search
'Freaks and Geeks' had de beste sitcom kunnen zijn, maar flopte kneiterhard
Series / Nieuws

'Freaks and Geeks' had de beste sitcom kunnen zijn, maar flopte kneiterhard

'Freaks and Geeks' werd vroegtijdig gecanceld, maar groeide toch uit tot een cult classic.

De serie Freaks and Geeks leek in eerste instantie enorm veelbelovend, maar helaas liep het niet goed af voor de sitcom. Nog altijd vragen fans zich af waarom deze serie gecanceld werd.

Freaks and Geeks ging in 1999 in première. De serie speelt zich af op McKinley High in de jaren 80. Er zijn daar twee groepen tieners: de Freaks en de Geeks. We zien hoe de tieners hun leven op de middelbare school navigeren, via bekende thema's als drank, drugs en pesten.

Geweldige cast


Helaas wist de serie niet genoeg kijkers te trekken. Zelfs de geweldige cast met een aantal namen die inmiddels enorm bekend zijn (waaronder Linda Cardellini, James Franco, Seth Rogen en Jason Segel) kon hier niet voor zorgen.

Dit had vooral te maken met het uitzendschema van Freaks and Geeks. De serie werd in slechte tijdsloten gezet, tegenover andere grote series en programma's. De makers waren daar uiteraard niet blij mee en besloten een speciale website te maken voor de afleveringen.

Cult classic


Netwerk NBC wou hier echter geen promotie voor verzorgen, omdat ze bang waren hier kijkers aan kwijt te raken. Hierdoor kreeg de serie maar weinig publiciteit. Daarnaast hadden NBC en makers Paul Feig en Judd Apatow verschillende ideeën over de inhoud van de serie.



Dit alles zorgde ervoor dat de serie gecanceld werd na 12 afleveringen, terwijl er eigenlijk nog zes uitgezonden moesten worden. Achteraf was dit een opmerkelijke keuze, want Freaks and Geeks wist uit te groeien tot een echte cult classic.

Wraak


De sitcom is zelfs in talloze lijsten van de beste series ooit genoemd, waaronder die van Rolling Stone, Time en Entertainment Weekly. Makers Feig en Apatow zijn bovendien uitgegroeid tot twee van de bekendste comedy regisseurs.

Apatow noemde alles wat hij sindsdien heeft gedaan zelfs wraak op de mensen die verantwoordelijk waren voor het cancellen van Freaks and Geeks. Helaas is de serie momenteel niet in Nederland te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij wel eens van Freaks and Geeks gehoord?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen