search
Deze nieuwe Netflix-serie wordt de allerduurste op de streamingdienst ooit
Series / Nieuws

Deze nieuwe Netflix-serie wordt de allerduurste op de streamingdienst ooit

Wordt het een hit of wordt het een flop? Netflix neemt een grote gok.

Bijna vijf jaar nadat ze de overstap maakten van HBO naar Netflix, en daarbij een miljoenendeal sloten, zijn de makers van Game of Thrones klaar om hun ambitieuze nieuwe sci-fi serie 3 Body Problem te onthullen.

De nieuwe serie gaat binnenkort in première en de verwachtingen zijn hooggespannen. De serie is namelijk een van de duurste projecten die Netflix ooit heeft ondernomen, met elke aflevering die ongeveer $20 miljoen kost.

Kosten en reputatie


Makers David Benioff en D.B. Weiss staan erom bekend geweldig werk te hebben neergezet met Game of Thrones, maar fans herinneren zich ook het fel bekritiseerde laatste seizoen nog.

De makers erkennen de druk en vertelden onlangs dat het nieuwe project zenuwslopend is en ze slapeloze nachten hebben gehad. Met acht afleveringen van 3 Body Problem zullen de totale kosten oplopen tot ongeveer $160 miljoen. "Een grote gok voor mij en het bedrijf", aldus Peter Friedlander, hoofd scripted content bij Netflix.

Mysterieuze nieuwe serie


Ye Wenjie (Rosalind Chao), een astrofysicus die haar vader verloor tijdens de Chinese Culturele Revolutie, belandde door haar wetenschappelijke achtergrond bij het leger op een geheime radarbasis. Haar ingrijpende keuze op de basis resoneert door de ruimte en tijd naar hedendaagse wetenschappers, die nu de grootste dreiging voor de mensheid moeten confronteren.Kijk vanaf 21 maart naar het nieuwe 3 Body Problem op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen