search
Niet zijn eerste rodeo: 'Yellowstone' was niet de eerste western voor Kevin Costner
Series / Nieuws

Niet zijn eerste rodeo: 'Yellowstone' was niet de eerste western voor Kevin Costner

Kevin Costner is geweldig als John Dutton in Yellowstone, maar hij had al ervaring met westerns.

Sinds Taylor Sheridans Yellowstone is de hele wereld weer fan geworden van een goede ouderwetse western, maar wel met een modern jasje. Kevin Costner is hét gezicht van Yellowstone, maar dat was niet zijn eerste western.

De Paramount+-serie, Yellowstone, is een enorme hit geworden en de talloze spin-offs zijn hier het bewijs van. Zo vertelde 1883 het verhaal van de oorsprong van de Dutton-familie, waar 1923 op voortbouwde. De aankomende series 1944, 2024 en 6666 zullen de steengoede franchise nog verder uitbreiden.

Kevin Costner


Aan het hoofd van de familie Dutton in Yellowstone staat John Dutton, gespeeld door Kevin Costner. John groeide al snel uit tot de hoofdrolspeler en dat maakte Costner immens populair en succesvol.

Velen zullen echter verbaasd zijn dat dit niet Costners eerste western is. De getalenteerde acteur had namelijk in 2012 al een rol in de miniserie Hatfields & McCoys.

Hatfields & McCoy


De miniserie Hatfields & McCoys vertelt het echte verhaal van een familievete tussen twee families in de regio West Virginia-Kentucky. Costner schittert in de hoofdrol van William Anderson Hatfield.

Bekijk op instagram


Hatfields & McCoys heeft een verrassend lage score van 71% op Rotten Tomatoes. Deze score maakt echter weinig uit, aangezien de serie maar liefst 16 nominaties heeft gekregen bij de 64e Primetime Emmy Awards. Hiermee heeft de miniserie het record verbroken.

Apple TV+


Hatfields & McCoys is te streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn benieuwd: Zou jij jezelf bestempelen als een fan van Kevin Costner?

  • Ja, Kevin is een goede acteur

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, weinig van het gezien / vind hem niet goed

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen