search

Ons nieuws van maandag 4 maart 2024

Recensie Prime Video serie 'Reina Roja'
Recensie

Recensie Prime Video serie 'Reina Roja'

Verfrissende misdaadserie vol interessante personages en onverwachte wendingen vraagt veel oplettendheid van de kijker.

Regie: Koldo Serra, Julián de Tavira | Cast: Vicky Luengo (Antonia), Hovik Keuchkerian (Jon), Nacho Fresneda (Ezequiel), Andrea Trepat (Sandra), Celia Freijeiro (Carla), Alex Brendemühl (Mentor), Urko Olazabal (inspecteur Parra), José Ángel Egido (Ortiz) e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 53-58 minuten | Jaar: 2024

Antonia Scott is een uitzonderlijk intelligente vrouw, wiens hulp wordt ingeschakeld bij het oplossen van een zeer lugubere moordzaak. Als rechterhand van agent Jon gaat ze op zoek naar de dader, terwijl er nog meer mensen verdwijnen en de zaak alleen maar ingewikkelder wordt. Reina Roja laat beetje bij beetje zien wie deze bijzondere vrouw is.

Zowel qua inhoud als verloop is Reina Roja anders dan andere politieseries en daarmee heerlijk verfrissend. Het grotere geheel zit dusdanig complex in elkaar dat je als kijker goed bij de les moet blijven. En dan nog zal je af en toe eventjes het spoor bijster raken. De gepleegde misdaden zijn erg origineel en bedacht met oog voor detail. De visualisering daarvan vergt de nodige techniek, zoals bij een jongen wiens hoofd horizontaal is doorgezaagd nadat hij langzaam is doodgebloed.

Zo nu en dan wordt ernaar gehint dat Antonia misschien iets meer te maken met het meesterbrein achter de misdaden dan in eerste instantie lijkt. Concrete bevestigingen blijven echter uit, hoewel het einde iets meer duidelijkheid brengt. Het is daarom veel gissen, wat ervoor zorgt dat je als kijker op het puntje van je stoel zal zitten. Het wegblijven van enige voorspelbaarheid zorgt voor een verhaal dat allesbehalve saai is.

Wat betreft de hoofdrolspelers zijn er goede keuzes gemaakt. Vicky Luengo, bekend van Antidisturbios, is perfect als de extreem intelligente Antonia, die er op zijn zachtst gezegd een bijzondere denkwijze op nahoudt. De rol van Jon wordt vertolkt door Hovik Keuchkerian, onder andere bekend van La Casa de Papel. Hij is zowel hard als zorgzaam. Deze rol van alfaman met een hoog knuffelbeergehalte is Keuchkerian op het lijf geschreven.

De makers laten wel wat steekjes vallen door niet altijd goed duidelijk te maken of bepaalde scènes echt zijn of zich afspelen in de fantasie, dromen of gedachten van de personages. Er wordt namelijk geen visueel onderscheid gemaakt en deze momenten worden evenmin als zodanig benoemd. Dit zorgt soms voor onduidelijkheid en verwarring.

Daarnaast wordt niet helemaal duidelijk wat het verband is tussen Antonia en de dader. Wellicht dat de makers hier nog op voort zullen borduren in een tweede seizoen, maar daar is vooralsnog geen sprake van. De laatste aflevering lijkt in eerste instantie een gesloten einde te bieden, maar dit verandert in de laatste minuten. De open eindjes die daarmee worden gecreëerd zorgen net niet voor een bevredigend slot.

★★★★☆

Reina Roja is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scandinavische parel is nog kort te zien op Netflix: "mysterieus en morbide"
Series / Netflix Kijktip

Scandinavische parel is nog kort te zien op Netflix: "mysterieus en morbide"

Eind deze maand haalt Netflix een van de beste Scandinavische misdaadseries offline.

Het is een komen en gaan van uiteenlopende series en films op Netflix. Deze maand haalt de streamingdienst misschien wel de beste Scandinavische serie ooit gemaakt offline. We hebben het uiteraard over The Bridge.

De Deens-Zweedse serie van bedenker Hans Rosenfeldt, ook bekend van het latere Marcella, is ook bekend onder de originele titel Bron en de vier seizoenen verschenen in 2011, 2013, 2015 en 2018.

Lijk op brug


In het eerste seizoen wordt er een lijk gevonden op de brug tussen Denemarken en Zweden in. Dit zorgt ervoor dat een Deense en Zweedse detective moet samenwerken tijdens de zoektocht naar de dader.

In het eerste seizoen hebben Sofia Helin als de Zweedse Saga Norén en Kim Bodnia als de Deense Martin Rohde de hoofdrollen en vanaf seizoen drie is Thure Lindhardt de voornaamste Deense detective, Henrik Sabroe.

Wereldwijde hit


De serie werd uitgezonden in meer dan honderd landen en de serie was zo'n succes dat seizoen 4 in het Verenigd Koninkrijk op BBC Two werd uitgezonden. De eerste aflevering van dat seizoen werd bekeken door 2 miljoen Britten. Op Rotten Tomatoes staat onder meer het volgende in critics consensus over het laatste seizoen: "De mysteries van The Bridge smeulen nog steeds van morbide intriges" en "de serie voelt gespannen in het vierde seizoen met griezelige beelden."



De serie was zo'n groot succes dat er meerdere remakes kwamen, met The Tunnel (Groot-Brittannië/Frankrijk), The Bridge (VS/Mexico), The Bridge (Rusland/Estland), The Bridge (Maleisië/Singapore), Der Pass (Duitsland/Oostenrijk) en Gefyra (Griekenland/Turkije).

Nog even op Netflix


Op dit moment staan de vier seizoenen van The Bridge op Netflix. Na donderdag 28 maart haalt de streamingdienst de reeks offline, dus graag nog snel de kans om de serie te kijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wil je na 'Dune: Part Two' meer 'Dune'? Kijk dan deze kort maar krachtige sciencefictionserie
Series / Specials

Wil je na 'Dune: Part Two' meer 'Dune'? Kijk dan deze kort maar krachtige sciencefictionserie

Nu Dune: Part Two een succes is in de bioscoop, kun je ook Children of Dune kijken op Prime Video.

Sinds vorige week draait de film Dune: Part Two in de wereldwijde bioscoopzalen en na de sterke ontvangst loopt het publiek flink warm voor de film die gebaseerd is op het werk van schrijver Frank Herbert.

Mocht je na de twee films meer Dune willen, dan kun je op Prime Video kijken naar de serie Children of Dune waarin acteur James McAvoy (Split, The Last King of Scotland) een belangrijke rol speelt.

Children of Dune


Children of Dune uit 2003 is een driedelige serie die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Herbert. Het betreft het derde boek in de zesdelige Dune-serie van de schrijver.

In dit verhaal zien we meer over de kinderen van Paul "Muad'dib" Atreides, de tweeling Leto en Alia, gespeeld door respectievelijk McAvoy en Daniela Amavia. Alec Newman is te zien als hun vader.

Arrakis


De serie, met een redelijke 7,3 op de IMDb, laat net als de films meer zien van het politieke landschap van Arrakis / Dune en de rest van het Universum. Leuk is ook dat heel wat bekende personages te zien zijn, zoals Duncan Idaho en Jessica Atreides.



De moderne bioscoopfilms Dune: Part One en Part Two zijn gebaseerd op het eerste boek van Herbert en de derde film wordt gebaseerd op het tweede boek Dune Messiah. De serie Children of Dune focust zich op het derde doek met vooral de kinderen van Muad'dib, aangezien de serie Dune uit 2000 al een verfilming was van delen uit de eerste twee boeken van Herbert. Helaas is deze serie nergens op een Nederlandse dienst te streamen.

Streamen


Je kunt de serie Frank Herbert's Children of Dune kijken op Prime Video. Wil je verder terug in de tijd en de film Dune uit 1984 van regisseur David Lynch kijken, dan vind je deze op Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meryl Streep over 'Only Murders in the Building': "Ik wilde gewoon plezier hebben"
Series / Nieuws

Meryl Streep over 'Only Murders in the Building': "Ik wilde gewoon plezier hebben"

"Ik wilde gewoon plezier hebben": Meryl Streep over haar ervaring met een eerdere samenwerking.

De Disney+ serie Only Murders in the Building heeft de allerbeste gaststerren. Zo schitteren Cara Delevingne, Paul Rudd, Sting, Tina Fey, Amy Schumer en nog veel meer in hun grappige en intrigerende rollen. De beste gastster? Dat is zonder twijfel Meryl Streep.

Meryl Streep


Only Murders in the Building vertelt het verhaal van Oliver Putman (Martin Short), Charles-Haden Savage (Steve Martin) en Mabel Mora (Selena Gomez) die samen een podcast beginnen over de moorden in hun gebouw.

Streep speelt Loretta, een getalenteerde actrice die nog steeds wacht op haar doorbraak. Ook is ze de liefdesinteresse van Oliver. Onlangs vertelde Streep in een interview met The Hollywood Reporter over haar samenwerking met Martin Short.

Only Murders in the Building


Ze liet weten: "Ik was een grote fan van de show, maar ik wilde gewoon plezier hebben. De wereld is momenteel best wel k***e."



Streep en Short hebben in 2009 al een keer samengewerkt aan hun film It’s Complicated. Dat was een ontzettend leuke en gezellige samenwerking voor Streep. Dat is dan ook de reden dat ze Short opbelde om te vragen of ze weer samen konden werken, dit keer aan Only Murders in the Building.

Disney+


Gelukkig zei Short ja en kon Streep de rol van Loretta op zich nemen. Hun avonturen zijn te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet zijn eerste rodeo: 'Yellowstone' was niet de eerste western voor Kevin Costner
Series / Nieuws

Niet zijn eerste rodeo: 'Yellowstone' was niet de eerste western voor Kevin Costner

Kevin Costner is geweldig als John Dutton in Yellowstone, maar hij had al ervaring met westerns.

Sinds Taylor Sheridans Yellowstone is de hele wereld weer fan geworden van een goede ouderwetse western, maar wel met een modern jasje. Kevin Costner is hét gezicht van Yellowstone, maar dat was niet zijn eerste western.

De Paramount+-serie, Yellowstone, is een enorme hit geworden en de talloze spin-offs zijn hier het bewijs van. Zo vertelde 1883 het verhaal van de oorsprong van de Dutton-familie, waar 1923 op voortbouwde. De aankomende series 1944, 2024 en 6666 zullen de steengoede franchise nog verder uitbreiden.

Kevin Costner


Aan het hoofd van de familie Dutton in Yellowstone staat John Dutton, gespeeld door Kevin Costner. John groeide al snel uit tot de hoofdrolspeler en dat maakte Costner immens populair en succesvol.

Velen zullen echter verbaasd zijn dat dit niet Costners eerste western is. De getalenteerde acteur had namelijk in 2012 al een rol in de miniserie Hatfields & McCoys.

Hatfields & McCoy


De miniserie Hatfields & McCoys vertelt het echte verhaal van een familievete tussen twee families in de regio West Virginia-Kentucky. Costner schittert in de hoofdrol van William Anderson Hatfield.

Bekijk op instagram


Hatfields & McCoys heeft een verrassend lage score van 71% op Rotten Tomatoes. Deze score maakt echter weinig uit, aangezien de serie maar liefst 16 nominaties heeft gekregen bij de 64e Primetime Emmy Awards. Hiermee heeft de miniserie het record verbroken.

Apple TV+


Hatfields & McCoys is te streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix slachtofferde zijn populaire serie waar iedereen "oké" mee was: de pandemie krijgt de schuld
Series / Specials

Netflix slachtofferde zijn populaire serie waar iedereen "oké" mee was: de pandemie krijgt de schuld

Het tweede seizoen van 'I Am Not Okay With This' kwam er nooit waardoor de serie eindigde met één seizoen.

De pandemie herinnert zich iedereen nog en het had veel impact op de televisiewereld. Zo was het de bedoeling dat de populaire Netflix-serie I Am Not Okay With This een tweede seizoen zou krijgen, maar uiteindelijk is die er nooit gekomen door de pandemie. En de fans waren daar niet ok mee.

Het eerste en enige seizoen van I Am Not Okay With This kwam uit aan het begin van de pandemie in februari 2020. Het is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Charles Forsman. Sophia Lillis speelt de hoofdrol van de 17-jarige Sydney Novak. Wyatt Oleff, Sofia Bryant en Kathleen Rose Perkins spelen ook mee in de serie.

Verhaal


I Am Not Okay With This vertelt het verhaal van Sydney Novak (Lillis), wiens vader - een voormalige militair - een jaar geleden zelfmoord pleegde, omdat hij niet langer kon tolereren wat hem overkwam. Ze woont met haar moeder Maggie (Perkins) en haar jongere broer Liam.

Op een dag ontdekt Sydney plotseling dat ze bovennatuurlijke krachten heeft en het vermogen heeft tot telekinese, dat ze aanvankelijk toeschreef aan het opgroeien. Maar ze begint dan te begrijpen dat er iets ongewoons met haar gebeurt en leert haar capaciteiten te gebruiken. Hiervoor krijgt ze hulp van haar buur en vriend Stanley (Oleff), die als enige het weet over haar krachten. Ze komt er uiteindelijk achter waarom haar vader zelfmoord heeft gepleegd.

Onzekerheid


De serie kreeg positieve recensies met lof voor de acteerprestaties van vooral Lillis en Oleff. Ondanks dat de serie populair was en goed ontvangen werd, nam Netflix de teleurstellende beslissing om de show te beëindigen na één seizoen vanwege de "onzekerheid rond productiedata gecombineerd met onverwachte budgetverhogingen als gevolg van Covid."



Voordat de serie geannuleerd werd, onthulde showrunner Jonathan Entwistle dat seizoen 2 - dat sowieso het laatste seizoen zou worden - net zou beginnen met filmen voordat het werd geannuleerd. Hij zei ook dat hij Netflix had gevraagd of hij het einde opnieuw mocht bewerken om te voorkomen dat het als cliffhanger zou eindigen, maar dit is nooit veranderd.

Kijken?


Je kan alle afleveringen van I Am Not Okay With This, met de cliffhanger aan het einde van het seizoen, bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De woeste Lucy Lawless was in een klap "groter en beter" met haar eigen fantasy-spinoff
Series / Specials

De woeste Lucy Lawless was in een klap "groter en beter" met haar eigen fantasy-spinoff

Xena begon als een schurk in 'Hercules' en kreeg dan haar eigen serie, die beter en groter zou worden dan de originele serie.

Veel van de series die uitkwamen in de jaren 90 zijn intussen cultfavorieten of regelrechte popculturele fenomenen geworden. Een van die series is Xena: Warrior Princess, waarin de titulaire heldin, gespeeld door Lucy Lawless, de strijd aangaat met de krachten van het kwaad. Ironisch genoeg begon Xena als een spin-off van Hercules: The Legendary Journeys en in de loop der jaren groeide het uit tot een betere serie dan Hercules.

Toen Xena voor het eerst verscheen in Hercules: The Legendary Journeys, was dat als een schurk. In de aflevering The Warrior Princess verleidt ze de jonge Iolaus (Michael Hurst) om Hercules (Kevin Sorbo) te lokken en te doden. Xena wordt afgeschilderd als wreed, bloeddorstig en manipulatief - ver van het feministische icoon dat ze zou worden in haar eigen serie.

Unchained Heart


In de voorlaatste aflevering van seizoen 1 van Hercules, The Gauntlet, wordt Xena verraden en moet ze vertrouwen op Hercules voor hulp. Dit leidt uiteindelijk tot een gevecht tussen de twee, maar Hercules weigert Xena te doden. In de seizoensfinale van seizoen 1, Unchained Heart, kiest ze ervoor om zich te verzoenen voor haar misdaden.

Dit leidde ertoe dat Xena haar eigen serie kreeg, terwijl die bijna niet werd gemaakt. Xena ging oorspronkelijk aan het einde van de aflevering Unchained Heart sterven, maar mede-bedenker van de serie Robert Tapert werd overtuigd door Universal om haar een eigen serie te geven. Zo begon de weg naar verlossing voor Xena met de pilotaflevering Sins of the Past waarin ze een maagd, genaamd Gabrielle (Renee O'Connor), redt, die uiteindelijk haar sidekick zou worden.

Overtrof Hercules


Het duurde even voordat de kijkcijfers stegen in het eerste seizoen, maar al snel werd een tweede seizoen besteld en uiteindelijk liep de serie zes seizoenen, waarmee het Hercules: The Legendary Journeys in kijkcijfers overtrof. Xena: Warrior Princess werd veel populairder dan Hercules en was toen te zien op televisie in meer dan 108 verschillende landen.



Een groot deel van wat Xena een boeiender personage maakte, was haar strijd om verlossing. Gedurende de serie komen vijanden uit haar verleden haar achtervolgen en ze doorloopt een aantal beproevingen, waaronder haar kruisiging. In tegenstelling tot Hercules lijkt het alsof hij nooit echt gegroeid is als personage; hij was de standaard heldhaftige man. Xena kreeg ook meer bekendheid door de relatie tussen Xena en Gabrielle, die een aantal romantische ondertonen had.

Animatiefilm en mogelijke reboot


Xena werd een echte franchise met ook strips en videospellen die gemaakt werden. Naast de serie werd er ook een geanimeerde film gemaakt, genaamd Hercules & Xena - The Animated Movie: The Battle for Mount Olympus. Lawless en Sorbo hernamen hun rollen als Xena en Hercules voor deze film, waarbij de titelhelden de godin Hera bestreden.



De serie werd in 2001 stopgezet na zes seizoenen en het duurde niet lang voordat er geruchten rondgingen over een mogelijke reboot en/of filmadaptatie. Pas in 2015 werd er opnieuw gesproken over een reboot met Javier Grillo-Marxuach die werd gevraagd om het te schrijven en produceren. Grillo-Marxuach zei dat hij ernaar uitkeek om elementen van de serie bij te werken, waaronder de relatie tussen Xena en Gabrielle. Het zou zelfs Tapert en Sam Raimi als uitvoerende producenten hebben teruggebracht. In 2017 werd het project opgeschort, omdat Grillo-Marxuach het project had verlaten vanwege creatieve verschillen en Universal geen richting kon vinden voor de nieuwe serie.

Kijken?


Hoewel de reboot er nooit gekomen is, blijft Xena: Warrior Princess tot op de dag van vandaag een van de meest invloedrijke genreseries uit de jaren 1990. Het was een van de vele series die een goed afgeronde vrouwelijke hoofdrol zouden bevatten en wordt nog steeds aangehaald in de popcultuur. Xena zal voor altijd voortleven in de harten van haar fans, evenals de vrouw die haar portretteerde.



Je kan Xena: Warrior Princess bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwste thriller met Nicolas Cage staat nu op Netflix en trekt veel kijkers: "spannend en meeslepend"
Films / Netflix Kijktip

De nieuwste thriller met Nicolas Cage staat nu op Netflix en trekt veel kijkers: "spannend en meeslepend"

De spannende actiethriller Sympathy for the Devil met Nicolas Cage en Joel Kinnaman staat in de Netflix Top 10.

Nicolas Cage is weer wat meer in beeld in Hollywood. Hij krijgt meer grote rollen aangeboden, nadat hij jarenlang vooral in snelle en vaak onbekende producties te zien was. Zijn nieuwste thriller staat nu in de Netflix Top 10.

Op de achtste plaats komt Sympathy for the Devil namelijk binnen in de lijst. De film verscheen in 2023 nog in de bioscoop en haalde daar wereldwijd een bedenkelijke score van $160 duizend op, waarvan een kleine 40k afkomstig was uit Nederland.

Sympathy for the Devil


In Sympathy for the Devil - volgens Netflix spannend en meeslepend - van regisseur Yuval Adler (The Secrets We Keep) is ook een belangrijke rol weggelegd voor Joel Kinnaman, die eind 2023 nog te zien was in Silent Night van John Woo. Andere rollen komen van onder andere Alexis Zollicoffer en Cameron Lee Price.

In de actiethriller rijdt David Chamberlain alias "The Driver" (Kinnaman) naar het ziekenhuis voor de geboorte van zijn dochter. Hij belandt echter in een gewelddadig spel op leven en dood als een vreemdeling alias "The Passenger" (Cage) met een pistool in zijn auto stapt.

Top 10


De film komt binnen op de achtste plaats in de Netflix Top 10. Waarschijnlijk gaat de film nog wel wat plaatsjes stijgen, aangezien het zeker een aardig tussendoortje is. Op de IMDb staat de film op een 5,5 na bijna achtduizend stemmen.



Wil je Sympathy for the Devil graag zien, dan vind je deze nu terug in de Netflix Top 10.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Freaks and Geeks' had de beste sitcom kunnen zijn, maar flopte kneiterhard
Series / Nieuws

'Freaks and Geeks' had de beste sitcom kunnen zijn, maar flopte kneiterhard

'Freaks and Geeks' werd vroegtijdig gecanceld, maar groeide toch uit tot een cult classic.

De serie Freaks and Geeks leek in eerste instantie enorm veelbelovend, maar helaas liep het niet goed af voor de sitcom. Nog altijd vragen fans zich af waarom deze serie gecanceld werd.

Freaks and Geeks ging in 1999 in première. De serie speelt zich af op McKinley High in de jaren 80. Er zijn daar twee groepen tieners: de Freaks en de Geeks. We zien hoe de tieners hun leven op de middelbare school navigeren, via bekende thema's als drank, drugs en pesten.

Geweldige cast


Helaas wist de serie niet genoeg kijkers te trekken. Zelfs de geweldige cast met een aantal namen die inmiddels enorm bekend zijn (waaronder Linda Cardellini, James Franco, Seth Rogen en Jason Segel) kon hier niet voor zorgen.

Dit had vooral te maken met het uitzendschema van Freaks and Geeks. De serie werd in slechte tijdsloten gezet, tegenover andere grote series en programma's. De makers waren daar uiteraard niet blij mee en besloten een speciale website te maken voor de afleveringen.

Cult classic


Netwerk NBC wou hier echter geen promotie voor verzorgen, omdat ze bang waren hier kijkers aan kwijt te raken. Hierdoor kreeg de serie maar weinig publiciteit. Daarnaast hadden NBC en makers Paul Feig en Judd Apatow verschillende ideeën over de inhoud van de serie.



Dit alles zorgde ervoor dat de serie gecanceld werd na 12 afleveringen, terwijl er eigenlijk nog zes uitgezonden moesten worden. Achteraf was dit een opmerkelijke keuze, want Freaks and Geeks wist uit te groeien tot een echte cult classic.

Wraak


De sitcom is zelfs in talloze lijsten van de beste series ooit genoemd, waaronder die van Rolling Stone, Time en Entertainment Weekly. Makers Feig en Apatow zijn bovendien uitgegroeid tot twee van de bekendste comedy regisseurs.

Apatow noemde alles wat hij sindsdien heeft gedaan zelfs wraak op de mensen die verantwoordelijk waren voor het cancellen van Freaks and Geeks. Helaas is de serie momenteel niet in Nederland te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu op HBO Max: 'The Regime' met de extreem krachtige Kate Winslet en een Belgisch tintje
Series / Specials

Nu op HBO Max: 'The Regime' met de extreem krachtige Kate Winslet en een Belgisch tintje

Kate Winslet geeft een geweldige performance in de politieke serie 'The Regime'.

Op HBO Max is deze week weer een geweldige serie in première gegaan. De miniserie The Regime is vanaf 4 maart te bekijken op de streamingdienst en heeft naast een sterrencast ook een Belgisch tintje.

The Regime is een politieke satirische serie die zich afspeelt in een fictief land in centraal Europa. Het autoritaire regime dat hier heerst begint langzaam uit elkaar te vallen.

Paranoïde


In de serie zien we één jaar binnen het parlementsgebouw van het Europese land. Wanneer kanselier Elena Vernham dit gebouw een tijd lang niet verlaat, wordt ze steeds meer paranoïde en benoemt ze soldaat Herbert Zubak als haar confidant.

De pogingen van Vernham om meer macht te verkrijgen hebben een grote invloed op de wereld om haar heen. De rol van Elena Vernham wordt gespeeld door Kate Winslet. Haar acteerwerk wordt geprezen door critici.

Matthias Schoenaerts


Tom Gliatto van People Magazine zegt het volgende over Winslet in de nieuwe serie: "[ze] heeft een uitgebreide macht en kracht die zeer geschikt is voor deze brede verhaallijnen. Ze oefent een onafgebroken emotionele aantrekkingskracht uit, of ze nu lacht of huilt (of beide)".



Daarnaast heeft de serie een Belgisch tintje, want de rol van Zubak wordt gespeeld door acteur Matthias Schoenaerts. Ook zien we Hugh Grant als oud-kanselier Edward Keplinger, Andrea Riseborough als manager Agnes en Martha Plimpton als VS-senator Judith Holt.

Wenen


Hoewel de serie zich in een onbekend Europees land afspeelt, werden de opnames gedaan in het Gartenpalais Liechtenstein in Wenen. De serie bestaat in totaal uit zes afleveringen, die wekelijks op maandag verschijnen.

Bekijk de eerste aflevering van The Regime op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix introduceert deze week 'The Gentlemen' en 12 andere gave series
Series / Nieuws

Netflix introduceert deze week 'The Gentlemen' en 12 andere gave series

Kijk deze week naar documentaires, drama en een flinke dosis actie Guy Ritchie-stijl.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


The Blacklist


Verschijnt op: Woensdag 6 maart | Release: Seizoen 10 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: Netflix

Een briljante voortvluchtige biedt aan om de FBI te helpen om andere slechteriken te pakken, maar alleen als de nieuwe profiler Elizabeth nauw met hem samenwerkt.




Das Signal


Verschijnt op: Donderdag 7 maart | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Mysterie / Scifi | Kijk op: Netflix

Wanneer een astronaut verdwijnt, gaat haar familie op zoek naar antwoorden. Maar hoe meer haar familieleden ontdekken, hoe groter het gevaar wordt voor hen − en voor de wereld.




The Gentlemen


Verschijnt op: Donderdag 7 maart | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Komedie / Misdaad | Kijk op: Netflix

Wanneer de adellijke Eddie het familielandgoed erft, ontdekt hij daar een enorme wietplantage. En de eigenaren zijn niet van plan te vertrekken.




Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

5 maart: The Program: Cons, Cults, and Kidnapping (seizoen 1) - Documentaire / Misdaad - Een vrouw die als tiener naar een tuchtschool werd gestuurd, wordt jaren later nog steeds gekweld door haar ervaringen en onthult de corruptie en het misbruik binnen het systeem.

6 maart: Full Swing (seizoen ) - Documentaire / Sport - Deze meeslepende documentaireserie volgt een diverse groep professionele golfers, zowel op als naast de baan, tijdens een meedogenloos competitieseizoen.

6 maart: Supersex (seizoen 1) - Biografie / Drama / Geschiedenis - Deze serie laat zien hoe Rocco Siffredi ontsnapte aan een bescheiden leven en uitgroeide tot 's werelds grootste pornoster. Geïnspireerd op ware gebeurtenissen.

7 maart: ARA San Juan: The Submarine that Disappeared (seizoen 1) - Documentaire / Geschiedenis - In 2017 werd de wereld geschokt door de tragische verdwijning van een militaire onderzeeër. In deze onderzoeksdocumentaire zien we interviews met experts en familieleden.

7 maart: Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 10) - Animatie / Avontuur / Komedie - Kerkers, draken ... en heerlijke monsterstoofpot? Avonturiers begeven zich in een vervloekt, bedolven koninkrijk om hun kameraad te redden en koken onderweg bergen voedsel.

8 maart: Blown Away (seizoen 4) - Reality-TV - Tien meesterglasblazers halen in deze proeven alles uit de kast om kans te maken op 60.000 dollar aan prijzengeld en de kampioenstitel.

8 maart: Hacks (seizoen 1) - Komedie / Drama - Na een publieke vernedering stemt een jonge schrijver er voorzichtig mee in om samen te werken met een scherpe comedylegende die met haar eigen carrièrecrisis worstelt.

8 & 9 maart: Doctor Slump (seizoen 1 - aflevering 13-14) - Komedie / Drama / Romantiek - Twee briljante artsen, ooit rivalen op school, komen bij toeval weer bij elkaar. Ze hebben elk te maken met de ergste inzinking in hun leven en vinden onverwacht troost bij elkaar.

9 maart: Queen of Tears (seizoen 1) - Drama / Familie / Romantiek - De koningin van de warenhuizen en de prins van de supermarkten doorstaan een huwelijkscrisis, waarna de liefde weer op wonderbaarlijke wijze begint op te bloeien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe Netflix-serie wordt de allerduurste op de streamingdienst ooit
Series / Nieuws

Deze nieuwe Netflix-serie wordt de allerduurste op de streamingdienst ooit

Wordt het een hit of wordt het een flop? Netflix neemt een grote gok.

Bijna vijf jaar nadat ze de overstap maakten van HBO naar Netflix, en daarbij een miljoenendeal sloten, zijn de makers van Game of Thrones klaar om hun ambitieuze nieuwe sci-fi serie 3 Body Problem te onthullen.

De nieuwe serie gaat binnenkort in première en de verwachtingen zijn hooggespannen. De serie is namelijk een van de duurste projecten die Netflix ooit heeft ondernomen, met elke aflevering die ongeveer $20 miljoen kost.

Kosten en reputatie


Makers David Benioff en D.B. Weiss staan erom bekend geweldig werk te hebben neergezet met Game of Thrones, maar fans herinneren zich ook het fel bekritiseerde laatste seizoen nog.

De makers erkennen de druk en vertelden onlangs dat het nieuwe project zenuwslopend is en ze slapeloze nachten hebben gehad. Met acht afleveringen van 3 Body Problem zullen de totale kosten oplopen tot ongeveer $160 miljoen. "Een grote gok voor mij en het bedrijf", aldus Peter Friedlander, hoofd scripted content bij Netflix.

Mysterieuze nieuwe serie


Ye Wenjie (Rosalind Chao), een astrofysicus die haar vader verloor tijdens de Chinese Culturele Revolutie, belandde door haar wetenschappelijke achtergrond bij het leger op een geheime radarbasis. Haar ingrijpende keuze op de basis resoneert door de ruimte en tijd naar hedendaagse wetenschappers, die nu de grootste dreiging voor de mensheid moeten confronteren.



Kijk vanaf 21 maart naar het nieuwe 3 Body Problem op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.