search
Netflix slachtofferde zijn populaire serie waar iedereen "oké" mee was: de pandemie krijgt de schuld
Series / Specials

Netflix slachtofferde zijn populaire serie waar iedereen "oké" mee was: de pandemie krijgt de schuld

Het tweede seizoen van 'I Am Not Okay With This' kwam er nooit waardoor de serie eindigde met één seizoen.

De pandemie herinnert zich iedereen nog en het had veel impact op de televisiewereld. Zo was het de bedoeling dat de populaire Netflix-serie I Am Not Okay With This een tweede seizoen zou krijgen, maar uiteindelijk is die er nooit gekomen door de pandemie. En de fans waren daar niet ok mee.

Het eerste en enige seizoen van I Am Not Okay With This kwam uit aan het begin van de pandemie in februari 2020. Het is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Charles Forsman. Sophia Lillis speelt de hoofdrol van de 17-jarige Sydney Novak. Wyatt Oleff, Sofia Bryant en Kathleen Rose Perkins spelen ook mee in de serie.

Verhaal


I Am Not Okay With This vertelt het verhaal van Sydney Novak (Lillis), wiens vader - een voormalige militair - een jaar geleden zelfmoord pleegde, omdat hij niet langer kon tolereren wat hem overkwam. Ze woont met haar moeder Maggie (Perkins) en haar jongere broer Liam.

Op een dag ontdekt Sydney plotseling dat ze bovennatuurlijke krachten heeft en het vermogen heeft tot telekinese, dat ze aanvankelijk toeschreef aan het opgroeien. Maar ze begint dan te begrijpen dat er iets ongewoons met haar gebeurt en leert haar capaciteiten te gebruiken. Hiervoor krijgt ze hulp van haar buur en vriend Stanley (Oleff), die als enige het weet over haar krachten. Ze komt er uiteindelijk achter waarom haar vader zelfmoord heeft gepleegd.

Onzekerheid


De serie kreeg positieve recensies met lof voor de acteerprestaties van vooral Lillis en Oleff. Ondanks dat de serie populair was en goed ontvangen werd, nam Netflix de teleurstellende beslissing om de show te beëindigen na één seizoen vanwege de "onzekerheid rond productiedata gecombineerd met onverwachte budgetverhogingen als gevolg van Covid."



Voordat de serie geannuleerd werd, onthulde showrunner Jonathan Entwistle dat seizoen 2 - dat sowieso het laatste seizoen zou worden - net zou beginnen met filmen voordat het werd geannuleerd. Hij zei ook dat hij Netflix had gevraagd of hij het einde opnieuw mocht bewerken om te voorkomen dat het als cliffhanger zou eindigen, maar dit is nooit veranderd.

Kijken?


Je kan alle afleveringen van I Am Not Okay With This, met de cliffhanger aan het einde van het seizoen, bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Wat zeg jij? Zou jij in zijn voor een tweede seizoen van de Netflix-serie I Am Not Okay With This?

  • Ja, heel graag zelfs

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, eerste seizoen niet eens gezien

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen