search
Nu op HBO Max: 'The Regime' met de extreem krachtige Kate Winslet en een Belgisch tintje
Series / Specials

Nu op HBO Max: 'The Regime' met de extreem krachtige Kate Winslet en een Belgisch tintje

Kate Winslet geeft een geweldige performance in de politieke serie 'The Regime'.

Op HBO Max is deze week weer een geweldige serie in première gegaan. De miniserie The Regime is vanaf 4 maart te bekijken op de streamingdienst en heeft naast een sterrencast ook een Belgisch tintje.

The Regime is een politieke satirische serie die zich afspeelt in een fictief land in centraal Europa. Het autoritaire regime dat hier heerst begint langzaam uit elkaar te vallen.

Paranoïde


In de serie zien we één jaar binnen het parlementsgebouw van het Europese land. Wanneer kanselier Elena Vernham dit gebouw een tijd lang niet verlaat, wordt ze steeds meer paranoïde en benoemt ze soldaat Herbert Zubak als haar confidant.

De pogingen van Vernham om meer macht te verkrijgen hebben een grote invloed op de wereld om haar heen. De rol van Elena Vernham wordt gespeeld door Kate Winslet. Haar acteerwerk wordt geprezen door critici.

Matthias Schoenaerts


Tom Gliatto van People Magazine zegt het volgende over Winslet in de nieuwe serie: "[ze] heeft een uitgebreide macht en kracht die zeer geschikt is voor deze brede verhaallijnen. Ze oefent een onafgebroken emotionele aantrekkingskracht uit, of ze nu lacht of huilt (of beide)".



Daarnaast heeft de serie een Belgisch tintje, want de rol van Zubak wordt gespeeld door acteur Matthias Schoenaerts. Ook zien we Hugh Grant als oud-kanselier Edward Keplinger, Andrea Riseborough als manager Agnes en Martha Plimpton als VS-senator Judith Holt.

Wenen


Hoewel de serie zich in een onbekend Europees land afspeelt, werden de opnames gedaan in het Gartenpalais Liechtenstein in Wenen. De serie bestaat in totaal uit zes afleveringen, die wekelijks op maandag verschijnen.

Bekijk de eerste aflevering van The Regime op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn nieuwsgierig: ga jij binnenkort The Regime kijken?

  • Jazeker!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, deze skip ik

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen