog eind jaren 80.

Grote namen


De hoofdrollen worden gespeeld door Keri Russell, bekend van Felicity en The Diplomat, en Matthew Rhys, die je mogelijk kent uit Perry Mason en Brothers & Sisters.Over de serie schreef Kelly Lawler van USA Today een korte en prima samenvatting: "Doordacht, diepgaand, spannend en soms zelfs grappig: deze serie is de beste serie van de jaren 2010."

Disney+


Mocht je dus op zoek zijn naar een nieuwe serie om te volgen, dan is The Americans zeker een aanrader. In Nederland vind je de complete serie op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen